en gång för länge sedan när jag var nitton år och aldrig hade varit ihop med någon förut.


photo: jenni

.
Det är ganska sent i oktober och vi ligger i min nittio centimeter breda säng som fortfarande inte är bredare än så för att vi precis lärt känna varandra.
Har inte tänkt tanken förut att jag skulle behöva en större säng än så, nittio centimeters ickeförhållande och enpersonssömn. Vi ligger bredvid varandra ovanpå lakanen med ytterkläderna fortfarande på. Precis hemma från en fest som han ville gå ifrån och som jag också vill gå ifrån. Några dagar innan har jag skrivit i min dagbok att jag hatar honom för att han håller mig sömnlös. Att han får mig att sitta framför tv-repriser utan att minnas ett ord. Att han gör mig svag, blyg och vimmelkantig. Han har stora blå ögon som jag inte vågar titta in i och en grön jacka med en tysklandsflagga fastsydd på ena armen. Tändsticksben i tändsticksjeans, fötter som aldrig tar slut och ett stort, blont tuperat hår. Tonårsproportioner. Så som det ska vara.

Vi ligger i min säng med ytterkläderna på och andas i takt. Med cigarettdoft i luggen och händerna under en kudde ligger jag bredvid honom och tittar på honom, överallt runt omkring honom, förutom i ögonen. Det är för viktigt och stort att titta in i dem, tänker jag. Det går inte och jag kan inte.

Jag vet hans favoritfärg (röd) och favoritdjur (val) men inte vad hans föräldrar eller syskon heter än. Jag vet hur han borstar tänderna men inte vad han har för frukostpålägg. Så känner vi varandra nu. Bortom allt fast ändå knappt någonting. Och jag skriver av hans sms in i min dagbok så att de inte ska försvinna.

Vi har träffats i tre månader. Det händer att vi håller varandras händer ibland på gatorna, i några korta ögonblick, sekunder som knappt märks. Vi har träffats i tre månader och han smsar saker som att han saknar mig men jag vet inte vad jag ska svara när folk frågar om han är min. Förstår inte hur man kan veta sådant. Och nu ligger vi i min säng, ovanpå lakanen med alla ytterkläderna på och han tittar in i mina ögon och jag tittar in i hans mun, näsa, panna (vadsomhelstmeninteögonen). Och han lägger sin hand vid min kind, tar stöd med armbågen och sätter sig halvt upp. Sätter sig halvt upp rakt över mig, jackan faller ner lite över en axel och hade jag haft en lock vid pannan hade han lagt den bakom mitt öra. Men det har jag inte. Jag har kolsvart page, en för lång lugg och femtiotusen fjärilar i magen.
Jag är knäpptyst, håller andan och lyssnar på hans istället. Han lutar sig lite framåt och säger.
- Sandra. Nu är jag kär i dig och jag vill att vi ska bli ihop.

- Okejdå, viskar jag tillbaka.

sandra
 1. Lena skriver

  Mycket, mycket fin!

 2. Rebecca skriver

  fy så fint,.

 3. Annem skriver

  vakkert!!

 4. Malin skriver

  Du kan verkligen skriva!

 5. lina skriver

  jag vet inte vad jag ska skriva. jag vet bara att jag saknat sådana här texter i din blogg ett tag. du skriver så fruktansvärt fint och gör så att man vet precis hur det känns att vara den där mörkhåriga flickan med fjärilar i magen.

 6. Johanna skriver

  Åh, himmel vad fint.

 7. Anna skriver

  Åh helt galet fint, blev helt kär! Läser din blogg vareviga dag och blir helt impad över hur vacker och välskriven den är!

  Helt magisk!

 8. sab skriver

  sandra. det var längesen en ny sådanhär text kom upp och jag är glad över att det kom en nu.
  såfintfintfintfint och jag vill att en fin kille ska säga så till mig med, men jag är så rädd, jag vet inte för vad, kanske för att jag inte vet hur man ska kyssa honom. Förhoppningsvis kommer det med tiden.
  kramkramkramkramkramkramkramkram

 9. jonna skriver

  AAAAHHHH – FINT!!!!

 10. Natasha skriver

  Så himla fint skrivet!

