questions&answers part 9. about me.


(for english, click “in english” in the right frame under FAQ)

vilket stjärntecken är du?
Lejon.

Hvilken politisk sak brenner du mest for (og hvorfor)?
Jämställdhet. Ganska självklart varför.

hur gammal var du när du blev av med oskulden?
17 år.

vilken är din bästa vän?
Michelle. Och Ludvig såklart. Och mamma.

Hur var du när du gick i första ring på gymnasiet?
Såhär ungefar. Och sahär: YouTube Preview Image

And me and my friends always wonder where you get the energy to work so hard AND party afterwards!
Work on weekdays, party on weekends.

And what are your favourite blogs?
I’m doing a blog post about the blogs I read and will post it soon!

Vad är det finaste minnet du har från din barndom?
Oj det allra finaste kan jag nog inte svara på, men det finns många bra. Vi hade ett sommarställe på en ö långt ut i skärgården och jag har många fina och starka minnen därifrån. Som att plocka blåbär med vår hund Molly som åt upp blåbären direkt från riset så att man var tvungen att snabba sig. Eller vissa kvällar när man gick promenader och fladdermössen kunde vara över hela himlen, postern på Edward Scissorhands i mitt rum som jag tyckte var så fin men inte visste var den kom ifrån. Mina födelsedagar med gräddtårta och gången då jag fick ett sjörövarsskepp i Lego och mina bröder höll på att dö av avundsjuka. Eller min favoritgranne Nonstop som alltid bjöd på Nonstop och lät mig läsa alla hans gamla serietidningar medan han påtade i trädgården.

Många har drömhus. Och mitt är ungefär som ett enormt trähus i fler färger med tinnar och torn, och massa rum som det kan ske hemligheter i. När man har massa barn ska man kunna gå runt till alla rum och se vad som händer lite överallt, man ska inte ha full koll. Mystik. Och såklart ska det var fullt med märkliga prylar som alla samlat på sig. Vad är ditt drömboende och vilken känsla vill du ha i det?
Såhär ungefär:

(har tyvärr inga källor)

Har du några fixidéer? Saker som du måste göra, typ ta på dig höger strumpa före den vänstra.
Nej inga fixidéer alls vad jag kan komma på. Det var ju väldigt knäppt att jag inte ha några alls tänker jag nu. Trist.

Hur kommer det sig att du kallar Ludvig för Vinden emellanåt?
For att när vi precis blev ihop i början av 2008 så tyckte min kompis Sebastian att han såg ut som den här killen (obs förövrigt min absoluta favoritreklamfilm genom tiderna). Haha. Inte så likt tycker jag. Men sen blev det en rolig grej och så blev det bara så att alla mina kompisar började kalla honom för det. Det växte dock bort efter något år. Vinden är ju ett väldigt flott smeknamn.

Har du och Ludde planerat något för framtiden?
Inte mer än att hångla så mycket som möjligt.

vad inspirerar dig mest i hela världen?
Välskrivna texter, filmer med komplicerade kärleksförhållanden och melankoliska små musikstycken. Som de flesta.

vad är det finaste som finns, alla kategorier?
Ludvig!

Är du feminist? Varför/varför inte?
Självklart är jag det. Jag är för jämlikhet och att alla ska ha samma förutsättningar, precis det feminism innebär.

Jag fick en så fin present från en vän för några dar sedan. Det var en bok där hon skrivit och klistrat ihop en massa fina dikter. Tänkte ge henne en liknande bok tillbaka, fast mera som en klippbok med fina meningar från böcker eller från livs levande människor, lite som en klipp och klistra-bok, som jag börjar med och hon kan fortsätta med, att skapa så länge den räcker. Undrar därför om du har någon mening eller något stycke eller något fint du själv sagt eller minns ngn annan säga som du skulle tycka platsade i denna klippbok? Jag lovar att det i så fall får komma med!
Va fint : ) Ta en titt i min ”best of” har i högra ramen for mina texter. Fina bokcitat hittar du i kategorin ”om böcker”. kram

vad tycker du om bloggare som Kissie och Blondinbella?
Först och främst är Kissie och Blondinbella totalt olika varandra. Kissies verkar så himla ensam och gör det så mycket värre för sig själv med att ljuga, bråka och provocera. Ibland tänker jag att hennes blogg har vuxit som någon slags ond tumör i henne, men vad vet jag. Blondinbella tycker jag är en vettig, stark och duktig brud. Tråkigt bara att hon inte är uttalad feminist.

