a guide to new york.


Okej allihopa! Här kommer min megalånga guide över staden jag bor i och staden jag älskar. Jag har försökt göra den så strukturerad som möjligt och delat upp det i sex kategorier. Favoritområden, äta, dricka, shoppa, annat kul och bra att veta. Jag delade också upp varje kategori i stadsdelar så att det blir enklare att hitta allt och förstå sammanhang och så. Oki? Då kör vi.
.

MINA FAVORITOMRÅDEN.
Jag hänger mest på en horisontell remsa i Downtown som är ungefär gatorna under den 20:e gatan och ovanför Canal Street. Där är det skyskrapsfritt och husen är mindre och äldre, det finns fler små mysiga butiker, caféer och restauranger. Därför kommer 95% av mina tips handla om den delen på Manhattan, just för att det är där jag och mina vänner bor, där jag jobbar och där jag tillbringar större delen av mitt liv. Mitt största tips till en oerfaren New York-besökare skulle vara att inte boka hotell ovanför typ 30:e gatan. Central Park är vackert och självklart har Midtown, Upper West och Upper East etc. sin charm också, men jag lovar att ni kommer vilja tillbringa majoriteten av er tid här nere eller i Brooklyn.


Lower East Side
Lower East Side ligger, som man säkert förstår på namnet, i nedre delen av Manhattan på östra sidan. Jag bodde här i ett år och älskade det. LES är känt för sina många barer och på helgkvällarna är det alltid fullpackat med folk på gatorna. De har även massvis med små restauranger, indieklubbar och second hand-butiker.


East Village
East Village ligger ovanför Lower East Side (gränsen går vid Houston Street) och är ett litet hipstermecka. Här har alla hatt och konstiga jeansvästar och hundratals second hand-affärer trängs med uteserveringar och små parker.


Nolita
Nolita betyder North of Little Italy och ligger mellan Lower East Side och Soho. Nolita är inte större än ungefär fyra gator. Den här stadsdelen brukar man allra först förälska sig i när man kommer hit just för att den är så lätt att älska. Det är litet, sött och snällt med hög modegrad. Här hittar du klädaffärer med lokala designers, fik fullproppade med semikändisar och streetstyle-fotografer som väntar på fashionistas i varje hörn.


Soho
Soho är stora shoppingstadsdelen. Här hittar du miu miu, prada, kate spade, anna sui, barneys, små affärer, stora affärer, second hand, caféer att vila fötterna på, tjusiga hotell och små pizzerior. Fastän det inte är så jättestort tar det tid att ta sig genom, jag skulle nog viga en hel dag åt shopping här. Var beredd på att trängas med typ hundratusen turister på gatorna runt Broadway.


West Village & Greenwich Village
West Village börjar där Soho tar slut, inte helt säker på exakt gata men jag tror det är 6:e avenyn. West Village & Greenwich är som New Yorks Paris. Här är gatorna smala och kringelkrokiga, med träd vars grenar lutar sig ner mot trottoarerna. Överallt finns små bagerier, fiskaffärer, delikatessbutiker och caféer. Här bor jag. Det är svårt att veta vad som är West Village och vad som är Greenwich tycker jag för de flätas liksom lite ihop med varandra så de får stå ihop i den här guiden.


Williamsburg
Promenera över den stora rosa bron från Lower East till Brooklyn så hamnar du i Williamsburg (eller ta tunnelbanan till Bedford Ave). Här är husen rosa, gröna, blå och gula, nästan varenda butik är second hand och varannan kille har Ray Bans och truliga läppar. Här hittar du barerna med de stora hemliga innegårdarna, evighetsloppisar, takrestauranger och spontana liveuppträdanden på gatan.
.

ÄTA

Lower East Side.

Schillers
131 Rivington St
Äter frukost här nästan vareviga helg. Deras croque madame med gruyere ost alltså. Dör. Är även megatrevligt på kvällarna och ägaren brukar bjuda på whiskey. Mac&cheesen är strålande och så beställer man vinet genom att välja mellan cheap, decent och good. Lite dålig akustik, så inte bra om man är för många för då hör man inte varandra.


Zucco Le French Diner
188 Orchard St (mellan Houston St & Stanton St)
Den minsta lilla restaurangen i världshistorien som bara har ett enda vettigt bord. Annars sitter man i baren vilket är minst lika trevligt. De lagar maten mitt framför en så det luktar alltid gott av vitlök och grädde och musslor. Deras moule är toppen (speciellt den med dijonsenap) och så spelar de bara Serge Gainsburg och ger en alltid gratis vin för de så gärna vill att man ska stanna kvar och prata.


Fatta Cuckoo
63 Clinton St (mellan Stanton St & Rivington St)
Litet gulligt ställe med god mat och bittra drinkar. Romantiskt och hemskt trevlig personal.

Gentlemans Farmer
40 Rivington St (mellan Forsyth & Eldridge St)

Avlång liten restaurang med mysig belysning som serverar bland annat bisonoxe och struts.

Stanton Social
99 Stanton St (mellan Orchard St & Ludlow St)
Högljud restaurang som serverar skräpmat i lyxig tapasform. Mini-små tacos, hamburgare och pizzor att dela på. Allt får plats i handflatan. Det bästa är att de alltid ger en exakt antalet saker på tallriken som man är personer, så alla kan smaka av allt.


Meatballshop
84 Stanton Street (mellan Allen och Orchard)
Ungefär en gång i veckan går jag hit med en köttbullssugen vän och så sätter vi upp oss på listan och väntar ungefär två timmar tills det är vår tur att äta. Man får en meny som är laminerad och så bygger man sin egen rätt genom att ringa in det man vill ha med en spritpenna. Jag brukar ta biffköttbullar med tomatsås eller parmesansås och sedan dagens grönsaker vid sidan av. är det extra festligt kan man bränna på med risotto eller spaghetti också. Älskar. Meatballshop.

San Marzano
71 Clinton Street (mellan Rivington och Stanton St)
Har min favoritpizza med portobello, lök och tryffel. Har ätit den säkert tio gånger. På helgerna har de frukostpizza med ägg för tio dollar och då får man dricka hur mycket mimosas man vill.

Clinton Street Baking Company
4 Clinton Street (mellan Houston St och Stanton St)
Är kända för sin frukost. Kom i tid och var beredd att få vänta i i alla fall två timmar. Pannkakorna med sirap och ägg&bacon är det som gäller.


Ed’s Lobster Bar
25 Clinton Street (mellan Stanton och Houston)
Ed’s Lobster Bar serverar hummer på alla sätt du kan tänka dig. Som köttbullar, på pizza, i korvbröd, med hollandaisesås och bara som det är. Prisvärt dessutom!


Freemans
8 Rivington St (mellan Chrystie och Bowery)

Amerikansk mat, mycket köttbaserad, i en rustik miljö med uppstoppade djur och fladdermöss i glaskupoler. Lova mig att beställa kronärtskocksdippen som förrätt. Den är am-az-ing. Extratips: har en klädaffär+herrfrisör med samma namn bredvid restaurangen som killar gillar.

Tiny’s Giant Sandwich Shop
129 Rivington St (mellan Norfolk och Essex)
Litet mackställe med stora mackor. Jag gillar den med mozzarella, pesto och svamp. Bra för bakismagar.


Pizzeria Pulinos
282 Bowery (vid Houston St)
Pizzeria som har samma ägare som Balthazar, Lucky Strike, Pastis och Schillers. Jättegoda pizzor, resten av maten är sådär. Bra om man är många.
.

East Village.

Lucien
14 1st Ave (vid 2nd St)
Romantiskt franskt ställe med sjukt god hummerpasta och anka. Man får plats många och personalen bryter på franska. Ligger absolut på en fem-i-topp-lista över mina favoritställen i New York.

