stockholm.


I fredags anlände jag till finfina Stockholm. Jag och Ludde firade med en liten flaska champagne på balkongen. Vi bor i mina föräldrars lägenhet medan de är på semester.


Ludde <3


Vid klockan åtta gick vi till Tranan för att äta middag. Jag åt skagenröra till förrätt. Dör.


Och råbiff till varmrätt. Och så drack vi rosévin och åt crème brulée också.


Efter maten promenerade vi iväg på fest.


Luddes kompis Christine fyllde år och hade kalas på gården. Det var hur fint som helst men lite för mörkt för att fotografera.


När det började regna gick vi in för att dansa.


Och när jag och Ludvig promenerade hem i natten höll festen fortfarande igång. En mycket fin första kväll.
.


I arrived in Stockholm last Friday afternoon. Ludvig and I had champagne at the balcony (we are staying at my parents place while they are on vacation) and then we had dinner at my favorite restaurant, Tranan. After some steak tartare and rose wine we headed to Christine’s birthday party. We sat in her backyard until it started to rain and then we all went up to her flat and danced. A lovely night.

sandra
 1. vonskareng skriver

  måste var helt underbart att hälsa på i allas vårt sommarstockholm nu. underbara bider! as usual. :D

  http://www.youtube.com/vonskareng

 2. vonskareng skriver

  bider…. * bilder :P

 3. Libertad skriver

  I’ve been missing your Stockholm posts, so hurra!! Enjoy your time there! :)

 4. agnes skriver

  ser underbart ut!

 5. Emelie skriver

  Du äter alltid så spännande mat. Mina måltider består av typ varmkorv med bröd, inte så extotiskt. Jag borde nog våga testa lite mer!

 6. oroshjärta skriver

  Awh låt det sluta regna nu i huvudstaden amen.

 7. Stockholm Syndromet skriver

  Åh vad kul att du är tillbaka i Stockholm ett tag. Hoppas du får en fantastisk semester.

 8. Melwa skriver

  Åh, Stockholm är en av de finaste städer som finns. Något så magiskt över den…
  Jättefina foton, för övrigt.

 9. Imponerad skriver

  Och någonstans där innan Tranan så hände något hemskt i Norge men det vädras inte. FÖR DET HÄR ÄR EN LYCKOBLOGG.

 10. Erica skriver

  Så himla mysigt det måste ha varit. Har du förresten sett det här? http://www.champagnedirect.co.uk/prod_images_large/veuve_clicquot_rose_pink_fridge.jpgväldigt sött tycker jag :)

 11. Prettygreentea skriver

  Pretty photos, enjoy yourself !!

 12. Karina skriver

  Selvfølgelig skal livet gå videre og vi skal være glade, men jeg må innrømme at jeg ble litt lei meg da jeg så at du ikke engang nevnte det forferdelige som har skjedd i Norge. Jeg forstår at du nettopp hadde kommet tilbake til Sverige på fredag og sikkert var kjempeglad for å se vennene dine igjen, men i denne bloggposten virker det som om du er helt upåvirket siden du ikke skriver noe som helst om det.

 13. mb skriver

  ja, faktisk enig med karina. håper du skriver noe om det senere! klem

 14. Linda skriver

  Måste vara härligt att få komma tillbaka till Sverige på bara ”semester” :) Ser ut som att ni haft en bra dag! :)

 15. Rebecca skriver

  Your dinner looks completely amazing. Enjoy your time at home!

 16. Sofia i London skriver

  En grej jag brukar göra på fester när det känns lite mörkt för att fota är att använda blixt och sedan trixa med en massa lager efteråt. Då blir bilderna fina och oblixtiga. En annan grej är att använda en sån där stor blixt, det blir en helt annan effekt än pop up-blixten!

  Sen verkar de flesta bli provocerade om man inte skriver om tragedin i Norge. Måste inflika att det är inte alla som känner att de kan tillföra diskussionen något, eller göra ett bra inlägg om det. Hur pass givande är ännu ett ”åh det är så sjukt, vet inte vad jag ska skriva”-inlägg?

