att våga följa sina drömmar.


photo: hillary the mammal

.
Jag har aldrig frusit så mycket som förra vintern. Jag låg i mitten av mars i min säng, med ansiktet mot lakanen och axlar som skakade och kände mig ihålig. Huden för länge sedan genomskinligt grå och kroppen orkeslös och vintertung.
- Jag orkar inte mer nu. sa jag till Ludvig. Våren kommer ju inte. Det kommer vara såhär förevigt.
Och han lade sig nära tätt intill och viskade att våren kommer alldeles snart. Men det spelade ingen roll för det var ändå försent. Det hade varit becksvart, sotmörk evighetsvinter i snart ett halvår och det enda jag kunde tänka var att aldrig mer. Aldrig mer igen på tusen år ska jag stå i mars med tre tröjor och lika många halsdukar och ständig röd nästipp.

Det var en fredag kväll då vi skakade hand, jag och Nina. Vi drack öl och det snöade utanför (det slutade aldrig snöa, minns ni? Det snöade lager på lager och på nyheterna pratade de om att snön kanske skulle ligga till juni för att den var så hårt packad). Tunnelbanelinjerna hade slutat gå, de gjorde det ibland, när termometern visade under tjugo minus. Vi var insnöade på en bar på nytorget.
- Jag tänker inte vara här nästa vinter, sa jag till Nina. Jag vill inte. Jag har ihåligt ont i hela kroppen av fucking jävla Sverige.
- Inte jag heller. Aldrig mer 6 månader vinter.
- Vi borde rymma.
- Okej. Vi rymmer.
Och så var det inte mer med det.
Sedan var det bestämt.

Vi började planera redan veckan efter. Först och främst, var skulle vi ta vägen? Vi drog händerna över kartor, snurrade jordglobar och genomsökte internet. Det finns så många städer, länder, djunglar, smågator och torg som behöver besökas. Så många smutsiga lägenheter att måla om, balkonger att dingla benen från och okända människor som måste hälsas på. Mat jag inte ätit, lukter jag inte känt och dansgolv jag inte dansat på.

Fast å andra sidan fanns det också bara en plats jag allra helst ville vara på. Där vintern var kort och sommaren lång, gatorna breda och nätterna överväldigande. Och ganska snart, efter att ha sneglat mot obesökta världsdelar, länder utan vinter och små torg i Montmartre så var det bara så. Det fanns inget annat, det måste bli så.
New York.

Resten av våren hade jag tre jobb. Det ena på byrån jag jobbade på, det andra min fina lilla blogg och det tredje att förbereda flytten. För det är inte alltid bara att packa en väska och rymma. Det tar tid och kraft och mod och ork. Vi översatte våra jobb till engelska, byggde en portfolio, dammsög new york på reklambyråer, bokade flygbiljetter och telefonmöten. Och framförallt var vi tysta. Knäpptysta. För ingen skulle få veta vår flytthemlighet. Inte än, inte förrän vi var helt säkra på hur vi skulle svara. Bara jag och Nina och de allra viktigaste som fina pojkvänner och kloka mammor.

Men hela tiden, bakom låsta munnar och klappande hjärtan så hade vi bestämt. I höst ska vi bo i New York. Inget annat är möjligt.
För man måste tänka så. Man måste vilja något så mycket att det gör ont nästan alltid, annars rinner det ut i sanden som alldeles för många drömmar alltid gör. Och jag sov nästan ingenting och vintern blev vår och sommar och en augustibörjan var allt helt plötsligt overkligt nära. Vi satt med ett kontrakt i handen, till en reklambyrå som vi ville vara på. En byrå i Soho där alla log mot oss när vi pratade och som sa nästan direkt att vi var precis vad de behövde. Som sa det till oss efter fem minuter och vi glädjedansade ut och sa till varandra att det är ju här vi ska vara, det är det här vi väntat på. Och vi skrev försiktigt på, med darrande hand och miljoner med fjärilar i kroppen och faxade kontraktet tillbaka till staden på andra sidan Atlanten.
Och nu har jag slutat på mitt jobb, sagt upp lägenheten, avslutat bredbandet, sålt mer än hälften av min garderob och burit ner flyttkartongerna från vinden.

Och om ungefär fyra veckor flyttar jag till New York.
.
.
.


So this is basically the story: last winter was the coldest in 50 years of Sweden’s history. It’s was terrible in every single way and I decided – never again. Never again a six month long winter for someone who loves thin dresses and the smell of green leaves and newly brushed sidewalks. It’s not fair. And I told my friend Nina this on a particularly cold day in march and she felt the exact same way. And that’s when we decided to move. Move somewhere where to winter is short, the summer is long and the city is bigger and overwhelming. And in the beginning in august we signed a contract for a job at an advertising agency in New York. And now we’re moving in 4 weeks.

Kommentarer

 1. Jag måste säga att jag blev konfunderad när jag på Resumé, eller var det Dagens Media, för några veckor sedan läste att ni skulle till NYC och funderade på om jag verkligen hade läst om det här, men det hade jag med andra ord inte.

  Jag ser verkligen fram emot att få bloggrapporter från NYC, ska bli himla fint. Lycka till.

 2. Jag blir helt pirrigt glad i kroppen av att läsa det här! Vad härligt! Det ger mina tankar om att fly den hemska utdragna marsmånaden med en tripp till Barcelona ny glöd. Jag var där förra våren. Kom dit i skinnjacka som man snabbt kunde ta av sig, beskådade Gaudis olika skapelser och besökte marknader fulla med frukt. Tog taxi hem och kände vårsolen, och vårluften emot huden. Det hoppet man behöver i slutet av vintern! Det löftet om att snart, snart.

 3. Åh, Sandra. Jag blir nästan lite ledsen när jag vet om att du ska flytta. Även fast jag inte känner dig så blir jag så ledsen i alla fall. Men samtidigt glad för din skull, så klart. Men du ska inte oroa dig, för vet du? Du kommer att klara det här galant. Du och Nina kommer att vara de sötaste i hela Soho, New York. Och ni kommer lysa upp de mörkaste gator med era leenden och alla kommer bara att vända sig om och tänka: ”Åh, där är Sandra Beijer och hennes vän Nina” och alltid lägga er på minnet. Och nästa gång kommer de vinka till er och tänka: ”Hon den där Sandra Beijer. Är hon inte underbar?”

  Jag tycker att jag faktiskt måste önska dig lycka till, även fast jag vet att du klarar av det så himla bra! Och jag bara väntar på att du tar ‘Staden som aldrig sover’ med storm. <3

 4. åh åh åh vad fantastiskt! jag hade samma problem som du med Sveriges vinter och flyttade därför för tre veckor sedan till Frankrike :) allt är så mycket bättre här än hemma och det som kändes jobbigt förut känns bara helt underbart här. jag kommer på mig själv hela tiden med att gå runt och le, även när det regnar för regnet här känns inte lika trist och grått som i Sverige. jag ser fram emot att följa dina äventyr även på andra sidan Atlanten. kram

 5. And I’m so happy for you both, Sandra! It’s so amazing: a ”new” city (I know you’ve been there many tomes, but yes, it’s a new city!), new adventures and almost a new life… the good thing is that you know that your friends would be there (in STHLM) always, because true friends are always with you, no matter how far they are (my best friend is now at Katowice, Poland… but I feel like this). Will Ludde come with you? I really hope so, and I really wish you the best for you in NY, dear…

  And remember, if you need someone to take care of your flat in STHLM while you’re in NY; just tell me ;) hahaha! I want those six months of winter and cold, that snow that would cover your feet and that city that it’s big but at the same time, not so big… next year, I hope so. Next year, before winter comes…

  Good luck, captain, oh my captain!

 6. Ha det jätte fint Sandra! Kommer kännas sorgligt att inte ha dig i Sverige länge, även om du redan är långt borta i Stockholm. Lova att du inte glömmer bort oss när du hoppar omkring på de fina New York gatorna. Kramar<3

 7. Åh. Lite ledsen, men också avundsjuk. Jag hoppas på att komma efter, och jag hoppas att du bor kvar och kan berätta om alla fina ställen när jag kommer.

 8. Heja heja! New York behöver er lika mycket som ni behöver New York. Och jag ska se till att överleva ännu en Sverige-vinter men sen får det nog bära av någonstans dit solen skiner lite oftare och våren kommer lite tidigare!

