en liten skärva av det bästa som hänt mig.
source 1, 2 & 3

Okej. Nu har jag trixat med den här låtlistan ett tag och inser att den aldrig kommer bli klar. Jag lägger in och tar bort musik, byter plats, funderar vilka som är bäst efter varandra och svär över att vissa inte finns på mitt amerikanska spotify.
Men jag tänker att jag ska dela med mig av den idag ändå. Vad, undrar ni då kanske. Jo, jag har gjort en spellista med mina favoritlåtar någonsin.

Jag har lite olika krav för att en låt ska hamna på den här listan, den får inte bara vara fantastiska jäkla bra. Den måste liksom vara världshistoriskt bra. Det får inte vara låtar som man har gillat jättemycket under en kort period och spelat sönder utan de måste ha hållit över månader och år, låtar som man bara vill lyssna på lite ibland för att man är rädd att de ska förstöras och tappa sin betydelse annars.

Älskar helt enkelt varenda en på den här listan så alldeles orimligt mycket.

Lyssna försiktigt här:
world’s best songs.

.
Här kommer spellistan i sin helhet, för jag är inte säker på om alla finns på svenska spotify:


Lite musik som jag önskar jag kunde lägga in:
Håkan Hellström – Augusti i helvetet (min vackraste håkansång), Led Zeppelin – Stairway to Heaven (förstås), Ólöf Arnalds – Í Nýju Húsi (gud tröttnar aldrig, så vacker), The Beatles – Girl (älskarälskar när de drar efter andan i refrängen), Caetano Veloso – Nine out of ten (att den här inte finns på amerikanska spotify är hemskt).

Hoppas ni tycker om allihopa lika mycket som jag.
.


I made a playlist of the songs I think are the most beautiful in the whole world. Hope you love them as much as I do.

sandra
 1. Linda skriver

  Herrejösses vilken bra lista!

 2. Erica skriver

  texten på den andra bilden där…. den gillade jag. och heja elvis! han är bäst. sliskig som tusan ibland men oftast helt otroligt bra och peppande! :)

 3. josefine skriver

  åh vad kul.

 4. Kajsa skriver

  De bästa låtarna nånsin, vilken supersvår lista att få ihop.

 5. Katarina skriver

  Vackert! Och med första mars träder vi in i ny förhoppning om våren. Din blogg hjälper till med vårkänslorna. Allt gott! K.

 6. IndieDisco skriver

  åh så himla bra.

 7. Anna skriver

  Åh, ja visste att du har bra musiksmak, men ja blir ändå paff över en så superb lista! Vårens soundtrack for sure.

 8. Hanna skriver

  Åh dress up in you är helt magisk. Precis som du säger, jag måste spara mig för att inte lyssna på den för ofta. Dör.

 9. Vicky skriver

  ja det är ju så himla fint men samtidigt så hemskt att lyssna på just såna låtar för det känns ju verkligen som att dom kommer tappa sin fantastiskness om man lyssnar för mycket. <3

 10. Li skriver

  men himmel så bra med en sådan spellista.!

 11. Sunniva skriver

  Hei!

  Du kan jo kjøpe sangene og legge dem inn på dataen sånn at du får de på local files på spotify og inn i spillelista? Du får riktignok ikke delt dem med oss da, men du får jo sangene inn på din egen liste :) Det pleier jeg å gjøre med sanger som desverre ikke ligger ute på spotify.

 12. Ingrid skriver

  åh hurra för en ny lista! Dress up in you och Unhappy birthday är två av mina världsbästa låtar!

 13. Thea skriver

  Jeg har også en sånn liste. De er vanskelige, spesielt når Beatles og Pink Floyd ikke finnes på spotter’n

 14. sara skriver

  tack för detta! många av de där är redan mina favoriter men nu har jag några nya :)

 15. emi skriver

  Helt otroligt att du har ”Lay, Lady, Lay” med på den listan. Jag som häromveckan utnämnde den till en av tre låtar jag uppskattar mest i världen (det var en låt-tävling). Mest för att Dylan är bäst, men mer att den låten är så speciell. Det var inte någon annan som förstod mitt val, men kul att du lade till den!

 16. Josefina skriver

  Suverän lista! Stort tack från mig som aldrig har tålamod att göra listor själv.

 17. Sofia skriver

  Åh, tack för en vacker spellista!♥ xx

 18. Isabella skriver

  Hej. Kan inte du berätta hur en vanlig dag ser ut på ditt jobb. Funderar själv på copywriting så därför jag undrar. Tack på förhand!

