until I feared I would lose it I never loved to read. one does not love breathing.


photo: flourfight.

Eftersom måndag är en sådan grå dag kommer här mer av era finaste ord och dikter.


Männen jag träffar har inget hull på kroppen. Det sammanlagda underhudsfettet skulle nätt och jämnt kunna fylla en liten, guldkantad kaffekopp. Men jag kunde smörja alla gnisslande dörrar med det, så vore det inte lika uppenbart; hur de kommer, hur de går.
ur “Fara vill” av Elin Ruuth


Our eyes 
are glued to the 
screen, but our thoughts are glued 
to the spot where our elbows are
touching.
- Stop Pretending by Sonya Sones


Today is not a good day. Jag tror det är för att jag längtar för mycket.
– Kapitulera omedelbart eller dö! av Sanne Näsling


I shall have poetry in my life. And adventure. And love, love, love, above all. Love as there has never been in a play. Unbiddable, ungovernable, like a riot in the heart and nothing to be done, come ruin or rapture.
- Tom Stoppard


Son petit doigt caresse l’intérieur da ma paume et mon coeur fait zigzague.
(hennes lilla finger smeker insidan av min handflata och mitt hjärta hoppar i sicksack)
- Anna Gavalda


the world cannot bear the weightlessness of sparrows
or the confetti of our illegible addresses
the moon’s breathless ascent
the world cannot bear it
so the world makes heavy things
like airplanes
and skyscrapers
like your heart
and heavy things fall down
because the world cannot bear them either
- “Heavy things”, Denver Butson


When I’m around you, I kind of feel like Im on drugs. Not that I do drugs. Unless you do drugs, in which case I do them all the time. All of them.
- Scott Pilgrim vs the World


Until I feared I would lose it I never loved to read. One does not love breathing.
- Ur To Kill a Mockingbird


När mammor dör,
då förlorar man
ett av väderstrecken.
Då förlorar man
vartannat andetag:
då förlorar man en glänta.
När mammor dör,
växer det sly överallt.
- Göran Tunström
/


Some lovely quotes people posted in the comments of this post.

Kommentarer

 1. Den första, av Elin Ruuth, fick mig att tänka på en av mina favoritrader ur Devendra Banharts fantastiska texter:
  Life is tough and love is rough
  For the man who just can’t ever seem to get enough
  The days go by and the women come and go
  So many that you decide to get rid of your front door
  So you don’t have to hear them all disappear

 2. åh. jag kom att tänka på ett utdrag ur en bok, som egentligen är en såndär typisk tonårstjejbok av katarina von bredow, fast den här handlar om en kille. och jag har det ju här. det är ur boken Bara kärlek kan krossa ditt hjärta. Och jag gillar det för jag tänker att den där pojken vore verkligen något om han fanns på riktigt. och så är han på fransklektion. och fransklektioner är alltid så romantiska på något vis ( tillochmed mina ).

  ”Innan de ska sjunga Champs-Elysées-sången sms:ar han Betty:
  ‘Kan vi inte köpa enkelbiljetter till Paris?’
  Han förstår verkligen inte. Men sjunger med i texthäftet ändå. Allt vad han orkar.
  ‘Au soleil, sous la pluie, à midi ou à minuit, Il y a tout ce que vous voulez aux Champs-Elysées.’
  Och huden knottrar. Det låter så vackert. Tjejernas ljusa röster medan Åsa står och gungar i takt till musiken.
  Hon svarar efter en halvtimme:
  ‘Det är en fin tanke, men den fungerar inte i praktiken.’
  Han sms:ar igen:
  ‘Jag fungerar inte heller i praktiken’

 3. But you didn’t have to cut me off, make out like it never happened and that we were nothing, and I don’t even need your love but you treat me like a stranger and that feels so rough.

 4. ”Jag äger så mycket, och känslan för henne uppslukar allt; jag äger så mycket och utan henne blir allt värdelöst.”
  Ur ”Den unge Werthers lidanden” av Johann Wolfgang von Goethe

 5. jag kollar ofta tillbaka till en tidigare sånhär sammanfattninge, till dikten om att spara på orden. om när han viskar ”jag älskar dig” 32,5 gång (eller hur många gånger den nu är). den här känns som bokklubbarna jag var med i som liten, fast vuxnare och mer sofistikerat, vackert. fast du avslutar alltid med en riktigt vemodig, vilket får hjärtat att kännas lite tungt. men det gör inget, för det är så himla fint.

 6. Sandra! Jag behöver din hjälp, något som inte har med detta inlägget att göra dock men jag tror du har koll på.. En kanske dum fråga men men, jag och en vän ska snart till paris för första gången(!) och jag sitter nu med lite ångest i hjärtat för jag har ingen aning om hur mycket fickpengar man ska ha med sig, alltså utöver hotell och flyg.. Vi lägger gärna en extra slant på bra mat på restaurang, god frukost osv. (är ganska matintresserade båda två) och jag är inte särskillt intresserad av shopping utan försöker gärna hålla måttet med att köpa en klänning för 20 euro typ.. Vi ska vara där i fyra dagar kan vara bra att tillägga. Och förresten, vad tycker du är ett rimligt pris att lägga på ett hotell i paris för två personer? Åh det är så svårt.. Och jag hade varit så himla, himla tacksam om du svarade!!

  Kram och puss!

 7. OK det här var bra fina små texter. Jag som inte alls gillar sådant här egentligen, poesi. Men jag kanske får ändra mig för det här var bra fint!

 8. den sista är så sann. jag fick tårar i ögonen och kunde inte svälja kaffet som jag hade i munnen. glömde liksom bort hur man gjorde.

 9. Åh så fina texter. Och den första stämmer så bra in på min pojke. Han har nog knappt en liten guldkantad kaffekopp med fett på sin kropp.

 10. Ett av mina favoritcitat är ganska löjligt, men fint ändå tycker jag.

  ”Kärlek tar tid, precis som sås.” – ur filmen ”I rymden finns inga känslor”.

  Tack för en fin blogg! :-))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>