från och med du.

Vi har kysst varandra vid fyra tillfällen. Den första gången var på en hemmafest. Jag var inte beredd, vi stod och pratade i toalettkön och helt plötsligt, mitt i en mening, lutade du dig fram och kysste mig. Eller kanske inte ens lutade, tog sats, överrumplade mig. Vi ramlade in på toaletten, fastnade i ett duschdraperi. Du var så fin i din nya jacka och när jag öppnade ögonen såg jag att du blundade hårt. Vi hånglade i en soffa utan paus i fem timmar. Vi var de sista som gick utan att ha pratat med någon och jag kände mig som femton år.

Den andra gången var dagen efter, en lördag. Jag var på middag men fick reda på att du var ute på en nattklubb i närheten. Tvingade dit en kompis och hittade dig vid baren. Ställde mig strategiskt för att köpa öl samtidigt, sa hej och du log, la din arm runt min midja. Dina kompisar var där och jag fick hälsa på dem och du hade randig tröja och röd snusnäsduk runt halsen.

Den tredje gången var i hörnet norrtullsgatan och frejgatan. Det var några dagar efteråt, vi rökte en cigarett ihop och jag visste inte längre om vi var vänner eller om vi skapat något annat, odefinierbart. Vi satt nära på en fönsterkant, på en Dagens Nyheter som du haft med dig. Du tog min hand efter den andra cigaretten och sedan snuddade du med dina läppar mot min kind och jag vände mig om mot dig. Det var minusgrader men varmt i din mun.

Den fjärde gången var utanför en bar på birgerjarlsgatan och det var första gången jag sårade dig. Jag såg dig i baren och gick rakt förbi, utan att säga hej. Jag vet inte varför. Fick kramp i magen och visste inte hur vi hälsade på varandra. Vad vi var. Våra blickar möttes for en halv sekund och jag vek undan och passerade dig. Iskallt och utan kommentar. Jag såg dig gå ut från baren nästan omedelbart efteråt och jag lämnade min öl på ett bord och sprang efter. Du väste att jag undvek dig och jag sa förlåt, att jag var så förvirrad. Du lät mig följa dig några kvarter och utanför Humlegården satte du dig på en bänk.
- Om du inte vill så behöver du inte, sa du och jag blev teatralisk och viftade med armarna och sa att jag vill jag vill men lite i taget. Och sedan tog jag ditt huvud mellan mina händer och tryckte vara pannor mot varandra. Du kysste mig försiktigt men tog en taxi ensam hem.

Du vet inte att jag smsade dig gott nytt år jag saknar dig på nyårsafton. Du vet inte det för att du tappade din mobil i vattnet den natten. Jag fick reda på det efteråt och sa aldrig något. Du gav mig en bränd dvd i julklapp och vi tittade på den i ditt sovrum, satt bredvid varandra under tystnad och jag räknade dina andetag. 1440.

Nu sitter vi på golvet på en hemmafest med andra människor som inte heller känner varandra riktigt och du tittar på mig, bara mig. Du dricker öl och släpper inte min blick och jag får blixtont i magen och hinner tänka att du är sötare än alla andra i rummet och som från någon annanstans, som om du inte passar in bland oss. För vassa käkben, för vackra axlar när man klär av dig. Jag ställer mig upp för att gå och hämta en öl och känner längs med ryggen när jag går ut från rummet att du också ställer dig upp. Du ställer dig upp, går tyst fram till mig och lyfter upp mig. Du bär mig in till köket och jag skrattar och du pressar dina varma kinder mot min nacke. Vi hånglar mot kylskåpet och dina glasögon ramlar av men du låtsas inte om det.
Dagen efter smsar jag:
Bli ihop med mig.
Och du svarar: Såklart.

Kommentarer

 1. Helfint!

  Och dessutom laddade du upp det 22.22. Blir ju inte bättre än såhär. Längtar efter sånt jag också.

 2. Shit, jag dör lite. Du är bäst, och Ludde med för att verkar göra dig så himla glad. Skriv en bok nu. Den kommer vara helt otrolig. Tror på dig och din talang.

 3. Åh Sandra, vad jag tycker om när du skriver såhär! Jag vill nästan gråta lite, men jag vet inte varför, för det är ju en lycklig text.