Har du bra tips om man vill spara pengar men har en shopping addiction?
Sätta upp regler kanske? Av typen Bara-en-kjol-den-här-månaden. Sedan tror jag det är smart att sätta över lite pengar till ett sparkonto direkt när man fått lön. Det gör jag. Då kan man göra vad man vill med resten av pengarna för då vet man att man inte slösat bort allt när månaden är slut.

Är du alltid modig eller kan du ibland bli rädd?
Jag ar ofta livrädd men gör saker ändå för man ångrar sig alltid mer om man inte har gjort det.

Och, vad är det charmigaste som kan finnas?
Killar som biter sig i läppen när de tittar en i ögonen, killar som rakar sig i underlinne, killar som håller sina händer runt ens ansikte när de kysser en, killar som skrattar högst av alla i rummet, killar som ler snett, killar som tar en med storm. Åh älskar killar <3

vad gör du när du känner dig nere?
Träffar någon som gör mig glad. Sedan skriver jag en del också.

Og, har fulgt bloggen din et par år nu, og leste at du en periode ble obsessed med kalorier og diett og mat, og lurer på om du nu kan spise akkurat hva du vil, eller om du må passe litt på, så du ikke går upp et par kg?
Jag kan inte äta vad jag vill, då går jag upp i vikt. Jag äter lagom nyttigt på vardagar och bränner på med onyttigheter på helgerna.

En fråga som jag har tänkt på länge, händer det någon gång att du köper hem godis och bara frossar och tar det lugnt för en kväll? Annars verkar du ju vara en utemänniska menar jag (:
Skulle nog kunna säga att jag gör det fyra dagar i veckan. Annars skulle jag inte hinna blogga alls. Dock inte frossar för då kan man inte göra det lika ofta!

Hur gammal var du när du kom över dina komplex eller snarare fick bättre självförtroende?
Jag är inte över mina komplex, det blir man nog aldrig. Men jag fick i alla fall mycket bättre självförtroende efter att jag kommit på vad jag ville göra med mitt liv. Då fick liksom livet lite mer poäng och jag vågade vara mig själv mer. Dessutom blir saker hela tiden bättre med åldern, jag ältar inte på samma sätt och stirrar inte sönder mig själv i spegeln, man lär sig stå ut så att säga.

jag gick igenom precis samma sak som du med ätstörningen, alltså verkligen precis samma. är du helt fri från tankar och tvång idag? du verkar ha så hälsosam syn på mat, har du det eller finns det fortfarande ångestdagar när du inte vågar äta precis vad du vill? tränar du något? Du är så himla fin och jag hoppas verkligen du är nöjd med dig själv och din kropp för du har mitt drömutseende.
Oj vad himla fint sagt. Tack. Jag är ju 26, fyller 27 så jag kan ju inte riktigt äta vad jag vill, går upp mycket enklare nuförtiden. Jag tycker det är ganska lätt att vara nyttig på vardagarna för jag tycker om att äta sallad till lunch och när man lagar middag hemma själv kan man ju bestämma precis vad man ska ha i. Och sen äter jag precis vad jag vill på helgerna istället. Jag äter dock godis varje dag för annars dör jag. Jag tränar två gånger i veckan, springer på löpband 45 minuter ungefär. Visst kommer ångestdagar, så är det ju bara, de kan ju inte bara försvinna. Det finns så mycket jag tycker är fel hos mig själv periodvis. Men jag låter det aldrig ta överhanden för jag absolut älskar mat och jag älskar att ha roligt och att bara oroa sig för sin kropp blir man bara, bara ledsen av. Och jag vill vara glad.

