cheddarchipskakor med havssalt doppade i choklad.
Ludvig landade i New York igår kväll! Kan ej beskriva denna pepp. Som överraskning bakade jag kakor till honom. Det var första gången i livet jag bakade kakor men det var faktiskt himla enkelt. Jag har haft det här receptet sparat på min pinterest ganska länge för att det låter så briljant: CHIPSKAKOR.
Alltså.
Jag gick till affären och köpte cheddarchips för att ostchips är ju snäppet bättre än vanliga chips och sedan hade jag lite extra chips än receptet sa. Blandade med pekannötter och sedan doppade jag halva kakan i smält hasselnötschoklad.
Jag följde det här receptet exakt, så gör det ni med om ni villl prova! Blev typ 30 kakor eller något sånt. 30 CHIPSKAKOR.
.


Ludvig arrived in New York last night! As a surprise I made him cheddar chip cookies covered in hazelnut chocolate. I love desserts with the combination of sweet and salt! I used this recipe.

sandra
 1. Lene skriver

  Oj, de høres tjokkis og himmelsk gode ut :)

 2. Erica skriver

  Kan inte bestämma mig för om det här är det smartaste eller vidrigaste någonsin! :P :) Men jag älskar efterrätter med en salt antydan (=jordnötsglass säger jag bara. JORDNÖTSGLASS!!!) så det kanske är supergott!

 3. Pearl skriver

  man I’m hungry :) )

 4. Moa skriver

  Jag måste verkligen prova dessa! Chips är typ det godaste jag vet. Hur smakade det sen?

 5. smäm skriver

  Så sjukt gott.

 6. Emma skriver

  Hej Sandra !
  Underbar blogg du har & fantastiska New York tips !
  Jag åker till The Big Apple nästa vecka, och vill försäkra mig om att ni
  har fått min inbjudan på min första vernissage på FIKA 66 Pearl Street den 16 mars kl 16.

  Jag hoppas att vi ses där!
  Ta med alla nära & kära.
  Varma hälsningar Emma.

 7. Thea skriver

  Jeg bakte dem her om dagen! Om nom!

 8. Katrine skriver

  Nam! Det så helt fantastisk ut! :)

 9. Frida skriver

  Haahahah det låter ju fasansfullt! Men det SER väldigt gott ut. Kul med Ludvighäng oavsett :)

 10. julia skriver

  CHIPSKAKOR, LÅT MIG SKRIVA JÄTTEMÅNGA UTROPSTECKEN I RAD!!!!!!!!!!!!!!!
  skulle inte ha haft någonting alls emot att dö om jag fick återfödas som ett chips och sedan bli uppäten och hamna i den stora chipshimlen.

 11. Nøve skriver

  Ååå de skal jeg prøve å lage!

 12. Panda skriver

  Åh vad intressant recept, har aldrig hört talas om chipskakor! Men det kan nog var himla gott!

 13. Moa skriver

  Det där såg ju oförskämt gott ut :D

 14. rae skriver

  wow these sound so interesting! i will have to try to make these myself one day!

 15. Maja skriver

  Kysste en skäggig ung man med pralinögon i natt. Han trodde att jag var burlesk-dansös och smakade blodapelsin. Jag gissar att du får en trilljion liknande kommentarer varje dag, men jag vill så gärna berätta för världen! Nu är jag inte längre 19 år och okysst.

 16. Linda skriver

  men jösses så gott!

 17. Sofia skriver

  Vad gott! :D ♥ xx

 18. Libertad skriver

  Oh my, thanks for the recipe!! And have fun with him, of course :) !

 19. Matilda skriver

  mums vad gott, måste testa på att baka dom där kakorna alltså :)

 20. R- svartvit poesi och teckenspråk skriver

  MITT CHIPSHJÄRTA GRÅTER! Hur smakade den massakerade massan?

 21. Bex skriver

  Hej Sandra!

  Jag bara sitter å flinar hela tiden och känner att du är den rätta att berätta detta för.