Luke’s Lobster
93 East 7th Street (mellan Ave A och 1st Ave)
Lobster rolls är hummer i korvbröd med varmt smör och på Lukes serverar dom de godaste i hela New York tycker vi. Beställ ”sea of maine” så får du en med räkor, en med krabba, en med lobster plus två stora hummerklor. Glöm inte att nämna att du vill ha utan majonnäs om du inte gillar det.


Peels
325 Bowery (mellan 2nd St & Bleecker St)

Restaurang i samma anda som Schillers ungefär, serverar god brunch och lite lyxigare middagar.

Mud
307 East 9th Street (mellan 2nd Ave & 1st Ave)

Organiskt lunch- och caféställe. Bra kändisspotting.


Panna II
93 1st Ave (mellan 5th st och 6th st)
På första avenyn ligger den här hysteriska indiska restaurangen. Maten är sådär men ändå värt att gå till för restaurangen är på 15 kvadratmeter, längs med taken hänger det så mycket blinkande chilifrukter, julbelysning och skyltar i neon att du är tvungen att böja dig när du går till ditt bord. Hög indisk musik spelas och ungefär var femtonde minut fyller någon år. Då sätts det på en indisk technoversion av Happy Birthday och alla ska ställa sig upp och klappa i händerna. De har inget sprittillstånd så ta med dig ditt eget vin.

7A
109 Ave A
Frukostställe med mexikanskt touch. Goda eggs benedicts.

Goat Town
511 East 5th Street (mellan Ave A & Ave B)
Säger en sak: deras hamburgare med märgbenssmör.


Supper
156 East 2nd Street (mellan Ave A & Ave B)
Trevlig italiensk restaurang där jag firade min födelsedag förra året. Min favoritpasta är den med parmesan, olivolja och färskpressad citron.


Gemma
335 Bowery (mellan east 3rd St & east 2nd St)
Flott italiensk restaurang på Bowery. Man kan inte boka bord så kom tidigt. Både pastan och pizzan är heaven. Kändistrångt.
.

Nolita.

Habana
17 Prince Street (vid Elizabeth St)

I korsningen Prince och Elizabeth street ligger den kubanska restaurangen Habana. Du måste äta de chili-och ostmarinerade majskolvarna till förrätt, så goda. Gå dit strax efter sju-åtta, sätt er på listan, gå till någon bar i närheten och ta en drink så har ni ett bord till nio.

Rubys
219 Mulberry St (mellan Prince och Spring)
Australienskt pytteliten restaurang i Nolita. Sweet chili-hamburgarna smakar som inga andra hamburgare och när jag och Ludvig var där senast satt det en australienare bredvid oss som sa “jag åkte bara till den här staden för de här”, och så åt han tre hamburgare på raken. Vi äter nästan alltid och jämt kycklingpastan med soltorkade tomater. Den luktar obeskrivligt gott och så dör man lite efter varje tugga. Bra ställe för frukost och lunch också.

Cafe Gitane
242 Mott Street (mellan Prince & Houston)

Fransk bistro som serverar mackor, sallader och annat smått och gott. Här hittar man alltid någon som är svensk och någon som är kändis. Merguezen med cous cous är min favorit. Även trevligt för en eftermiddagsdrink, Kir Royal!


L’Esquina
114 Kenmare St.

”Hemlig” mexikansk tapasrestaurang. På utsidan ser det ut som en kiosk, men om man går in och följer en servitör nerför en trappa hamnar man på en magisk liten plats. Man måste boka tre veckor i förväg ungefär.


L’Asso
192 Mott Street (vid Kenmare St)
Hur goda pizzor som helst. Jag gillar den med mozzarella, gorgonzola, tryffelolja och lök.

Bianca
5 Bleecker St (mellan Bowery & Elizabeth St)
Väldigt prisvärd och söt italiensk restaurang som ligger i NoHo (ovanför Nolita). Skaldjurspastan är min favorit.
.

Soho.

Antique Garage
41 Mercer Street (mellan Broome St & Grand St)

Serverar brunch i turkisk tappning till tonerna av Edith Piaf. Ganska trevligt för barhäng för den delen också.

Balthazar
80 Spring Street (mellan Crosby St och Broadway)
Ett av de flottaste och bästa ställen i stan. Här sitter familjer från Upper East, tjusiga kärlekspar och viktiga businesspersoner. Helt sanslöst mysigt också och maten är så god (men dyr). Bra att gå till om något särskilt har hänt, typ en födelsedag eller förlovning eller något. Även himlans trevligt för brunch. Man måste boka tre veckor i förväg ungefär.

The Mercer
147 Mercer St (vid Prince St)
På restaurangen till Mercer Hotel serveras himmelsk grekisk yoghurt med bär till frukost och amerikansk mat till middag. Mycket rika hipsters i avancerade frisyrer samt affärsman.

Snack
105 Thompson St (mellan Spring St & Prince St)
Litet grekiskt lunchhak. Prova det grekiska kaffet efter maten som smakar sirap.

Mooncake
28 Watts St (vid Thompson St)
Går och äter lunch här tre gånger i veckan. Deras wonton-soppa med nudlar skulle jag kunna leva på.

Aquagrill
210 Spring St (vid Avenue of the Americas)
Tjusigt skaldjursställe med en triljard ostronsorter. Trevligt om man får sitta på uteserveringen (som har öppet året runt), inomhus ser det tyvärr ut som från 1982.

Barolo
398 W Broadway (mellan Broome St & Watts St)
Italiensk restaurang med en himla fina uteservering där man sitter under tunga träd med små lampor virade runt grenarna. Pasta vongolen är mycket god.

Olive’s
120 Prince Street (mellan Wooster & Greene St)

Café där man kan inte sitta ner men vill man äta en snabb lunch en dag så har de den godaste mackan ever. Den stenugnsbakade surdegsmackan med rostade shitakesvampar, soltorkade tomater, ricottaost, ruccola och krasse. Beställ den för guds skull.
.

West Village och Greenwich Village

Spotted Pig
314 W 11th St (mellan Hudson St & Greenwich St)
Den här engelska puben har en stjärna i Guide Michelin. De är kända för sin hamburgare med roquefort men allt annat på menyn är lika gott tycker jag. Övervåningen har en finfin bar.

Hudson Clearwater

447 Hudson Street (vid Morton St)
Restaurang som ligger gömd bakom en dörr som ser ut att leda till ett soprum. Men öppnar man den hamnar man på en liten utegård och alla servitörer ser ut som franska skådespelare. Har vanligtvis bara fyra saker på menyn i ovanliga men himla bra kombinationer.

Mary’s Fish Camp
64 Charles Street (mellan 4th St & Bleecker St)
Fiskrestaurang med jättegoda pilgrimsmusslor och annat från havet.

Joseph Leonard
170 Waverly Place (vid Grove St)
Inte varit här än men Nina tror att jag kommer älska det, så då tipsar jag er om det också.


Jeffrey’s Grocery
172 Waverly Place (vid Christopher St)
Romantiskt ställe med godaste hummerpastan i stan.

Magnolia Bakery
401 Bleecker St (mellan Perry St & 11th St)
Precis bredvid Marc by Marc Jacobs affären på bleecker street ligger det klassiska cupcakesstället känt från exempelvis Sex and the City. Kön brukar sträcka sig upp mot 30 meter på lördagar och man får inte köpa mer än tolv muffins åt gången. Vilket är ju i och för sig fint. Gå alltså hit för bakelser och helst då en vardagskväll för att undvika kön.