 9. Wihoooooooooo! Grattis! Fint som snus! Och det andra som är fint som snus är att vi får följa med i bloggen! Så spännande och roligt det ska bli! Lycka till!

 10. Congratulations!
  I so understand you – last winter was the worst I can remember. I, too, considered moving, so, I really admire you who accomplished her plan/ dream!

 11. Vad fint, inspirerande och GRATTIS. Har läst din blogg i över 3 år och kommenterar för första gången nu. Kanske för att man blir lite sorgsen och glad på samma gång, något nytt börjar men något annat tar slut. Ska fortsätta följa dig. Du är som en godnattsaga fast för vuxna.

 12. OH! Du förstår inte hur glad jag är för din skull och samtidigt så enorm avundsjuk för jag inte kan flytta dit själv eftersom jag måste gå på gymnasiet! Åh du kommer få det så fint där!

 13. JAAAAAAAAAAA! Åh vad glad jag blir nu. Jag klippte av allt mitt hår häromdagen. Det är ju rätt likt. Det är bra. Åh ja gud vad bra, så fort jag fyller 18 ska jag göra som dig.

 14. New York har alltid varit min dröm. En dag ska jag dit. Jag vet inte vad som lockar men jag vet att jag kommer älska det och att jag kommer fälla en tår när jag landar.
  Jag är så himla glad för din skull. Oerhört modigt av dig att lämna allt för ett tag och testa dina vingar. Puss finfinfinaste Sandra.

 15. Min katt har dött och jag har ingen pojkvän längre, det blir mörkt så snabbt nu och helgerna blir bara tråkigare och tråkigare. Det finns inga klubbar för mig och mina vänner här och jag blir inte det minsta lycklig när jag tänker på julmust och köttbullar. Jag vill följa med :( <3

 16. COOL! :) Det høres himmelsk ut!

  Glem dog ikke at det er kaldt i NYC i januar – vinden er som is! Ta med vindtett jakke og lue :)

  LYKKE TIL! :)

 17. Oh that’s so great!
  I spent a year in San Francisco and just moved 3 weeks ago to New York, probably for a year too.
  Last week I was walking around Williamsburg and suddenly saw this gigantic squirel on the wall and thought ”oh! i remember it from Sandra’s blog”:).
  My last 3 posts have been full of pictures from Williamsburg, such a great area!
  I hope to see you on the streets of NYC!

 18. Wow!
  I’ll definitely be watching :)
  Although I do love the idea of Sweden, I guess it would be reasonably cold. I’m sure that my winter would almost be your summer!!

 19. Jag tänkte precis likadant i vintras (och längtan att flytta blev ju inte mindre när vi dessutom fick in SD i riksdagen nu…), men dessvärre är jag fast i det här jäkla landet åtminstone till nästa sommar eftersom att jag går trean i gymnasiet nu. Men efter det, då jäklar flyttar jag till London.

 20. fy tusan vad roligt, Sandra. ni är så jäkla tuffa som håller så hårt på era drömmar, gör allt ni kan för att nå dem. och du passar så bra i New York, det är liksom din stad. all lycka till er och det ska bli grymt intressant att få höra om jobbet sen och allt annat runt omkring. GRATTIS!

 21. Det är fint att du åker, men samtidigt lite sorgligt för det var fint att veta att det faktiskt finns fina människor som du i Sverige.

  Oj tre fint i en mening, det är i för sig ganska fint det med.

 22. Tack för inspirationen och peppen!!! Tack vare dig köpte jag äntligen min berlin-biljett! Har sagt att jag ska flytta dit i ett halvår typ. Men den 13/10 blir det äntligen av! Tack!

 23. Åh, vad fint.
  Du förstår inte hur avundsjuk jag är. Jag önskar att jag inte var fast i skolan, utan att jag också var sådär 20-25 år och fri. Jag skulle vilja spendera vintern på ett helt annat ställe, typ paris. Att bara lämna allt och få vara någon annastans. Det skulle vara så ofantligt fint.

 24. Jag är verkligen glad för din skull för Sverige är verkligen inte sådär absolut fantastiskt, sannerligen inte vintrarna. Jag har långkalsonger från augusti till maj ungefär och jag ska ändå vara halvfinne så man kanske skulle tro att det skulle skona en lite? Men nej. Och samtidigt som jag är glad för din skull är jag så otroligt avundsjuk för jag känner själv att Sverige inte har så mycket att komma med. Inte för min del.

 25. Oj, herregud. DET DÄR ÄR ATT LEVA LIVET. Shit! SÅ ROLIGT! lycka till, det kommer gå kanonbra för er och ser absolut fram emot en sandra i new york! ÅH GUD VAD HIMLA HÄFTIGT JAG DÖR NÄSTAN LITE FÖR ATT JAG LER SÅ MYCKET NU :D

 26. kör på sandra, gör det, jag vet att du vågar. och vi finns alltid kvar om du vill tillbaka till sverige. kommer du ner till malmö så ska du få en varm kram och en extra halsduk. lycka till på resan, du är värd det här miljoner gånger om <3 att äta, skratta, dansa, hångla, leva och må bra <3

 27. det där var så fruktansvärt vackert skrivet och jag känner i hela kroppen hur det måste kännas och tänker att jag också vill längta efter något sådär mycket. och veta precis vart jag ska.

 28. Det är så rätt, det finns inget mer fruktansvärt än en kropp som värker av kylan. Du är modig och fantastisk, Sandra! Jag önskar dig all lycka. Ljus och kärlek.

 29. Åhhhh var det det här du menade när du sa: ny kamera nytt liv, mer om det sen…?

  Sen en liten sak: Jag har klippt lugg, och vill så gärna kunna ha den lite..’böjd’ åt sidan som din på ditt förra inlägg. Hur gör du för att få den så fin? min blir bara platt och böjd inåt.
  puss på dej och new york, jag tror att ni kommer att bli väldigt lyckliga ihop!

 30. SÅ SJUKT INSPIRERANDE!!! jag får lust att sitta här och skrika rakt ut av ren pepp. Måste spara det här inlägget så jag kan läsa och minnas någon dag när jag är trött på allt men för rädd för att göra något åt det. Åh, jag hoppas du får det sjukt bra. Hur gör du och Ludvig och när kommer du tillbaka? För du kommer väl hem till Sverige igen?

 31. Åh gud vad modig du är! Jag önskar dig verkligen all lycka i din nya bostad.
  Själv så längtar en bit av mig till hösten, vintern vill jag nog ska vara så långt borta som möjligt, men hösten är välkommen i mitt hem. Kalla mig konstig men denna sommaren gjorde mig sjukt trött, jag längtar nästan efter ständigt regn och mörker som ger en massa fina jackor och gråa strumpbyxor. Längtar. Fast förra gången jag längtade efter något så mycket var när jag bönade efter sommar. Och titta hur det blev….

 32. OJ vilken grej! Mina bästa bästisar i hela världen flyttade till New York i Augusti. Kanske ses ni en dag av slump i storstadsvimlet.

  Jag gjorde precis samma sak 2006 och flyttade till Australien i ett halvår. det var det bästa jag någonsin gjort och jag önskar dig samma lycka!

  Hoppas att du får en helt fantastisk resa. Kommer du tillbaka mån tro?

 33. Oj blev lite ivrig där, glömde önska dig lycka till också och tacka dig för att du gjort mitt senaste år så himla mycket enklare genom dina bilder och framförallt texter. Tack och kram.

 34. Vad roligt, glad för din skull!! :) En fråga dock, kommer du fortsätta blogga även där borta? För jag tror inte jag är ensam om att vela höra och se hur du har det!

  Många kramar

 35. fan vad rätt. jag blir typ obeskrivligt avundsjuk och kommer liksom du gjorde förra vintern bara vilja vara någon annanstans! hoppas ni fårdet grymt. kommer liksom sakna dig trots att du kommr blogga ifrån NY. att veta att du är i samma stad på nåt sätt.

  ha det så jävla bra! Break a leg <3

 36. Du har först skrivit att ni drack öl, därefter att ni drack rödvin. Drack ni både och eller är det ett misstag?

  I vilket fall som helst så älskar jag det här inlägget och känner mig oerhört inspirerad till att göra som jag vill, vad det än är. Jag är vuxen, så jag kan. Och jag vill. Och jag ska.

