✍ ✉ ♡


photo: yvette inufio

Det här med brevvännerna. DÖR vad fint att det var så många som ville vara med. Jag har fått kommentarer och mail av flera stycken som tackar för en ny kompis och det känns så himla fint och ett strålande användande av den här platsen – att kunna föra ihop folk. Blir verkligen jättejätteglad. Hade sådan ångest kvällen innan jag skulle lägga upp det, för om tänk ingen skulle vilja vara med.

Eftersom inlägget nu är uppe i över fyrahundra personer som söker någon att prata, skriva och hänga lite med tänkte jag göra tre-fyra inlägg där jag lyfter upp några stycken av kommentarerna. Eftersom man nog lätt kan forsvinna i bruset annars. Har mer eller mindre bara plockat några slumpartat.
Heja brevvänner!


Erika.
hej! jag heter erika, är 17 snart 18 år gammal, men känner mig fortfarande som 15. jag tycker om kaffe, harry potter och att åka tåg. och jag bor i stockholm, men allt är så vasst och elakt här. jag letar ju bara efter någon med snälla ögon och snälla ord.
och brev är ju förbannat fint, så har du snälla ögon och snälla ord, kontakta mig! det behövs nog väldigt mycket.
nuerika (@) hotmail.com


Nicole.
Cute idea!
I am Nicole, I am 22 and I love receiving traditional mail! I live in New Zealand so perhaps someone would like a snail mail pen pal from this way? I love photography and literature and movies. Flick me an email nicole.nickers @ gmail.com and perhaps were could exchange letters?
xo


Elin.
Elin heter jag och virrar runt i världen. Söker är kanske fel ord, men vill så gärna möta någon att byta livserfarenheter med, även om mina är få. Eller kanske bara tankar och ord. Du får vara precis som du är, rösta på precis vad du vill, se ut exakt hur du vill. För mig spelar det ingen roll alls. Jag tycker mycket om att läsa, fotografera, dansa, umgås och att skriva. Ett trasigt hjärta, men vad gör det när våren är påväg?
Dansa fastän hjärtat brister och lev livet!
hejelin(@)hotmail.com finns jag på!


Aurora.
Jag är en såndär hudhungerssjuk människa som skriver om all min ångest och längtan efter kärlek i en “hemlig blogg”. Jag önskar att det fanns någon som jag fick skriva till som svarade mig och visste vem jag var.


Andrea.
hej på er.
finaste idén detta.
jag är arton år, fast snart nitton. tar studenten i vår och har världens bli-vuxen-ångest.
jag har rött hår och tycker om att sy. min ambition är att någon gång i livet sluta som herr-skräddare, få skräddarsy kostymer till söta och viktiga små farbröder som jobbar på bank eller inom politik.
och jag vill brevväxla med vem som helst som vill dela med sig av sitt liv.
( jag är jättetråkig kanske. går ej på fest vareviga helg, inte heller ut på klubb ( bor i visby, det är dåligt med bra dansmusik här ). många kvällar sitter jag hemma och lyssnar på musik och skriver dagbok. men jag vet att det finns fler som jag där ute. och jag vill gärna lära känna någon )


Julia.
Hej ingen kommer känna igen sig hos mig. Jag varken skriver, fotograferar eller har ett puderrosa sovrum med rosor. Men jag gör ett försök!
Jag heter Julia och är snart 20 år.
Har tagit studenten och vet inte vad jag ska göra med mitt liv.
Jag var bra på skola. Jag är inte så bra på hur man gör utan den och vet inte vad jag ska göra med mitt liv.
Jag är expert på att göra ingenting. Jag gillar att läsa. Titta på skönhetsgurus på youtube. Jag älskar skönhet och jag gör mina egna salvor. Vill bli gammal så jag kan bo i norrland i ett litet skruttigt hus och odla mina egna örter.
Jag har inte så många vänner, det beror nog på mig själv. Oftast känns det som jag är 100 år gammal. Jag dagdrömmer mycket. Lyssnar på musik och hittar på scenarion (som oftast går ut på att jag drar av ett sjukhelsikes gitarsolo och alla tycker jag är skitbra. Jag är väldigt ickemuskalisk men älskar musik, typ blues och stonerrock).
Jag söker en brevvän iallafall!
rimmun (@) hotmail.com


Linnea
Jag heter Linnea och är 21. Jag tycker om böcker och film, och vill skriva men hittar inte alltid inspirationen. Jag har två kaniner som lämnar fina små tandmärken på allt jag äger och som tycker om att klättra på folk som ligger ner. Jag bor med min syster i Stockholm. När livet inte vill mig väl brukar jag åka till ett kloster i enköping i några dagar, och leva i radiotystnad med riktig husmanskost och tusen miljoner böcker. Jag söker någon som skriver, som ofta är ensam och behöver någon, och som tycker om lite sarkasm.
Och ja, jag använder fortfarande min gamla gamla mejladress som jag gjorde när jag var typ tolv.
 mon_galen (@) hotmail.com