 11. matilda skriver

  det är liksom det här som är den mest centrala beståndsdelen av hela jävla ungdomen.

 12. Sofia i London skriver

  tänk om man dejtade såna killar i den ålder. jag växte upp i en förort där killen var mer ”äy guzzen, geru älläh?” o man ba ”oo jag e så käär”

 13. Alicia skriver

  Åh vad jag längtat efter mer sånt här och allt annat än besviken blir man. Sandra jag vill läsa en hel bok med såna här små vackra historier som får en att dela fjärilar eller blyklumpar eller vad det än är.

 14. Lisa skriver

  Fint, jätte fint! Det påminner ganska rejält om det jag går igenom nu :)

 15. Sandra skriver

  Fint skrivet, jag har träffat Tobias, han är en trevlig prick!
  Men jag vill tipsa om en sida. Jag är inte vegetarian men tror att jorden ligger illa till och alla måste hjälpa till lite. Kan du inte titta på den? Framförallt på filmen på första sidan. http://kottfrimandag.se/ Jag vet inte vilka som gjort sidan, har ingenting med det att göra. Det finns inga egoistiska intressen här, men ibland känner jag att ni bloggare har så stora möjligheter. Inte nödvändigtvis ansvar att vara en förbild eller så (tycker det är lite orättvisst när folk kräver det), ni är ju bara människor ni också. Men stora möjligheter att göra stor skillnad för viktiga saker. Jag har också blommiga klänningar och dricker champagne och röker någon cigarett ibland och tycker om fina saker. Men ändå så finns det något viktigare som man kan blunda för men som inte försvinner. Alla som läser detta kan väl kolla sidan och fundera vad man själv kan bidra med. Kram!
  http://kottfrimandag.se/

 16. linnea skriver

  Nej vad fint!
  det där med kärlek är alltid så himla bra, man mår så bra liksom!

 17. Terese skriver

  Så himla fint! (:

 18. Iris skriver

  Åh. Jag har saknat detta, det som fick mig att börja läsa din blogg från början – dina fina texter. Det blir fint den dagen man kan sitta på ett tåg, spårvagn eller busstation med din nytryckta bok i handen, riktigt fint!

 19. Alina - aupair i Notting hill skriver

  Åh, Sandra! Du kan trolla med ord! <3

 20. Gabriella skriver

  åh. vad fint du skriver. känner bara igen allt. och jag har fortfarande en för liten säng, även fast jag vet att det finns en han där långt långt borta som vill få plats. jag ska köpa en större säng snart. för att han ska kunna ligga där hela tiden, även fast det inte går att han gör det.

 21. Emma skriver

  åh vad fint du skriver!

 22. Anneli Säfbom skriver

  :)

 23. Linnéa skriver

  hjälp. jag sprängs i hjärtat.

 24. Jeanette skriver

  Mer sånna texter! :D

 25. Ariella skriver

  For en utrolig fin og liten historie. Det var virkelig vakkert skrevet, og jeg beundrer deg for at du så godt klarer å huske igjen og formidle hvordan det kjentes å være forelska som tenåring. Jeg tror det er det som gjør dine tekster så unike – det at man kan kjenne seg så godt igjen i dem (mens jeg leste denne teksten kom jeg til å tenke på at jeg også hadde en dagbok der jeg skrev ned sms fra en som jeg var forelska i, og det at det var vanskelig å se den jeg likte inn i øynene), og at det får en til å tenke tilbake på sin egen ungdomstid og øyeblikk som man nesten hadde glemt.

  Takk for at du er den du er, Sandra!

 26. Kakan skriver

  Snälla snälla snälla ge ut en bok!!!! Med alla fina inlägg som detta, som en novellsamling med korta underbara historier! Vi är så många som skulle läsa den om och om och om igen :)

 27. fanny skriver

  åh!! orkar inte. vill också.

  fortsätt skriva! du är ju liksom sådär fantastisk. <3

 28. airaM skriver

  Det är ju för sjuttsingen bara du i hela världen som kan skriva så fint. <3

 29. Marija skriver

  Åh så fint! Jag är så glad att vi får se lite nya texter.
  Jag har gått igenom en typisk och jobbig tonårsfas just nu om kärlek och sånt och det är då jag går igenom dina gamla inlägg och läser dina texter som beskriver mig och får mig känna mig mindre ensam. Jag sparar dom som talar mest till mig i mina bokmärken.
  jättefint.