 4. Jag vet inte ens om du läser alla kommentarer men du skriver finare än någon annan jag vet. Hoppas du samlar dina texter i en bok någon dag.

 5. nu fick jag lite ont magen. så himla fint. jag undrar om jag någonsin kommer känna eller få uppleva det där? kärleken.

 6. dördördör! så himla bra, så himla vackert, så himla himla. alltså jag vet inte vad jag ska skriva. vet bara att sådana här texter är det som gör din blogg där världens finaste lilla plats. puss

 7. jag älskar kärlek. jag älskar hur du skriver om kärlek. jag älskar att känna igen mig med kyssar och sms och förvirring! puss puss puss

 8. Du gav mig en bränd dvd i julklapp och vi tittade på den i ditt sovrum, satt bredvid varandra under tystnad och jag räknade dina andetag. 1440.

  så vackert.

 9. Åh, det gör ont i mina fingertoppar när jag läser det här. Som det gör när jag är kär. Du skriver så att det känns som om det handlar om mig. Vilket är en gåva. Ta hand om den och ta hand om dig. Kram

 10. Det här inlägget har fått stjärna och like i min Reader. Kanske det bästa blogginlägget någonsin om kärlek när det är som allra mest finast.

 11. Jag vet att den här kommentaren kommer försvinna bland de andras, men jag måste bara få säga att jag verkligen ser upp till dig. Precis så som du lever ditt liv idag, är mina drömmar för framtiden. Du skriver helt otroligt och jag brukar själv knåpa ihop liknande stycken. Fantastisk är du, Sandra.

 12. Vad otroligt vackert du skriver, jag blir så glad varje gång jag ser att du har skrivit någonting, varje gång du skriver om kärlek.
  Jag tycker att det är lite jobbigt, för det är en pojke som jag tycker lite om, men han har redan flickvän, så jag kan inte fundera ut om jag vill tycka om honom ännu mer. Men han dansade med mig på en bar, och jag förstår inte varför. Nu ska han sluta gå på Spanskalektionerna som har varit den enda gångerna jag ser honom och jag vet inte vilket som är värst, att jag ser honom och vet att jag inte kan få honom, eller att jag inte kommer att få se honom alls.

 13. ditt liv är finare än den finaste, vackraste och mest romantiska filmen i hela världen. till och med bättre än le fabuleux destin d’amélie poulain ♥

 14. satan vad fint. förutom att händelsen var otroligt vacker är du en grym skribent! och du är rysligt bra på att få en att tråna efter den där kärleken som känns oändligt långt borta. hur gammal var du här?

 15. Lyssnade på en låt som heter quelqu’un m’a dit när jag läste det, nu kommer jag alltid att koppla den låten med det här. Så fantastiskt vackra båda två!

 16. Alltså herregud, något finare finns det nog inte, du fattar inte vilken känsla man får av detta! Alldeles för vackert, alldeles för fint så att det känns i magen

 17. ahh vackraste jag läst på länge! vill att någon gör en film om er två, fast allra helst vill jag såklart att du skriver en bok sandra! haha åh jag kommeri nte kunna somna får fjärilar i magen av den här texten!

 18. det är alldeles fantastiskt fint och man ler och tänker ”nångång, nångång skall jag våga igen”.

  sen tycker jag att det är lite fint att du alltid publicerar dina inlägg på dubbelsiffror. 9.09, 18.18. 22.22 etc.
  han måste veta hur mycket du tänker på honom.

 19. Senast jag läst något så vackert var nog i sidorna av finaste History of Love. Snälla du, skriv en bok! Världen behöver flera vackra ord och formuleringar som dina!

 20. Jag läser din blogg som om det vore en bok. En bra bok. En mycket bra bok. En bok som man behåller i sin bokhylla även efter en flytt. En bra bok är värd sin plats oavsett dess tyngd.

 21. Så himla fint.

  Och förhållanden kan börja på så många sätt.
  Jag och min pojkvän var i samma kompisgäng i ett år. Vi var alltid så elaka mot varandra och dissade och höll på. Sen en kväll tvingade jag honom till efterfest. Jag däckade i hans säng och morgonen efter hade han lagt sig bredvid, långt ut på kanten, försiktigt. Jag var bakfull och kände mig ful och äcklig i gårdagens klänning. Vi vaknade samtidigt och låg kvar och pratade, första gången vi inte bara var elaka mot varandra. Vi skojade och höll på och så började hans ena hand klia på min arm. Och min ena hand kliade i hans andra handflata. Och sen närmare och närmare och så låg vi där och andades på varandra och en puss och en kyss och gudjagvillhahonom.

