sweet sixteen

Sommaren 2001.
Vi var 16 år och det enda som snurrade i min minidisc var belle and sebastian, kent och caesars palace. Jim Morrison var det vackraste som fanns, pojkar med randiga tröjor kändes kittlande och nattklubbar existerande inte i våra hjärtan.
Håkan Hellström som en utklippt bild i min filofax med ett spretigt hjärta runt. Magiskt men tragiskt.
Det var den första sommaren som min mamma lämnade husnycklarna hemma, åkte till landet och lät mig bo ensam i stan i två månader. Jag kom ihåg att jag stängde dörren, ställde mig på köksbordet och lyssnade på högsta volym till ”Touch me” med The Doors.
Och sen flyttade mina tre bästa vänner in; Vippe, Jonna och Nathalie.
Det var en underbar sommar. Om dagarna låg vi i min säng och pratade om gårdagskvällen. Om nätterna kysste vi pojkar i parker, drack folköl och glömde bort att äta middag. Ibland bar vi in stereon i badrummet och låg i badkaret och drack vin. Folk ramlade förbi och vi satt i köket innan helgerna försvann i någon soffa på någon privatfest.
Och vi dansade. Dansade dansade dansade.
Det var fint.
Och såg ut ungefär såhär:

sandra
 1. Nikki skriver

  Gud vilken underbar video! Vilket program använder du när du redigerar? Jättetacksam för svar:)

 2. linnéa skriver

  jag trodde det aldrig, men det blir faktiskt sådär när man är sexton

 3. Hilma skriver

  Alltså jag tror jag är förälskad i dig. Iallafall i dina handlingar och texter. Dina fotografier och inspirerande ögonblick. Ditt leende och att du verkar så fri. Ja. Typ det.

  Hejdå.

 4. Ellen skriver

  asssåååååå ååååååh. jag är femton nu precis. och att jag kommer uppleva det där om ett år är liksom löjligt osant. vill det så mycket men aldrig att det kommer bli så. mina vänner vill inget sånt och FAN jag har inte så många heller. det är så orättvist. så himla orättvist.
  (liksom denna sommar har jag spenderat bara med min familj, kommer fortsätta så till jag är typ 21)

 5. Sara skriver

  vad är det för låt i videon?

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
It's a wrap with @jeansforall ! 👏✌️
Arkiv
Twitter @niotillfem