 30. felicia skriver

  älskaälskaälska

  älskar hur du skriver och älskar vad du skriver.

 31. Freja skriver

  himmel och pannkaka så fint!

 32. Linnéa skriver

  himmel. du tar andan ur en med dina vackra ord.

 33. Sofia i London skriver

  åh såg inte bilden förens nu, en kaskelot! <3

 34. linnea skriver

  men åh, jag dör lite.

 35. Linda skriver

  finaste <3

 36. Moa skriver

  Otroligt fint.

 37. p a n d a skriver

  Åh vad underbart fint, blev helt glad av att läsa det.

 38. Andrea skriver

  Du är otroligt duktig på att skriva! Ser fram emot dagen då du släpper en alldeles egen novellsamling.

 39. emma skriver

  Nästan exakt samma sak hände mig för två månader, en vecka och fyra dagar sedan:
  -När någon frågar vill jag kunna säga att du är min, sa han.
  -Men gör det då.
  <3

 40. Pauline skriver

  du är helt fantastisk sandra. vet inte vad mer jag ska säga än så.

 41. josefine skriver

  Åh Sandra, du är hemskt duktig <3

 42. Josefin skriver

  fy tusan var man känner igen sig! förutom den sista biten. väntar fortfarande på den.

 43. H skriver

  åh. jag som brukar tycka att en 90 centimeters säng är alldeles för stor eftersom att det känns så ensamt när jag ligger i den själv. (ingen har någonsin legat brevid och gett mig fjärilar i magen.) men det här ger mig kanske lite hopp. kanske.

 44. ina skriver

  när jag var 19 kände jag nästan exakt samma. underbart och läskigt på samma gång. väldigt fint skrivit sandra.

 45. ida skriver

  oj. varje gång du har skrivit en text kallar jag den dirket för den finaste texten jag läst och jag läser den om och om igen tills det känns som om det är jag som upplevt det. det är så himla fint. så fint. och jag som många andra längtar till den dagen man kan läsa allt samlat med ett fint bokomslag att titta på. åh sandra, du är så bra.

 46. josefine eklid. skriver

  åh så underbart fint. så fint att man kunde dö lite och lite till.

 47. moa skriver

  åå älskar att läsa såna här texter :D superduper BRA!

  ha det bäst!

 48. Frida skriver

  åh sandra så fint. man blir alldeles varm när man läser. jag vill också ha det sådär fint.

 49. Rebecka skriver

  Åh direkt jag såg rubriken fattade jag att det var en av dina fina texter så jag slog på Kent (slutaraldrigälskadem) och så läste jag texten tre gånger på rad. Bara för att den var så fin, som alltid.

  Dina texter ger mig verkligen hopp. Alla dina best of har hjälpt mig, så himlahimla mycket. Verkligen. Speciell den där du skrev om att vara femton och okysst. Jag hinner inte skriva vad jag menar just nu (för jag ska springa till bussen och träffa en pojke jag gillar), men någon dag ska jag skriva en kommentar om hur du gör mina dagar lite lättare. För du måste få veta.

  Iallafall – du är så himla bra.

 50. Malin skriver

  Gudarns, så vackert. :) Jag tycker också att du ska göra en bok av alla dina små fina bloggberättelser, sådana som den här.

 51. Jennyfer skriver

  åh vad bra du skriver! Jättefint. (:

 52. Lizzy skriver

  Jättebra skrivet :)

 53. evelina skriver

  nu gråter jag, så fint.

 54. Åsa skriver

  tack för att du förgyller min dag.

 55. fia skriver

  shit vad vackert , man blir nästan tårögd.

 56. stina skriver

  jag har inte haft någon pojkvän än. och jag är arton. och jag känner mig väldigt ensam ibland. fastän jag vet att det kommer ändras så är det svårt att faktiskt tro på. men sådana som du hjälper till med hoppet. tack sandra.

 57. linnéa skriver

  gud så fint.

 58. Hanna skriver

  Fantastiskt fint!

 59. Ann Johansson skriver

  Jag tycker du ska skriva en bok på 1500 sidor som jag kan sträckläsa en söndag då ingenting annat känns viktigt än just din bok med alla fina ord.