 17. R. skriver

  Jag måste nästan hålla med tidigare kommentarer – jättetrevligt att du är i Sverige och festar och har roligt, men att helt ignorera händelserna i Norge känns tyvärr lite smaklöst…

 18. mina skriver

  Fast man inte har någon tillknytning och kanske inte ens känner någon som blivit berörd av terrorattacken, så hade det varit fint för oss svenska läsare i Norge att läsa iallafall nån mening om medkänsla, speciellt när Niotillfem är en såpass stor blogg som jag respekterar och tycker väldigt om.. Sandra du som har sån talang för ord och formuleringar tror jag hade kunnat skriva om det på ett fint sätt – men verkade nästan som om ingen av dina kompisar eller du själv den kvällen hade fått det med er…

 19. Sophia skriver

  bara för att sandra inte gräver ner sig i de fruktansvärda händelserna i på ön och i oslo på sin blogg betyder det inte att hon ignorerar dem. hon tänker säkert på det lika mycket som vi andra och känner med dem. det är svårt att bara spruta fram vackra formuleringar och ord som kan trösta bara sådär. hon kanske vill ta sig tid och sätta sig in i händelsen ordentligt innan hon uttalar sig. jag tycket att vi, särskilt under omständigheterna som råder, ska vara mer kärleksfulla mot varandra än någonsin.

 20. Sabine skriver

  Det ser rigtig hyggeligt ud! Og jeg syntes det er godt at dit hår er blevet farvet blond igen, det ser rigtig godt ud til dig :)

 21. Lina.OJ skriver

  Hej Sandra. Jag tänkte mest säga att jag kikat runt här lite och tycker att din blogg är väldigt fin. Mitt liv är raka motsatsen till ditt. Massa ungar, bor på landet, äter mest falukorv hela veckorna , har typ 3 vänner som jag träffar några gånger om året och har inte varit på fest på ca 2 år. Men jag finner din blogg himlans inspirerande i min gråa vardag och tackar och bockar för alla fina bilder du förgyller dagen med. Hoppas du har det trevligt i Stockhom med din kärlek och dina vänner. ( tjuvrök gärna lite åt mig. jag gav upp det när barnen kom och saknar det ibland)

  /Lina.OJ

 22. sc skriver

  Jag förstår inte personer som klagar på bloggare för att de inte nämner något om det som har hänt i Norge.
  Jag är ganska säker på att inte en enda människa i Sverige har missat vad som har hänt, men även fast man inte skriver någonting betyder det inte att man inte tycker att det som hänt är så sorgligt och man lider med varenda en av de personer som på något sätt blivit drabbade.
  Jag själv skulle vara så tom på ord att jag inte riktigt vad jag skulle skriva, och när man inte riktigt vet vad man ska skriva är det bättre att låta bli. Jag är helt säker på att Sandra vet vad som har hänt och tycker det är en tragedi, men varför varför måste hon skriva ett inlägg om det för att ni ska förstå det?

 23. Karina skriver

  Til Sc: Jeg forventet absolutt ikke at Sandra skulle skrive et innlegg om det som har hendt, og jeg tror ikke at hun ikke har fått det med seg og synes det er en tragedie. Men, jeg syntes at hun kunne nevnt det og vist sin medfølelse spesielt siden denne bloggen er så stor og blir lest av veldig mange nordmenn som føler seg utrolig sorgtunge for tiden.

 24. aida skriver

  Ble faktisk veldig skuffet da jeg så dette innlegget. Jeg har fulgt bloggen din i 4 år, og leser den hver dag. Da jeg kom inn å så at du hadde lagt ut et innlegg UTEN å nevne Norge en gang med en setning en gang ble jeg litt overrasket. Til og med Kissie, Kenza og Blondinbella har alle kommentert dette. Å legge ut festbilder fra samme kveld virker helt smakløst!! Du kommer sikkert til å skrive et lengre innlegg om det senere, og det er helt OK, men det bare virket litt respektløs å ikke nevne det med ett ord en gang…..

 25. clara skriver

  vet att du inte har varit i stockholm på väldigt länge, men jag tkr ändå att det vore ärligt av dig att nämna något om vad som har hänt i nordge. Och klart att inte någon har missat vad som har hänt, men att visa lite ödmjukhet tycker jag att du kan göra. läs underbaraclaras inlägg och se hur bra du faktiskt kan ta tillvara på att det är många många som följer din blogg
  http://www.underbaraclara.nu/193189/2011/07/24/i-olika-baljor/
  hoppas stockholm blir lika fint som du väntat.

 26. clara skriver

  att säga ”att vi inte ska gräva ner oss i tragedin”, ”det här är en lyckoblogg” är sådan himla sjuk sak att säga. Det är som om vi skulle blunda för allt hemskt som händer här i världen. Jag älskar Sandras blogg, men en tyst minut är inte för mycket att begära efter alla de dödade och skadade

 27. Emilia skriver

  åh jag känner mig som en dålig människa som kommenterar om att du inte nämner Norge men jag måste erkänna att jag reagerade över det. sorgen har ätit upp mitt hjärta i helgen och jag tycker fortfarande att det känns fel att läsa inlägg om vad man ätit och gjort i helgen, som om detta djävulskap aldrig hänt.