Risotteria
270 Bleecker Street (between Cornelia St & Morton St)

Gullig risottorestaurang som har alla risotto-kombinationer du kan tänka dig. Extremt gott. Mittemot ligger också en jättegod non-fat yoghurt bar med rolig självservering i olika steg med färska bär och smågodis.

Do Hwa
55 Carmine St (vid 7th Ave)
Koreansk restaurang som ägs av Quentin Tarantino. Man får 75 smårätter till maten och bibimbapen kommer i en rykande gryta.
.

photo_2

Buvette
42 Grove St (vid Bleecker Street)
Världens finaste franska lilla ställe som är absolut på topp tre-listan av mina favoritställen i New York. Allt kommer i miniatyr, från menyerna till tallrikarna och de serverar sjukt god coq au vin och råbiff men lika god frukost med nybakat bröd, scrambled eggs och drömmig olivolja ringlad över mmm.

Tartine
253 W 11th St, New York (korsningen W 4th street)
Gullig franskt bistro i en av de vackraste korsningarna i West Village. BYOB = bring your own booze. Alltså, vill du dricka vin till middagen får du ta med dig eget, och så har de vinglas och så.

photo_1

Saigon Shack
114 Macdougal St
Superbra och billigt vietnamesiskt lunch-hak. Deras sallad med vermicelli noodles och tofu är magisk.

Minerva
304 W 4th St (korsningen Bank Street)
Italienskt café där de spelar klassisk musik och han som jobbar i baren är gammal och har mustasch – så som det ska vara. Har wifi, så det är bra ställe att sitta och jobba på.

Extra Virgin
259 W 4th St (vid Perry St)
God mat (mycket fisk&skaldjur) med spännande kombinationer men framförallt en jättemysig uteservering längs med gatan, perfekt för eftermiddags-prosecco.

Corner Bistro
331 W 4th St (vid jane street)
Bar/pub öppen jämt. Har goda burgare som de serverar natten igenom (bra fyllekäk alltså, om man är på det humöret).

Red Farm
529 Hudson St (korsningen Charles Street)
Ett av de hippaste ställena just nu. Kinesisk restaurang på två våningar med mysig inredning med lång väntekö när man satt sig på kvällens lista (bra att tänka på så man inte går dit superhungrig). Det är rätter man delar på – dock väldigt dyrt. Mitt tips är att strunta i varmrätterna som ändå inte var så roliga och beställa många av de supergoda förrätterna. På bilden ser ni pacman-dumplings, formade som spökena i Pac Man och så var det en sötpotatis formad som pacman som inte kom med i bild :D

photo

Grounded
28 Jane St (vid Greenwich Ave)
Wifi-cafe belamrat med studenter och frilansare. Billigt kaffe och snabbt internet.

Williamsburg.

PT
331 Bedford Ave (mellan s 3rd och s 4th St)

Italiensk restaurang med söta servitörer och al dente spaghetti. Bra för ostron.

Fette Sau
354 Metropolitan Ave (mellan 4th St & Havemeyer St)
Kött&BBQ-paradis. Förbered dig på lång kö så kom i tid.

Meatballshop
170 Bedford Ave (mellan n 7th st & n 8th st)

Mitt favoritställe i Lower East finns också i Williamsburg. Här är lokalen lite större men var ändå beredd på att vänta i två timmar på bord.


Juliettes
135 N 5 th Street
(mellan Bedford Ave & Berry St)
Juliettes ligger i korsningen Bedford street och North 5th street. Mysigast är att äta på taket. De serverar klassisk fransk mat.


DuMont Burger
314 Bedford Avenue (mellan s 1th st & s 2th st)

Bästa hamburgaren i New York.

Rabbit Hole
352 Bedford Avenue (mellan 5th St & 4th St)

Mysigt café att till exempel äta frukost på. Deras bagels med kapris och cream cheese är super.


El Almacen
557 Driggs Ave (mellan 6th St & 7th St)
Argentisk restaurang som har det godaste köttet i stan. Det tycker i alla fall samtliga av mina köttfrälsta vänner. Beställ entraña. Är du ingen stekfantast är paellan himla god. Och just ja, tryffelpommes fritten för gudars skymning.


Nitehawk
136 Metropolitan Ave (mellan Wythe Ave & Berry St)
Bio där man kan äta hamburgare och annat samtidigt som man tittar på film.


Moto
394 Broadway (mellan Hooper St & Keap St)
Den mest romantiska restaurangen jag vet. Litet och trångt och underbart. Ett band står och spelar och sjunger sånger från fyrtiotalet hela kvällen. Det är så smärtsamt fint och det känns som att man är med i sin favoritfilm.

Walter Foods
253 Grand Street (mellan Driggs Ave & Roebling St)
En av Williamsburgs bästa restauranger. Mysig med megagod mat som har fin bakgård för sommaren.


Miss Favela
57 S 5th St (mellan Kent Ave & Wythe Ave)
Brasiliansk liten bistro som ligger under Williamsburg Bridge. Livemusik, caipirinhas, sambadans och perfekt belysning.

Roebling Tea Room
143 Roebling St (mellan Hope St & Metropolitan Ave)
Flott hipsterrestaurang med uppdaterade klassiker på menyn, själv åt jag råbiffen med rostade kikärtor i. Väldigt mysigt därinne, men skramligt så kanske inte bra för stora sällskap.
.

Chinatown
Joes Shanghai
9 Pell St (mellan Bowery & Doyers St)
Känd dumplingsrestaurang med lång kö. Servitörerna är otrevliga, belysningen är lyxrör och du får notan direkt när du beställt. Men deras soup dumplings. Omnom.
.

BAR&KLUBB

Lower East Side.

Back Room
102 Norfolk St (mellan Delancey St & Rivington St)
En hemlig bar där man får ta sig genom massa olika dörrar för att till sist komma fram till en bar som ser precis ut som ett vardagsrum hos en rik gammal dam. Man dricker drinkarna ur kaffekoppar och ölen ur papperspåsar. Gå hellre en vardag än en helg pga trevligare folk då.

The Bowery Hotel
335 Bowery, (mellan east 3rd St & east 2nd st.)

På Bowery’s terass är det nästan jämt någon slags gratisfest, modeståhej eller bara trevliga människor. Tillräckligt roligt för att stanna hela natten. Ibland behöver man dock ett lösenord för att komma in. Baren på nedervåningen är också himla bra (men rätt dyr).


1492
60 Clinton St (mellan Stanton St & Rivington St)
Fin bar döpt efter året Columbus kom till Amerikatt. 1492 har en långsmal, lövprydd innegård som man inte ser utifrån. Dyr mat men goda drinkar.


Max Fish
178 Ludlow St (mellan Stanton St & Houston St)
Färgglatt sunkhak. Hit kan du gå om du inte är klubbsugen men ändå inte vill gå hem.


Pink Pony
176 Ludlow St (mellan Stanton St & Houston St)
Helt okej mat men framförallt så väldigt trevlig stämning att man gärna tar ett eller tre glas rödvin till.

Nurse Bettie
106 Norfolk St (mellan Delancey St & Rivington St)
Liten burleskbar som har uppträdanden på torsdagar. Ägs av en asiatisk madame i fyrtioårsåldern som har det briljanta burlesknamnet Asian Sextasian.


Home Sweet Home
131 Chrystie St (mellan Broome St & Grand St)
Dansant indieklubb. Inte varit här på två år så kan inte lova något.


Casa Mezcal
86 Orchard St (mellan Grand St & Broome St)

Mescaleria som har gräshoppesalt på kanten av sina beska och sura (och goda) drinkar. Väldigt fint därinne och är trevligt för middag också.

Chloe 81
81 Ludlow St (mellan Broome St & Delancey St)
Liten källarklubb som antingen har proppfullt eller en person som sitter vid baren. Man får chansa lite.