  För några veckor sedan hittade jag en karl på en dejtingsida som jag tyckte var himla söt, men ja tänkte att äsch inte vill han prata med mig. Men han hade fluga på sig så ja va ju bara tvungen att skriva att den va fin(är väldigt svag för just flugor), och han svarade! Jag väntade i typ två veckor på att han skulle logga in och se mitt mejl och han svarade med en gång. Vi skickade några mejl och en knapp vecka senare skulle jag åka till Göteborg för att hälsa på en kompis. Jag frågade om han möjligen också skulle dit, för det hade ju varit en kul sammanträffande. Det tyckte han också men tyvärr skulle han inte det, dock var han ledig så varför inte? Han bor i Lund så jag trodde verkligen inte han skulle göra det. Men han kom! Jag stod och hoppade på centralen så nervös var jag å så kom han, det sötaste jag någonsin sett! Och han pratar den mest bedårande skånska! Vi bara vandra runt och gick på cafe där han spillde kaffe på sig, aldrig sett nåt så rart. Det finaste var att han knappt var när mig, han försökte inte ens, inget kladd eller närmanden och sånt är ovanligt tycker jag. Han bara stod extremt nära hela tiden så våra axlar snuddade när vi gick runt på museet och tittade. Ett dygn senare åkte vi 30mil åt varsitt håll i Sverige, han till Lund jag till Karlstad. Vi har pratat konstant via sms och samtal och vi har exakt samma smak i allt, det är riktigt läskigt! Det enda vi tycker olika om är chipssmak, och det kan man ju leva med. Och idag bestämde vi att han ska komma hit på torsdag nästa vecka och tiden kan inte gå fort nog!! Han åker alltså från Skåne till Värmland för MIN skull. Om inte det är en självförtroendekick vet jag inte vad:)

  Att han bor långt bort skrämmer mig inte, för jag ser hur du och Ludvig klarar det och jag tänker att klarar dom det, så klarar vi det.

  Du är finast:) kram!

 22. Fia skriver

  Chipskakor, hehehe! Only in america liksom. Fast jag tänker pröva att baka sådana nu eftersom jag gillar allt amerikanskt (särskilt södern) även om amerikanerna är konsumenternas konsumenter!

 23. Mi skriver

  Var det gott då??

 24. Fru Fantastisk skriver

  Blev det gott med ostchips i? Jag bakade dessa efter samma recept för några veckor sedan fast med vanliga salta chips då, och utan chokladdopp och jag älskade dem. Söta saker med salt på alltså! Hur bra som helst. Jag översatte receptet och lade upp på min blogg ifall det är någon som tycker det är svårt med amerikanska recept. Det finns här http://frufantastisk.blogspot.com/2012/02/potatischipskakor-med-pecannotter.html

 25. tiptip skriver

  Du är kul. Det var det äckligaste sunkigaste kakrecept I EVER SEEN. äckliga ostchips nergeggade i mjöl och så choklad på det. Men när du presenterar det så tänker jag. Inte så dumt…. faktiskt ska nog prova.

 26. julia skriver

  Vilken grej, chipskakor!!
  MED choklad, blev det gott?
  Kram kram

 27. frida vega s skriver

  tänk att något kan framstå som så lockande och motbjudande på samma gång

 28. blackdogwhitepanther skriver

  det där såg ju INTE ALLS gott ut! ;)

 29. pilla skriver

  Verkar väldigt smarr!

  http://pernilabredolt.com

 30. adam skriver

  spännande!

 31. em. skriver

  Alltså jag blev så jäklarns sugen att jag gick och köpte ingredienser direkt – här ska bakas!

 32. Kajsa skriver

  Chipskakor låter ju bisarrt gott!

 33. aman skriver

  alltså. chips är min bästa mat och har länge varit nummer ett på min top 5 bäst mat men jag misstänker att den tiden kan vara förbi när jag testat det här. känns lite vemodigt men mest asspännande(!).

 34. Rebecka skriver

  HEJ SANDRA!

  alltså jag ville bara säga att jag gick in på dennis M:s blogg idag av allmän sjukdom och levnadströtthet ( jag antar att du känner till honom, du vet duden som gjorde sig ett namn genom att lobba för paris hilton- och ett äpple om dan-dieter). Han har tydligen börjat provocera igen, och man känner sig tyvärr så malplacerad i världen. Är det sådana människor som ska bli framgångsrika?

  Din blogg är balsam i jämförelse. Ville bara säga det. Ha det underbart med ludde!

 35. Tildaagronlund skriver

  Hej! Jättefin blogg du har!
  Jag skulle bli jätteglad om du kunde slänga ett öga på min blogg!
  Kram!

 36. Emma Lisa skriver

  Är detta himlen?

 37. sandra skriver


  ja det blev gott!

  bex – hurra for karlek!

  rebecka – dennism ar dum i huvudet. och det ar fa jag sager det om men han ar verkligen det.

  emma lisa – haha japp. chipshimlen.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
🎈🗻 hello from above the Atlas Mountains!
Arkiv
Twitter @niotillfem