Mode

Resort dressing

weekday-2 weekday

Vi alla har ju fattat att de flesta designers och modehus gör två kollektioner om året, men fashionistor gillar att slänga med uttryck som pre-fall, resort eller cruise-kollektioner, och då tänker alla dödliga, Vad är det? Jo så här är det, modehusen gör fyra kollektioner varje år, pre-fall fattar vi, “innan-höst-kollektionen” brukar landa i butik på sensommaren. Cruise och resort däremot är den kollektionen som kommer innan vårkollektionen och vi kan börja shoppa den redan i januari.

Så till namnen cruise eller resort – När dessa kollektioner kom, typ på Coco Chanels tid, åkte alla till varmare breddgrader under vintern och dessa för-vår-kollektioner var till för dessa flådiga vintersemestrar. Och för första gången (typ) fattar jag grejen. Och tack vare min utflykt till Vietnam, har jag nu utnyttjat resort-cruise-wear konceptet.

Skjortklänning från Weekday (vårkollektion dock, så vi måste vänta lite på denna).

 

Följ mig på Bloglovin och Instagram.

Nadia
Promotion

Mode

Rami said so

Supreme x Louis Vuitton

Så hypen kring Louis Vuitton x Supreme-samarbetet är ju ett faktum. Och inte så konstigt – För hur coolt? Sjukaste här är att Rami (Hanna) (googla honom) har typ sedan länge ett Supreme-klistermärke på sin LV-ryggsäck. De som vet, de vet.

De bästa samarbetena är alltid de som är mest otippade, som detta, sjukt lyxigt modehus och skatemärke. Vetements (googla om du inte vet) har ju gått loss på alla märken, till och med Juicy Couture, för olika typer av samarbeten. Och det är så sjukt kul att märkena vågar röra om lite i den annars ack så bajsnödiga modebranschen.

 

Bilder via Style.com. 

Nadia

Mode

Sundays

Sundays

 

 

 

Bilder via Theyallhateus

Nadia

Mode

Gone fishing

nadia-VIETNAM-net

 

När du semestrar är det ju extremt viktigt att outfiten är så bekväm som möjligt och så snygg som möjligt. Alla vet att den ekvationen kan vara svår att få ihop, tro mig det kändes som att jag typ planerade någon form av packning i tre veckor för att sedan ändå hets-packa kvällen innan. Att gå i nät i 35 grader fuktig värme har visat sig vara en bra idé för att det är så sjukt luftigt, just nu är när dessutom superhett.

Nackdelen är ju uppenbarligen att alla stirrar som om du precis har varit på rave i Berlin och inte fattar hur trendig du är #thestruggleisreal

 

Klänning från Weekday. 

Nadia

Mode

From Paris with LV

Louis vuitton
Louis Vuitton SS17 campaign shot by Bruce Weber. 
Nadia

Mode

Flowerbomb

nadia-VIETNAM-saigon

 

Klänning från Never Denim. Skor från Adidas. 

Nadia

Livsstil, Mode

Phu Quoc

Travel
Nadia

Mode

Inte en till årssummering

2016

Jag hatar årssummeringar på mitt år, tänkte vara lite bjudig och ”summera mitt år” men kom på att jag tål det inte. Vet inte riktigt varför tho..? Vad jag älskar är att se tillbaka på modeåret och halvsarkastiskt le åt knäppa grejer som plötsligt är inne.

Okej så årets designer måste ändå vara Demna Gvasalia som med sitt Vetements fått fashionistor att köpa mjukiskläder för 10-lax och som dessutom landade jobbet som chefsdesigner för Balenciaga. Och hos Balenciaga kränger han väskor som ser ut som Ikea-påsar för ungefär min månadslön – Men jag pekar inte finger, den väskan är med på min önskelista.

Kampanjerna som var bäst var Céline (som vanligt), Alexander Wangs dröm-squad, A$ap Rocky för Dior, Abby Lee Kershaws händer i trosorna för Calvin Klein, Guccis 1980-tals häng och Jaquemus parkhängshistoria.

Och årets utan tvekan bästa power-färg: Rosa.

Vi ses nästa år… LOVE

 

Nadia

Mode

Koma-shoppa

Sale

Vi vet ju alla att leta efter de bästa reafynden är som en sport och julhelgen är till för att vila och äta – Att springa på reashopping är inte vila. Tack och lov är de viktigaste reorna online och har redan börjat. Att köpa konstiga grejer du vet att du aldrig kommer att använda bara för att det är rea är inte att rekommendera, däremot är att köpa statement- och basplagg på rea ett vinnande koncept.

Så i din oundvikliga glögg- och julmatskoma som kommer kan du roa dig med att shoppa den bästa rean bekvämt i din soffa.

Net-a-porter rean finns HÄR.
mytheresa-rean finns HÄR

Kritstrecksrandig kavaj, Jaquemus.Randig topp, J.Crew. Mönstrad scarf, Ellery.
Gul ribbad polotröja, Jaquemus. Mockaboots, J.W. Anderson. Påsväska, Proenza Schouler.
Kappa, Burberry. Örhängen från Cornelia Webb. Stövla, Isabel Marant.

Följ mig på Bloglovin och Instagram.
Inlägget innehåller adlinks.
 

Nadia

Mode

I don’t like fashionistas

Franca

Igår dog en av modebranschens mest inflytelserika personer, Vogue Italias chefredaktör Franca Sozzani. De som vet, de vet annars google henne…

Nadia
Nadia Kandil
Nadia Kandil

Freelance stylist. Fashion journalist and stylist for Damernas Värld. Narcissist. Based in Stockholm.

For bookings and requests - nadia.kandil@gmail.com