Sweet Paradise
14 Orchard St (vid Allen St)
En liten avlång klubb där de spelar indiehits och man får en whiskey och en öl för fem dollar.
.

East Village.

Yaffa Caffe
97 St. Marks Pl (mellan 1st Ave & Avenue A)
Korsningen första avenyn och st marks place ligger Yaffa Cafe, superkitschig bar som har en jättefin innergård. Öppet 24 timmar om dygnet. Har gått dit några gånger och ätit tårta och druckit prosecco mitt i natten, himla bra upplevelse.

Anyway
32 E 2nd St (vid 1st St)

Liten rysk bar med livemusik. Förra gången jag var där sjöng en kvinna i femtioårsåldern Dusty Springfield med sådan känsla att hon stod på knä i refrängerna. Ville typ gråta för att det var så fint.

Cabin Down Below
110 Ave A (vid e 7th st)

Fantastisk liten klubb med många små rum. Den är ganska omöjlig att komma in på, har kommit in kanske 4 gånger av 10. Man måste se jätteviktig ut, sträcka på ryggen och säga hello med säker min till dörrvakten. Är man väl inne vill man inte gå därifrån.

Beauty Bar
St 231 E 14th St (mellan 2nd Ave & 3rd Ave)

En klubbkedja där man både kan dansa och fixa håret och naglarna om man vill. Glitterväggar och Smiths i högtalarna.


Sing Sing Karaoke
9 st Marks Place (mellan 3rd Ave & 2nd Ave)
Boka ett rum och sjung tills de stänger klockan fem på morgonen!
.

Nolita.

Bread
20 Spring St. (mellan Elizabeth St. & Mott St.)
Maten är inte toppen men sippa på ett glas rosé eller en av alla drinkar på deras uteservering med mjuka soffor.


Sweet and Vicious
5 Spring St (mellan Bowery & Elizabeth St)

Beställ frozen margaritas i syltburkar och sitt på den stora utegården.

Epistrophy
200 Mott St (mellan Kenmare St & Spring St)

Mysig restaurang som lämpar sig kanske ännu bättre för öl&vinhäng. Ett av våra favoritställen att börja kvällen på.

Tom & Jerry‘s
288 Elizabeth St (mellan Prince St & Houston St)
Hipster-sunkhak med en stor botoxad älg på väggen i NoHo.


Von
3 Bleecker St (mellan Bowery & Elizabeth St)
Trång bar i NoHo med hiphopdansgolv på nedervåningen. Blir jättestökigt på ett bra sätt på helgerna men är också trevligt att gå till en vardagskväll och ta en whiskey med några man gillar.
.

Soho.

Lucky Strike
59 Grand St (between Broadway & Wooster St)
Samma ägare som till Schillers, Pastis och Balthazar och dom. God amerikansk mat, trevlig stämning och festligt på helgen. Mellan 5 och 6 på vardagar kostar hamburgaren fem dollar. Baren är supertrevlig med DJ på helgerna. Här har vi börjat många fredagsnätter.


Pravda
281 Lafayette Street (mellan Jersey St & Prince St)

Pravda är en “underground caviar bar” som serverar vodka och andra drinkar i en sagolik rysk miljö. Björnbärsvodkan är mycket god.


Soho Grand
310 W Broadway (between Canal St & Grand St)

Hotell som har klubb på andra våningen. Den är inte alltid utan ibland, men prova eller kolla hemsidan eller google. Stort och flott med mjuka soffor och trevligt folk. De har en roligare ”VIP-avdelning” bakom ett rött sammetsrep som man enkelt kommer in på om man bara säger att man har kompisar där eller är bjuden till den privata festen.
.

West Village och Greenwich Village.

Westway
75 Clarkson St (mellan Washington St & West St)

Rolig bar som är en gammal strippklubb, därför är golven i blinkande fyrkanter och det står lite strip poles här och var. Alltid lång kö men stå inte i den för då kommer du inte komma in. Gå istället fram till vakten och säg ditt namn, det spelar ingen roll att du inte står på listan utan säg ditt namn bara, och så kommer du in. DJ’n spelar helt knäppa medleys med 90tals hits blandat med DoWop från sextiotalet. Kändistätt.

Ear Inn
326 Spring St (mellan Greenwich St & Washington St)
Heter just Ear Inn för att B:et på skylten har liksom gått sönder och suddat bort bullarna så det ser ut som ett E istället. Klassisk pub precis vid vattnet, mycket folk inom media, antagligen för att många reklambyråer ligger runt omkring.


Jane Hotel
113 Jane St (mellan Washington St & West St)
Urfin hotellklubb som känns som man är i ett stort vardagsrum. Tva våningar och alltid proppfullt med folk, det blir alltid dansgolv mellan sofforna. Ganska svårt att komma in om man inte är stammis, är ni ett stort gäng så dela på er och kom ganska tidigt.

Little Branch
22 7th Ave S (mellan Carmine St & Leroy St)

Fin och populär liten bar i en källare med ett liveband som spelar jazz hela kvällen. Trångt och väldigt roligt.

Gun Bar
55 Gansevoort St (mellan 9th Ave & Greenwich St)
Källarklubb med egen tatuerare. Ibland lite för brattigt. Tatuera inget dumt om du är för full!


Tortilla Flats.
767 Washington St (mellan 12th St & Bethune St)
Kitchigaste sunkbaren jag vet. De har teman varje dag, som rullskridsko-torsdag till exempel. Bra mellanställe att gå till och dela ett par kompisar på en kanna margarita.
.

Williamsburg.

Maison Premiere
298 Bedford Ave (mellan Grand St & s 1st st)

Ostronbar som du kan gå till medan du väntar på ditt bord någonstans i närheten.

Iona
180 Grand St (mellan Bedford Ave & 1st St)

Bar med en strålande innegård dar man kan spela pingis, grilla kött och dricka öl. Hit kan man komma ett stort gäng och stanna länge.

The Woods
48 S 4th St (mellan Kent Ave & Wythe Ave)
Utomhusklubb under stora träd därav namnet (man kan vara inomhus också om man vill). Trångt och periodvis fullt med douchebags men ibland himla mysigt med bra folk.


Union Pool
484 Union Ave (mellan Skillman & Conselyea St)
Utomhusklubb med fotoautomat. Roligt sommarhäng.


Trophy Bar
351 Broadway (mellan 9th St & Keap St)

Liten bar vid tunnelbanestationen Marcy Ave. Här brukar den svenska klubben Swede Beat husera ungefär en gång i månaden. Håll utkik på deras facebooksida!

.

Queens.

PS1
2225 Jackson Ave
Varje sommar anordnar MoMa Ps1 Warm Up i Queens. Åk dit på lördagen vid två-tre-tiden och dansa dansa dansa (och titta på lite konst) fram till sju på kvällen ungefär. Det är en magisk känsla att vara på klubb mitt på blanka dagen. De har stora fontäner som sprutar upp vatten då och då och blöter ner hela publiken så man inte svettas ihjäl.
.

SHOPPING

Lower East Side

Economy Candy
108 Rivington St (mellan Ludlow St & Essex St)

Populär godisaffär som funnits sedan 1937. De säljer allt amerikanskt godis du kan tänka dig.

 

Edith Machinist
104 Rivington Street (vid Ludlow Street)
Second hand-affär med noga utvalt sortiment, bra på att nosa upp trender och rota fram vintage-versionen.

Daha Vintage
175 Orchard St (vid Stanton St.)
Vintage som specialiserar sig på second hand-skor men har mycket fina kläder också.
.