 19. meg, reckless daughter skriver

  Oh, wow! Such a great list (many of MY favorites too – including live & let die!!!) this would be really really really hard for me to do :) I love so many songs I seriously would not know where to start. x

 20. Ellen skriver

  Älskarälskar den där himla Jeff buckley-låten!

 21. jennifer skriver

  Åh, vad bra. Precis vad jag behövde just nu. Den sparar jag till frukosten imorgon.

 22. Sarah skriver

  Vad glad jag är att Loney, dear är med på listan! Vi är från samms stad, har följt han länge, känns lite som att hans musik är hemma på något vis. Han skulle också hamna på min bäst-i-världen-lista, kanske tillochmed fler låtar än en…

 23. Katja skriver

  älskar! tack så mycket för att du delar på dina spellistor! och tack för att du finns; fick en konstig känsla av att jag saknar dig fast jag aldrig träffat dig! behöver mera blogg inlägg, väl.

 24. Johanne skriver

  SÅ mange fine bilder.
  Jeg er personlig en veldig stor fan av Lana Del Rey og Florence and the machine.

 25. Elin skriver

  We did it when we were young med the Gaslight Anthem, efter ett halvår på min iPod var den uppe i tresiffriga spelningar, det är rätt många timmar…

 26. Yanjaa! skriver

  ”We all tend to turn into the things we are pretending to be”

  Gud vad fint! Och så himla sant! Om man bara tänker bloggare är det ju sant där… Typ Kenza som börjar med att länka alla kläder hon vill ha och leker modell hemma till att nu visa upp de kläderna och plåtas foh real. Blondinbella också som lekte stureplanprofil och lyxig partytjej när hon var 14 till att… faktiskt ha blivit det.

  Kanske borde leka mer på min blogg. Har ju funkat hittills egentligen. Afrika, språk och fotografi. Borde skriva mer om sakerna jag vill vara :) ))

 27. madde skriver

  jag vill att det ska ta slut, vara slut nu. jag vill det.. jag har sagt det så många gånger men jag vill det. för jag vet att det är bara slöseri med tid.
  såhär har jag känt länge länge… till och från. men det vore skönt om det bara tog slut. att kunna andas ifred igen, slippa teater och larv. kunna få ha sitt liv ifred, få ha jobb och vänner ifred.

  kan det inte finnas en människa som inte är så svårt och destruktiv? bara en.. va fint det skulle vara. en som inte bara vill jaga mig med destruktivt larv…

 28. Aubrey skriver

  I find it funny how similar your playlist is to what mine would be. :-)

 29. Ida skriver

  Jeff Buckley låten är helt jävla fantastisk. TACK för den! :)

 30. Elin skriver

  Väldigt bra lista! :)
  ”Lay, Lady, lay” är ju helt underbar!
  Saknar The Beatles och Led Zeppelin på Spotify så himla mycket. :( Men men, tur att vanliga skivor finns. ;)

  Mina favoriter är Non, je ne regrette rien med Edit Piaf, Dions version av Loving you is sweeter than ever Och The Beatles Come together.

  Kram pårej.

 31. Josefine Larsson skriver

  Naaaw, Girl-låten med The Beatles – jädrans vad glad jag blev när jag läste den. Fantastiskt bra låt. Hela The White Album är något utöver det vanliga. Den innehåller verkligen…allt. Allt.

  Du la upp en ”Fantastiskt Vacker Ah Maj Gad Jag Gråter Så Fint!”-musikplaylist förett tag sedan (okej, den hette inte så – men nästan!).
  Satt själv här och lyssna på mina ”Lugna Favoriter” och täntke att du kommer gilla den här; http://open.spotify.com/track/3kt4NHO3bXOTJcp5UhmGor (Band Spirit, låt Clear – Wow alltså!).

  Fred och kärlek!
  Mvh Jo.

 32. karin skriver

  Men, hur gör du spellistor och länkar dom? Jag har försökt hur länge som helst men får inte kläm på att. Hjälp??

 33. Ida skriver

  Jag älskar dig med doktor kosmos är en av de finaste låtarna någonsin och jag har lyssnat på den sen jag var 14 år gammal och hörde deras knasiga låtar för första gången. De flesta har jag tröttnat på såsmåningom men den här kommer alltid ge mig rysningar och ett lite fånigt leende på läpparna.

 34. Annika skriver

  trycker på play på en gång. Undebart med musikinspiration!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
It's a wrap with @jeansforall ! 👏✌️
Arkiv
Twitter @niotillfem