  Det är ett halvår sedan och vi har träffats nästan varenda dag. Jag ogillade honom så otroligt mycket i ett år och ville bara att han skulle försvinna. Nu vet jag inte hur jag skulle kunna andas utan honom.
  Han är den vackraste och bästa jag vet. Vi pratar om alltalltallt. Vi kysser varandra som om vi aldrig kysst någon förut. Jag är 20, har haft många förhållanden innan, men aldrig såhär.
  Han är den finaste jag vet.

  Det är så otroligt väldigt superfint.
  Jag har aldrig riktigt trott på kärlek, kanske gör jag det inte nu heller.
  Men jag vet att jag inte kommer träffa någon finare, bättre, vackrare pojkvän. Vi pratar om allt, jag älskar honom lika mycket när jag vaknar som när jag somnar.

  Det här är det finaste jag vet.

 22. Så himla fint skrivet! Du är verkligen bra på att förmedla känslor i text. Jag kan inte låta bli att bli lite avundsjuk på det ni har. Den där självklara, fantastiska kärleken. :)

 23. Så där fint att jag måste läsa sista stycket ungefär tusen gånger och hinna gråta en liten tår. Du är så himla bra på sånt här. Känns i hela kroppen.

 24. I sighed as I read this because it is so beautiful. Anyone in love remembers times like this but cannot often write it down as you have written it. Wonderful work…best of luck on your writing!

 25. Usch vad fint! Börjar nästan lipa… Känner igen mig nåt grymt, tyvärr slutade det inte lika bra för mig…

 26. någon sa till mig att ”åh” är ordet/uttrycket jag använder mig av mest, men jag kan inte låta bli att tänka, känna, tycka åh när jag läser detta.

 27. Pingback: Bloggermagasinet
 28. This is such a beautiful text – again!
  I’m sure in Swedish it would be even greater (and three minutes ago I felt the sudden need to learn Swedish!)..
  I’m looking forward to many more texts about life, love and everything in between.
  - Liss

 29. ÅH gud så himla jättefint. önskar verkligen helt sinnessjukt mycket att det här var mitt liv!!! så så så fint.

 30. Jag är snart 24 år och jag har aldrig varit kär på det här sättet. Vet inte ens om jag nånsin varit kär på riktigt, även om jag till och med haft riktigt långa förhållanden. Jag vågar inte släppa på kontrollen. Jag hoppas jag ska våga någon gång i framtiden. Helst snart. För det verkar så himla fint.

 31. Så utrolig fint. Det er fint hvordan det plutselig klaffer, at alle bitene faller på plass når man møter en så fin person og man blir kjærester. Jeg husker da jeg ble sammen med kjæresten min, hver morgen så jeg meg i speilet og tenkte at det ikke var sant, at jeg ikke var våken, alt var bare en drøm. Men det var det ikke. Den magefølelsen man får når det bare kjennes så rett…. Når man bare vet. Nå har vi vært kjærester i seks år.
  Du burde skrive en bok.

 32. Åhh, Sandra!

  Jag avlider. Dör. Försmäktar. Ingen skriver vackrare än du, jag tappade andan till och med. Du är finast av allt.

 33. Tack Sandra. Så fint skrivet! Efter att ha känt mig ännu mer extra förälskad i min pojkvän de senaste veckorna blir jag alldeles tårögd. Tänk att man kan träffa någon som är helt perfekt för en.

 34. Om du nu inte hade gillat att ludde pussade på dig i toakön utan avskydde det. Hade ludde varit en stor idiot och denna berättelse inte uppkommit. Allt är relativt;)

 35. åh vad fint. ”fint” räcker inte ens. mest bara himla åh. hoppas hoppas det händer mig med snart för annars dör jag nog lite.

 36. även om det här fick mig att sakna min pojkvän så mycket mer så var det så värt att läsa, inte så orginell kommentar men heeeeeeeeej vilken fin text. och bäst av allt att den är sann såklart!

