new haven, san francisco, los angeles, cold spring, minneapolis, washington dc, toronto, new orleans och tulum.

Om det är något jag vill göra ofta när jag bor i det här landet på andra sidan Atlanten, så är det att besöka platser i närheten. Jag har ju knappt någon semester, så jag kan ju bara åka över röda dagar eller korta besök över en helg men här är mina utflykter hittills, sedan jag flyttade den där näst sista oktober tvåtusentio.


Vi tog tåget till New Haven över en dag i januari förra året och promenerade i korridorerna på Yale University, öppnade lådor i biblioteket och bläddrade i dammiga böcker. Det var olidligt kallt och vår servitör på pizzerian hämtade kocken för att ”han också kom från Europa och vi kanske kände varandra”.


Reste till San Francisco över en helg i februari 2011 och drack öl och dog över alla pastelliga hus. Om jag av någon oförklarlig anledning skulle behöva bo i San Francisco tror jag att vi skulle trivas ihop.


Los Angeles har jag besökt 9 gånger sedan jag flyttade hit. Jag trodde jag skulle hata den här staden. Hade en bild framför mig av platinablondiner med silikonbröst, långa bilköer och breda avenyer utan träd. Men LA är inte alls så (eller säkert någonstans men där behöver man inte vara). Det luktar så otroligt gott av alla citronträd och blommor, det är kulligt och grönt och fullt av låga små villor med färgglada trädgårdar. Och restaurangerna saknar tak för att det är sommar året om.


Cold Spring ligger en timme bort med tåg från New York och är som ett avsnitt av Gilmore Girls. Fullt av antikvitetsbutiker, dockiga caféer och fantastiska berg som vi klättrade upp och nerför på fyra timmar när hösten var som finast.


Jag och Nina åkte till Minneapolis på jobb över ett dygn. Det var till Minneapolis som nästan alla svenskar emigrerade till i början av 1900-talet. Både Sverige och Minneapolis har ett liknande klimat med samma långa vinter. I Minneapolis hade de byggt inglasade gångleder över hela staden, så om man ville behövde man i princip inte vara utomhus på vintern, mycket intressant.


Åkte till huvudstaden när mitt pass blivit stulet för att få ett nytt på svenska ambassaden. De områden vi rörde oss i såg ut som de finaste delarna i London och jag och min lillebror bestämde oss för att bli otroligt viktiga politiska människor så vi skulle ha råd att köpa varsitt pastellfärgat townhouse precis i närheten av vattnet vid alla små träbroar.


En timme bort med flyg från New York ligger Toronto. Åkte hit en vecka för att få amerikanskt visum igen efter att mitt pass blev stulet. Man kan nämligen bara få visum på en ambassad och ambassader har man ju aldrig i sina egna länder. Så därför åkte jag till Canada. Hade svårt att få grepp om staden som var ofantligt stor med sjukt mycket områden och breda, breda gator. Åt i alla fall den godaste salladen på hela året, med varma päron, valnötter och gorgonzola.


Över Thanksgiving reste jag och Ludvig till New Orleans. New Orleans såg precis ut som den sagostad jag tänkt mig, med livemusik i varenda hörn, rundade balkonger och jazzklubbar som aldrig stängde. Och förstås – Swamp Tours där man fick klappa pa bebisalligatorer! Dock minus med den långa bargatan med inkastare i French District där folk drack drinkar som blinkade, kräktes på gatan och nakna strippor stod utanfor vartannat ställe och poserade. Så den delen kan ni ju undvika.


Mexikoparadiset Tulum där vi tillbringade tio dagar med kritvita stränder, ljusblått hav och skaldjur varje dag.

Nästa drömställe är Austin i Texas!
.


Some of the places I have been visiting since I got here.

sandra
 1. Linda skriver

  Vill också på lite utflykter!

 2. Tokyo - Love skriver

  Wow, verkar som du haft riktig bra utflykter/resor ju! Älskar att du hittade en ‘gilmore girls-ställe’ och att ni sprungit omkring på Yale Univeristy. Riktigt nice.

 3. Fia skriver

  Gotta luv the south.

 4. sofie skriver

  BOSTON!! du måste åka. bara några få timmar bort!

 5. Matilda skriver

  så underbart, verkligen underbara ställen du verkar ha besökt :)

 6. oroshjärta skriver

  All denna färg & food förlustelse LOVE IT<3

 7. Anna-Maria skriver

  Vad härligt att hinna med så mycket resor! Måste vara så härligt att hinna se nya ställen och uppleva nya saker, och få massamassa fina foton som minnen. :)

 8. Katarina skriver

  Underbart och inspirerande! Jag ser fram emot nästa vecka: då far jag till Paris!