 37. Finaste Sandran i världen.
  Det känns lite jobbigt att du ska flytta men det är klart att man måste göra en revolution i sitt liv och detta låter alldeles ypperligt underbart! Jag hoppas verkligen att du kommer fortsätta blogga och kanske kommer du hitta inspiration till att skriva din bok i det stora äpplet. Du ger så bra tips hela tiden! Som när jag frågade för ett år sedan om vad jag kunde ha med i min kinesiska barnbok som skulle handla om Sverige, och du tog upp osthyvlarna och pappor som är pappalediga och fikar på stan med andra pappor. Det blev en succé! Jag vill tacka dig jättemycket för det, för jag vågar göra så mycket saker nu.

  Du får ha det prima för det här låter som att det kommer bli fint som snus. Fortsätt att få oss tonårsflickor att känna igen sig, att vi ska få ha bleka trötta ögon vissa dagar och andra dagar dra på de där skorna från Trollkarlen från Oz och dansa tills vi hamnar på efterfest på en äng där vi tittar på lamm, dricker champagne från studenten och kollar på morgonrodnaden. För det kommer i alla fall jag göra.

  Jag ser fram emot att ha Sandra Beijer i bokhyllan en dag

 38. Men åh så modigt av dig. Bara lämna allt, sådär, eller bara och bara, det har ju uppenbarligen tagit mycket tankekraft och en hel del bestyr, men ändå. Jag är sjukt imponerad. Jag tror det kommer gå jättebra för dig i N.Y, och jag kommer att fortsätta följa dina äventyr på andra sidan atlanten.

 39. Åh vad härligt! Man måste våga ta chanser och göra sådant som är läskigt, annars har man inget att leva för. Ikväll tar jag min stora resväska och flyttar till Italien. Jag kan bara säga ”hej”, ”tack” och ”varsågod”. Det är så läskigt, så läskigt att jag inte vågar berätta för mina vänner hur rädd jag är, men de ser det och kramar mig extra hårt och följer mig till stationen ”för att du inte ska behöva åka dit ensam”. Det är läskigt, men jag måste göra det och det kommer att bli fantastiskt! Jag tror att jag, pasta, rödvin och ett varmare klimat kommer att trivas bra ihop. Lycka till i NY! Det kommer bli fint!

 40. Tänk vad härligt att du tar tag i din längtan och drömmar. Att du säljer din finaste lägenhet, lämnar familjen här hemma och bara ger dig av på nya stora äventyr.
  Du är så himla våglig!
  Lycka till!!

 41. Jaaaaa! Åh kommer ihåg att jag läste någonstans att du hade som ett av dina livet-mål att ”bo i new york” nån mer gång. Grattis, åh verkligen grattis! Nu blir den här stan en färgnyans rikare när man vet att du (och Nina) ska traska streetsen och avenuesen och dansa med flasköl i händerna på taken och brandstegarna. Yay och välkommen!

 42. men åh så fint & så drömlikt. jag önskar av hela mitt inre att jag kunde resa mig upp & bege mig jag med, men jag är tråkigt nog bunden till min lilla stad i minst ett år till. jag får väl leva ut mina äventyrsdrömmar genom din blogg så länge, fina.

 43. oj, gud så roligt! Själv är jag ungefär så instängd i mig själv som man kan vara och ett så stort steg som du har tagit ska jag också ta, jag ska skaffa vänner. kram.

 44. Du imponerar mig, hela alltet. Alla saker du gör, alla länder du besöker och nu ska flytta till. Ditt liv verkar filmiskt, ett sånt liv man egentligen inte vågar drömma om. Alla bilder vi får se, det är så imponerande. Ja, just det, imponerande är faktiskt ordet. Fantastiskt med.

 45. Gud vad underbart. Jag bli alldeles pirrig i kroppen när jag läser det här. Vill också flytta igen, följa drömmarna igen, hitta något nytt och spännande som jag aldrig har sett, göra saker jag aldrig har gjort. Vi får väl se vad som händer. Vore inte första gången jag packade väskan och for. ^o^

 46. Fint skrivet. Du beskriver känslan på pricken. Jag har väntat på det här inlägget och det var så himlahimla värt att vänta på! Lycka till med allt.

 47. Wow! Congratulations!! I have been reading your blog for years, and I live in New York and I am also working in SoHo in a few weeks. I have lived here my whole life, and reading your blog, seeing the city I love/hate through your eyes has made me come to love it just a little more.

 48. jag rös för att det är ju precis så det ska vara. precis så som jag kommer göra när jag studerat klart. när jag är klar med det här som gör mig så himla glad. film. att göra tankar och fantasier till en slags verklighet om du förstår? filmatisera drömmar och möten och relationer. det ska jag göra i den staden som kommer kännas precis lika rätt som New York gör för dig. jag ska bara komma på vilken stad det kan vara. för det är inte stockholm. men jag kommer komma på det sen. och bara det känns så himla bra.

 49. First of all, CONGRATULATIONS. Secondly, pre-welcome to NYC! I live in Brooklyn and have been reading your blog for about a year; it is a constant source of inspiration to me. The city needs more creative minds like yours. I’m curious about the ad agency, as my job is adjacent to the marketing world. Wonderful! Have a safe and stress-free move. I can’t wait to see more of what your new neighborhood looks like from the lens of my home :]

 50. Du är så himla härlig och alldeles underbart häftig och det finns ingen annan som dig, jag kan knappt bärga mig till alla fina New York inlägg. Du är bäst finafina Sandra, helt och hållet bäst!

 51. Grattis till modet att bryta upp och göra verklighet av drömmen att slippa ännu en Stockholmsvinter! Stort lycka till i New York!

 52. Jag insåg just en sak; du är min största förebild, Sandra. Trots att jag inte känner dig mer än det jag får se på din blogg, men det räcker. Du inspirerar mig mer än någon annan att bara följa mina drömmar.

 53. Jeg brast i gråt når jeg leste. Og måtte hente toalettrullen. Brast i gråt fordi jeg ikke har noen å snakke med nå, og fordi hjertet er tyngre enn selve kroppen, fordi jeg ikke har kontroll. Ingen kontroll. Og her sitter jeg alene i leiligheten til han jeg elsker, men som jeg ikke vet om vil være min lengere. Og jeg skulle ønske jeg var deg. Jeg skulle ønske jeg hadde kontroll. Og at jeg kunne reise langt langt vekk, og at jeg kunne ta han med. Men jeg vet ikke om han vil, forstår ikke lenger. Men jeg vet at jeg vil. Vet at han er den eneste jeg vil ha. Og jeg vet at jeg ikke får noe til. Og her reiser du til New York, og får til alt. Og jeg gråter fremdeles. Og jeg synes du virker som en helt fantastisk person. Og jeg håper alt blir fantastisk! Men det kjennes som om jeg kommer til å dø. Jeg skulle ønske vi reiste sammen. <3

 54. Fantastiskt att du lyckas med din dröm, du har inspirerat mig något enormt! Jag är strax 20 och står vid dörren att välja studier inför yrkeslivet och undrar; vad läste du till att börja jobba med det du gör? Jag är något sjukt sugen på att göra något liknande. Marknadsföring, advertising alltså!

 55. fina sandra. du har legat bland mina favoriter i ett år drygt. Jag kommenterar aldrig dina inlägg men nu. nununu kan jag inte låta bli.

  när jag läste texten däruppe så blev jag tom. mitt hjärta började värka lite mer. inte för din flytt. utan för ”vafan händer nu? vafan händer nu med niotillfembloggen?”
  och nu någon minut senare så har värken släppt och jag känner mig bara glad. Jag känner mig så himla glad för din skull.. jag har alltid under mitt artonåriga liv hatat usa och new york och allt som har med det landet att göra. dock helt plötsligt under senaste dagarna så känner jag att; någonstans där inne börjar en kärlek växa.
  och tänk att det tog arton år att finna och se storheten med den staden. (som jag ännu bara sett på kort och film.)

  och till sist vill jag bara säga att fler borde vara som dig, sandra.
  det behövs fler här i världen som vågar bryta loss. Som vågar säga upp lägenheten, bredbandet, jobbet och så vidare och följa sina drömmar.
  Låt fan ingenting stoppa dig. INGENTING:

 56. åh jag är så ledsen. så ledsen men ändå så himla glad för din skull.
  Glad att du är glad.
  Men ledsen för jag tror Sverige kommer kännas lite mindre utan dig.
  Jag vet inte varför, jag känner dig inte och jag förstår ju att du kommer fortsätta blogga.
  Så inget förändras eller hur?
  Det känns konstigt
  men samtidigt är jag glad.
  Glad glad glad för dig.
  (Jag tror att det är för att jag ser upp till dig och det är lättare att se upp till någon i Sverige där man själv är än i New York.)
  men jag är ändå glad för din skull.