East Village.
Mitt favorit-vintagestråk ligger på 9:e och 7:e gatan mellan första och andra avenyn. Gå längs de här gatorna och så kommer du hitta allt från gamla YSL-klänningar, förra säsongens Miu Miu-blusar till 40tals väskor, vintageglasögonen och modsklänningar.


St. Marks Bookshop
31 Third Avenue
(mellan 10th St & 2nd Ave)
Välsorterad och stanna-helst-minst-en-timme-bokaffär. Massvis av fina tidningar också.
.

Nolita.

Gå bara uppför mott street och elizabeth street mellan broome och houston så kommer du hitta massvis med små lokala designers som säljer smycken, sirliga underkläder och klänningar.


Screaming Mimis
382 Lafayette Street.
Bra secondhandaffär. Fina femtiotalskoftor, tyllkjolar och sextiotalsklänningar. Allt är sorterat efter årtal vilket gör det lättöverskådligt.
.

Soho.

Anthropologie
375 West Broadway (mellan Broome St & Spring St)
Anthropologie är Urban Outfitters storasyster och de säljer klänningar, mycket köksgrejer, smycken och skor.

MoMa Store
81 Spring St (mellan Broadway & Crosby St)
MoMas prylshop. Ungefär som ett amerikanskt Designtorget. Roligt för julklappar och annorlunda presenter.

Uniqlo
546 Broadway (mellan Spring St & Prince St)
Japans svar på H&M ligger på Broadway och är duktiga på basplagg. Deras kashmirtröjor kommer i all världens färger och är himla billiga. Värt att bunkra upp med.

Victorias Secret
565 Broadway (mellan Spring St & Prince St)
Älskar deras bh:ar, så sköna.

Dean and DeLuca
560 Broadway (mellan Spring St & Prince St)
Tjusig mataffär där man kan köpa fina burkar med kryddor eller godis och önska att man vore väldigt rik så man kunde handla mat där varje vecka.

Forever 21
568 Broadway (mellan Houston St & Prince St)
USA’s H&M. Jag har aldrig förstått charmen med den här affären men vet att folk brukar fynda klänningar och annat här så den får stå med. Megabilligt är det i alla fall. Tycker du den på Broadway är för liten ligger flaggskeppsbutiken på Union Square.

Opening Ceremony
35 Howard St (mellan Crosby St & Broadway)
Min bästa butik som bara fortsätter att expandera. Nu tror jag de har fyra våningar och två ingångar. Här hittar du bland annat Carven, Boy by Band of Outsiders, Repetto, Rodarte och deras egna märke förstås. Jag skulle kunna bo i denna affär. Dyrt dock.

Miu Miu
100 Prince St (mellan Greene St & Mercer St)
På prince street ligger den lilla men väldigt fina Miu Miu-affären som säljer skor, väskor, smycken och kläder.

Intermix
98 Prince Street (mellan Greene St & Mercer St)
Ungefär som en något billigare variant av Stockholmsbutiken Nathalie Schuterman. Här finns väskor, skor och kläder från kända och mindre kända designers. Finns inte bara i Soho, utan lite överallt.

A.P.C.
131 Mercer St (mellan Spring St & Prince St)
Fina franska märket som kan parisifiera vem som helst.

Agent Provocateur
133 Mercer St (mellan Prince St & Spring St)
Urtjusiga underkläder.

Marc Jacobs
163 Mercer St (mellan Prince St & Houston St)
På mercer street hittar du marc jacobs dyrare linje + deras herrkläder. Mycket fint att titta på, inte riktigt prisvänligt. Dock har de rea när man minst anar det. Bredvid ligger förövrigt Marni.


Jill Stuart
100 Greene St (mellan Prince St & Spring St)
Jill Stuart gör romantiska klänningar i sextiotalsskärning. Glom inte att spana in nedervåningen med noga utvald second hand-plagg.

Anna Sui
113 Greene St (mellan Prince St & Spring St)
Färglada och vackra mönster på klänningar, scarfs, kjolar och skor. Säljer även utvald second hand samt det egna sminkmärket. Och fina strumpbyxor med exempelvis små nyckelpigor på.


Kate Spade
454 Broome St (mellan Mercer St & Greene St)
Fantastiskt fina skrivböcker och smycken, och även glittriga skor, färgglada klänningar och prickiga champagneglas.

Mulberry
134 Spring St (mellan Greene St & Wooster St)
Största butiken Downtown med alla fina väskor och kappor. Finns även en i West Village på bleecker street.

Sephora
555 Broadway (mellan Spring St & Prince St)
Sminkparadis.

Ricky’s
590 Broadway
Billiga hårprodukter (fynda Redken för en tredjedel av Sverige-priser), samt peruker och utklädningsgrejer.
.

West Village och Greenwich Village

Urban Outfitters
628 Broadway (mellan Houston St & Bleecker St)
Urban Outfitters hittar du lite överallt i New York, de är som Seven Eleven är i Stockholm ungefär. Det som ligger på Broadway är min favorit. Tre våningar fullproppat med grejer och på övervåningen är det inredning.

Marc by Marc Jacobs
403 Bleecker St

Marc by Marc Jacobs tar över västra delen av Bleecker street känns det som. Här har de en bokaffär, en prylaffär, en skoaffär, en barnaffär och en kladaffär.

Sockerbit
89 Christopher St (vid Bleecker St)

Svenskt lösgodis!

 

Juicy Couture
368 Bleecker St

Fula mysdräkter men fina kappor.

Soapology
67 8th Ave (mellan 13th St & Greenwich Ave)
Tjusiga tvålar och doftljus. När det är kallt ute kan du gå in här och tvätta händerna i varmt vatten med tusen olika tvålsorter och krämer.

 

Lomography Store
41 W 8th St (mellan Mac Dougal St & Avenue Of The Americas)

Kamera-affären som saljer Holga, Diana, Fisheyeskameror m.m. Här kan du även köpa film, små kameramagneter, fotoalbum och alla tänkbara tillbehör du behöver till din lomokamera.
.

Williamsburg.

Beacons Closet
88 n 11th street
(vid Bedford Ave)
Williamsburg’s enorma och mest kända second hand affär. Det är så mycket kläder här att man blir smått snurrig. Men har man tålamod och mycket tid kommer man hitta något. Allt är sorterat i färgordning vilket jag tycker gör det hela ännu svårare att hitta. Går man av på stationen Bedford Avenue (ta L-tåget) så är man där på under tio minuter.

Malin Landaeus
157 N 6th St (mellan berry street och bedford avenue i Williamsburg)
Precis vid tunnelbanestoppet Bedford ligger svenskan Malin Landaeus second hand affär. Drivor av Madickenkängor, pälsar och vackra smycken. Priserna är i högsta laget men man kan ju fönstershoppa.


Brooklyn Flea
East River Waterfront (mellan North 6 street och North 7 St. i Williamsburg)
Loppmarknad varje söndag mellan april och november. Vintagekläder, gamla möbler, reklamaffischer, filmisar och tusentals broscher. Utsikten över Manhattan är hemskt vacker. Under vintertid flyttar marknaden in i en stor gammal bank i Fort Greene, adressen är då 1 Hanson Place.

Artists and Fleas
70 N. 7th Street (mellan Wythe St and mellan St i Wiliamsburg)
Någon gata upp från Brooklyn Flea Market ligger Artists and Fleas, en marknad som huserar i en stor lagerlokal. Förutom vintagekläder finns här även många lokala konstnärer och designers.
.

Midtown.
Bergdorf Goodman
754 5th Avenue
(mellan e 57th & e 58th st)
Flottaste varuhuset på 5th ave. Det finns två stycken som ligger mittemot varandra, ett för herrar och ett för damer. Varje våning har olika teman; skor, väskor, smycken, haute couture, superdyra designers, lite billigare osv. Bredvid Bergdorf Goodman ligger Apple Stores flaggskeppsbutik om man kanske vill kika in där efteråt.