 9. Alina skriver

  Åh, så himla fint!! Jag tror jag hade tyckt mest om Cold Spring och New Haven. (förutom Tulum då, bada är det bästa!) Kul att man kan få en sån känsla bara av att titta på det speciella ljuset på bilderna. :)

 10. anna skriver

  kom ihåg när du släppte bomben, blev så himla glad och pepp!

 11. Vicky skriver

  ser så himlans drömmigt ut. jag försöker också besöka lite platser här på rivieran. det har gått ganska bra än så länge! monaco, antibes, cannes, menton och sånt. tror jag kanske ska våga mig på st tropez snart.

 12. Kajsa skriver

  Vilka härliga utflykter, eller minisemestrar! Det påminner mig om att jag borde göra mer utflykter här hemma i Sverige. Det finns himla mycket fina ställen här också!

 13. A skriver

  Vilka härliga utflykter och bilder!
  Blir så otroligt sugen på att åka till USA!

 14. Synne skriver

  Jeg elsker å reise! Synes du har vært flink til å utforske, jeg!

 15. anja skriver

  in Croatian, ‘tulum’ means ‘party’:)

 16. M skriver

  This is not my blog, but I thought you may like it. Very Spice Girls and 90s style ;)

  http://hermanasmiranda.blogspot.com

 17. Melwa skriver

  Åh, vad fint! Jag önskar att jag besökte sådär många delar av Sverige lika ofta.

 18. Hanna skriver

  Superhärliga bilder! Vore kul att höra varför just Austin? :)

 19. Maja skriver

  Åh, blir verkligen sugen på USA igen när du visar såhär fina bilder. Jag älskar verkligen San Francisco! Drömstaden.

 20. Erica skriver

  varenda ställe ser fantastiskt ut – gillar tanken på att kunna gå omkring i uppvärmda gångar istället för att frysa ihjäl ute på gatan. Och de där stränderna och superljusa bilderna och värmen i LA – åh vad det lockar!

 21. Louise skriver

  Hej! Har du varit i Chicago?

 22. Malin Aurora skriver

  Åh vilka underbara resor! Och jag håller med dig, LA är verkligen hur fint som helst!

 23. Karin skriver

  Vilka fina bilder!

  Måste fråga om du har hört om hela ”hår-debatten” här i Sverige? Vore jätteintressant att höra vad du tycker om frågan och kanske skriva ett inlägg eller nåt om det. Blir så ledsen att det finns så många okunniga människor där ute…

  Hoppas allt är bra! Kram!

 24. Emelie skriver

  Hej! Sitter i skolan i Kanada och har inget svensk tangentbord for tillfallet :)
  Jag laste att ditt nasta dromstalle var Austin, Texas och jag ville bara saga att du kommer att alska den staden! Den ar inte sa stor men det finns en massa bra pubar och barer dar med livemusik! Ga till sixth street, det ar dar du finner de basta stallena! Jag var dar i nagra dagar i juni 2010 da jag reste fran ost till vast i Usa och Austin ar helt klart ett av favoritstaderna fran resan!

  Ha en bra dag!
  /Emelie

 25. Andrea skriver

  Åh! Nå fikk jeg ekstremt lyst til å reise! :)

 26. frida skriver

  men ååh vad härliga bilder!! dör ju lite.

 27. rachel skriver

  i live in austin, and i’m certain you would love it! it’s crazy fun right now with all the sxsw parties.

 28. Kuriosakabinett skriver

  Jag trodde samma sak om LA. Men det tog mig två besök innan jag verkligen såg att det fanns så mycket mer än utseendehets och osäkra yttren.

 29. Nøve skriver

  Roadtrip i USA hadde vært noe. Jeg vil til New Orleans iallefall!

 30. Gabriella skriver

  Vilken finfin summering och härliga bilder! Päronsallad lät gott=)

 31. Victoria skriver

  Vill bara säga att du är så sjukt, sjukt bra och så sjukt, sjukt inspirerade. Tack, tack, tack! Vet inte vad jag gjort utan din blogg. <3

 32. Elin skriver

  ”Vår servitör på pizzerian hämtade kocken för att “han också kom från Europa och vi kanske kände varandra””<3

 33. Catherine W skriver

  You should totally come to Austin! I would be happy to show you the sites and let you crash at my place :)

 34. Sara skriver

  Jag måste bara få undra en sak som jag har tänkt på länge. Hur kommer det sig att du, så fort du reser till en ny stad, genast hittar de ”rätta” ställena att vara på? Alltid bilder från den allra svåraste, hippaste innebaren i en källare någonstans-som-bara-de-coola-kidsen-vet-om. Och säg inte att du bara ”råkar” hamna på sådana ställen, för det kan ju bara inte vara sant?

 35. stina skriver

  Austin? varför då???

