pastabaks-oskulden.

För några dagar sedan provade jag på att göra min egen pasta utifrån Claras eminenta recept. Jag är inte säker på om det är god bloggkutym eller inte att skriva om ett recept någon redan har gjort, så Clara, förlåt för nu gör jag det, jag har aldrig gjort egen pasta förut och kände att jag var tvungen att dokumentera.


Jag började med själva degen. Jag la den först i min mixer men insåg när jag tryckt på play att den nog inte fungerar som en matberedare, så då tog jag ut den och använde händerna istället. Man behöver i alla fall 2 1/2 dl vetemjöl, 2 1/2 dl durummjöl, 3 ägg, ganska mycket olja, 2 msk vatten och en rejäl nypa salt.


Sedan fick den hänga i kylen i två timmar.


Jag gjorde en fyllning på supermycket vitlök, gul lök, champinjoner och ricotta. Stekte allt först (förutom ricottan) och sen rörde jag ihop det med salt & peppar.


Sedan skulle man dela degen i två delar, kavla ut den och sedan dutta på röran. Här blev det knixigt för jag har ingen brödkavel och kavlade med en whisky-flaska istället. Sedan la man den andra degen över den första och liksom tryckte där duttarna låg. Om ni ska göra pasta så kavla degen så hiiiiimla smal, jag gjorde inte det så min blev tidernas degfest vilket är halvkul.


Jag gjorde en pastasås på körsbärstomater, basilika, champinjoner, valnötter och lite olika lök. Stek alltihop (förutom valnötterna) i en stekpanna med obscent mycket olivolja, och ringla allt över pastan sen. Valnötterna kan du rosta lite lätt några minuter i en stekpanna utan olivolja. Pastan behövde koka i tio minuter (!?) för att jag hade så mycket deg, men i vanliga fall ska det vara runt tre.


Tadaa! Min första egna pasta. Min lillebror sa snällt ”oj vad gott”, men den blev nog lite väl tjock. Nu vet jag att det går i alla fall. Roligt. I födelsedagpresent önskar jag mig en pastamaskin.
.


Made my own ravioli from scratch a few days ago. I used this recipe (but you can probably find an English one easily). I filled them with ricotta, garlic and mushrooms and made a sauce with basil, cherry tomatoes, mushrooms and walnuts.

sandra
 1. Lola skriver

  Läckert! :)

 2. Vicky skriver

  haha vad roligt. men ambitiöst ändå måste jag säga. skulle aldrig våga. ser ju gott ut!

 3. Matilda skriver

  åhhh det såg verkligen hur gott som helst ut :)

 4. Maja skriver

  Åh, jag skulle verkligen vilja göra egen pasta, det verkar så himla gott!

 5. Emi skriver

  Det ser gott ut. Olivolja, vitlök, valnötter.. gött!

  Jag har ett tips: om du märker att degen blir för tjock när du väl gjort raviolin; stek upp varje munsbit i mycket smör på båda sidorna tills knaperhet uppstår. Servera med någon god sås. Det blir nästan som ryska piroger då! Ryska piroger kan fyllas med vad som, sedan kokas, sedan stekas. Detta brukar jag servera med en sås bestående av smör, lök och massor med vitlök. Smörsås helt enkelt haha. Så raviolin kan bli en slags pirog istället.

 6. hanna skriver

  Nu vet jag vad jag ska göra i helgen!

 7. Jeanette skriver

  Jag provade också underbara Claras recept och kom till exakt samma slutsats: att det tydligen gäller att kavla som attan! Vilket jag förstås också kom på när degbomberna väl låg på tallriken. Men receptet har all potential i världen!

 8. Matilda skriver

  Jag har också gjort ravioli efter Claras recept och trots att jag har skaffat mig en kavel efter år av flask-kavlande så blev det inte tillräckligt tunt. Degfest. Ganska gott ändå, mycket tack vare fyllningen tror jag, hälften fick kronärtskock/vitlök/citron/parmesans -fyllning och hälften kantarell/lök/västerbottenost. Smask.