 60. andrea skriver

  Åh, jag blir så varm i magen. Och får lite fjärilar också. För jag vill ju att han jag tänker på ska tänka på mig ( jag ligger på min säng och tänker; tänk på mig ).
  Jag skulle nog kunna sitta och läsa dina historier hur länge som helst.
  Berättar du lika fint om man sitter och pratar med dig på riktigt?
  Får känslan av att en söndagseftermiddag vid ett köksbord, med en tekanna, två koppar och dig kan vara det finaste man kan göra. Förutom att pussas såklart. Och titta på gängliga pojkar i randiga tröjor som har fina nyckelben.
  Och såklart, dansa. Underbart flummigt eller inte.
  Puss i alla fall, du får mig alltid att le.

 61. Malin skriver

  Åh vad fint!

 62. Lisa Marie skriver

  Jag blir så varm inombords av att alltid läsa dina underbara texter, Sandra. Jag fäller några tårar av lycka för att det är så fint. Så fint på ett himlans bra sätt! Och det är så fint att du delar med dig av dina upplevelser om hur du har känt och hur du har mått. På ett eller annat sätt går det alltid att relatera till dina historier så man mår så himla bra när ens själ egentligen är mörk och bara vill ropa ‘hjälp’.

  Kärlek är så himla fint när det är perfekt och jag vill uppleva riktig kärlek igen. Åh jag är så himla trött på att ens före detta pojke vill ställa till problem bara för att han vet att jag är svag och för att han vet att jag är känslig. ‘Fattar du inte att jag gick till andra när du inte släppte till?’ sade han. Han sade det ett år efter att vi hade gjort slut och jag grät. Jag grät i så många veckor och kände mig så värdelös. Så himla misslyckad. Hur kan en pojke få en att känna sig misslyckad? Och fortfarande få en att känna sig misslyckad när det har gått fyra år?

  Jag vill vara tjugotre år och lycklig, Sandra. Men om jag inte kan bli lycklig av kärlek av en pojke kan jag bli lycklig av den fina gåva du ger genom dina fantastiska historier. Det finns ingen som du Sandra! Sträck på dig och visa vilken himlastormande person du är. För du är så fantastisk så det faktiskt inte går att beskriva.

 63. My skriver

  Så ruskigt fint, blir alldeles tårögd och varm. Vill också bli kär och ha någon som säger så fina saker. Älskar dina texter!

 64. Nea skriver

  fint fin fint.

 65. SOFIA skriver

  Åh du skriver ju bara så fantastiskt magiskt att jag inte vet var jag ska ta vägen!!! Gud. Vilken bild jag fick upp i huvudet. Jag ser allt. Allt framför mig. Åh gudars så fint :’)

 66. ida skriver

  en text som träffade rakt i hjärtat! +++++++++++

 67. henrietta skriver

  ryser så fint. snälla du ha frågestund snart :)

 68. Angelica skriver

  awww gud vad gulligt! jätte fint skrivet och allt!

 69. Essa skriver

  Jag blev just lite kär i världen igen.

 70. Nøve skriver

  ååå, herregudherregud så fint!

 71. eemmapeemma skriver

  näää vad fin text !

 72. Linda Speaking - Once upon a time in Barcelona skriver

  mer såna här texter! du skriver så hiiimla bra :-)

 73. bella skriver

  sandra åh. jag dör. nej. nästan. du skriver så fantastiskt fint och har varit med om de allra finaste mest romantiska små stunder. jag är så avundsjuk.
  jag är 17 och för första gången i mitt liv delade jag på en tonårssäng under en natt med en brunhårig fräknig pojke som var världens sötaste. det var en av sommarens sista nätter. han fyller år i oktober, älskar blått och mysteriet på greveholm och det är allt jag vet om honom. han har mitt nummer men han har inte ringt. inte ens smsat. inte ens skrivit hej eller vad som helst.
  så jag krisar just nu och vet inte varför han inte har smsat eller någonting. därför är din blogg bäst bäst bäst för jag får lite mer hopp om killar varje gång jag läser den.
  åh. jag dör typ
  tusen miljarders pussar och kramar!

