michael, I think there’s something you don’t understand. you see, stephanie zinone is a pink lady, which means, if you’re not a t-bird, which you are not, you can look, but don’t touch.(my own screencaps)

Jag var besatt av Grease när jag gick i mellanstadiet. Alltså på riktigt. Besatt. När jag gick i femman såg jag Grease hundrafemtiotvå gånger under ett år. Jag vet för jag räknade och skrev ner. Jag lärde mig alla repliker utantill, både på engelska och svenska. Jag hade två olika VHS-versioner av filmen för att de var översatta av olika personer så raderna skiljde sig lite i några scener.
Jag skrev in till KP och bad dem att publicera åtminstone en liten bild på John Travolta. Det fanns inte riktigt internet på den här tiden och därför omöjligt att få tag i bilder från filmen. Jag kom ihåg att jag såg en lärare i skolan en gång som läste en tidning och på TV-sidorna var det ett litet, litet foto på Olivia Newton John, kanske för att filmen skulle gå i repris på någon kanal. Och jag stod i flera minuter och samlade mod för att fråga om jag kunde få bara den sidan ur hans tidning, men vågade inte.
Jag hade istället bilder uppklistrade i bänken på en fyrtioårig John Travolta från Tittar Han Snackar! för det var det närmsta jag kunde komma. Jag kom även på den briljanta idén att ingen hade ju skrivit en bokversion av Grease så jag tog mig an uppgiften. Skrev slut en anteckningsbok.
När Grease 2 gick på TV en kväll satt jag bänkad med en tom videokassett i spelaren inställd på record. Efteråt var jag djupt, djupt besviken. Inget stämde ju. Hur kunde Eugene fortfarande gå kvar i skolan? Hur kunde tuffa gänget på tuffa motorcyklarna fortfarande vara de samma? Hur kunde Pink Ladies ha fem olika slags rosa jackor, hur hade de råd med det och vad kom den här påhittade regeln om att de bara och enbart fick dejta T-Birds? I vanliga Grease hånglade ju alla runt mest jämt.
Det var så många faktafel för en inbiten Grease-fantast att jag som elvaåring ville inget hellre än att ringa upp skaparna och rada upp alla saker de borde ha tänkt på. Såg den inte på många många år efter det, inte förrän jag blivit vuxen och inte var hjärtklappande förälskad i Danny Zuko längre. Nu älskar jag pastelliga Grease 2 just pågrund av sin uselhet. Och när Johnny Nogerelli kryper fram på bowlingbanan och sjunger för Paulette (som förövrigt är Liza Minnellis syster) att han är hennes kingpin honey så måste man ju dö litegrann bara för att:
YouTube Preview Image

sandra
 1. sara skriver

  haha vad roligt jag skrev typ exakt likadant inlägg för någon månad sen. om man inte ser den som grease så är den jävligt härlig.. Kingpin honey har jag skrattar mig röd åt flera gånger..och såklart sjungit med.. Hennes motsvar tillbaka är så dramatiskt överdrivet. Åh!

 2. lina skriver

  alltså, grease 2!! vet inte varför jag älskar den så mycket men det gör jag! jag och min syster brukar titta på den tillsammans och jag kan alla låtar utantill. och stephanie är ju så sjukt snygg mest hela tiden!

 3. Marlene skriver

  Framförallt ä Michelle Pfeiffer helt sjukt snygg i den här filmen. Vill ha frisyren, kläderna och utstrålningen hela hela tiden.

 4. Maja skriver

  Åh, så fint du skriver om ett så fint minne.

 5. Tokyo - Love skriver

  Har nog bara sett den en gång, men OJ så besviken jag var! Men nu fick jag lust att se den igen med nya ögon.*

 6. Elin skriver

  Åh tokgillar denna film! Den gick på tv en kväll när jag knäppte på och kom in i den utan att fatta att det skulle vara en uppföljare på Grease. Så då var den redan bra innan jag insåg att den var dålig. Det var på den tiden jag just fått min första mp3-spelare och fyllde upp alla 256mb med soundtracken från filmer som denna.