 57. Jag tänkte exakt samma tankar förra vintern och jag vet att det enda som gjorde att jag lyckades överleva den tiden var att jag precis blivit tillsammans med världens finaste kille. Händer samma sak i år igen får du rädda mig, du får vara så bra som bara du kan och berätta om allt fint som händer i New York och så ska jag drömma litegrann om att jag också hade kunnat och våga fly. Ha det så jätteunderbart, det vet jag att du kommer ha.

 58. åh va roligt!!! självklart är jag avis men jättejättekul.
  hihi då tänker ja komma och hälsa på när jag gör min praktik i new york då :D
  blir ju prefekt!
  jättemkt lycka till!

 59. WOW. Känns som att det är nu eller aldrig som jag borde säga det här, bara för att du är så värd att få veta det. De kvällar som det inte händer så mycket, då jag sitter hemma vid datorn, finns det inge bättre än din blogg, dina texter och bilder. Varje gång jag tänker på den där pojken som bor för långt bort, så är det du som hjälper mig, fast än du inte ens vetat om det, förren nu. Jag blir glad av din blogg helt enkelt. Du är så fantastiskt cool, modig, underbar och ja jag vet inte vad. Och jag tror, är inte säker men tror, att det är med dessa egenskaper man kan kvalificera sig som idol. Om det nu är så, ja då är du min idol Sandra.

  bästabloggennånsin

 60. Fantastisk! Og så inspirerende – jeg vil ikke at mine drømmer skal renne ut i sanden. Jeg har så forferdelig lyst til å dra til et annet land for å studere, helst Frankrike. Å, hvor fint det hadde vært ♥

 61. varför börjar tårarna rinna när du skriver detta? fan haha.
  åh alla har redan ställt massa frågor, så vill inte fråga jag med, men jag måste! jag måste få veta om du 1) tänker fortsätta med bloggen? 2) har planerat att komma tillbaks? för jag behöver dig i sverige! jag hade tänkt springa på dig någon gång i sthlm om det nu hade blivit så att jag skulle åka dit .
  ha det jätte bra sandra, verkligen. någon dag ska jag bo någon annanstans också. <3

 62. ÅH!

  gråter lyckotårar för din skull och för att livet är så förfärligt fint och för att människor kan ha en sådan fantastisk inverkan på en.

 63. Nej nu vart jag ledsen! Jag är glad för din skull men grejen är bara att jag hatar farväl. Men Sandra du måste säga, ska du stanna för alltid? Eller hur länge då? Och vad händer med Ludvig? :(

 64. Finastefinaste Sandra, är otroligt glad för din skull! Fast, och detta är konstigt eftersom jag inte känner dig, jag blir lite ledsen över att veta att du inte kommer att finnas i stockholm längre. För nästan varje gång jag har varit i ditt område, på kalas eller dylikt, så har jag hoppats på att få se dig och kanske ge dig en kram. För du har hjälpt mig och så många andra här i vårt lilla land via din blogg. Du är en otroligt viktig person och det hoppas jag att du vet. Att du vet att du är underbar.
  Och jag måste bara få fråga, ska Ludde med eller innebär detta ert slut?

 65. FAN VAD UNDERBART ATT JAG HAR HITTAT DIN BLOGG!
  Jag ska också våga. Jag ska bara ta studenten i sommar först… Nu fick du mig att vilja mer.
  Lycka till och sluta inte med bloggen! För jag tror inte heller att jag överlever utan NioTillFem. Inspirera mig mera!

 66. Jag frstår dej verkligen Sandra. Hade inte jag varit sjutton hade jag gjort samma sak, vintern är det värsta jag vet.Men lova att du fortsätter blogga från New York, lova det. Hur ska annas vi andra överleva vintern?

 67. Du är så himla inspirerande som vågar göra precis allt du vill göra! Jag känner mig inte så modig, men för 6månader sen köpte jag en biljett, och om nästan precis en vecka åker jag till Australien. Jag åker helt själv och hoppas att jag överlever

 68. congratulations on getting a job in new york! that is not easy to do. you will love it. new york & northeast US winters are so much more manageable. good for you!

  you should do some more traveling throughout the US once you are here!

 69. I must reply finally. I have been reading your blog for a long time. I live here in NYC on the Lower East Side and I have lived in NYC my whole life and am so in love with this city. I think this is the perfect place for you!

  Your NYC photos were so beautiful and helped me see the city in a new way and your entire blog is one I look forward to reading daily because it’s so incredibly inspiring.

  I am so excited for you! While NYC gets very, very cold in the winter it’s nothing like Sweden and it’s full of dreams and promise and it’s waiting for you :).

  Much love and I cannot wait to follow your new adventure in NYC and see NYC through your eyes once again.

 70. MEN gud vad spännande!! Känns som om ungefär hundra frågor bubblade upp nu. Kan du inte ha en frågestund angående detta? :) Kram

 71. Så bra! Så utrolig bra for deg, jeg misunner deg så utrolig, New York liksom. Det er så bra at man kan gjøre sånt. Og tenk, en kald vinterdag i Mars når jeg har rukket å bli drittlei av Norge og snøen så pakker jeg kofferten og flytter til Tokyo. <3

 72. Fy tusan vad underbart. Jag är ganska så jättejätte avundsjuk. Sådär vill jag också leva mitt vuxna liv. Genom att resa, upptäcka nya platser och bara leva. Mitt livsmål är resa jorden runt innan jag dör. Jag vill verkligen, jag ska försöka ända in i det sista.

 73. du ger inspiration och får mig att vilja uppfylla alla mina drömmar jag också har.
  efter gymnasiet flyr jag till london, till paris, till världen.

 74. Det här inlägget var så fantastiskt att jag skrev ut direkt och stoppade ned det i min jackficka. Sådan här inspiration och mod måste man bära med sig.

 75. Du har nog de finaste läsarna i världen, bara en massa peppande kommentarer! Det måste väl kännas helt underbart?
  Ha de grymt kul i New York och hoppas hoppas att bloggen får hänga med på ett hörn.
  Du är bäst Sandra.

 76. Du skriver fantastiskt. Vilket stort steg. Verkligen, att säga upp sig från jobbet och din fina lägenhet i Sverige och starta om i NY. Jag ska dit om 5v, fast bara i 6 ynkla dagar. Behöver fylla på med energi, känna puls. Sen över lever jag vintern lite lättare hemma i Sthlm. Det låter som er flytt är menad då ni hittade rätt byrå jobb bara sådär och att det verkar gå lätt. Allt går att fixa bara man vill och vågar! Lycka till, Sandra!

 77. Fy sjutton vad underbart att våga ta det där steget från att vilja något till att faktiskt genonföra det, Det Kommer nog bli alldeles oslagbart kul! Och förhoppningsvis liite varmare;) Åh, lycka till!

 78. Jag blev lite ledsen när jag läste detta, för det kändes som att du skulle försvinna alldeles för långt bort. Men sen kom jag på att bloggen alltid är lika nära ändå. Och det kommer bli underbart att få resa till New York med dig! Helt fantastiskt, faktiskt! Hoppas du får det allra bäst! Kramar

 79. Åh, även fast jag redan visste (har läst det på flera olika stället) så är jag överraskad över hur driftig du är. Men hur blir det med Ludvig? Och bloggen? Och tror du att det är för alltid eller för några år eller vet du inte alls? Puss och Kram, du är bäst!
  Ps . Om du slutar blogga dör jag.
  <3

 80. åh nej! eller jo, jätteja såklart!
  Men det blev bara ett hål i mig, liksom att inte jag vågar.
  Sen jag gick i sjätte klass har jag vetat att det är New York jag vill till, men jag saknar helt enkelt modet.. Önskar att jag vågade vara som du.
  Att säga upp allt och bara flytta, åh så underbart.