Union Square.
Vid union square hittar du Forever 21 (kläder), ABC Home (stort inredningsvaruhus), Fishes Eddy (porslin och kökspryttlar som man vill ha hemma), Sephora, en bra biograf och många andra affärer. De har även ett stort Wholefoods (världens bästa mataffär) med jättegoda ta-med-luncher.

Hells Kitchen.

The Garage Antique Flea Market
112 West 25th Street (vid 7th ave)
Färgglada loppmarknad på två våningar i en gammal lagerlokal. Du kan fynda det mesta till din lägenhet och garderob. Öppet lördagar och söndagar.
.

ANNAT KUL.


Rockaway Beach.
Ta båten eller tunnelbanan (tar en timme ungefär) till Rockaway Beach och häng på stranden hela dagen och bada i havet.

Gospel.
Åk till Harlem en söndag och gå på gudstjänst i en gospelkyrka. Det är så vackert och medryckande att man får gåshud. Den börjar klockan tolv om jag minns rätt. Men googla.

Times Square.
För att det är så himla knäppt och blinkar och lyser och kryllar av tusentals japanska och amerikanska turister. Ibland får jag ångest över att turister kanske kommer till New York och liksom bara är runt Times Square och tror att skyskraporna, reklamskyltarna och allt som skriker och tutar är allt och missar det andra fina.

Musikal.
Iväg med er till Broadway och ga pa musikal! Finns så himla mycket bra och går att boka i förväg från Sverige. Senast såg jag Jersey Boys och fullkomligt älskade den. Nina hälsar också att balett är både billigt och så himla vackert, googla för att hitta biljetter.


Central Park
Ta en förmiddag eller eftermiddag och promenera i Central Park. Ett tips är att gå in i parken från 5th ave (vid Bergdorf Goodman och Apple Store) så kommer ni in från början och kan börja promenaden över små broar och plättar och annat fint.


Central Park Zoo
Kolla på isbjörnar, snöleoparder och lammungar.


Central Park Boathouse
Hyr en båt i Central Parks lilla sjö och ro ut med ett gäng kompisar och drick öl i bruna papperspåsar.


Brooklyn Botanic Gardens
Fantastisk botanisk trädgård vid Park Slope. De har också stora växthus med olika vegetationer; djungel, regnskog osv. Min favorit är växthuset med bonsaiträd. Åker du till New York i april/maj måste du åka hit och titta på körsbärsträden!


Cold Spring
Är du i New York länge? Ta tåget en timme bort och ut från Manhattan till Cold Spring och gå vandringssträckan i deras berg. Så otroligt vackert. Glöm inte bekväma skor. Cold Spring är även kända för sina många antikvitetsbutiker.

Manikyr&Pedikyr
Manikyr och pedikyr ställen finns överallt i New York och är väldigt billigt. En manikyr kostar ungefär tio dollar och en kombo ungefär 25.


Museum of Natural History
Mitt favoritmuseum. Dinosaurier, uppstoppade lejon och havsdjur man aldrig hört talas om.


Jazz Age Lawn Party
I augusti hålls det årliga Jazz Age Lawn Party som är ett 20tals-lajv ute på Governors Island. Aldrig varit på något så vackert i mitt liv. Här är mina bilder därifrån.


McCarren Park
Parken i Williamsburg har alltid lite olika events. Har de inte klubb i sina stora, tomma pool har de utomhusbio eller konserter. Googla och se efter!


Williamsburg Bridge
Promenera över från Lower East till Williamsburg eller tvärtom. Tar ungefär en halvtimme att gå över. Den är helt i rosa och utsikten är finfin.


The High Line
En park ovanför marken på ett långt gammalt tågspår.

Cobble Hill
Sött område i Brooklyn med massor av antikvitetsaffärer och små butiker.

Park Slope
Område i Brooklyn känt för sina många second hand-affärer och mysiga caféer.
.

BRA ATT VETA.

Flygplats
Åker du till New York kommer du antingen landa på Newark eller JFK. Från Newark kan du ta en buss för femton dollar till Grand Central och sedan ta dig med taxi eller tunnelbana dit du ska. Du kan också ta ett tåg från flygplatsen till Penn Station. Att ta taxi från Newark kan bli ganska dyrt men kanske värt om ni är ett gäng som delar. Det är tullar och grejer på vägen och kan kosta mellan 60-120 dollar beroende på trafik. Kom ihåg att aldrig ALDRIG ta en taxi med killarna som står utanför flygplatsen och säger ”taxi, ma’am?”. Skaka på huvudet, gå förbi dem och följ skyltarna som det står taxi på. Ställ dig i taxikön till de gula taxibilarna och ta en sån. Annars kommer du blir lurad på överpriser.
Från JFK kan du ta tunnelbanan hela vägen, det tar ungefär en timme till en och en halv timme till Manhattan. Taxi från JFK är fast pris och kostar 45 dollar var du än ska åka på Manhattan. Kom ihåg att här gäller samma sak, följ taxiskyltarna och ställ dig i taxikön för de gula bilarna.

Hotell.
Jag får många frågor om hotell, men jag har inte bott på hotell i New York och har därför ingen aning vad som är bra. Har hört av många kompisar att de gillar Jane Hotel och Ace Hotel, så kolla in dom!

Dricks.
Du dricksar 15-20 procent på restaurang. Ett enkel sätt att räkna kan vara att dubbla taxen och sedan lägga till några dollar mer. Du dricksar inte i kiosker eller deli. Köper du en kaffe på typ starbucks behöver du inte dricksa men på de flesta caféer har de en liten dricksskål där du kan lägga lite mynt eller någon dollar. Är du på en bar dricksar du en dollar per drink/öl/vin (du lägger sedeln bara på baren) och är baren tjusigare dricksar du två dollar per dricka. I taxi dricksar du en till två dollar per resa och ungefär tio dollar i dricks när du åker till och från flygplatsen. Du dricksar även hos frisören, när du gör manikyr etc.

Tunnelbana & taxi
Tunnelbana är väldigt billigt i New York och ett bra sätt att ta sig runt. Det är inte farligt att åka tunnelbana men jag skulle ändå undvika att åka efter midnatt. Ta en taxi då istället. Och ta bara gula taxibilar för guds skull, inga svarta! Taxi är också himlans billigt och du kan komma långt för under tio dollar. Alla gula taxibilar tar kort.
.


My guide to New York. Please read it in google translator!

 

Kommentarer

 1. Råkade snubbla över din blogg för bara någon månad sedan, men åh vad glad jag är att jag gjorde det. Den har precis allt det där jag letade efter men aldrig hittade. Fram tills nu då. Tack för att du är så grym, det här är nog min absoluta favoritblogg!

 2. Oh this is so perfect! Me and my sister will be meeting up in NY this June and we’re in the planning stages now and this will definitely come in handy!. xox

 3. wow, vilket jobb du har lagt ner! tack ska du ha, den här guiden kommer jag använda mig av när jag nån gång åker till new york. kram!

