crêpes med tre sorters ost.

Min mamma är här just nu, så himlans fint.
Igår lagade jag crêpes med champinjoner och ost till oss och min lillebror.

Såhär gör man:
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Stek pannkakor på vanlig pannkaksmet. Alltså, man blandar två dl vetemjöl, fyra dl mjölk, 4 ägg och salt och peppar i en bunke. Vispa runt och stek på hög värme med mycket smör i pannan. De första blir alltid lite knäppa, men det är ok.
3. Rör ihop en crêpessås i en kastrull. Jag stekte vitlök och gul lök med ett gäng champinjoner, typ 20 stycken. Champinjonerna ska förstås vara i små bitar. När vattnet runnit bort från svampen i kastrullen häller du i creme fraiche och getost och parmesan och lite persilja. Glöm inte salt och peppar och bränn på med osten.
4. Lägg såsen i pannkakorna och rulla ihop. Lägg på en plåt med bakpapper på och strö ost över crêpesen. In i ugnen på typ 7 minuter.
5. Ät upp.


Efter maten drack vi pepparmintste och åt någon knäpp vattenmelonglass jag hittade i mataffären. Också gott.
.


My mom is here and yesterday I made her and my brother crêpes with mushroom, goat cheese, parmesan och cheddar.

Kommentarer

  1. Har en liten fråga. Ska åka till NY över påsk och läste någonstans att det är bäst att ha ett kreditkort när man är i USA? Jag har bara ett Visa debit card och vet inte om det räcker?

  2. Låter gudomligt gott! När vi hade inflyttningskalas gräddade vi crêpes hela kvällen. Varenda gäst stod i köket – vi var kanke 25 pers! Min pojkvän och jag letade reda på ett recept på någon fransk matlagningssida och det var jobbigare att fixa till än vanlig pannkakssmet men det blev så otroligt gott och preciiiis som i Frankrike! Underbart!

  3. Sara – har aldrig hort. visa debit borde absolut racka.

    sorella – jamen detta ar ju mat-crepes, en helt annan grej! kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>