Gick du på din studentbal (om ni hade någon)? Vad hade du isåfall på dig?
Nej jag gick på en skola med massa brats och hade ingen lust att hänga med dom.

sen undrar jag vad du gjorde efter gymnasiet (typ reste, pluggade etc).
Jobbade på Seven Eleven i några månader, reste till Vietnam, pluggade på kulturvetarlinjen och läste genusvetenskap, sökte till Berghs, kom in. Resten är historia!

(jag precis efter gymnasiet)

och hur gammal du var när du flyttade hemifrån?
Jag flyttade hemifrån två månader efter att jag slutat gymnasiet. Till min styvpappas pappas övernattningslägenhet som jag fick hyra av honom.

Vad anser du vara den bästa egenskapen hos andra?
Att vara snäll. Det är ju ändå den viktigaste egenskapen.

Dansar du helst nära eller galet? (Eller något annat.)
Haha fint. Nära kanske då! Och ganska vanligt tror jag. Vet inte riktigt, har inte sett mig själv dansa. Dansar också totalt olika på klubb och hemmafest. På hemmafest med kompisar kan man ju dansa hur galet och mycket och nära som helst.

Where did you learn to take such wonderful pictures?
I’ve just taken A LOT of pictures and after a couple of times you learn more about your camera, light and composition.

Skulle ikke du kunne skrive litt om syskene dine, og vise bilder? Vet at du gjorde det for noen för siden, men hadde vart litt göy med en oppdatering!
Absolut, det kan jag göra någon dag!

Hur och var har du hittat alla de du tycker om?
De flesta har jag hittat på Garbergs, mitt gamla jobb. Andra har jag träffat genom kompisars kompisar och så vidare.

vad använder du för parfym?
Just nu, Miss Dior Cherie, den är helt okej.

har du lämnat blod? om inte, varför?
Nej, jag är rädd för sprutor.

Har du en bästa respektive sämsta tid i ditt liv? När var det i så fall, och varför?
Sämsta: Den här tiden.
Bästa: Andra halvan av det året när allt gick över och mitt liv tog en helt annan vändning och allt började på riktigt.

jag vet att det här kanske är en lite väl privat fråga, så du behöver inte svara på den om du inte vill, men jag tycker det vore intressant att höra i alla fall. Jag undrar: När du var för ung för att dricka alkohol, men gjorde det ändå, visste din mamma om att du gjorde det då? tyckte hon att det var okej? om inte, blev du aldrig påkommen?
Min mamma visste såklart om att det fanns öl på hemmafesterna jag gick på men hon har ju också varit tonåring och förstod att man inte kan sätta hur hårda regler som helst. Är man sexton och svältfödd på hångel och äventyr så måste man helt enkelt få gå på fest, så är det bara. Hon lät mig springa ut om helgkvällarna men jag var tvungen att vara hemma igen ett och hon köpte aldrig någonsin ut åt mig eller bjöd mig på alkohol.

Kan inte du berätta lite om din första klubb-upplevelse? Gillar när du skriver om indieklubbar i london så himla mycket.
Oh jag minns inte riktigt den första men det var ju helt klart i London. Jag gissar på att jag drack lite för mycket öl, dansade fort, fort med min bästis Jonna till Love Will Tear Us Apart på indieklubben After Skool Klub, hånglade med någon kille i lång lugg i något mörkt hörn och vinglade skrattande till McDonalds efteråt, köpte cheeseburgare och åt upp dom på nattbussen på väg hem till en av Londons förorter.

Har du noen tips til en jente på snart 17 som bare vil ut og oppdage verden?
Var modig! Det är läskigt men himla värt det.

 

Kommentarer

 1. vilket fint och ärligt inlägg. du inspirerar en verkligen till att göra det bästa av varje dag, sådant är man ju lite dålig på, rätt ofta.