 4. WOW vilken fantastick guide!! Det märks att du lagt ner mycket tid på detta och det uppskattas verkligen!! Inlägget har jag lagt som ett bokmärke, då jag o bästisen planerar att avsluta vår ressommar i New York :D

 5. thank you SO much for posting this!
  i’m going back to new york city in april,
  and this is making me more excited than ever!
  definitely going to use this, thank you!
  xo, cheyenne

 6. Hej Sandra,
  Jag blev så glad när jag läste dina NY-tips. Bodde själv i New York i några år (för några år sen) och så många av dina favoriter var mina favoriter också, som Cobble Hill, Brooklyn Botanic garden, St Marks Bookshop, Tom & Jerry’s och Iona, bland många andra. Det är lätt att stanna vid det uppenbara i New York, men dina tips leder nog många till lite andra ställen än de som står i guideböckerna. Kul också att så många ställen står sig med tiden – jag flyttade ändå därifrån 2004 och flera av mina stammisbarer är listade. Ska rekommendera dina tips till alla som ska till NY!

 7. This is so great! Even though I live here I am always looking for fun new places. I have to try Schiller’s it sounds super tasty. A good tip also is to take the Airtrain to Jamaica station ($5) and the Long Island Railroad (like in Eternal Sunshine of the Spotless Mind) to Penn Station ($5-10) and it only takes about 25 minutes and can save money on a taxi or time on a sunway.

 8. GUD vilken bra och ambitiös guide! Denna ska jag använda när jag förhoppningsvis åker till NY nästa år (när jag fyllt 21). BRA GJORT!

 9. Jättebra guide och jättebra blogg. Men blir så ledsen för att din svenska blir sämre och sämre ju längre du bott i USA. Mer och mer engelska inblandat och amerikanska uttryck rakt översatta till svenska.

  Du är bra ändå puss.

 10. Väldigt fin guide! Corner Bistro har suveränt goda burgare oxå, simpelt, rejält och gott liksom. Bra att veta är också att man alltid dricksar på skönhetssalonger, frisörer och taxin för de som aldrig varit i USA.

 11. Men tack alltså! Fantastiskt! Vid tidigare New York-resor har vi använt din blogg som guide i vilket fall men denna är ju helt suverän och borde typ tryckas upp och säljas dyrt.

 12. The Jane är ett mycket fint hotell! Med söt personal med söta små hattar. Bor man där kommer man även in på klubben. I alla fall när vi var där. Då var det efterfest för någon kocktävling och Budweiser och tequila shotsen var on the house! :)

 13. Så många som kommer bli tacksamma över detta inlägg Sandra! Applåder, nigningar och bockningar till dig! Jag kommenterar till och med innan jag läst själva inlägget och utan att ha varit NY, men vill kunna läsa igenom detta ordentligt till kvällen, och är bombsäker på att det kommer falla mig i smaken.

 14. Wow, vilket jobb! Förstår nu att du verkligen hade rätt i att ha lagt mest pengar på mat senaste året ;)
  Ett sånt här lyxigt inlägg gör mig däremot nyfiken över hur du levde som student. Vad hade du för sparknep då? Jag äter nästan aldrig ute, men köper helst inte billigaste konserverna och lägger därför ganska mycket på mat redan nu ;)

 15. Himla fin guide, attans att jag precis kom hem därifrån!

  Tänkte ge ett restaurang tips till dig eftersom du nu gett oss så många, The Waverley Inn i west village. Mysfaktorn är otroligt hög och maten god. Tror det hade vart nåt för dig, ha det kaka!

 16. Hjälp, vilken fantastisk guide! Du är galen, på ett bra sätt! Älskar din blogg, inspirerande och vacker.

 17. Loving this guide! Seeing all of your favorite places through your eyes reminds me why I love this city so very, very much.

  I would even add that people should venture out of Manhattan and into Queens if they’re looking for an amazing meal. It’s the most diverse 15 sq. miles in the world, and you can find the most amazing restaurants from pretty much every culture. Take the 7 train, pick a stop, get off and explore. We went to Flushing on Saturday and ate New York’s greatest Chinese food. And soooo cheap! Added bonus is that there aren’t any tourists there; a purely New York experience!

 18. Vilken guide, vilken insats! Denna ska jag studera till punkt och pricka inför mitt första besök i NY. När det nu blir återstår att se men förhoppningsvis inom den närmsta framtiden. Måste bara skriva klart mitt examensarbete först.. Happ.

  Himla fint att du tog dig tid till att skriva om dina favoritplatser. Tack :)

 19. Åh, det känns så posigt att säga att man saknar New York men jag gör verkligen det. Pratade om det senast igår, och så kommer detta inlägg idag. Nu. Åh. Vill bara till de breda gatorna nu nu nu, ännu mer! Kan dock komma med lite konstruktivt också, och tipsa om hotellet Comfort Inn på lower east side, Ludlow Street!

 20. Himlans vilken fin guide till NY!!
  Tackar för inspiration och fina tips inför min resa
  i mars!
  Passar på att tacka för en härlig blogg och fina texter du
  delar med dig av!
  / A

 21. Oj vad det tog länge att läsa men nu längtar jag till New York alldeles massor. En kul grej är att jag bara varit där en vecka förr men visste massor av de ställen du tipsade om…

 22. TACK för att du tar dig tid att skriva ner alla dina favoritställen :-) Förstår att det har tagit tid!
  Jag har själv bott precis utanför NYC och älskar din blogg med alla bilder och detta är den ultimata guiden till NYC så TACK för att du delar med dig!!

 23. Underbar, superbra, fantastisk guide!
  Var nyss i New York för andra gången och hade ditt tips om Meat Ball Shop i bakhuvudet. Gick dit och frågade om de hade veg-bullar, vilket de hade! URAGOTT var det i alla fall – tack för tipset!

 24. Sandra! När jag såg det här inlägget fick jag en sån där känsla av att man får ett tecken till att göra nånting, du vet.
  Jag har funderat några veckor nu på att åka till New York ensam. Jag har en liten livskris just nu och funderar på allt som tonåringar funderar på: vad ska jag göra med mitt liv, kommer kärlek, var hör jag hemma, jobb, livet går långsamtfort & vem är jag? Ungefär sådana saker.
  Jag har velat flytta till New York sen jag gick i sexan typ och nu är jag 19. Tänker ofta på staden och nu känner jag att det kanske är dags att bevisa för mig själv att jag klarar mig på egen hand. Känner mig så himla beroende av andra (som typ mina föräldrar) ibland och det vill jag inte vara, även om det såklart är viktigt också. Så nu börjar jag fundera på om jag kanske ska åka dit ensam bara för att se att jag klarar mig själv, och typ utveckla mig själv på något sätt. Jag tänkte stanna i typ några dagar och bara promenera på gatorna och shoppa och fika lite och sådär. Bara vara för mig själv och fundera på saker och ting.
  Men när jag tänker så undrar jag om det kanske bara låter bra i huvudet och kanske inte blir så bra i verkligheten. Jag tänker att jag inte kommer hitta någonstans, gå vilse överallt, kommer inte förstå tunnelbanan och att jag kommer känna mig ensam. Vad tror du? Tror du att det är en bra idé?
  Jag kommer troligen att flytta dit om typ ett och ett halvt år iallafall, men det känns så himla länge för jag vill åka dit hela tiden! Men jag vet inte om det kanske blir misslyckat bara, att åka själv och sådär…
  Tack för inlägget, vilket superjobb du har gjort!!! :)
  kärlek<3

 25. Gud vilken bra guide! Ytterst tacksam! Jag och några tjejkompisar planerar just nu en resa till New York i sommar, detta inlägg länkades direkt till dem! :)

 26. Jag kan tyvärr inte läsa det här inlägget för min New York-abstinens kommer att bli förtärande. Men jag har bokmärkt det i alla fall, tills dess att det äntligen blir dags. Jag längtar så att det gör ont. Jag är säker på att din guide är alldeles makalöst bra. <3

 27. just been back from nyc! m favorite the greenwich hotel, believe me lady you want to stay there! i have seen a lot of 5 star hotels in midtown, but nothing can beat the greenwich, i was in awe! favorite resto’s: the mercer kitchen, the cookshop, the blaue gans, locanda verde! favorite shop: opening ceremony, just discovered that store, simply amazing! definitely will keep these tips in mind for my next trip!