 81. Wow, grattis! Himla kul!
  Jeg har akkurat flyttet til London, litt samme sak som med deg, trøtt på iskald vinter og savnet gode kulturmuligheter.. Lykke til!

 82. Du är så modig och fin, Sandra. Att du tar steget och flyttar ifrån Sverige. Du gör den drömmen som alla flickor just drömmer om till verklighet. Själv har jag precis flyttat hemifrån till Uppsala och har precis börjat min utbildning i Retorik och Litteraturvetenskap. Och det går fint som snus!
  Och vem vet, jag kanske går i dina fotspår en dag.

 83. Då vill jag bara passa på att gratulera the city of New York för deras finfina nyförvärv.
  Och såklart säga ”försök att inte ta det för hårt” till Stockholm.
  Eller förresten; till hela landet Sverige. Jag menar, det har ju faktiskt gått miste om en helt fantastiskt häftig och bra person.
  En sån där som är en på miljonen.
  Eller en på nio miljoner.

  (och justja: våga inte sluta blogga)

  <3

 84. åh, sandra! det var precis det som jag tänkte att du skulle göra när jag läste ett par tidigare inlägg. och jag tror att ni kommer att få det jättefint. och precis som du beskrev det gör vintern ont, ont. vi får se hur vi klarar denna höst/vinter/vår. för det är ju sommaren man lever för.

 85. Åh, vad avundsjuk jag blir. Vill också ut på äventyr och flytta till någon spännande stad. Dock har jag tre år kvar på världens bästa utbildning på universitetet!

 86. Åh, jag är så glad för din skull, men samtidigt är det ju alltid lite sorgligt när man hör om flyttning. Varje gång jag flyttat i mitt liv, har jag brustit i sådan där hjärtkrossande gråt. Men jag förstår. För dig är det väl som om New York är en dragkraft. Där du ska vara. Där du är glad.
  Bon chance!

 87. Du är så underbar. Vet du om det?
  Vet du om att jag är glad för din skull och trots att jag nästan aldrig kommenterar så följer jag din blogg som en mygga (ja, en mygga).
  Och jag vill bli som du.
  Och jag vill fotografera lika bra som du.
  Och jag vill bli lika modig som du.
  Och jag vill skriva lika vackert som du gör.
  Och jag vill ha lika fint hår som du.
  Och jag vill ha lika fina kläder som du.

  Och du är underbar.
  Vet du det?

  Men jag kan inte bli som du för du är du och du är så bra på att vara du.
  Alltid lika vacker på alla olika sätt.

  Och jag ska försöka vara bra på att vara jag. Så fort jag hittat mig själv.

  Förstår du att du har hjälpt mig att finna drömmarna som lurar inuti mig?
  Jag hoppas det. Jag hoppas du förstår vilken inspiration du är, i alla fall för mig.

 88. Pingback: Att fly kylan «
 89. Ni gör helt rätt!
  Naturligtvis är vi många som undrar varför vi själv inte gjort det ni gör.
  Det ska bli kul att läsa om hur det går för er och naturligtvis kommer det gå galant.
  Lycka till!

 90. Jag kände precis som du! Det kändes som i Narnia när vinterdrottningen hade tagit makten. Att det inte varit sommar på 100 år. Jag var också ihålig. Jag har försökt ladda upp det hålrummet nu med solsken, men hela sommaren har jag haft ångest över att det snart skulle bli mörkt igen i ett helt halvår. Vad ska jag göra? jag är bara sexton och kan inte lämna sverige direkt. Har du något tips? snälla. Har bokstavligt talat gjort ont i mig när jag sett att löven börjat falla.

 91. Jag ser upp till dig otroligt mycket och jag är så himmla glad för din skull. Jag var också sådär fruktansvärt less på sverige förra vintern, jag ville så gärna sticka här ifrån och hade också planer på det. Men sen kom jag in på en utblidning jag gärna ville läsa så nu sitter jag här i tre år till, men jag hoppas att det inte blir allt för outhärdligt. Och jag har redan två resor till varmare länder under vintern planderande för det är nog det ända sättet jag klarar mig, tilsammans med mina käraste och med ett mål att ta mig så långt bort som möjligt från tjugosju minus det bara går.
  Lycka till och det ska bli jätte roligt att läsa om din resa (så att jag kan leva lite halvt igenom dig och dina äventyr).

 92. Men! Hur länge blir du där? Du slutar väl inte blogga för då kommer vintern verkligen kännas lång?! Åh du fåår inte sluta blogga!

 93. Först och främst stort grattis till er båda. Vilken prestation av er, vilken planering och vilken wow faktor att ni fått er dröm uppfyllen!!!

  Men snälla du, DU FÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅRRRR INTE SLUTA BLOGGA, jag dör då :-).

  Jag är inte alls din typiska bloggläsare, men jag älskar ditt sätt att skriva, vet inte riktigt vad det är som drar mig men jag har varit fast och med bloggen från det att du startade den med Ea. Jag tror jag tycker om den för att jag kan rymma ifrån mitt eget liv när jag läser din blogg, drömma lite sådär småfint…

  Så jag hoppas verkligen att du ska ha tid, ork och lust att fortsätta niotillfem.

  Ha det underbart och tack för att du berättade det för oss och för att du får mig att fortsätta tro på att drömmar visst kan slå in.

  Ta väl hand om varann.

 94. Åh vad modig du är! Så vill jag också vara när jag gått ur gymnasiet och fått ordning på mitt liv. Kanske vill jag flytta till london ett år eller så för att studera mode eller någonting annat jag tycker är kul. Lycka till i new york och ta hand om dig!

 95. Åh. Vad kul! Man blir så glad av att du vågar flytta ända dit! Men du får inte sluta blogga bara! Du är en del av min vardag, du inspirerar mig, och får mig på bättre humör varje dag. :)

 96. Åh vad roligt för dig Sandra! Jag förstår precis ditt beslut. Jag är också fruktansvärt trött på vintrarna i Sverige, önskar att jag också kunde flytta nu. Lycka till med allt och ha det så kul!

 97. jag läste din fina text sedan skickade jag ett sms till min bästa vän med orden: ”jag vägrar tillbringa ännu en vinter i Sverige”.

  hoppas du får den underbart och sluta inte blogga. din blogg inspirerar!

 98. Så då kommer jag aldrig mer få se dig på gatan utanför min skola när du är påväg hem (?) och tänka om jag skulle våga säga hej men sen inte göra det och bara låta dig försvinna i folkmassan som en fantasifigur? Nåväl, jag önskar dig all lycka i världen och kommer följa dig här som den trogna läsare jag är. Tack för att du finns!

 99. I don”t have the words to describe how happy I am for you and how proud I am of you even though we’ve never met. Your blog has made my life so much richer and I can’t wait to hear about your experiences in NYC. Have safe travels Sandra. I will be reading and sending you the very best wishes x

 100. Åh, jag blir så glad men samtidigt så ledsen. Du är så modig som flyttar och jag inspireras av dig.
  Jag drömmer själv om att fly utomlands så fort jag bara kan efter studenten. Bosätta mig i London ett tag, plugga på filmskola och stå på egna ben. Se världen och njuta av livet. Och även fast jag längtar så mycket så skrämmer det mig lite ändå. För helt plötsligt måste jag klara mig själv i ett främmande land där jag inte känner någon endaste.
  Och just för att du är så himla modig och fin blir jag ledsen över att du flyttar. Ledsen att du förvinner långt långt bort, att jag inte längre kan hoppas att råka se dig på gatan och att du inte längre finns här som en trygghet som guidar genom tonårens bekymmer, genom dina vackra texter och bara genom att du finns. För man vet att du gått igenom samma saker på samma gator i samma stad.
  Och jag hoppas och tror att du kommer få det så himla bra i New York, men vi kommer sakna dig. Vi som är kvar här kalla sverige med tonårsproblem och ljusår kvar till studenten.

