16 år (reprisinlägg från dec 2007)

När jag var 16 var jag kär i en pojke i min klass. Han hade mörkblåa ögon och spelade fotboll varje dag efter skolan på gården. Jag tyckte han var det vackraste jag någonsin sett. Ni ska se mina dagböcker, jag har säkert 50 sidor fyllda om honom.
Han skulle bara veta.
På helgerna hamnade vi alltid på samma fester. Han visste att jag gillade honom. Drog ner mig i hans knä, pussade mig på kinderna. Hans password till inloggningen på skoldatorerna var mitt namn.
Det här gjorde såklart att mina förhoppningar bara växte. Självklart till ingen nytta. Är man en sextonårig pojke betyder saker som inloggningen till ens skoldator inte så mycket mer än just det.
Jag stod på skolgården och kedjerökte efter lektionerna och tittade på honom när han spelade fotboll. Ibland struntade jag i att ha med mig en jacka till skolan så att jag skulle kunna be om hans halsduk.
Han hade en Djurgården-halsduk och jag tyckte den luktade helt fantastisk. Jag skrev dikter om den känslan (såklart) som finns någonstans långt bak i en flyttkartong på vinden.
En kväll på en fest hos någon klasskompis fann jag honom hånglandes i ett sovrum med ett tjej i parallellklassen. Jag stängde in mig på toaletten, dunkade huvudet mot dörren och bara grät. Mina kompisar tog hem mig och jag låg i fosterställning under fläkten och rökte cigaretter tills det blev morgon igen.
Jag var kär i den här personen i ett år. Det var olidligt.
Vi blev aldrig ihop. Jag flyttade till London och glömde bort honom.
Jag ser honom ute ibland. Känner ingenting.
"Jaha, där är han."

och så tänker jag på hans namn inringat i min dagbok och hur hjärtat nästan bultade genom kroppen när han satte sig bredvid mig på kemi-lektionerna.

sandra
 1. Lina skriver

  Jag skrev just att dina bilder var fina.. Dina texter också, verkligen.

 2. mk' skriver

  Jag ser honom ute ibland. Känner ingenting.
  ”Jaha, där är han.”

  På festen i lördags var han där, efter så lång tid ifrån varandra. Och det kändes inget. ”Där är en kille på festen.” Så jävla härligt.

 3. ellinor skriver

  Så väldigt fin text. träffade mig rakt i hjärtat.

 4. j skriver

  så himla fint och jag förstår och känner igen mig och såhär är det nu. flyger när han tittar ned fast upp(eller är det tvärtom?) på mig. hans ögon ler så fint och jag hatar att jag bryr mig för det gör mig så jävla illa. han är för fin.

 5. j skriver

  och så är det alltid.

 6. lilllan skriver

  så fin text!

 7. Amanda skriver

  …oj…. ja.

 8. Amanda skriver

  Min olidliga crush sen typ två år tillbaka har en tjej. Du fick iallafall låna hans halsduk :)

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
It's a wrap with @jeansforall ! 👏✌️
Arkiv
Twitter @niotillfem