en sammanfattning av tulum.

Vi tar en titt på hur min semester såg ut från mobiltelefonen. Jag har länkat till platserna vi åt på, så man kan kanske se det här inlägget som en liten miniguide också.


Sådana här skyltar fanns överallt på flygplatsen när jag åkte dagen innan julafton. Fint att det är ett vanligt problem.


Framme i Tulum var det andra skyltar som gällde.


Det här var min och Ludvigs utsikt från hotellrummet.  Vi tyckte det var alldeles perfekt fint. För er som undrat bodde vi på ett hotell som heter Los Lirios. Kan verkligen rekommendera.


Här är vår kompis första natten. Han följde efter oss i fyra timmar och var så himla gammal och blind på ena ögat.


Här är från en bar som vi gick till flera gånger som heter Casa Jaguar. Ett av få ställen som hade öppet efter klockan 11. Där drack man drinkar ur stora trämuggar och så serverade de vedugnspizza med honung och getost.


Vår plats på stranden vareviga dag. De andra satt i solen medan jag satt i skuggan under en palm. Men jag kunde ju vinka i alla fall.


En helt sjuk god pasta jag åt till lunch på ett ställe som heter Anna y Jose.


Nattpromenad med budskap på vägen.


En till kompis vi fick en kväll. Här sitter hon och väntar på sin kompis/pojkvän som sprang iväg med en annan hund en liten stund. Han kom tillbaka sen som tur var.


Himla mysigt ställe vi åt lunch på en dag, en skaldjursrestaurang vid stranden som heter Hemingway.


Det här delade jag och Fabian på när vi var där. Så gott. Tagliatelle med räkor, musslor, bläckfisk, kräftor och krabba.


Hej från hängmattan.


En till hundkompis. Han var en av favoriterna.


På nyårsafton gick vi på xylofon lunch-party på Playa Azul. Dör vad gullig gubben till vänster är.


Jag och Ludvig på nyårsafton.


Och så åkte vi hem i måndags och så var semestern snipp snapp slut.

Andra restauranger jag gillade som jag inte hade bild på:
Villa De Las Estrellas (sjukt god paella + fish tacos och ligger jättefint på stranden), Casa Banana (fantastiskt kött, megamysigt), Sandbar (rolig bar på stranden, ölen är sinnesjukt billig), Hartwood (poppis ställe som ägs av två killar från Brooklyn, vi firade nyår där) och Posada Margherita (hipp italiensk restaurang).
.


My vacation through my iphone. Please click in english below FAQ to read. And add me on instagram if you want to! My username is sandrabeijer.

Kommentarer

 1. åh så himla fint! min kompis var i Mexico förra julen hon också, och det låter så himla kul/fint/underbart. man tänker liksom inte att Mexico är typ som spanien, men åh det verkar helt fantastiskt. superfinabilder! kramkram

 2. Jag ska åka dit nästa vecka och bokade Los Lirios för bara några dagar sedan. Så lustigt att det var där ni också bodde. Kul att höra att det var bra. Jag gjorde en hel del research innan jag bokade!

 3. Gillar hur det ser ut som om en litenliten badbyxklädd man går på xylofonen på xylofon lunch-partyt! (ganska långt till vänster i bild och långt ner!)

 4. Gillade du Tulum? Var själv i Playa del Carmen för några år sen, men blev ganska besviken. Ingen paradisstrand och restaurangmaten var ingen höjdare (helveteshett eller mesmilt, inget däremellan).
  Dock vill mannen gärna tillbaks till Mexico, så då kan ju Tulum vara ett alternativ. :)

 5. elsa – haha jo men jag gillar inte solen, det ar bara det :)

  frida – hahahhaa : )

  karin froom – aaaalskade tulum. fantastisk mat och helt otroliga strander. kan verkligen tipsa. kram

 6. Ser fint ut! min flickvän och jag funderar på att åka dit i februari. Tänkte fråga hur långt det är från hotellet till ”centrum”? Hur tog man sig till dom bra barerna och restaurangerna? Eller var dom på stranden?
  Jag gillar dina resetips här!


 7. simon – kanske tar det 20 minuter fran stranden till centrum med taxi. men arligt talat sa vet jag faktiskt inte. jag stannade pa stranden for dar fanns alla restauranger jag blivit rekommenderad och sa tyckte jag sa himla mycket om att vara dar. vi tog oss till restauranger genom att promenera langs vagen eller strandkanten eller ta taxi nagon minut. finns ingen el pa vagen sa ta med ficklampa!

 8. Vill jättegärna se en helfigursbild med de röda hängselshorts/kjolen du verkade ha på dig i hängmattan. Om de är som jag föreställer mig lär de vara gorgeous! :)

 9. Hej! Vi ska åka till Tulum i mars och bo på samma hotell som ni bodde på. Har du några speciella tips på vad man bör ha med sig eller fixa innan man åker? Tacksam för svar :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>