 9. Samuel skriver

  Jag gjorde skinktortellini hemma en gång, det smakade fantastiskt även om det tog oändlig tid. Förresten, jag prövade att göra ditt crêpes-recept, och även om jag älskar svampsås trodde jag bara att det skulle vara okej, men det var något av det godaste jag ätit!
  Tack så mycket!

 10. Linden skriver

  Apropå ingenting… Men är inte det här lite läskigt likt din Ludde?

  Vintage mugshot är förövrigt sjukt snyggt på väggen. Vill ha!

  http://www.etsy.com/listing/80634278/vintage-mugshot-poster

 11. Kajsa skriver

  Älskar hemmagjord pasta, så himla gott!

 12. malin, fyratips skriver

  försökte också mig på claras recept, och det blev också tjockt med deg främst för att jag var lat. sen klarade jag inte av att få ihop dem till raviolikuddar heller, för kanterna bara öppnade sig igen. tillslut blev det lasagne av det, men det var ingen dålig grej, för den här degen visade sig passa alldeles fantastiskt för det.

 13. julia skriver

  Du borde testa att göra nocheli (vet inte riktigt hur det stavas). Underbar variant på pasta och supergott och jättelätt att göra!

 14. sandra. skriver

  tack for alla pastatips! bra att jag inte var den enda som gjorde de for tjocka :)

  linden – nej vad sjukt! jag var tvungen att kopa den.

  julia – forsokte googla nocheli men hittade ingenting.. hmm.

 15. mim skriver

  haha du är så himla rolig! du borde skriva kokbok i precis den här stilen!

 16. R skriver

  kanske julia menar gnocchi…?

 17. Matillda skriver

  Jag ska också prova att göra pasta, verkar så himla roligt. Är aningen orolig över kavlandet dock, med det får la gå, första gången är ju alltid första gången!

 18. Elin skriver

  jag förlorade också pastabaksoskulden till underbaraclaras recpet. men stötte på samma problem som du, vill oxå ha en pastamaskinsmojs! så här blev mina :) http://cupcakekaos.blogspot.com/2012/02/jag-ville-ocksa-vara-sadar-husmorsredig.html

 19. Åsa skriver

  Min pappa fick en pastamaskin en gång i julklapp eller så efter att ha önskat sig det och en jaguar på skämt under så länge jag kunde minnas. Mina föräldrar har använt den typ tre gånger, oftast när min moster med make är på besök.

 20. Julia - Matblogg skriver

  Åååh vad gott det såg ut! Jag måste också försöka mig på att göra pasta! :) . Härliga bilder hade du med det gör det hela så mycket roligare att kolla på och läsa om! :)

 21. Lilian som bor i USA skriver

  Oh vad mysigt och kreativt!

 22. Lene skriver

  Heeey. Ha ikke i salt og olje! Bare mel og egg. Da er den mye lettere å få tynn!!! og den blir ikke kladdig! :)

 23. Lisen skriver

  Min pastamaskin är det bästa köksverktyg jag har. Tycker dock att det blir ännu bättre med bara durummjöl i degen.

 24. Annika skriver

  Testade samma recept. Lärde mig att man bör ha ett mycket mjölat bakbord, annars kan man inte flytta på degplattorna. Resultatet blev de fulaste tortellinis man kan tänka sig. Ja, det var svårt att se vad de föreställde. Är fortfarande osäker på om jag vågar visa dem på bloggen.

 25. Me skriver

  Oh I have got to give that a try! I will also have to whip out the whisky bottle I am afraid ;)

 26. Marie skriver

  Jag älskar att göra egen pasta men jag skippar vetemjölet och vattnet.
  Och det är inte kul att kavla ut pastan för hand :(

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
📘🐱
Arkiv
Twitter @niotillfem