 74. Cherokee skriver

  <3<3<3

 75. Sofia skriver

  Åh sandra, jag är tjugo år och känner igen det så jag får ont i magen. jag vet en pojke, vi ses då och då, vi går långa promenader och så har vi sovit nära varanda men inte hud mot hud… jag vill det. Jag tänker på det tills jag får ont i magen. Men jag har lurats på sånt så många gånger… kommer säkert bli det igen. Suck :( <3

 76. Olga skriver

  Ja! Ge ut en bok snälla snälla! Med små texter i den här stilen! Fler fler fler texter som sånt här!<3

 77. Ida skriver

  Aaaaah! Jag blir helt pirrig i hela kroppen. Läser med andan i halsen. Så himla fint. Så himla äkta. Så himla bra!

 78. Kristina skriver

  Fan… Alltså… Herregud vad fint. Jag grinar ihjäl mig. Så himla fint. Gud.

  <3 Kärlek är allt

 79. Anniken skriver

  Så himla fint !

 80. annise skriver

  sandra vill du bli min storasyster?

 81. Miriam skriver

  Åh, vad fint du skriver. Jag önskar också jag kunde beskriva som du! :)

 82. Kajsa skriver

  det vackraste jag läst på länge. du är så fin.

 83. Lisa skriver

  otroligt fint!

 84. karin skriver

  åh! jag fick gåshud.

 85. freja skriver

  haha åh. så himla fint skriven. liksom magiskt och fnissigt och jag verkligen känner hur det lika gärna hade kunnat handla om mig.
  KRAAAAM

 86. Elina skriver

  å så fint!

 87. Evelina skriver

  åh, sandra, så fint, så fint! det är sådant här som jag kan läsa om och om igen och aldrig tröttna det minsta. som din krönika du skrev i elle för något år sedan, du vet ”hundra grader längtan i kroppen efter mjuka kyssar i mörka nattklubbshörn”. den sitter ovanför mitt skrivbord och när jag räknar på de där urtråkiga mattetalen stannar jag alltid upp och läser den, oftast två gånger i rad.

  men sandra. om man inte har en nittiosäng utan en säng som är alldeles förskräckligt stor, alldeles för stor för bara mig. på vintern blir en sida alldeles kall då önskar jag att det låg någon där som jag kunde trassla in mina ben i. (närkommerhan?)

 88. frida skriver

  Underbar tex. Blev alldeles lycklig inom mig av att läsa. Så fint beskrivet.

 89. Emma skriver

  Det där var jag. Fast blond. Och 16, snart 17 år. Det var snart 5 år sedan och han som sa orden är fortfarande min!

 90. agnes johansson skriver

  började gråta

 91. Johanna skriver

  Åh. Satt och läste texten och insåg inte förrän efteråt att jag suttit och hållt andan hela tiden. Och så vid sista meningen bara släpptes all luft ut och jag kände hur hårt hjärtat klappade i mig. Jag vill läsa mer. Snälla Sandra, någon gång måste du skriva en bok. Du skriver så bra att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Låt mig läsa mer.

 92. Jonna skriver

  Åh det var ett tag sen du skrev en text och la upp på bloggen! Har saknat dem, sluta aldrig skriva :)

 93. Emelie skriver

  Jag är nitton är och för ungefär två månader sedan träffade jag en av världens förmodligen sötaste pojkar. Han har de mest egendomliga ögon, de är ljusbruna och nästan lite guldiga i vissa ljus, de passar perfekt till hans korta lite lockiga mörka hår!
  Han är flera flera centimeter längre än mig och bara några år äldre, och han kan se så oskyldig ut att man bara vill krama om honom! Det var ungefär två månader sen jag också upptäckte att en nittio säng egentligen inte är till för att delas, men det gör mig inget.. det enda som fattas nu är fjärilarna, när kommer de?

