I was in the kitchen on my own making spaghetti, you came in with an onion and got dicing. It seems silly, but spaghetti has two hearbeats in the recipe.

Tomatsås är ju en väldigt god grej, så länge den inte bara smakar som en burk krossade tomater. Jag har ungefär allt som jag tycker är gott i min.


Sandras tomatsås.
Du behöver:
- Krossade tomater
- Coctailtomater
- Vitlök
- Annan god lök du gillar
- Lite citron
- Champinjoner
- Mjölk
- Vodka
- Grönsaksbuljong
- Persilja
- Chili
- Morot
- Mozzarella


1. Hacka löken och fräs den i en stekpanna. Jag hade vitlök, gul lök och den här löken som jag inte vet vad det är men kanske är salladslök. Det funkade hur som helst bra ändå.


2. Efter att löken blivit mjuk och glansig i stekpannan öppnar du konservburken med krossade tomater och häller i.


3. Lite champinjoner. Skölj, skiva och i med dem.


4. En tärning grönsaksbuljong.


5. Och vodka, kanske sisådär tre, fyra matskedar. Alkoholen kokar bort men tomatsåsen blir liksom skarpare och smakar mer.


6. Skiva ett gäng coctailtomater och ha i.


7. Och paprika.


8. Och lite pressad citron.


9. Lite chili, kanske en tredjedels chili, beror på hur starkt man gillar.


10. En skvätt mjölk.


11. Och strimlade morötter.


11. Koka upp pasta och låt tomatsåsen puttra på medan du väntar på att pastan ska bli klar.


12. När äggklockan ringer, salta, peppra och tillsätt mozzarella och persilja.


13. Klart! Ät upp.
.

A tomato sauce I did last night. Click here for english.

Kommentarer

 1. Brukar själv göra tomatsås ganska ofta, det är ju så himla gott och enkelt att göra när man inte kommer på något annat. Nästa gång ska jag testa ditt recept!

 2. Oj! det såg verkligen gott ut! förövrigt anser jag din blogg vara helt fantastisk eftersom den så bra beskriver vilken underbart mysig människa du verkar vara!

  /Klas Berntsson 38 år
  Hästhagen

 3. Hej. Jag blir glad av att läsa din blogg. När jag är ledsen eller arg så går jag bara in här och trycker på något i arkivet. Och blir glad =) tack för en fin blogg, all lycka i livet till dig. Hejdå

 4. Åh ser gott ut! Ska också börja blanda i mer saker i min tomatsås! Synd att jag inte såg detta inlägg tidigare för jag och pojkvännen har precis ätit köttfärssås och spagetti=)

 5. Ååh. det där låter så himlans gott!! Jag åt ju middag för kanske en-två timmar sedan, och nu blev jag ju hungrig igen. Det där får bli middag imorgon!

 6. En sådan äggklocka har jag också, fast en grön. Men akta! Imorse när jag skulle koka spagetti till min lunchlåda så ställde jag klockan på nio minuter och gick och sminkade mig. Jag hann bli färdig och undrade just hur långa nio minuter kan vara? När jag gick in i köket för att se efter upptäckte jag att klockan inte ens hade börjat ticka och att spagettin var överkokt… Osis!

 7. That looks delicious.
  Another great idea when you’re cooking pasta and vodka is to add a little vodka to the pasta right after you shake out the water. Just a little. The vodka flavour clings to the pasta and gives it a really nice little bite. Really good if you do that and mix it with a really simple fresh tomato sauce.

 8. åh, lite som min fast jag har aldrig kommit på tanken att ha vodka i.
  litet tips bara är att i stället för att skölja svamparna bara borsta av dem lite för smaken försvinner ganska mycket om man har vatten på dem

 9. Yum, va gott det ser ut! Kocktips – testa att ta i en en matsked honung nasta gang – sotman balanserar tomaternas syrlighet. :)

 10. Nice.
  Ett annat tips är att ha i soya. Det låter lite suspekt, men det smakar liksom inte soya, utan ger bara lite mer smak. Sjukt gött, speciellt till rivna morötter också (som man alltid bör ha i, imo).

 11. Den Allo Darlin-låten får en bara att vilja laga mat med någon man i kär i. Till exempel pasta med tomatsås då. Men i min måste det ingå både mozzarella och parmesan. Fina grejer.

 12. Åh. Hur kommer du på alla fina titlar? Är det utdrag ur olika låtar, kanske dikter eller kommer du på dem helt själv?
  Kram

 13. Ser gott ut. Kanske inte vad vi killar skulle gjort men i alla fall ett tips till alla som gillar Champinjoner, skölj dem inte!! Ni förlorar väldigt mycket smak då det är en Sporsäckssvamp. Mycket av smaken sitter i dessa och om man sköljer med vatten så följer dem med i detsamma och det vill ni inte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>