michael, I think there’s something you don’t understand. you see, stephanie zinone is a pink lady, which means, if you’re not a t-bird, which you are not, you can look, but don’t touch.(my own screencaps)

Jag var besatt av Grease när jag gick i mellanstadiet. Alltså på riktigt. Besatt. När jag gick i femman såg jag Grease hundrafemtiotvå gånger under ett år. Jag vet för jag räknade och skrev ner. Jag lärde mig alla repliker utantill, både på engelska och svenska. Jag hade två olika VHS-versioner av filmen för att de var översatta av olika personer så raderna skiljde sig lite i några scener.
Jag skrev in till KP och bad dem att publicera åtminstone en liten bild på John Travolta. Det fanns inte riktigt internet på den här tiden och därför omöjligt att få tag i bilder från filmen. Jag kom ihåg att jag såg en lärare i skolan en gång som läste en tidning och på TV-sidorna var det ett litet, litet foto på Olivia Newton John, kanske för att filmen skulle gå i repris på någon kanal. Och jag stod i flera minuter och samlade mod för att fråga om jag kunde få bara den sidan ur hans tidning, men vågade inte.
Jag hade istället bilder uppklistrade i bänken på en fyrtioårig John Travolta från Tittar Han Snackar! för det var det närmsta jag kunde komma. Jag kom även på den briljanta idén att ingen hade ju skrivit en bokversion av Grease så jag tog mig an uppgiften. Skrev slut en anteckningsbok.
När Grease 2 gick på TV en kväll satt jag bänkad med en tom videokassett i spelaren inställd på record. Efteråt var jag djupt, djupt besviken. Inget stämde ju. Hur kunde Eugene fortfarande gå kvar i skolan? Hur kunde tuffa gänget på tuffa motorcyklarna fortfarande vara de samma? Hur kunde Pink Ladies ha fem olika slags rosa jackor, hur hade de råd med det och vad kom den här påhittade regeln om att de bara och enbart fick dejta T-Birds? I vanliga Grease hånglade ju alla runt mest jämt.
Det var så många faktafel för en inbiten Grease-fantast att jag som elvaåring ville inget hellre än att ringa upp skaparna och rada upp alla saker de borde ha tänkt på. Såg den inte på många många år efter det, inte förrän jag blivit vuxen och inte var hjärtklappande förälskad i Danny Zuko längre. Nu älskar jag pastelliga Grease 2 just pågrund av sin uselhet. Och när Johnny Nogerelli kryper fram på bowlingbanan och sjunger för Paulette (som förövrigt är Liza Minnellis syster) att han är hennes kingpin honey så måste man ju dö litegrann bara för att:
YouTube Preview Image

Kommentarer

 1. haha vad roligt jag skrev typ exakt likadant inlägg för någon månad sen. om man inte ser den som grease så är den jävligt härlig.. Kingpin honey har jag skrattar mig röd åt flera gånger..och såklart sjungit med.. Hennes motsvar tillbaka är så dramatiskt överdrivet. Åh!

 2. alltså, grease 2!! vet inte varför jag älskar den så mycket men det gör jag! jag och min syster brukar titta på den tillsammans och jag kan alla låtar utantill. och stephanie är ju så sjukt snygg mest hela tiden!

 3. Framförallt ä Michelle Pfeiffer helt sjukt snygg i den här filmen. Vill ha frisyren, kläderna och utstrålningen hela hela tiden.

 4. Åh tokgillar denna film! Den gick på tv en kväll när jag knäppte på och kom in i den utan att fatta att det skulle vara en uppföljare på Grease. Så då var den redan bra innan jag insåg att den var dålig. Det var på den tiden jag just fått min första mp3-spelare och fyllde upp alla 256mb med soundtracken från filmer som denna.

 5. Hihi, jag nynnade på Reproduction i två veckor efter att ha sett en recension av filmen någonstans här på internet.

 6. ÅH JAG VET egentligen är det en usel film men den är så himla underbar! är helt kär i michelle pfieffer eller hur sjutton hon stavas, så snygg!!

 7. Åh, jag håller med fullständigt! Så kul! Men det är felen som är lite charmen också kan jag tycka, att den är så dålig men ändå blir så bra. Och Michelle Pfeiffer som sagt, när hon sitter på stegen och sjunger Cool Rider, jag visste nog ingen coolare och snyggare.

 8. sandra, kan inte du säga till rasmus att jag tycker att han är så jävla supersnygg?! som en modell men med snyggare näsa alltså herregud.

 9. Åh jag var typ likadan i mellanstadiet! Vi var några tjejer i min klass som alltid sov över på helgerna och såg den flera gånger på en kväll och kunde alla repliker och alla låtar.. Så sjuuukt bra. Nu för tiden tycker jag väl att den har tappat lite, såg väl sönder den helt enkelt.

