new haven, san francisco, los angeles, cold spring, minneapolis, washington dc, toronto, new orleans och tulum.

Om det är något jag vill göra ofta när jag bor i det här landet på andra sidan Atlanten, så är det att besöka platser i närheten. Jag har ju knappt någon semester, så jag kan ju bara åka över röda dagar eller korta besök över en helg men här är mina utflykter hittills, sedan jag flyttade den där näst sista oktober tvåtusentio.


Vi tog tåget till New Haven över en dag i januari förra året och promenerade i korridorerna på Yale University, öppnade lådor i biblioteket och bläddrade i dammiga böcker. Det var olidligt kallt och vår servitör på pizzerian hämtade kocken för att ”han också kom från Europa och vi kanske kände varandra”.


Reste till San Francisco över en helg i februari 2011 och drack öl och dog över alla pastelliga hus. Om jag av någon oförklarlig anledning skulle behöva bo i San Francisco tror jag att vi skulle trivas ihop.


Los Angeles har jag besökt 9 gånger sedan jag flyttade hit. Jag trodde jag skulle hata den här staden. Hade en bild framför mig av platinablondiner med silikonbröst, långa bilköer och breda avenyer utan träd. Men LA är inte alls så (eller säkert någonstans men där behöver man inte vara). Det luktar så otroligt gott av alla citronträd och blommor, det är kulligt och grönt och fullt av låga små villor med färgglada trädgårdar. Och restaurangerna saknar tak för att det är sommar året om.


Cold Spring ligger en timme bort med tåg från New York och är som ett avsnitt av Gilmore Girls. Fullt av antikvitetsbutiker, dockiga caféer och fantastiska berg som vi klättrade upp och nerför på fyra timmar när hösten var som finast.


Jag och Nina åkte till Minneapolis på jobb över ett dygn. Det var till Minneapolis som nästan alla svenskar emigrerade till i början av 1900-talet. Både Sverige och Minneapolis har ett liknande klimat med samma långa vinter. I Minneapolis hade de byggt inglasade gångleder över hela staden, så om man ville behövde man i princip inte vara utomhus på vintern, mycket intressant.


Åkte till huvudstaden när mitt pass blivit stulet för att få ett nytt på svenska ambassaden. De områden vi rörde oss i såg ut som de finaste delarna i London och jag och min lillebror bestämde oss för att bli otroligt viktiga politiska människor så vi skulle ha råd att köpa varsitt pastellfärgat townhouse precis i närheten av vattnet vid alla små träbroar.


En timme bort med flyg från New York ligger Toronto. Åkte hit en vecka för att få amerikanskt visum igen efter att mitt pass blev stulet. Man kan nämligen bara få visum på en ambassad och ambassader har man ju aldrig i sina egna länder. Så därför åkte jag till Canada. Hade svårt att få grepp om staden som var ofantligt stor med sjukt mycket områden och breda, breda gator. Åt i alla fall den godaste salladen på hela året, med varma päron, valnötter och gorgonzola.


Över Thanksgiving reste jag och Ludvig till New Orleans. New Orleans såg precis ut som den sagostad jag tänkt mig, med livemusik i varenda hörn, rundade balkonger och jazzklubbar som aldrig stängde. Och förstås – Swamp Tours där man fick klappa pa bebisalligatorer! Dock minus med den långa bargatan med inkastare i French District där folk drack drinkar som blinkade, kräktes på gatan och nakna strippor stod utanfor vartannat ställe och poserade. Så den delen kan ni ju undvika.


Mexikoparadiset Tulum där vi tillbringade tio dagar med kritvita stränder, ljusblått hav och skaldjur varje dag.

Nästa drömställe är Austin i Texas!
.


Some of the places I have been visiting since I got here.

Kommentarer

 1. Wow, verkar som du haft riktig bra utflykter/resor ju! Älskar att du hittade en ‘gilmore girls-ställe’ och att ni sprungit omkring på Yale Univeristy. Riktigt nice.

 2. Vad härligt att hinna med så mycket resor! Måste vara så härligt att hinna se nya ställen och uppleva nya saker, och få massamassa fina foton som minnen. :)

 3. Åh, så himla fint!! Jag tror jag hade tyckt mest om Cold Spring och New Haven. (förutom Tulum då, bada är det bästa!) Kul att man kan få en sån känsla bara av att titta på det speciella ljuset på bilderna. :)

 4. ser så himlans drömmigt ut. jag försöker också besöka lite platser här på rivieran. det har gått ganska bra än så länge! monaco, antibes, cannes, menton och sånt. tror jag kanske ska våga mig på st tropez snart.

 5. Vilka härliga utflykter, eller minisemestrar! Det påminner mig om att jag borde göra mer utflykter här hemma i Sverige. Det finns himla mycket fina ställen här också!

 6. Åh, blir verkligen sugen på USA igen när du visar såhär fina bilder. Jag älskar verkligen San Francisco! Drömstaden.