 2. Kul att läsa :) Jag tycker om bloggar som din, när det känns som att man känner personen som skriver fast man inte gör det, som en låtsasvän!

 3. Du skriver så himmla fint. Speciellt om ätstörningar och hur man bara blir olycklig av att inte äta och ha ångest över att man inte är perfekt. Har själv haft lite problem med det en tid, men som tur är det nog över nu :D

 4. Hejsan Sandra!
  jag älskar att läsa dina texter! :D jag blir glad, ledsen och fylld av frågor och svar. Det du berättar blir något fin och lärorikt. Du är öppen och sann, jag beundrar dig för att du är en sådan stark människa… Du får mig att inse att drömmar kan slå in om man tror på det!

  Kram från Sofia!

 5. Missar alltid sånadära frågeinlägg men kanske kanske att du vill och hinner svara på min fråga någon gång.
  Jag undrar om någongång under alla dina resor där du reste helt själv? Om du gjort det, gillade du det? Några tips för att det inte ska bli ensamt? =)
  Följt din blogg längst, för den är så fin!
  kram

 6. Hånglade också på After School Club för 10 år sedan, nu är jag snart gift med hånglet och om tre månader sådär så får vi vårt första barn. Blir alltid varm i hjärtat när jag tänker på
  After School och Candybox tiden, allt var så magiskt tyckte jag.

 7. Hej jag har en fråga. En ganska tråkig men jag vill så himla gärna ha svar nu till sommaren. Ditt objektiv till kameran, den 18-55 mm:s, finns det objektivet till nikon också?
  Puss.

 8. Tycker så mycket om att du sa snäll som viktigaste egenskapen, för snällhet är galet underskattat! Tror vissa kanske tar det synonymt med tråkig eller mesig eller nått men det är helt fel, jag älskar snälla människor! (En snäll människa kan ju dessutom vara den mest vilda personen i världen, de är ju olika egenskaper som inte påverkar varandra)

 9. wow, behövde verkligen en sån här uppdatering! imorse när jag vaknade tänkte jag ”hoppas sandra har uppdaterat, något om sina unga dagar”! fint!

 10. Fi = Jämställdhet?????
  Alla människors lika värde är i grund och botten en liberal tanke. Säga vad du vill om Fi’s ”jämställdhet” men det är inte p.g.a. att människor inte vill ha jämställdhet som de inte kom med i riksdagen.
  det finns en länk om du klickar på mitt namn. Denna länk är ett utmärkt exempel på vad jag menar.

 11. Åh, fina du! Jag blir helt lycklig i hela kroppen av att läsa alla dina kloka svar och för en gångs skull så känner jag mig lite modig och inte lika rädd längre. Jag har så himla svårt att acceptera mig själv för den jag är och försöker bara hitta fel med mig själv och jämför mig med andra hela tiden, men när jag går in här och läser så känns dom tankarna som bortblåsta och jag tänker att allt kan dra åt helvete! Att den här staden med de här äckliga människor jag lever i kan dra åt helvete! Att jag ska strunta i alla andras blickar och alla andras dumma ord och göra som jag vill. Tack Sandra! Tack tack tack för att du får en ensam liten tonårstjej att våga tro. Tack!

 12. ”Har du noen tips til en jente på snart 17 som bare vil ut og oppdage verden?
  Var modig! Det är läskigt men himla värt det.”

  Vet du? Det där är lika sant som kärlek. För hade jag inte varit modig, på riktigt, för första gången för två år sen hade jag ännu inte funnits till.

 13. hallådär!
  tack för ett prima inlägg (precis som alla andra) dock måste jag bara säga en liten sak;

  du skriver att ”Jag kan inte äta vad jag vill, då går jag upp i vikt.” men vaddå ”kan”? Man kan göra vad man vill, men så länge man vill passa in i dealet så måste man välja bort att äta som man vill. tycker det känns viktigt att skilja på det där. kan och kan, man väljer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>