  Tvåan däremot har jag bara sett en gång när jag var fjorton-femton kanske. Fastnade inte alls.

 10. I think Grease 2 is hysterical. You’re right. If you don’t take it too seriously, there’s so much here to enjoy! :)

 11. Åhh, jag och mina vänner var också helt galna i Grease, hade graecepartyn där vi klädde ut oss och tittade på filmerna om och om igen. Jag gillar tvåan, inte bättre än ettan – såklart – men ja, den har sin charm på nått vis<3

 12. JAG MED! Var också helt fanatiskt besatt och såg Grease varje dag efter skolan under en lång lång period i mellanstadiet. Skrev ner alla låttexter med min finaste handstil och gjorde häften och kollage och gud vet vad. Tröttnade aldrig. Man undrar vad det är med den filmen som gör att man mellanstadiebarn aldrig tröttnade.

 13. Åh Grease ♥ Det värsta med Grease 2 tycker jag är Michelle Pfeiffers 80-tals stil! Det är ju 60-tal och alla andra har ju passande kläder… Nu blir det iallafall till att lägga in alla låtar på iphonen och dansa på väg till skolan :)

 14. Till en början gillade jag inte den heller. Men efter ett tag så.
  Den är typ fin på SITT sätt. Om man kopplar bort ettan och bara ser till det som är där och då.
  Det är så underbart när hon sjunger om att hon vill ha en ”Cool rider”. Och när dom ska vara med i den där tävlingen för att vinna en massa skivor.

  Men ettan är ju.. tja.. Ettan, den är bäst. Men man ska verkligen inte underskatta tvåan och kanske bara se den som en fristående fortsättning!

 15. så var det för mig också!! älskade grease så sjukt mycket och så kom tvåan, har bara sett den en gång för cirkus fem år sedan, vägrat att se den igen.

 16. Påminner mig om när jag var elva år och kär i en film om H. C. Andersen… Min bror var annars väldigt inne på Greese när han var i den åldern.
  Greese 2 har jag aldrig sett, men produktonen verkar vara imponerande lik i fråga om bild, ljus och skådespelarnas sätt att röra sig. Men manuset verkar… ja…

 17. Nej, jag är fortfarande allergisk mot musikaler. De enda jag verkligen verkligen älskar är Singing in the rain och Cabaret. Jag gillade ju givetvis också Grease när jag var i den åldern men sen tog det emot. Och jag måste ju bara tillägga att Johnny inte har ens i närheten av tillräckligt med grease i håret. Första filmen visste de iaf hur dom skulle stylas. ;)

 18. Jag har inte vågat se Grease 2 just för att jag är rädd för att bli besviken. Borde kanske ta mod till mig och titta på den, men försöka tänka bort kopplingen till första filmen. :)

 19. Grease alltså. Älskar den filmen! Hade musiken på CD, måste ha varit en utav mina första skivor (min allra första CD hette förresten sarah + jun). Första gången jag såg grease var på en biograf i Tyskland. Den var dubbad och mamma fick sammanfatta handlingen då och då så att jag kunde hänga med. Jag var åtta år och mamma, pappa och jag tågluffade. Vårt tåg skulle inte gå förrän sent på kvällen så vi behövde något att göra dessförinnan. För att vara säkra på att vi skulle hinna med tåget efter bion hade vi provgått sträckan mellan biografen och tågstationen i förväg. Jag kanske har berättat detta innan men ja, det är ett fint minne.

 20. Jag såg Grease 2 innan jag såg Grease så därför föll jag pladask för denna film. Jag såg den hundratals gånger och kan allt utantill. Nu när jag är äldre kan jag ju se hur larvig den är ibland men det ska musikaler få vara. Michelle Pfiffer var den coolaste tjejen jag visste och många gånger mimade och dansade jag med i ”cool rider”. Älskar denna film :)

 21. Jag och min kompis hade en sommar när vi var små då vi var besatta av Grease. Vi köpte varsin Grease-skiva. Såg Grease en miljon gånger och Grease 2 en gång. Det jag gillade mest med tvåan var läderjackan som Michelle Pfeiffer har på sig i en scen. Det var första gången jag ville ha en skinnjacka sooo bad.

 22. Och som vanligt i high school filmer ser ju ingen ut som de egentligen går på high school utan typ 10 år äldre.

 23. Åh, jag har också haft den perioden! Kollade på Grease 1 & 2 vart enda eviga dag, inspelade på ett kasst VHS-band. Jag köpte nyss Grease 1 på dvd, så att mina barn kan göra samma sak när de är i 12-årsåldern :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>