 101. Åh gud vad kul. Kommer du att fortsätta att blogga här på Rodeo? (eller blogga överhuvudtaget… *hoppas*) Och kommer Ludvig också att flytta dit? Jag förstår dig så himla väl,bor själv i Barcelona sen ca 1,5 år, men helt ärligt så var vintern helt överjävlig här också. Det till och med snöade en gång, och de har de inte gjort på hur länge som helst… :O

 102. jag tycker det är fantastiskt. och så fort jag har gått ut gymnasiet så ska jag gå in på centralstationen i stockholm ( okej.. jag får väl ta färjan och båtbussen dit, men sen ) och ta ett tåg som går var som helst, bara bort från Sverige, där allt är grått och kallt.

 103. Å, gratulerer så med det! Det er veldig mye nytt når man flytter til et annet land, selv om man har vært der så ofte før.
  Jeg flyttet til Norge for å bo sammen med kjæresten, og livet ble så mye bedre for meg, selv om det er hardt å være borte fra familien og venner.
  Jeg håper at du har det veldig bra der!

 104. Hayhay!
  How are you? Your blog is great and I love your style! I’m glad that I’ve visited yours.

  Please, check mine, & maybe we can follow eachother? + join my giveaway!

  Thanks and love,
  Cindy

 105. Åh.
  Jag känner inte dig, uppenbarligen, du vet inte vem jag är. Men ändå. Jag är så himla, himla glad för din skull. För att du gör vad du vill, flyttar dit du vill just för att du vill. För det är så det borde vara. Jag är så himla glad för din skull, men samtidigt är jag ledsen. För att du försvinner från Sverige, för att Stockholm förlorar kanske den finaste tjejen som (har) bor/tt här. Jag har sett dig på tunnelbanan och på gatan för vi bodde nästan grannar, men jag vågade aldrig hälsa. Och nu känns det, trots att jag inte känner dig alls (fastän det känns som att jag nog gör det, litegrann) som att jag förlorar dig, även om jag anar och hoppas att du kommer fortsätta blogga från New York. För det blir nog inte riktigt samma sak, sådär från andra sidan jordklotet.

  Missförstå mig inte nu, även om det känns lite som en förlust så är jag allra mest glad för din skull. För såklart ska du göra det som får dig att må bra, såklart blir jag (vi) glada över att du ska göra det här som du vill göra. Det är så hjärteskärande fint att du är en sån fin förebild för så många unga pojkar och flickor, för jag tror nog att du är den bästa förebild man kan ha, särskilt idag i ett kallt, förändrat Sverige.

  Jag vill skriva så mycket mer, ett långt långt brev, och det kanske jag gör en dag. Jag hoppas att du fortsätter blogga, och att du annars åtminstone skriver en krönika eller liknande ibland, för jag tror att det behövs.
  Sen vill jag bara att du ska trivas i New York, vilket jag tror att du kommer göra, och… Så himla irriterande, nu hittar jag inte ord helt plötsligt. Men tja, ha det fint i New York helt enkelt!

 106. Man blir glad, avundsjuk, nyfiken och lite ledsen på samma gång. Tråkigt att Sverige ska bli lite mindre färgglatt, men så himlarns roligt för dig Sandra!

 107. ohgud. jag älskar, älskar, ditt sätt att skriva. och din blogg. och jag skulle så gärna vilja bo i new york! men du lämnar oss inte va, visst fortsätter du skriva?

 108. Oj. Du också? Min bästa vän sedan tolv år tillbaka flyttade till New York för en månad sedan. Hon går på Fameskolan nu.
  Jag saknar henne så otroligt mycket. Så otroligt mycket att jag funderar på att flytta dit själv. Att strosa nerför gatorna som Carrie Bradshaw, Patti Smith och Woody Allen gjort tusen gånger innan mig. Att låtsas att jag är amerikan. Att öva på att aldrig sova i Staden som aldrig sover.

  Men så minns jag plötsligt att jag bara är fjorton år och knappt har råd att hälsa på min bästa vän två gånger.

 109. Åh vad underbart, vilket äventyr. Beundrar dig som inte bara pratar om att det hade varit trevligt att bo någon annanstans, utan att faktiskt vågar flytta!! Du är helt toppen! Hoppas du får en underbar tid i New York.

 110. Hej. Jag är otroligt glad för din skull! Och hjälp vad du är inspirerande. Du får mig att våga tro och hoppas. Tack!

 111. Grattis, vad modigt av dig.
  Jag är i nästan samma sits, fast jag ska inte riktigt lika långt, till Oslo bara, men det är mitt New York just nu, jag måste dit helt enkelt. Om en månad flyttar jag, har sagt upp bredband, jobb och ska strax börja sälja av min egendom. (Visst är det lite läskigt att säga upp allt sånt där, men samtidigt så himla skönt).
  För det viktigaste och bästa stannar kvar här hemma men följer också med i mitt hjärta, min fina familj som jag redan har börjat sakna lite i förväg. Men min tanke, som så många andras, hur blir det med dig och din kille? Ni har säkert en finfin lösning på det hela, hoppas i alla fall det.
  Önskar dig all lycka i NY, kanske ses där en vacker dag :)

 112. Oh golly how exciting! I was not expecting to read this today, think my jaw dropped a meter or two. And I so recognize that feeling of not wanting to live a life of which 6months drowns into snow and coldness and darkness. Declared it to my boyfriend last winter. So proud of ya! But Ludde and the blog will follow with you, won’t they?

 113. Det är läskigt hur mycket vissa personer kan påverka en. Under mer än ett år har jag följt din blogg, varje dag noga läst varenda ord och känt att när jag är ledsen och känner mig otillräcklig går det alltid bra att läsa en av dina texter och allt känns genast lite bättre.

  Det är väl därför, det måste det vara, jag blir så glad att jag gråter lite. Jag blir så glad för din skull att du slipper all kyla och mörker (som alla borde slippa.)

  Så.

  Dansa tills fötterna gråter och sjung tills rösten skär.

  Ha det så jävla bra, det förtjänar du.

  Pussar på nos.

 114. Åh, grattis grattis grattis fina Sandra! Du gör det jag alltid drömt om att göra! Ha det så underbart i ”The Big Apple”! Du är så himla modig och bra som genomför det här.

  Det är lite knäppt egentligen, för jag känner dig inte men jag blir ändå lite ledsen att du flyttar bort – det känns som om jag förlorar en gammal vän. Men du får ha det så fint där och uppdatera ofta och sprida lite sol till oss som är fast här i vintersverige och saknar dig.

  massor med kramar// Hibbz.

 115. du är så fin och tusan vad modig du är!
  ha det hejdundrandes bra i New York, jag tror att det kan vara alldeles rätt för dig!
  bara du skjuter in ett inlägg då och då, för annars skulle vi sakna sönder oss här som bloggläsare
  puss
  /sara

 116. Nu blev jag tårögd. dels för att jag är så himla glad för din skull och dels för att sveriges bästa och mest underbaraste bloggare lämnar landet, vilket betyder att hela sverige kommer bli en enda grå, tråkig och känslokall sörja för mig.

  Men jag är så himla glad för din skull!
  Kram Cornelia.

 117. Åh vad roligt! :) Modigt beslut!

  En fråga, den röda miu miu väskan som inte blev såld, den skulle få ett eget inlägg om jag inte minns fel..(?) Är den fortfarande till salu?

 118. du är alldeles fantastisk!
  ingen kan säga att något är omöjligt, för allt är möjligt.
  du är det perfekta exemplet på det!

 119. Oh Sandra, I’ve read your blog for so long and I’m so excited for you. I really hope you love it in New York but I’m a little sad there won’t be any posts from Stockholm anymore. Good luck and enjoy the streets of NYC <3

 120. Oh my god jag är avundsjuk, OHHHHH MYYYYU GOD, OH MY GOD!! Snälla ta mig med, snälla!!!!!!!!! Shitt vad underbart för dig underbara vackra sandra, om det är någon som ska flyttat dit så är det ju såklart du, fina du!!!

 121. åh, vad glad jag blir för din skull!

  men kan inte låta bli att känna mig lite tom. kanske konstigt, men även om vi inte känner varandra så är du ett viktigt inslag i min vardag. ett lugnande moment. och sen själva grejen att veta att vi bor i samma stad, så nära på något sätt. så tillgängligt.

  fy vad roligt. vilka äventyr! wow. en fråga bara (eller kanske mer en vädjan): snälla fortsätt blogga! för stockholm skulle bli förfärligt mycket hemskare och mörkare den här vintern utan niotillfem.

  new york, wow, vilken grej!

  lycka till, sandra!