 7. varenda ställe ser fantastiskt ut – gillar tanken på att kunna gå omkring i uppvärmda gångar istället för att frysa ihjäl ute på gatan. Och de där stränderna och superljusa bilderna och värmen i LA – åh vad det lockar!

 8. Vilka fina bilder!

  Måste fråga om du har hört om hela ”hår-debatten” här i Sverige? Vore jätteintressant att höra vad du tycker om frågan och kanske skriva ett inlägg eller nåt om det. Blir så ledsen att det finns så många okunniga människor där ute…

  Hoppas allt är bra! Kram!

 9. Hej! Sitter i skolan i Kanada och har inget svensk tangentbord for tillfallet :)
  Jag laste att ditt nasta dromstalle var Austin, Texas och jag ville bara saga att du kommer att alska den staden! Den ar inte sa stor men det finns en massa bra pubar och barer dar med livemusik! Ga till sixth street, det ar dar du finner de basta stallena! Jag var dar i nagra dagar i juni 2010 da jag reste fran ost till vast i Usa och Austin ar helt klart ett av favoritstaderna fran resan!

  Ha en bra dag!
  /Emelie

 10. i live in austin, and i’m certain you would love it! it’s crazy fun right now with all the sxsw parties.

 11. Vill bara säga att du är så sjukt, sjukt bra och så sjukt, sjukt inspirerade. Tack, tack, tack! Vet inte vad jag gjort utan din blogg. <3

 12. ”Vår servitör på pizzerian hämtade kocken för att “han också kom från Europa och vi kanske kände varandra””<3

 13. Jag måste bara få undra en sak som jag har tänkt på länge. Hur kommer det sig att du, så fort du reser till en ny stad, genast hittar de ”rätta” ställena att vara på? Alltid bilder från den allra svåraste, hippaste innebaren i en källare någonstans-som-bara-de-coola-kidsen-vet-om. Och säg inte att du bara ”råkar” hamna på sådana ställen, för det kan ju bara inte vara sant?

 14. Vancouver/Whistler/Vancouver Island, där jag befinner mig just nu är väldigt fint. Du borde åka hit :) Och jag var en vecka på Kuba, det är också fascinerande – åk dit om du får chansen!

 15. Ja! Åk till Austin! Vi åkte dit på vinst och förlust för några år sedan och tyckte det var helt fantastiskt. Kan verkligen tänka mig hur fint dina bilder på den staden kommer att passa in här i din blogg.

 16. Fick sådan extrem längtan efter SF igen när jag såg bilden med de flygande böckerna. Bodde på Broadway street ganska många veckor i höstas och längtar tillbaka lite varje dag.

 17. austin ar en ung stad som ska vara fylld av kulturella finheter, mycket musik och god grillad mat. alla amerikaner har pratat drommigt om austin sen jag flyttade hit!

  louise – nepp!

  karin – haha hardebatten ar ju knapp. hur kan det bli sa stor uppstandelse av lite har. jag rakar inte benen pa hela vintern om nagon undrade.

  sara – jag gor research och har ofta kompisar som bor i staden. men framforallt kollar jag liksom upp ”var saker hander” just nu. dessutom far jag ocksa massor av bra tips genom bloggen!

  jennifer – var i kuba nar jag var 15, fantastiskt!

 18. jag skulle rekomendera dig att åka till södern :) de bästa resorna jag gjorde i usa var roadtrips i södern. ett ställe att undvika tycker jag är vegas! så plastigt!

 19. Bara en kort fråga: när ni åkte på Swamp Tours i New Orleans, vilka åkte ni med då?
  Vi ska dit i sommar och jag har googlat, och det verkar ju finnas tusen olika. Och man vill ju åka med någon där man får klappa bäbiskrokodiler…

 20. I live in Austin, TX! There are so many fun things to do around town. You may already know, but if you come in Oct you can go to the Austin City Limits festival! http://www.aclfestival.com/ Or as a previous commenter mentioned March is SXSW. There is a new W hotel and The Driskill which has a lot of history, but (as previously mentioned) the San Jose hotel is wonderful as well. The experience wouldn’t be complete without a trip to Barton Springs or the greenbelt. If you are looking for entertainment The Austin Chronicle comes out every Thursday with lists of events. http://www.austinchronicle.com/ There are photos around town on my site, too. If you would like any other information or suggestions please feel welcome to email me. I have been following your blog for many years and think it would be great to see the city through your eyes!

 21. I live in Austin, TX! There are so many fun things to do around town. You may already know, but if you come in Oct you can go to the Austin City Limits festival! http://www.aclfestival.com/ Or as a previous commenter mentioned March is SXSW. There is a new W hotel and The Driskill which has a lot of history, but (as previously mentioned) the San Jose hotel is wonderful as well. The experience wouldn’t be complete without a trip to Barton Springs or the greenbelt. If you are looking for entertainment The Austin Chronicle comes out every Thursday with lists of events. http://www.austinchronicle.com/ There are photos around town on my site, too. If you would like any other information or suggestions please feel welcome to email me. I have been following your blog for many years and think it would be great to see the city through your eyes!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>