 37. Jag känner igen mig så i det där ”lite i taget”. Jag känner igen den där hemska magkänslan jag fick när jag gick förbi honom utan att låtsas om att hanens stod där – och såg efter mig. Som tur är löste det sig också och jag släpper honom aldrig.

 38. En dag tycker jag att du ska samla alla dina vackraste texter såsom den här och ge ut en liten bok, den borde vara rosa eller prickig och heta något vackert.
  Skulle köpa utan att blinka :)

 39. Jag sitter här i kalla gråa Sverige. Klockan är 21:41, jag går tvåan på gymnasiet och pluggar till ett svenska prov. Slumpar runt låtar på Spotify, och precis när jag läste dit inlägg slumpades ”People get ready” med The Frames.

  Och Sandra. Det här var verkligen så jävla fint.
  Och jag har tårar i ögonen.

 40. live it and love it and make the most of it, cause life is a wonderful thing.

  det som är bra med dig är att du följer ditt inre och kör på. vågar och vinner och inspirerar andra längs vägen. du berör med ord och bilder.


 41. tack allihopa for alla de har orden. laser varenda kommentar och blir sa innerligt glad om och om igen. att fa den har feedbacken pa sina texter, gud alltsa, det kanns otroligt. sa tack.
  och till er som undrar, ja den handlar saklart om min finaste finaste Ludvig.

 42. jag har läst många böcker, artiklar, krönikor, noveller whatever i mina dagar men jag måste säga att du skriver bättre än vilken författare som helst. Helt fantastiskt makalöst.

 43. vet inte hur jag hamnde här. men är glad att jag gjorde det. vackert skrivet! tack för en bra start på dagen.

  louiseomalltochinget.blogg.se

 44. Det där var det finaste jag har läst i hela, hela mitt liv. Mina tårar rinner längs kinderna och jag skulle bara vilja omfamna dig och ge dig en kram av så många olika anledningar. Den största anledningen är att du är den finaste flickan jag någonsin har stött på genom en blogg och hela du är som en musikalisk saga som man aldrig någonsin vill sluta titta på [och i det här sammanhanget läsa om] och dina texter kommer så himla djupt in i hjärtat och de stannar där för alltid och jag blir så berörd av vad du än skriver.

  Du har hittat din drömprins, Sandra. Och Ludvig har hittat sin prinsessa och det är du och jag kan se er framför mig. Ni flyttar tillsammans till New York för gott och ni blir gamla tillsammans och håller varandra i handen under de kyliga vinterdagarna. Ni pussas på en parkbänk när de första blommorna letar sig upp från marken och förbli tjälen till att blomstra ut. Ni tittar på fina tavlor på konstmuseum när hösten väntar runt hörnet och ni sitter i Marseille på ett café och dricker kaffe och berättar om äventyren ni ska göra i Frankrike tillsammans när sommaren har anlänt.

  Ni är perfekta för varandra. Och du, Sandra. Du är perfekt hela du.

 45. Hej.
  Jag ryser så hemskt.
  Gud.. Jag älskade den här texten verkligen.
  Du är så inspirerande.
  Nu vill jag bara ta en cykel och
  cykla längs vägarna, ut på äventyr
  Tack.

 46. På något sätt så känner jag igen mig i ditt sätt
  att skriva. Kan inte förklara hur men det bara är så.
  Snubblade över din blogg och ville bara säga att
  jag gillar dina baskrar. Du fick mig att titta på en sådan själv idag,
  en röd. Jag passar inte i röd men jag kanske går dit och köper den ändå.

 47. så fint att jag nästan började gråta. Sitter ensam i mitt rum i Mexiko och saknar min älskade som fått stanna hemma i Sverige.. du beskriver verkligen perfekt dom där första nervösa gångerna man träffar nån som man verkligen tycker om!

 48. Pingback: Från och med du |
 49. Ibland, när jag läser dina texter, fylls mina ögon med tårar. Inte för att jag egentligen är ledsen utan bara för att de är så fina. Du har förgyllt min dag tusen och åter tusen gånger.