 122. Wow, I’m so happy for you and jealous at the same time. I’m the opposite – I live in Singapore where it’s hot and humid all year round, so I’d love to be somewhere with four seasons, and New York, having stayed there for three months eariler this year, would be a dream destination to live in.

  Congratulations!

 123. jag hoppas innerligt att du får det underbart, men jag hoppas också att du fortsätter göra några blogginlägg over there också, för det är dem Jag behöver på vintern. Och vid alla andra tider på året för den delen.

 124. Å, vad bra! Å vad glad jag är för din skull! Jag älskar din blogg och allt du gör, och jag är så glad för att du ska få åka till New York som du älskar. Själv har jag precis kommit till södra Spanien där jag ska vara i höst och plugga. Å, jag är så glad att någon vågar göra såna här saker som alla bara pratar om. Lycka till! <3

 125. Det var det finaste och mest inspirerande jag läst på länge! Tänk att bara kunna flytta till sin favoritstad sådär. Själv blir jag grön av avund varje senhöst då man ser flyttfåglarna flyga söderut. Jag vill med! Det är för kallt här i Sverige, men jag älskar det ändå. Det värsta är januari-februari… Men jag är bara fast ett år till, studenten närmar sig. Sen är jag fri att göra vad jag vill<3
  Kram

 126. Grattis till att verkligen våga göra något! Ni kommer få en fantastisk höst och vinter. Hur länge tror ni att ni stannar? Fler människor borde våga ta tag i sin dröm och göra något av den, man vinner inget om man inte först satsar. Du inspirerar mig!

 127. Jag blir så inspirerad så jag nästan börjar gråta. Jag som själv flyttar till berlin på obestämd tid… om två veckor. Många grattis och lycka till!!

 128. Fantastiskt. Genomfantatiskt.
  Jag måste bara fråga hur ni gick tillväga, att få bo & arbeta i USA verkar ju SJUKT svårt. Har ni fått gröntkort allihopen?
  Fantastiskt för er, iallafall!

 129. Åh, så härligt! står inte heller ut med den evighetsvintern här i Sverige!

  och min pojkvän flyttade till NY i måndags. Hade så hemskt gärna velat vara där för saknar honom så enormt mycket.

  lycka till och ha det så bra i New York!

 130. Gratulerer med ny og spennende jobb i verdens beste by. Det er så viktig å følge drømmene sine (når man er så heldig at man vet hva de er)! Gleder meg til å lese nitillfem NY edition! Klem fra Oslo

 131. Hurra hurra hurra Sandra! Så himlans kul att du ska flytta till New York! Ser framemot bloggrapporter och fina bilder från världens bästa stad.

  Måste bara säga att du är så himla bra och fin. Dina texter har hjälpt mig så mycket när jag har varit ledsen och bara hopplöst och olyckligt kär i fina pojkar. Du är kalas!

  Tack!

 132. det värsta är ju att inte ens vintern, förra vintern eller vilken som helst, känns jobbig när man läser om den genom din blogg. Den känns bara mysig, full av varma sängar, trånga lägenheter, imma mot ett kallt fönster (men inte för att det är kallt ute utan för att det är varmt inne), vin, söndagsmiddag, till och med när du säger tre tröjor och tre halsdukar så låter det helt okej. Men jag förstår ju att det inte är så, och därför är jag så himla glad för din skull. Puss

 133. hej sandra! det ska bli kul att följa dig i NYC. jag bodde där 2001-03 och har aldrig älskat en stad så mycket. att få bo och jobba i NYC någon gång i sitt liv är en upplevelse. du kommer att ta stan med storm! lycka till / petra

 134. Ah, jag kanner igen kanslan av aldrig mer Sverige! Och ja, nu sitter jag har vid ett franskt tangentbord i nordostra Frankrike. Jag forstar for det mesta ingenting, maten ar konstig och allt ar annorlunda men gud vad skont det ar att jag akte!
  Jag onskar dig all lycka i N.Y och ar sa glad for din skull!
  Bisous!

 135. Wow vad inspirerande! Har skrivit ut detta och hängt upp brevid sängen. Jag tar studenten om ett år och ska flytta till London direkt och det kan vara bra med lite peppning när det känns tungt att vända på varenda peng för att gå runt. Du är så bra!

 136. Fantastic news & well done! Heartbreaking to leave Europe though — and now it’s not as easy to travel to Paris. :( Hope to see you around the cityyyy :)

 137. jag vet inte varför jag började gråta, jag bär inte på en enda förklaring. jag önskar att jag var lika modig som du. fina sandra, stockholm kommer sakna dig.
  världens alla lycka till!

 138. Gratulerer så mye fra meg også, Sandra! Det høres ut som et fantastisk spennende kapittel av livet ditt er i ferd med å begynne og jeg synes det var utrolig tøft av deg og Nina at dere våget å bestemme dere for å flytte og starte en ny tilværelse. De beste lykkeønskninger!

 139. Du har världens bästa blogg, vet du det?
  Varje dag när jag skriver in din adress är det som att öppna ett paket, och idag när jag läste ditt inlägg blev det plötsligt julafton. NY kommer bli ett äventyr! You go girl =)

 140. grattis och lycka till! tror att bloggen kommer bli ännu roligare att läsa nu! hoppas verkligen det funkar med grabben din, tyvärr är verkligen fördjävligt att ha en pojkvän i en annan världsdel, been there done that. Han får komma efter skolan e klar tycker jag!

 141. Fick en aning till tårar i ögonen när jag läste detta inlägg för det är så fint skrivet! Jag förstår dig vem vill har vinter i 6 månader? Ingen. Hoppas du får det kalas i New York och jag kommer att fortsätta följa din blogg för den är den finaste! Så hoppas jag på en kortare vinter denna gång!

 142. Så himlans häftigt! Kände precis samma sak när jag flyttade till London. Det där pirret i magen och alla fjrilarna i hela kroppen. Hoppas allting går superbra, längtar till att följa din blogg från New York!

 143. Åh, jag är ju såklart glad för din skull. Men jag vet inte om jag själv klarar av att leva utan att jag vet att du finns i samma stad. Jag kommer sakna dig så otroligt mycket </3

 144. Åh, jag önskar jag hade ditt mod!
  Önskar er båda all lycka till i världen
  och hoppas på att få se mycket av New York i din blogg när du stadgat dig.
  Kram

 145. Åh! Så fruktansvärt spännande! Jag blir pirrig i magen bara av att läsa detta: för att just det är någonting som jag själv verkligen vill. Jag har aldrig varit i New York, men trots det känner jag att det är en stad som jag utan tvekan vill uppleva och leva i. Jag hoppas på ett blogginlägg fyllt av tips och trix; vad man ska tänka på om man vill flytta till New York. Jag kan tänka mig att du skulle kunna reda ut det åt mig, utan att det känns som en rörig djungel. Ha det alldeles underbart!

 146. Underbart. Låter helt fantastiskt!
  Jag vill, åh vad jag vill flytta också.
  Hur gick allt till? lägenhet och allt sånt? var det inte svårt?
  Stora tjocka kramar

 147. började gråta lite av avundsjuka. Skall dit på praktik i februari i två månader (TACK OCH LOV!!!) men åh, det här är sista sista sista sverigeäckelvintern sen flyr jag också.

 148. Vad du är en fin och inspirerande människa. Tack för att du lyser upp ens vardag och få en annan att drömma. Lycka till! Massa kramar/ Annie

 149. Jag blir knappt förvånad. Fastän jag inte känner dig, mer än genom bloggen (kanske man känner dig på ett sätt även då?) så känns det här precis ”du”. Jag tror att det här är en jättebra idé! Fint hur du nu visar alla läsare hur det är möjligt att göra att sina drömmar slår in. Om inte imorgon, kanske om ett år eller mer…

 150. Åh stort grattis och lycka till! Jag fick rysningar och blev lite tårögt rörd av din fina text. Sandra, du är poet! Tack för att vi får komma dig så nära genom bloggen, du är ett litet ljus i det mörka vintersverige! :)

 151. jag kommer sakna att se dig på gatorna och tänka ”gud, så hemskt söt hon är!” men jag hoppas att new york och nya jobbet blir allt du drömt om!