 7. Tinna skriver

  Hihi, jag nynnade på Reproduction i två veckor efter att ha sett en recension av filmen någonstans här på internet.

 8. amanda r skriver

  ÅH JAG VET egentligen är det en usel film men den är så himla underbar! är helt kär i michelle pfieffer eller hur sjutton hon stavas, så snygg!!

 9. Fröken Fynd skriver

  Framförallt mysigt att drömma sig bort till en tid då kläderna var så fantastiska!

 10. Madeleine/Sister Disco skriver

  ah, jag älskar sångscenen i klassrummet. så sjukt rolig! och Michaelle Pfieffer. om nom nom.

 11. Julia skriver

  Åh, jag håller med fullständigt! Så kul! Men det är felen som är lite charmen också kan jag tycka, att den är så dålig men ändå blir så bra. Och Michelle Pfeiffer som sagt, när hon sitter på stegen och sjunger Cool Rider, jag visste nog ingen coolare och snyggare.

 12. a skriver

  sandra, kan inte du säga till rasmus att jag tycker att han är så jävla supersnygg?! som en modell men med snyggare näsa alltså herregud.

 13. R - Svartvit poesi och teckenspråk skriver

  åååh jag håller med, men nu har ag börjat uppskatta musiken i tvåan också. Sedan är ju inte nya huvudpersons killen inte fullt så ful ^^

 14. Vicky skriver

  njääää. eller har bara sett den en gång, men minns att det kändes så himla fel. :(

 15. Hellolinda skriver

  Åh jag var typ likadan i mellanstadiet! Vi var några tjejer i min klass som alltid sov över på helgerna och såg den flera gånger på en kväll och kunde alla repliker och alla låtar.. Så sjuuukt bra. Nu för tiden tycker jag väl att den har tappat lite, såg väl sönder den helt enkelt.

  Tvåan däremot har jag bara sett en gång när jag var fjorton-femton kanske. Fastnade inte alls.

 16. Nina skriver

  Fake Grease… Very bad..!

 17. linnéa skriver

  löööv.

 18. Mary skriver

  I think Grease 2 is hysterical. You’re right. If you don’t take it too seriously, there’s so much here to enjoy! :)

 19. Tove skriver

  Åhh, jag och mina vänner var också helt galna i Grease, hade graecepartyn där vi klädde ut oss och tittade på filmerna om och om igen. Jag gillar tvåan, inte bättre än ettan – såklart – men ja, den har sin charm på nått vis<3

 20. carin skriver

  JAG MED! Var också helt fanatiskt besatt och såg Grease varje dag efter skolan under en lång lång period i mellanstadiet. Skrev ner alla låttexter med min finaste handstil och gjorde häften och kollage och gud vet vad. Tröttnade aldrig. Man undrar vad det är med den filmen som gör att man mellanstadiebarn aldrig tröttnade.

 21. Sofia skriver

  Samma här!!! jag var väldigt besviken! ♥ xx

 22. Emma skriver

  Åh Grease ♥ Det värsta med Grease 2 tycker jag är Michelle Pfeiffers 80-tals stil! Det är ju 60-tal och alla andra har ju passande kläder… Nu blir det iallafall till att lägga in alla låtar på iphonen och dansa på väg till skolan :)

 23. Nathalie skriver

  :D Vilket härligt inlägg.

 24. Angie skriver

  Till en början gillade jag inte den heller. Men efter ett tag så.
  Den är typ fin på SITT sätt. Om man kopplar bort ettan och bara ser till det som är där och då.
  Det är så underbart när hon sjunger om att hon vill ha en ”Cool rider”. Och när dom ska vara med i den där tävlingen för att vinna en massa skivor.

  Men ettan är ju.. tja.. Ettan, den är bäst. Men man ska verkligen inte underskatta tvåan och kanske bara se den som en fristående fortsättning!