 50. Pingback: fint som snus |
 51. kärlek är så fint. Jag är så kär att jag snart går sönder. Jag är så kär att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag längtar efter honom så mycket att det gör ont.
  Efter hans pannpussar, hans ögon, hans skratt, hans händer, hans fötter som brukar värma mina kalla, hans famn som jag brukar somna i.
  Jag längtar efter att bli retad av honom, efter hans kittlande, efter hans mage, när han låtsas vara arg för att få en puss, hans min när jag kliver in i hans rum, att han håller i mig på morgonen för att jag inte ska kunna kliva upp ur sängen utan ligga där med honom i 5 minuter till, och 5 till, och så vidare tills vi försovit oss båda två.
  Jag längtar efter hans klappar på min kind, efter hans hand som stryker hår ur mitt ansikte, efter hans söta öron, efter hans tänder, efter hans dunkande hjärta som jag brukar ligga och lyssna på.

  Jag längtar efter hans sätt att se på mig som om jag var det vackraste han någonsin sett.

 52. Gudars, vad fint! Har läst din blogg ungefär ett år nu men aldrig lämnat spår efter mej. Men det här inlägget var bland det finaste jag läst att jag fällde en tår. Lycka till i New York, en dag kommer jag också dit. Men först ska jag till Stockholm och ha praktik hos Bea Szenfeld. Ta hand om dej och fortsätt romantisera världen, det är så himla vackert!

 53. Detta var så fint att det gjorde lite ont i magen faktiskt. Och javisst har alla redan sagt det och javisst säger jag det igen; Skriv något längre, något inbundet, något utgivet, något folk kan hålla i sina händer och drömma sig bort lite tack vare dig.
  Om jag fick bestämma, så har du ett nytt projekt att ta dig an. Bara gör det. För alla människor i världens skull. Dina ord skulle nog sätta sig fint i människors hjärtan och göra världen lite vackrare.
  Du är en saga av allra bästa sort.

 54. Hej, du har väl inte missat Filmster.se? Det är en helt ny filmblogg med massor av bra filmtips! Om du gillar Filmster kan det vara bra att veta att det går finfint att följa den via både Facebook och Bloglovin’!

  Ha en underbar och filmrik söndag! :)

 55. bok. snälla. världen behöver din kärleksbok. tonåringar som ligger på sitt rum om nätterna och undrar varför ingen ser dem behöver din bok.

 56. Brukar normalt inte gilla sådant här ”Harlequin-trams”, men det här var väldigt fint skrivet :-)

 57. Du verkar vara så himla fin. Tänker mest varje dag att jag vill vara lite mer som du. Att man borde nog veta vad man vill vara och bli, vad man vill göra med sitt liv. Men så kommer jag på att jag är 20, snart 21. Jag har några år på mig att våga bli den jag vill vara, någon modig och självständig. Det här blir nog det bästa året. Det måste det bli det. Det ska bli det.

 58. Fyfan Sandra! Tack för att du e så jäkla bra, har gråtit mig igenom hela den här dagen, det här får mig att inte gråta någonting imorgon. det här peppar!

 59. Hejsan, Läste detta lite efter alla andra, men så sött det var. Ni är söta ihop, två små kreatörer…

 60. Du skriver så fint att man nästan börjar gråta! och att det är en liten kärlekshistoria gör ju bara saken bättre.

 61. Det här är den finaste texten av alla. Har läst den så många gånger, jag tröttnar aldrig på den.

 62. det här var så otroligt vackert skrivet att jag fick gåshud över hela kroppen, och vilken fantastisk blogg du har för övrigt. oerhört vackra bilder och bra texter. du är supermodig som vågade flyttade och en oerhört duktig skribent och fotograf. var rädd om dig tjejen.

 63. jag sitter här i februarimörkret och torkar tårar som inte vill sluta rinna. du är så fin sandra, och jag vet inte varför jag gråter. kanske för att du påminde mig om att exakt sådär vackert var det för mig med. somliga dagar glömmer man bort det. då måste det komma någon med vackra ord och klokt huvud som talar om för en hur allt började, som kan påminna om alla gånger man brutalhånglat i hallen eller i soffan eller mot kylskåpet. den där tiden då man inte kunde vara utan varandra i fem minuter eller tio meter bort utan att panikångestdö.
  också tänker man på att någonstans finns de där dagarna kvar, de ligger och pirrar som små sommarfjärilar. också rodnar man lite och blir lite pånyttförälskad.
  då inser man att man har det bäst i hela världen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>