 152. Åh, vad glad jag blir för din skull. Inte visste jag att jag kunde bli såhär glad för någon som jag aldrig träffats skull, men tydligen!
  Ha det fantastiskt i New York! =)

 153. jag måste säga att jag beundrar er något enormt över detta beslutstagandet. det är så otroligt stort att flytta till ett helt nytt land och på ett eller annat sätt börja om, lämna det gamla bakom sig, och det kräver väldigt mycket mod att ens få drömmen att gå i uppfyllelse. att flytta till new york ska jag också göra en dag, det har jag bestämt mig för, så att läsa om detta gav mig mer hopp om att jag en dag kanske faktiskt kommer kunna göra det, därför beundrar jag er. jag hoppas verkligen att ni kommer trivas i new york och att ni hittar det ni söker där!

 154. Sandra, du är bara så bra! Det är inget litet äventyr ni ger er ut på, men jag hoppas och tror att det kommer gå superbra för er! Och skulle det inte göra det, så har ni ju i alla fall VÅGAT. Det är stort. Det är många människor som aldrig gör det. Du verkar vara en sådan person som vet hur man lever livet. På riktigt.

 155. Sandra!
  du är så himla inspirerande. Jag blir alldeles pirrig i hela kroppen av att läsa din blogg.
  Jag tar studenten i sommar och det sisa jag vill är att ruttna och fastna här i min lilla svenska håla, där alla handlar mat på ica och går på statt på lördagarna. Där man träffar samma människor om och om igen. Det är nästan som att tiden står stilla här.
  Jag hoppas att jag tar tag i mina drömmar precis som du! och inte blir en av alla dom som vill så mycket men som aldrig uppfyller sina drömmar.

  Jag tänkte bara säga det!
  du är bra tycker jag!

 156. Jag förstår inte varför jag gråter. Jag vill bara att allt ska gå bra. Jag vill inte att det ska ta slut med Ludvig. Jag vill så gärna fly till New York. Jag är så glad att jag får följa med dig genom bloggen. Det känns som att jag vill säga ”jag kommer sakna dig”. Vet inte varför. Jag får ju följa med. Det känns himlahimlahimla kul att få se på New York genom dina ögon. Jag vill också vara vuxen. Fasiken vad flum det här blev. Lycka till!

 157. åh du skriver så fint att jag får en klump i halsen men ändå ett leende på läpparna. jag vill också. jag vill också våga. när jag slutar gymnasiet till våren tror jag att jag ska rymma, jag med. till london, kanske. till någonstans där man kan leva livet, lite mer.

 158. så himla fina sandra, jag kommer sakna möjligheten att kanske springa på dig på stan, o träffa dig vid toaletterna på popaganda.
  sandra du är så fin som förgyller mina dagar, var tvungen att säga det för det känns som att du lämnar oss (nej de gör du ju iunte egentligen men..). fortsätt vara nånslags förebild, älskar att läsa din blogg så mycket. puss.

 159. Ooooo shit så roligt! Och så fint att kan kan fortsätta följa dig även när du flyttat (jag fick en liten ego-panik-känsla först- ”VA?? MEN BLOGGEN DÅ??” hahah)

  Lycka till därborta och hoppas allt blir så bra som du hoppas :)

 160. UNDERBART UNDERBART UNDERBART! Ser verkligen fram emot din bloggning därifrån, grymt att det blir verklighet av drömmen liksom. Hoppas att flytten går bra! Kramkram

 161. Jag blev helt tårögd av den här raden:
  Och han lade sig nära tätt intill och viskade att våren kommer alldeles snart.
  Jag saknar min pojkvän.

 162. Finaste Sandra, det här är sâ roligt att läsa, du kommer att ha det sâ fint i fina staden. Din blogg är magi, du lyckas göra den som oftast grâter glad igen, alltid.

 163. jag gillar när folk vågar förverkliga sina drömmar!
  (jag gjorde lite samma och flyttade till LA för ca 2 månader sen och kommer vara här & gå på highschool under detta år)
  lycka till!

 164. That’s such an amazing decision and so brave! It does get terribly cold here as well though!! I’m excited to have you in my city. If you ever want to have a drink I’d be honored

 165. Oh my God!!! You took such a couragous decision! I am a bit sad, because I fell in love with Sweden mostly through your blog, and the idea that I won’t see your beautiful photographs makes me sad. But I will still read your blog everyday, and I’m looking forward to it!

 166. Vill verkligen önska dig all lycka till! Och tacka för din fina text, den fick mig att komma ihåg att man faktiskt vågar drömma och om man vill och jobbar för något tillräckligt hårt så kommer drömmen att gå i uppfyllelse. Själv är jag bara något år yngre än dig men på grund av att jag och min familj de senaste fem åren fått smaka på livets hårdaste sidor så känner jag mig just nu för första gången kapabel att börja våga drömma själv igen. Jag ser fram emot att följa ditt liv i New York och vill att du ska veta vilken otrolig inspiration du är för mig och många andra av kommentarerna att döma!
  Å så får vi hoppas på att denna vinter inte blir lika outhärdlig som förra så att vi som är kvar till våren har ork att göra som du, och våga ta steget ut i världen!

  Stora kramar från Norrland

 167. If you or Nina need a new friend in NY, just give me a holler. Can’t wait to see how this chapter in your life unfolds. Have a safe trip and maybe I’ll see you in the neighborhood.

 168. Pingback: Vinter. « JULIA W
 169. New York är LÖÖÖVELY!
  Fast betydligt kallare än Sverige på vintern, och hett och fuktigt på sommaren.
  Men du kommer ju vara i NEW YORK, det är värt all kyla. Kom ihåg att ta med varma kläder dock, för amerikanerna har en helt annan standard när det gäller både fönster och isolering rent generellt.
  MEN vad avis jag är på NYC-flytt!

 170. så himla fin text! man kan ju faktiskt göra precis vad som helst, bara man vill och kanske har någon liten vän att krama. tack för att du fick mig att förstå det!

 171. Åh ibland läser jag det här inlägget och längtar så tills jag slipper vara helvetes jävla sexton år. Vill inte. Orkar inte.

 172. finaste sandra. du ger mig hopp och ork. jag är sexton år och vill till paris. jag dras dit, mitt centrum. drömmar om ett finare liv i frankrike finns där. sverige är grått och regnigt, ensamt och stelt.

  finaste sandra, du ger mig mod. mod till att rymma till min dröm.
  tack för att du är så otroligt inspirerande. är jag deppig så rymmer jag iväg in hit. niotillfem är heaven. du är så himla fin.
  tusen kramar

 173. I loved up to you will receive carried out right here. The cartoon is tasteful, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following. in poor health indisputably come further formerly once more since exactly the same just about very continuously inside case you protect this increase.

 174. Hi Sandra :) You are a really big inspiration to me. I really look up to you and really hope that I will move to New York one day too. It a very long and scary process but I hope I will make it.

 175. Får fortfarande gåshud av att läsa den här texten och har säkert gjort det fem gånger. Du får en att bli modig Sandra! Tack för det. <3

 176. Vad gör man när man är 23 år gammal och bara varit kär en endaste gång, när man var 16 och han var 18 och han aldrig kände samma sak. När man liksom håller sig i bakgrunden hela tiden och väntar på att få spela huvudrollen i sitt eget liv. När man inte kan hålla sig ifrån att bli knepigt tyst och förvirrad eller nästan lite arg när en fin ung man vill prata med en för att man är så himlans besviken på världen? Vad gör man när man flyttade över ett världshav och lämnade allt och alla man älskade i Stockholm för att jaga drömmen om att bli skådespelerska. Vad gör man när man nu sitter här, långt långt bortom havet och det enda man får höra är att man troligtvis var en av de bästa skådespelerskorna i skolans minne, men att man aldrig kommer att kunna få jobb i den här branschen för att man har för gamla ögon och för att man inte tar den plats som krävs och för att man hela tiden ursäktar för sin existens och för att man har för små bröst och för stor rumpa, för stor näsa och för tunt hår? Vad gör man när man är ett ensamt litet blygt knytt i en värld där man behöver vara självaste Gaffsan för att ta sig fram? och är det värt det, i slutänden, att offra allt? Jag vet att du inte har svaret, men jag behövde bara prata med någon som inte känner mig. Och någon som har flyttat till andra sidan havet för att följa sina drömmar. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>