 25. Emilia skriver

  så var det för mig också!! älskade grease så sjukt mycket och så kom tvåan, har bara sett den en gång för cirkus fem år sedan, vägrat att se den igen.

 26. lilla S | 30 days of books skriver

  Påminner mig om när jag var elva år och kär i en film om H. C. Andersen… Min bror var annars väldigt inne på Greese när han var i den åldern.
  Greese 2 har jag aldrig sett, men produktonen verkar vara imponerande lik i fråga om bild, ljus och skådespelarnas sätt att röra sig. Men manuset verkar… ja…

 27. Eirin skriver

  åååååh, herregud! Eg hadde det største crushet på Stephanie Zinoni!

 28. Katarina skriver

  Filmerna är underbara, man blir så glad av dem! :) Ha en riktigt glad helg!

 29. Jeanette skriver

  Nej, jag är fortfarande allergisk mot musikaler. De enda jag verkligen verkligen älskar är Singing in the rain och Cabaret. Jag gillade ju givetvis också Grease när jag var i den åldern men sen tog det emot. Och jag måste ju bara tillägga att Johnny inte har ens i närheten av tillräckligt med grease i håret. Första filmen visste de iaf hur dom skulle stylas. ;)

 30. Anna-Maria skriver

  Jag har inte vågat se Grease 2 just för att jag är rädd för att bli besviken. Borde kanske ta mod till mig och titta på den, men försöka tänka bort kopplingen till första filmen. :)

 31. Erica skriver

  Grease alltså. Älskar den filmen! Hade musiken på CD, måste ha varit en utav mina första skivor (min allra första CD hette förresten sarah + jun). Första gången jag såg grease var på en biograf i Tyskland. Den var dubbad och mamma fick sammanfatta handlingen då och då så att jag kunde hänga med. Jag var åtta år och mamma, pappa och jag tågluffade. Vårt tåg skulle inte gå förrän sent på kvällen så vi behövde något att göra dessförinnan. För att vara säkra på att vi skulle hinna med tåget efter bion hade vi provgått sträckan mellan biografen och tågstationen i förväg. Jag kanske har berättat detta innan men ja, det är ett fint minne.

 32. Kajsa skriver

  Den har jag aldrig sett, även fast jag älskar Grease. Eller kanske just därför. Men borde nog se den, känner jag..

 33. Linn skriver

  Jag såg Grease 2 innan jag såg Grease så därför föll jag pladask för denna film. Jag såg den hundratals gånger och kan allt utantill. Nu när jag är äldre kan jag ju se hur larvig den är ibland men det ska musikaler få vara. Michelle Pfiffer var den coolaste tjejen jag visste och många gånger mimade och dansade jag med i ”cool rider”. Älskar denna film :)

 34. Tessan - KREATiV text I foto I design skriver

  Åh vad nostalgisk jag blev nu. Grease är ju så härlig så det finns inte. Spelade mammas gamla LP-skiva hur mycket som helst när jag var barn.

 35. Ida skriver

  Jag och min kompis hade en sommar när vi var små då vi var besatta av Grease. Vi köpte varsin Grease-skiva. Såg Grease en miljon gånger och Grease 2 en gång. Det jag gillade mest med tvåan var läderjackan som Michelle Pfeiffer har på sig i en scen. Det var första gången jag ville ha en skinnjacka sooo bad.

 36. Sanna Elisabeth skriver

  Och som vanligt i high school filmer ser ju ingen ut som de egentligen går på high school utan typ 10 år äldre.

 37. thessi skriver

  Åh, jag har också haft den perioden! Kollade på Grease 1 & 2 vart enda eviga dag, inspelade på ett kasst VHS-band. Jag köpte nyss Grease 1 på dvd, så att mina barn kan göra samma sak när de är i 12-årsåldern :)

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
🎈🗻 hello from above the Atlas Mountains!
Arkiv
Twitter @niotillfem