 28. K skriver

  Håller med Emilia m fl. Ni sitter och firar på en balkong samtidigt som andra blir skjutna. Och så är det väl varje dag i världen. Men eftersom du når ut till så många som är direkt berörda, som dina norska läsare, skulle de nog uppskatta din tanke. Även om jag är övertygad om att du tycker det hela är fasansfullt.

 29. Lisa Marie skriver

  Sc: Det handlar inte om att denna fasanfulla händelse inte har gått obemärkt förbi en enda människa men om man har en blogg är det faktiskt väldigt fint att visa sin sorg och dela med sig av sin omtanke till sina läsare: och speciellt till norska läsare som mår fruktansvärt nu och som kommer att göra det så länge. Inte i andra länder och definitivt inte i Amerika har den här händelsen gått obemärkt förbi för varenda liten tidning delar med sig av nyheten.

  Vi som inte har någon populär blogg eller som inte har en blogg alls visar vår sorg med en liten statusrad på facebook: det är en omtanke och det är omtanken som faktiskt räknas. Och Sandra är världens finaste människa och självklart har hon hört talas om det men som sagt handlar det inte om att skriva någonting för att vi ska ‘förstå’. Utan för att visa sympati.

 30. mina skriver

  Det är svårt det här – men jag vill inte klaga och påstår inte att Sandra inte vet och förstår hur vi i Norge har det just nu! Det gör hon helt säkert. Jag menar heller inte att de stora bloggarna ska ”gräva ner sig” i ett innlägg om det, men som K säger skulle det nog uppskattas med bara en mening. Å andra sidan – kanske det hjälper för några att läsa om fina saker när man bara hör om de samma terror-nyheterna om och om igen. Men för mig blev det en liten bismak i det här innlägget, och speciellt att det var postat på samma tid som hela Norge sörjer.

 31. Sofia i London skriver

  … kan dock förstå ifall de drabbade/andra tar lite illa upp att kvällen beskrevs som ”lovely”, när vi alla vet vad som hände den kvällen. Tycker bara inte andra ska ha förväntningar på vad man ska blogga om.

 32. Jenny skriver

  Smaklöst om något att skriva att hon inte bryr sig. Följer man bloggen vet man att hon gör det.

 33. madeleine skriver

  toasten ser sjukt god ut

 34. Tahira på Londonsvenskar.com skriver

  Det är rätt svårt det där. Jag kände mig otroligt illa berörd av händelserna i Norge, men kände verkligen inte att ord räckte till. För mig blev det ett ”så fruktansvärt” i bloggen och sedan blir det säkert mer senare, när man fått lite distans till allt som hänt.

  En liten mening hade räck från Sandra, tycker jag, något som visar att det inte bara är yta, yta, yta hela tiden.

  Framförallt eftersom det är så många från Norge som läser niotillfem, och som inte kunnat ha en ”mycket fin kväll”, hur mycket de än velat.

  Just kontrasten mellan Norgeattentaten och all sorg som hängt i luften, och Sandras berättelse om hennes underbara sorgfria kväll är otroligt provocerande.

 35. Karin skriver

  åh vad fint.
  och du.
  tack för din fina spellista ”motown, northern soul och sånt”. den är fantastiskt och jag har lyssnat på den på replay hela dagen.

 36. Ida skriver

  hej sandra,
  jag tycker också du borde skriva något om norge för att visa ditt stöd.
  puss

 37. A skriver

  det er ikke snakk om at alle _må_ skrive et innlegg om ulykken og komme frem med noe vettugt og velformulert. det er snakk om å anerkjenne at de mange norske og ikke minst unge leserne av ens egen blogg i så stor grad er berørt av denne tragedien, at en kondolanse, om ikke annet, er på sin plass. de 85 ungdommene som ble skutt på utøya var alle på alder med det jeg antar er målgruppen til denne bloggen, og bare det at så mange kjenner noen som ble drept er nok til at dette ikke burde forbigåes i stillhet. av respekt for leserne, i hvert fall, det er jo også de som bærer bloggen. klem.

 38. Gabi skriver

  Herregud vad fin du är oskminkad /lite smink (??)

  Bara så du vet :)

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
📘🐱
Arkiv
Twitter @niotillfem