Elise.
Hei! Ser ut som jeg er en av få norske jenter, menmen! Jeg heter Elise, er snart 22 år og bor i Bergen. Jeg liker å danse, være på fest med gode venner og kysse fremmede gutter. Mange gutter. Liker å være impulsiv og ikke planlegge altfor mye. Jeg er på evig jakt etter den store kjærligheten og ville gjerne delt mine sorger og gleder over det temaet. Samt oppdateringer på kjælighetslivet i seg selv. Vil bli bedre på å leve i nuet.
elise_world (@) hotmail.com


Anna.
Jag heter Anna, och är 19 år gammal men fyller 20 i maj. Jag kommer från Kiruna, vilket inte låter som så mycket då folk vanligtvis tänker på epatraktorer och fulla femtonåringar i minikjolar på vintern. Det är ju förstås sant, men när mina kompisar började hålla på med sådant började jag plöja igenom böcker, något jag inte gjort sedan jag fyllde 12 år. Och sedan dess slutade jag aldrig igen. När jag tänker på Kiruna nu, när jag är bosatt i Göteborg och pluggar japanska, tänker jag mest på stjärnhimlen, fjällen och poesin jag kände i hjärtat när jag gick omkring på gatorna och skrev i mitt huvud.
Jag vill ha någon som är ärlig i sina brev för jag kommer vara ärlig och det känns så dåligt att dela med sig av sig själv till någon som bara luras. Puss, vem du än är.


Elina
Nu känner jag att ingen riktigt kommer ta mig på allvar eftersom jag bara är tretton, för så brukar det vara, men man ska inte vara negativ. Jag heter i alla fall Elina och är väldigt mogen för min ålder (sägs det). Jag älskar att läsa och skriva. Det är väl det jag skulle vilja göra hela tiden, egentligen, men jag har tråkigt nog fullt upp med skolarbete och att inte göra nånting. I år har jag lovat mej själv att ta tag i saker och ting, börja leva lite mer som jag önskar att jag gjorde. Inte typ bli perfekt och träna sönder mej själv, utan mer ägna mer tid åt saker jag älskar att göra och som gör mej lycklig. Annars älskar jag tv-serier (framförallt glee) och dräkthistoria. Jag klär mej helst i svarta byxor med högmidja eller kjol samt älskar blommigt och att gå på teater. Mitt drömjobb skulle vara att arbeta som kostymdesigner (heter det så?) på en teater eller som författare och journalist, för jag vill förändra en del i samhället. Det var väl allt.
Hör av dej om du vill diskutera allt mellan himmel och jord, både viktigheter och annat fint men obetydligt i andras ögon.
elina.nilss (@) hotmail.com
.


I got over 400 comments in the post where readers could ask for a pen pal in the comments field. Since there were so many people that wanted a new friend, I’ll make three of four posts where I randomly pick some of the letters. Here’s the first bunch.

Kommentarer

 1. otroligt fin tanke, tycker jag. det här med brevvänner.
  världen är för stor för att man ska träffa alla man borde annars.
  och brev måste väl ändå vara något av det finaste, eller hur?

 2. Alltså så himla bra idé, kul att det blev lyckat! Jag fick själv flera svar både i min blogg och till min mail, även om jag inte sökte just brevvänner men frågade om någon från Göteborg ville ses och bara hänga lite :) Kan aldrig ha för många vänner liksom!

 3. alltså det är ju verkligen världens bästa idé! Så himla bra att du kom på det här Sandra! <3 <3 <3 Det finns alldeles för många ensamma.

 4. Hej, jag skulle vilja ha en brevvän som jag skulle kunna blotta mig för och ljuga för. Något overkligt och riktigt. En som visste men inte var säker. Där allt var på liv och död men inget var allvarligt, Puss annabauer1 (@) hotmail.com

 5. Wow … alla låter som riktigt fina människor. Ska nog sätta mig och mejla några av dem redan imorgon. Måste säga att det här med brevväxlingsprojektet var en superbra idé, Sandra! Tycker förresten att du också verkar vara en väldigt fin människa och jag gillar verkligen din blogg. :)

 6. Tyvärr hann jag aldrig svara på det inlägget, men får jag vara med ändå?

  Jag är 24 år gammal och bor i Stockholm, väldigt nära en fin park. Jag älskar musik, fina saker, djur och mycket mer. Det vore kul att brevväxla med någon som bor nära, för det skulle vara kul med en fikakompis nu i vår :) Men viktigast är att hitta någon man kan vara ärlig med, tycker jag.

  rosenmalva (a) gmail

 7. Alltså Sandra. Det här är typ det finaste initiativet någonsin. Verkligen ett så lysande sätt att länka samman människor. Bra bra bra och fint fint fint <3

 8. Åh vad fint det här med brevväxlingen var! Jag går in på min mail cirka hundra gånger om dagen bara för att se om jag fått något svar. Trodde inte för en sekund att någon skulle vilja skriva till mig, att någon skulle välja ut just mig bland femhundra andra. Men dem finns. Och det gör mig så så så väldans glad!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>