ett foto i timmen. orkandagen.


10.00
Vaknar och inspekterar presenterna jag och Nina fick när vi hade sista-fredagen-i-våra-liv-fest dagen innan. Det blir mackor med jordnötssmör till frukost istället. : )


11.00
Installerar min vinylspelare. Om elen försvinner vill man ju kunna lyssna på fin musik ändå.


12.00
Promenerar ut.


13.00
Möter upp en orkanredo Alexandra.


Vi går till Zucco som är ett av våra favoritställen.


14.00
Alexandra äter coq au vin.


15.00
Solen tittar fram!


16.00
Vi delar på en ostbricka.


17.00
Rasmus och Nina kommer förbi också. Vi inspekterar vad de säger på nyheterna ihop.


18.00
Ägaren till Zucco fyller på vårt vin om och om igen och ber oss att stanna. De ska ha orkanfest hela natten säger de. Vi tackar snällt nej och säger att vi måste gå hem och fylla våra badkar med vatten.


19.00
Går hem och kollar på Nip/Tuck på Netflix (en streamingtjänst). Fina Catherine Deneuve är med i det här avsnittet. Swoonar lite.


20.00
Himlen blir becksvart.


21.00
Jag och Nina spelar yatzy. Hon bara vinner och vinner.


22.00
Alexandra skulle kommit hit men det stormar så mycket så vi vin-skypar istället!


23.00
Sara kommer, hurra! Vi har tremannafest med Alexandra på datorn.


00.00
Vi äter pretzels och pratar med Rasmus. I hans lägenhet börjar det regna in. Vi försöker övertyga honom att komma hit och dricka vin med oss.


01.00
Det fullkomligt öser ner men på orkan-kartan står det att orkanen nog inte kommer förrän imorgon.


02.00
Vi säger godnatt till Alexandra och hennes lilla katt Sammy och går och lägger oss.

Idag är det söndag och folk paddlar kanot i Soho!
.


Hurricane day, one photo every hour.

Kommentarer

  1. Det var ingen orkan här igår men det regnade så att en vattenpöl växte till en mindre sjö och var lagom djup för att bada i, så vi badade lite i spöregnet. Med publik som skrattade och applåderade. Ibland är dåligt väder roligt väder.

  2. Hej Sandra!
    Jag har läst din blogg i fem år nu och kan bara konstatera att du är jättejättejätte bra. Det här är första gången jag skriver till dig. Jag läste att du tycker att det är så fint att man kan vara kär i en stad, som du är i New York. Jag kommer från Vasa i Finland från början men jag har bott i Sverige nu i två år och jag är helt förälskad i Stockholm fortfarande. Så himla fint. Men jag och min pojkvän (som är från Italien och som jag också är helt förälskad i) bor i Märsta nu och söker o söker en lägenhet inne i Stockholm. Du har ju så många fina vänner i Stockholm så om du hör något litet knyst om något litet krypin så skulle det göra oss tusenglada. Tack för en superfin blogg och för att du är som du är.

  3. Linnéa: Jag fick min första lägenhet (en hyresetta i andra hand) efter en snabb titt på Blocket.se Duger andra hand så skulle jag rekommendera dig att kolla där, men naturligtvis blir det dyrare ju längre in mot stan man söker sig.

  4. Först och främst, skönt att det inte blev en mardröms-orkan utan äventyrs-orkan för din del. När det blev hagel-storm och orkan i Melbourne förra året så hade jag oturen att jobba på en rooftop-bar. Inte så lyckat, haha. Det paddlades kanot på gatorna också och det är så himla mång abackar i centrala Melbourne så man såg allt möjligt forsa ned med strömmarna, cyklar, vägskyltar och papperskorgar, det var så himla knäppt men roligt!

  5. Ser ut som att ni hade en himla fin orkandag! Hur går det för er nu då? Jag skulle också vilja uppleva en orkan sådär, skulle vara mysigt samtidigt lite läskigt. Då hade jag upplevt både jordbävning och orkan! Och tack för eran hurricane-lista, mycket vackert!

  6. Jag älskar Zucco! Var där i Maj, hade läst om det på din blogg och blev först lite misstänksam när jag såg det från utsidan (fy så man är) men oj vilket fantastisk ställe! Och ägaren. han bara fyllde på med vin och bad oss att stanna. Så härlig människa.!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>