 94. cecilia skriver

  texten texten texten. skfulle ge upp allt jag har för att få dela en 90-säng med honom, han jag är kär i.
  varje gång jag röker tänker jag såhär ”vem saknar jag”
  jag vet inte varför, men tanken dyker upp varje gång jag tar ett bloss på en cigarett. en gång när jag var på färjan över från danmark tänkte jag: ”jag saknar pappa och mamma” när jag tog ett bloss. kanske är det så att jag röker för att jag saknar.

  hur som helst finns det en pojke som seriöst är världens finaste. jag har alltid tänkt att jag vill ha en pojke som spelar i band. en snygg snygg snygg som rör sig sådär fantastiskt. som har knivskarpa kindben och hela den grejen. men sen tänker jag på honom, och tänker att om jag inte kan få honom vill jag inte ha någon alls.
  jag tror jag älskar honom. och jag saknar honom ikväll.

 95. Emma skriver

  Ack, det du skriver är alltid så otroligt fint att man går sönder till som tusen utspridda pusselbitar inombords!

  Även fast jag själv inte upplevt någonting sådant ännu under mina sjutton år, så ja jag vet inte men det du skriver är så fint att det får en verkligen att känna ”Farao vad det där var BRA!”

  Tack så mycket för det! :)

 96. ida skriver

  åh fina du! lycka när man är tonåring är varken mer eller minder än sådär fint som du beskriver det. tack!

 97. Felicia skriver

  Finaste, bästaste någonsin.

 98. Tessan skriver

  Vilken söt historia. Känns verkligen som om den är skriven av en tonåring.

 99. Malin; skriver

  Åh så fint skrivet. Jag blir allderles tårögd, Du är så duktig med ord.

 100. Ell skriver

  Åhåå så fint!

  Och jag stämmer med i kören, meer sådana här texter. Guud så fint :)

 101. Lisa skriver

  blev alldeles tårögd! herregud vad vackert du skriver Sandra!

 102. Madeleine skriver

  Hejsan,

  Alla påpekar här att du skriver fint, det är ju gulligt! Men det vet du ju redan eftersom det är ditt intresse och jobb osv. Jag vill ge en stor kram till alla som ger dig fina kommentarer och emotionellt öppnar upp sig här. Helt otroligt! Så mycket känslor det finns som snurrar runt och bara vill få evig kärlek… Sött, <3

  Kram

 103. Sanna skriver

  Åh, den där första kärleken.. Det var en otroligt fin text som jag blev glad av, samtidigt som den gjorde lite ont, för jag började tänka på MIN första kärlek.
  Jag tänker på de gångerna som jag fick lära mig nya saker om honom, till exempel att han hade ett födelsemärke på låret i form av en fisk eller när han berättade hemlisar om sin barndom.
  De har rätt, alla de där som säger att man aldrig glömmer sin första kärlek. Det gör man inte.

 104. Julie skriver

  okej, det där var det sötaste jag läst. jag måste bli kär nu!

 105. Fred och Kärlek skriver

  du skriver så himla himla fint! du är en stor inspirationskälla för våran blogg!

 106. terese skriver

  åh vad fint ! så himla rätt, du kan verkligen beskriva känslorna

 107. Emma skriver

  Hej Sandra!
  Jag blev rörd av detta inlägg. Sitter med gråten inom mig pga två anledningar. Dels för att det år så otroligt vackert det du skev (och var med om) men tyvärr också dels för att jag själv får lite ångest. Jag är 24 år. Förra året träffade jag en kille som är i min ålder och alldeles underbar. Snart har vi varit tsm i ett år och han är mitt första förhållande och jag älskar honom. Jag har inte gömt för andra att jag inte har haft ett förhållande innan, så heller inte han, men oj vad folk höjer på ögonbrynen och säger oj, är det sant? Har du eller han aldrig haft ett förhållande innan? eftersom jag då var 23 år och tydligen borde ha haft det. Vad är det som gör att människor stressar så? Kan de inte bara förstå att jag hellre väntar på den rätta än tar och stressar in i ngt. Jag har dejtat killar förut, men var alltid den eviga kompisen. Fram till förra året då, då blev det min tur och jag får fortfarande fjärilar av kärlekslycka i magen, trots att det gått snart ett år.

 108. Mikis skriver

  jag och min pokjvän sover i min 90-säng och har gjort i lite mer än ett år. trångt men mysigt <3

 109. sophia skriver

  skriv mer, ge ut en bok

 110. toss. skriver

  Den här borde verkligen hamna på best of-listan bland alla andra favoriter! :)

 111. pauline skriver

  Nej vad fint!