 36. all the fucking mums skriver

  …………………

 37. JENNIFER - KANADA skriver

  Vancouver/Whistler/Vancouver Island, där jag befinner mig just nu är väldigt fint. Du borde åka hit :) Och jag var en vecka på Kuba, det är också fascinerande – åk dit om du får chansen!

 38. Lilian som bor i USA skriver

  Jag ska snart åka till Austin i Texas. Lovar att blogga om det så att du kan läsa och se lite av staden från mitt perspektiv :) /Lilian

 39. Linn skriver

  Du kommer älska Austin! Min favoritstad i USA!

 40. Maja skriver

  Ja! Åk till Austin! Vi åkte dit på vinst och förlust för några år sedan och tyckte det var helt fantastiskt. Kan verkligen tänka mig hur fint dina bilder på den staden kommer att passa in här i din blogg.

 41. Ida skriver

  Fick sådan extrem längtan efter SF igen när jag såg bilden med de flygande böckerna. Bodde på Broadway street ganska många veckor i höstas och längtar tillbaka lite varje dag.

 42. sandra skriver

  austin ar en ung stad som ska vara fylld av kulturella finheter, mycket musik och god grillad mat. alla amerikaner har pratat drommigt om austin sen jag flyttade hit!

  louise – nepp!

  karin – haha hardebatten ar ju knapp. hur kan det bli sa stor uppstandelse av lite har. jag rakar inte benen pa hela vintern om nagon undrade.

  sara – jag gor research och har ofta kompisar som bor i staden. men framforallt kollar jag liksom upp ”var saker hander” just nu. dessutom far jag ocksa massor av bra tips genom bloggen!

  jennifer – var i kuba nar jag var 15, fantastiskt!

 43. cheyenne skriver

  great pictures! you’ve visited some lovely places,
  i’d love to visit san fransisco someday myself.
  xo, cheyenne

 44. kaneli skriver

  åh vad fint allt ser ut! skrattade åt kocken som också var från Europa! :D

 45. Daria skriver

  men åh, så fint! Vill också ut på äventyr.

 46. nathalie skriver

  jag skulle rekomendera dig att åka till södern :) de bästa resorna jag gjorde i usa var roadtrips i södern. ett ställe att undvika tycker jag är vegas! så plastigt!

 47. Lotta skriver

  wow, alla ställen får du att låta så underbart! USA verkar ju fantastiskt

 48. Ulrika / The Freelancer's Fashion Blog skriver

  Om du åker till Austin rekommenderar jag Hotel Sa JOse på South Congress (och hela den delen av stan för övrigt)

 49. Ulrika / The Freelancer's Fashion Blog skriver

  Hotel San Jose alltså, inte Sa Jose :P

 50. Lisa skriver

  Bara en kort fråga: när ni åkte på Swamp Tours i New Orleans, vilka åkte ni med då?
  Vi ska dit i sommar och jag har googlat, och det verkar ju finnas tusen olika. Och man vill ju åka med någon där man får klappa bäbiskrokodiler…

 51. Kacey skriver

  I live in Austin, TX! There are so many fun things to do around town. You may already know, but if you come in Oct you can go to the Austin City Limits festival! http://www.aclfestival.com/ Or as a previous commenter mentioned March is SXSW. There is a new W hotel and The Driskill which has a lot of history, but (as previously mentioned) the San Jose hotel is wonderful as well. The experience wouldn’t be complete without a trip to Barton Springs or the greenbelt. If you are looking for entertainment The Austin Chronicle comes out every Thursday with lists of events. http://www.austinchronicle.com/ There are photos around town on my site, too. If you would like any other information or suggestions please feel welcome to email me. I have been following your blog for many years and think it would be great to see the city through your eyes!

 52. Kacey skriver

  I live in Austin, TX! There are so many fun things to do around town. You may already know, but if you come in Oct you can go to the Austin City Limits festival! http://www.aclfestival.com/ Or as a previous commenter mentioned March is SXSW. There is a new W hotel and The Driskill which has a lot of history, but (as previously mentioned) the San Jose hotel is wonderful as well. The experience wouldn’t be complete without a trip to Barton Springs or the greenbelt. If you are looking for entertainment The Austin Chronicle comes out every Thursday with lists of events. http://www.austinchronicle.com/ There are photos around town on my site, too. If you would like any other information or suggestions please feel welcome to email me. I have been following your blog for many years and think it would be great to see the city through your eyes!!

 53. answers to past weeks comments. | Niotillfem skriver

  [...] Hejhej! När du var i New York så åkte du iväg till något ställe, typ ett universitetsområde och kollade in biblioteket där! Det var vinter minns jag, vad var det för ställe och hur tar man sig dit? Vi åkte till New Haven och spanade in Yale University! [...]

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
🎈🗻 hello from above the Atlas Mountains!
Arkiv
Twitter @niotillfem