söndagen då vi gick på hajk.


I söndags tog vi tåget en timme bort och ut från Manhattan till Cold Spring. Där har de nämligen en slinga i djupa skogen som man kan promenera.


Det var väldigt fint i cold spring-skogen. Sagolikt minst sagt.


Vi såg en orm nästan direkt :O


Det här var mina hajk-kamrater förresten, Nina, Mia och Jack.


Slingan började med ungefär en timme sjukt brant och stenig uppförsbacke. Vi tog fram kartan några gånger och funderade på om vi gått rätt.


Fint och höstigt överallt.


Till slut kom vi upp till toppen och till en filmisk utsikt. Vi kunde inte riktigt förstå att vi klättrat så högt.


Efter att ha förundrats en liten stund började vi promenera runt berget och neråt igen.


Oktober är fina grejer.


Vi målade upp lite fasansfulla Blair Witch-scenarier också. Till exempel hur länge vi skulle klara oss på asken med russin och äpplet som vi hade kvar. Två dagar i alla fall kom vi fram till.


Trötta små löv på marken.


Efter tre timmar började vi ana bebyggelse igen.


Väl nere i byn åt vi tidig middag. Höll ungefär på att dö av hunger efter timmar av ramlande, klättrande och promenerande. Jag åt bläckfiskpasta med räkor i någon gräddig citronsås. sjukt gott.
(och jag vet att amerikanska räkor ser ut som scampi om man jämför med svenska räkor, och scampi ska man ju inte äta. men räkorna är större här än i sverige. majoriteten av amerikanska räkor fiskas i usa och är enligt den där stora fisklistan ok. här kan ni kolla mer innan ni kommenterar vad jag ska äta och inte http://www.montereybayaquarium.org/cr/SeafoodWatch/web/sfw_regional.aspx, så nu är det sagt).


Vi hann kolla lite i antikvitetsaffärer också. Cold Spring har fullt med dem.


och vi 6-tiden tog vi tåget hemåt och slockande direkt. En hurtig men ganska så underbar söndag.
.


Nina, Jack, Maria and I took the train to Cold Spring last Sunday and went on a 3 hour long hike. The weather was beautiful and the fall was in full bloom (which I think a fall definitely can be). A lovely day.

Kommentarer

 1. Jag kan inte fatta att du alltid hittar god mat när du är på vift. Om jag skulle varit hajk i amerikat skulle jag garanterat hamnat på en sylta med hamburgare (inte goda) och blöt pommes frites. Har du ett magiskt matspö med dig?

 2. Äger du några hörlurar? Vill bara veta, vad ligger budgetpriset på? Jag har ju aldrig sett dig ha några, men jag antar att du äger ett par!

 3. det är så härligt att det finns så mycket att upptäcka i närområdet där man bor (nästan oavsett var man bor). finns så mycket man lätt kan missa för att man kör säkra kort. det gör inte du. gilla!

 4. Å så vackert! Var har Nina(?), tjejen på första bilden, köpt sin jacka? Mycket fin :) Tack för en himla fin blogg hörru!

 5. Vad konstigt att vi i Sverige väljer att importera räkor från Asien och så då.. Om de från USA ser ungefär likadana ut och är bättre för miljön. :)

 6. Cold Spring is a truly beautiful town and the surrounding area is quite the place for hikers. Storm King is particularly nice. I’m from further upstate (Albany), but worked for as curatorial assistant at the Historical Society in CS for a bit and the area is incredibly rich in terms of history. Glad to see you enjoyed your time there :)

 7. Vad hemskt att så många känner ett sådant starkt behov att berätta för andra vad dom gör fel. Du är bäst ju!

 8. Tjena, Jag vill att du ska veta att jag tycker att du är stört grym och att du inspirerar mig och gör mig lite gladare. Jag har också att långdistansförhållande. Jag bor i Stockholm och han i Vermont, inte så långt från New York. Jag känner igen mig i mycket du skriver och jag vill tacka dig för att du lyckas vara så positiv. På lördag ska jag åka och hälsa på honom i två veckor… men den här veckan tills dess är så jobbig och tiden går så fruktansvärt sakta. Tack för att du bloggar!

 9. Kind of a softly filtered, golden light type of day. The ivy crawling all over the trees and roots in that first photo makes me feel like some enchanted woodland creature is hiding beneath the plants, just waiting for night to fall so it can dance and sing.

  That snake also creeps me out, like it’s about to strike. It does not look like a harmless snake…. FREAKS ME OUT!

  xx{ish.},
  Mae Lu @ thereafterish.!

 10. alltså jag älskar verkligen din blogg, och du verkar vara en himla himla fin person. men jag tyckte att du lät lite otrevlig, eller kanske arg, när du skrev det om att man ska kolla upp innan man kommenterar vad du ska äta eller inte. jag kan förstå att det är kanske är irriterande när folk lägger sig i vad man äter, men är det inte bäst att man säga ifrån när man tror att någon gör fel, och att äta just scampi är ju väldigt väldigt fel. ska man inte säga ifrån när man ser typ, mobbing, rasism osv, istället för att tänka liksom ”äh det är säkert på skoj” eller ”det har inte jag något med att göra”? de som har kommenterat att du inte borde äta scampi (vilket du inte heller gör) ville ju inget illa liksom, de ville ju hjälpa och säga ifrån eftersom de trodde du gjorde fel.
  nu är det ju inte så att jag vill låta otrevlig eller något, men ville bara säga vad jag tycker:)
  ha en fin dag sandra, puss

 11. Linnéa: Nu svarar inte jag för Sandra. Men jag tycker man ska vara väldigt försiktig med vad man anklagar folk för. Folk som kommenterar tar sig lite för stora friheter när det kommer till bloggar, och klagar på rökning och köttätande, alkoholvanor osv. Det sårar i längden och få massa kritik när man delar med sig av sitt liv till hundratusentals. Självklart ska man säga till om det är något allvarligt men annars tycker jag att man kan får tänka efter lite och fingrarna i styr.

 12. linnea – jag var inte otrevlig utan rakt pa sak. precis som nar jag far kommentarer om detta sa har jag svarat lika sakligt tillbaka. det ar val battre att ni vet vad jag ater och ar medveten om att gora ratt val an att strunta blankt i nar folk forklarar. det handlade om ett missforstand som ar utratt!

 13. åh jag skådar en söt jacka! skulle man kunna få en liten ordentligare titt på den, när och vart den kommer ifrån?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>