 112. Asta skriver

  Åh ! Hellskotta vilken vacker och fin text =D=D=D

 113. ema. skriver

  dör också. känns i hela mig och kan inte sluta gråta.
  och ja, du MÅSTE ge ut en bok. alltså, jag tvingar dig.

 114. Helén skriver

  Nån tyckte att du skulle skriva en bok. Och det tycker jag med. För jag vill läsa en hel bok med bara sånt här. Din skrivstil är så himla fin. Man blir liksom varm i hjärtat.
  Jag undrar varför allt påminner om kärlek nu för tiden. Alla får eller har fina pojkvänner och jag blir bara så hemskt avundsjuk. Jag vill också ha en fint söt pojke att krama och pussa på utan att någon ifrågasätter.
  Sandra, du känns som en som skulle haft fina pojkvänner alltid, och då känns det skönt att du – trots att du verkat så snäll, fin och söt (och är det fortfarande) – inte heller fann någon för än du var nitton. Vilket betyder att jag har minst två år på mig. Eller något.

 115. Lene-Therese skriver

  Vad duktig du är på att skriva :)

 116. June skriver

  Åh gudars så gulligt. Vad hände sen?

 117. moi skriver

  nittio centimeter ikeasäng är alldeles perfekt för två. förstår inte varför det skulle behövas en dubbelsäng och två kuddar och två täcken. jag somnar med hans ena arm under kudden under mitt huvud och den andra om mig, tätt intill, och vaknar inte förrän nästa morgon. en nittiosäng, en kudde och ett täcke. och honom. det är allt jag behöver.

 118. Sabina skriver

  jag vill så himla gärna ha ditt liv. ärligt. du verkar både ha och ha haft dt så himla underbart.
  och så skriver du ju som en… underbart bra skribent.
  tack sandra. puss.

 119. Isabelle skriver

  åh gud vad fina kommentarer alla skriver. verkligen underbara. jag kommer inte på nåt fantastiskt gulligt att skriva, men du kanske blir glad ändå. jag tycker i alla fall om dig jättemycket, dina texter är så otroligt tårframkallande och vackra och stöttande. jag mår alltid mycket bättre när jag har varit inne på din blogg. tack sandra. du är bäst. verkligen.

  puss

 120. Hedvig skriver

  Tack. Det är allt jag kan säga. Tack för att du skriver så fint. Tack för att du faktiskt delar med dig av allt det fina du har gömt. Tack.

 121. agnes skriver

  jag tror jag sprängs.

 122. moa skriver

  åh, jag inser inte hur du kan skriva så otroligt fantastiskt fint. din blogg är finast i världen.

 123. Nina skriver

  I’ve only read this via google translator, but this is so me right now. It’s almost my life right now (I turned 20 this summer), and even his name’s the same as my new first boyfriend. We’re together for 8 months now. Thank you so much for this.

 124. Nadja skriver

  Den här är så himla himla fin på så många sätt.
  Du beskriver det så bra med alla intrycken men luggen och hur du känner honom.
  Jag gillade också en kille en gång i tiden som jag kände på samma sätt som du och som hade samma fina ögon som man inte vågade se in i. Tyvärr/som tur var(beror på hur man ser det)gick det inte längre för oss som i den här texten.
  Blir så inspirerad av ditt fantastiska skrivande, vet knappt vart jag ska ta vägen. Tack Sandra och tack för din blogg! <3

 125. Susanne skriver

  Snälla Sandra, skriv din bok nu, jag behöver den verkligen, verkligen.

 126. Matilda skriver

  Jag älskar verkligen när du skriver den här sortens texter. Sådana som den får mig att tänka till och minnas tillbaka till sånt som faktiskt är viktigt på riktigt. Tack.

 127. PEETRA skriver

  Åh vilken fin text, jag blev så himla glad av att läsa den :D

 128. Kristine skriver

  Gråtar just nu. Så himla fint. Jag minns min första kärlek och hur den inte var. -men den blev bättre.

  men du, sandra, jag mår alltid bra av att läsa din blogg. Tack så hämsk mycket för dina underbara texter!

 129. J skriver

  slutade andas för några sekunder

 130. Belinda skriver

  Det där var så himla fint, Sandra!