 28. Gud va du har skrivit! Tack sandra!
  Ville bara fråga snabbt (ska nämligen till NY nästa vecka och vill inte göra bort mig) kan man bara hålla upp handen o ropa ”taxi”? Så att någon stannar då vill säga :)

 29. Åh men Sandra vilken fantastisk guide! Och oj vad mycket tid du måste lagt ned! Nu känns det som om jag måste åka och upptäcka New York…

 30. Tack för en FANTASTISK guide! Bättre och mer personlig än guideböcker! Skriver ut med detsamma och tar med till NY nästa gång!

 31. Now I want to go to NY so badly… (wanderlust hurts a bit)
  Love love love your blog – You are so inspiring and encouraging! You can always make me smile and make me feel better. Thank you so much for blogging. I want you to know that you teach me to enjoy the little things in life. Yes – you’re kind of a role model for me.
  Hm.. This is so cheesy, but it’s really hard to describe what I want to say. But it needs to be said! That’s my first comment, although I visit your blog since at least one year
  (finally I had the courage to do so – I hope you read it.)

  xoxo Lena (from Germany)

 32. Fantastisk guide!
  Jeg og kjæresten min vurderer å flytte til New York om et år eller to, iallefall når jeg er ferdig på skolen, er leia høy for en typ to roms?

 33. Jag och min vän är just nu i planerarstadiet för en resa till New York i april och har läst igenom guiden säkert fem gånger senaste dagarna! Den är helt suverän och det syns verkligen att du lagt ner ett otroligt jobb, tack!!! Kommer seriöst skriva ut hela guiden och ta med när vi åker dit.

 34. Helt fantastisk guide, vad fint att du lägger så mycket tid för oss läsares skull :) du lever min framtida dröm. <3

 35. Love it! <3 And perfect timing, as I'm finally going back to the big apple this winter. Can't wait to see old and familiar places from the semester I lived there, and try out some of the things you mentioned here!

 36. tack alla för fina ord! blir så glad för jag håll på med den här så himla länge!

  johanna – du behöver inte ens ropa taxi! du bara räcker ut handen :) puss.

 37. Great guide! Thank you so much for the time you invested, love your recommendations! Now I need to go back to NY as soon as possible and try them out :)
  Kisses from Barcelona!

 38. Vilken underbar guide, så fint att du tagit dig tid att sätta ihop den! Jag måste skriva ut den och ta med mig första gången jag åker till New York. Vilket jag hoppas blir snart, jag har väntat i nitton år..

 39. Vore så bra om du skulle ha tid att göra en LA guide någon dag. Du brukar ju hänga där ibland och det vore kul att se vad du rekommenderar där. Tack för en fin blogg!

 40. Hej hej! Först och främst måste jag säga som alla andra redan gjort – vilken fantastisk guide! Den kommer väl till användning eftersom jag och min pappa kommer till NY på lördag och stannar en vecka. Det jag undrar är: vet du någon fin konsert under den veckan (vecka fyra)? Någon förutom Antony and the Johnsons som är anledningen till att vi åker :) Genre spelar inte så stor roll, bara den är fin! Tack på förhand! :)

 41. Om ni planerar att åka till Cold Spring — se till att det är just Cold Spring och inte Cold Spring Harbor på Long Island. Det är två HELT olika platser, vilket jag har lärt mig den hårda vägen i dag, haha. Det fanns inte så mycket att se i CSH. Det luriga är att båda platserna ligger ungefär lika långt från NYC. Toppenguide annars, tack!

 42. Åh, vilken underbar beskrivning av N.Y! Härliga bilder! Jag var och jobbade i L.A som au-pair en gång i tiden, men New York har jag aldrig varit i – får otroligt stor lust nu!
  Har du bra tips på mysiga prisvärda hotell/pensionat också kanske?!

 43. Takk for en utrolig bra og detaljert reise guide.
  Jeg bare har ett spørsmål: Hvor lang tid tar det å komme seg fra Newark til Port Authority Bus Terminal og hva heter/hvor finner jeg bussen?
  :) Meea

 44. Ville bara tipsa om ett bra hotel jag bodde pa: Hudson Hotel, kanske mest kant for sin superhippa bar (fin men ganska dyr). Det ligger vid Central Park, bra lage!. Arkitektur och inredning ar designat av Philippe Starck – coolt!

 45. Grymt bra guide! Bor här i NY ett år framöver, är inne på 7:e veckan här nu idag! Bor utanför city men är där misnt en gång i veckan. Jättebra med lite tips mer än dom vanliga ”turistiga”!

 46. Åhh super, precis vad jag var ute efter. Bor på Watts st så det var massor av fina tips redan utanför dörren ju! Tack tack.

  /Heléne

 47. Sandra, vad gör man om man dödsgärna vill flytta till new york men inte har ett green card och inte vill jobba som au-pair?

 48. Vi åker till New York april och gud vad jag längtar efter att ha läst alla dina trevliga tips!! Tack :-)

 49. Men shit… Är det nått ställe du inte räknat upp? Några få juveler hade varit roligare. Det tar längre tid att ta sig igenom denna guide än tiden jag ska vara där :-P

 50. Hej! Jag har en fråga som jag hoppas att du kan svara på!
  Vet du om det är möjligt för två 17 åriga tjejer att bo på hotell i NYC? Eller måste man vara 21 år? Och i annat fall, vet du om det är möjligt att hyra en lägenhet i några få dagar som 17 åring? har du nått tips? Tack på förhand :)

 51. Jag var i New York förra veckan och fick ett tips av en New York-bo om att ladda ner TriplAgent.

  Det var på riktigt den bästa appen jag någonsin haft när jag rest! Jag valde det jag var intresserad av och fick upp så himla roliga och bra listor som skapas av New York-bor som delar med sig av sina bästa hipster, äventyr, restaurang-, café- osv tips i New York.

  Rekommenderas varmt till alla som ska till NYC! http://www.triplagent.com

 52. Pingback: hanoria
 53. I’m not sure why but this web site is loading very
  slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
  I’ll check back later on and see if the problem still
  exists.

 54. Hej

  Jag funderar på att åka med min man till New York en helg i April. (tors-måndag). Jag vet inte om du kan hjälpa mig med detta för jagtror inte att det är riktigt de kvareter som du brukar hänga i, MEN jag frågar iallafall. Jag skulle vilja få till en upper east side meets jewish New York – helg. Tänk dig gossip girl och så några bra judiska resturanger på det. Gärna några russian/polish/east european-style ställen. Du vet, men gamla babuschkor som står och gör piroger. Har du något tips på detta skulle jag bli överlycklig.

  Tack för en jättebra blogg och podd. Lyssnar ofta på er när jag springer och skrattar en massa.
  /Ida

 55. Jeg fant din blogg innen jeg flyttet til New York for over to år siden og falt pladask for alle dine gode storbytips. Så inspirert ble jeg at jeg startet min egen blogg med tips til New York-favoritter og litt attåt. Tusen takk for at du er så flink og inspirerende!

  Om noen vil titte innom så finnes den her: http://www.latenightsnack.net

 56. Hej, fick tips att spana in din blogg inför min kommande NY resa! Jag är verkligen inte besviken.
  Min man fyller 40 år och vi ska gå på någon bra restaurang första kvällen, vilken rekommenderar du mest?

 57. Snubblade in på denna och har idag en seg uppkoppling så det tog ju lite tid…
  Men harrejavvlar så många roliga tips! Även om man som jag är en gammal farbror.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>