 131. Johanna skriver

  Det är just såna här texter som fick mig att börja följa din blogg! <3

 132. Anna skriver

  På ett sätt blir jag så himla glad när jag läser detta. Det är så fint, det är ju den bästa känslan. Samtidigt kan jag inte sluta gråta för att jag inser att jag förmodligen aldrig kommer få det du fick. Jag har träffat en kille i fyra månader nu. Han bor på samma stundentkorridor som jag och jag trodde jag skulle sakna ihjäl honom hela sommaren när vi inte sågs. Det gjorde jag nästan. Han sover hos mig några gånger i veckan, mest när vi varit ute, ibland tittar vi på filmer men jag tittar mest på honom.
  Jag är så kär i den här killen och jag vill bara sprängas när jag ser honom med någon annan på krogen. Jag vill att han ska bli min och jag vet att han inte vill ha något förhållande. Jag tänker varje dag att jag borde avsluta det här, men så tänker jag att jag hellre är olycklig med honom än att inte ha honom alls. åh.

 133. Elina skriver

  vilken sööt text ^^

 134. nawal skriver

  åhh det finaste jag läst på länge

 135. Jenni skriver

  Åh jag har saknat såna här texter från dig!

 136. Ebbsi skriver

  Så vackert skrivet att känslorna inte vet om de ska upp eller ner. Ville knappt att det skulle ta slut.

 137. Ellen skriver

  Ja, fiiint!

 138. marire skriver

  nydelig. du skriver helt nydelig.

 139. Linnéa T skriver

  sandra, varför börjar jag alltid gråta av dina texten och dina läsares kommentarer? Lisa-Marie’s kommentar skall vi då inte prata om.

 140. Plutt skriver

  Det finaste jag nånsin läst! :)

 141. Sessan skriver

  Så fin, duktig du är på att skriva.

 142. maria skriver

  vad fint. jag har saknat dina texter. jag läser om gula paraplyer i vitabergsparken närsom jag behöver lite tro igen. magi måste ju finnas, annars skulle inte ord och känslor existera.

 143. Änneli skriver

  Jag vet inte om det sagts innan men detta va FINT :D Nej men seriöst du fångar verkligen känslan man hade när man låg där i sin ”flicksäng” men sin första kille- detta inlägg gör att man vill utforska din blogg vidare – good luck med bloggandet! tjing

 144. Lovisa skriver

  Sandra, du måste skriva en bok! om att vara ung och kär och allt sånt jobbigt men underbart. boken skulle vara lika breathtaking som dina fina dikter/memoarer och ha ett fint omslag och därmed stå mest synlig i bokhyllan. det skulle vara bra.

 145. questions&answers part 6. about me. - Niotillfem skriver

  [...] vågade knappt prata. Vi dejtade i tre månader innan vi blev ihop. Hur vi blev ihop kan du läsa här. Vi var sedan ihop i tre och ett halvt år (bodde ihop i två år) och här kan du läsa historien [...]

 146. Clara skriver

  åh jag älskar dina texter om allt du varit med om. det bästa är nog att de inte får mig att bli orolig och fråga mig varför det inte hänt mig än. utan det får vi att liksom drömma. hoppas. ger så mycket förhoppningar.

 147. jag gråter « Fegpoeten skriver

  [...] Inte för att jag är ledsen. Utan för att jag läser saker som är så jävla bra. Jag läser scener som är så vackra. Och jag tänker kära rara vem som helt ge mig orken kraften orden att skriva [...]

 148. M I K A E L A skriver

  du borde samla alla dem här fina texterna i en bok, jag hade köpt den och läst den varje kväll.

 149. a l i c e skriver

  shit och pannkaka vad vackert. vore hela livet sådär skulle man nog aldrig klä sig i svart mer.

 150. Julia skriver

  Du är så fantastiskt jävla underbar. Har suttit i timtals och öglat igenom varenda liten bokstav på din blogg. Speciellt dina fina texter. Tårar har runnit och mina händer har envist torkat bort dom. Du är grym. Keep it up girl.

 151. Beathe Øgård skriver

  dette er så fint. virkelig. du er bra!

 152. isa skriver

  wow

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
It's a wrap with @jeansforall ! 👏✌️
Arkiv
Twitter @niotillfem