all of these are the french polynesia.


Jag bygger bo ni vet och har en ny sak att sätta upp på väggen nästan varje vecka. Man måste, vita väggar är så evinnerligt tråkigt och världskartor är så oerhört bra.


Jag är med i en outletsida på internet (den här), som tyvärr bara fraktar inom USA, och för några veckor sedan hade de mer än halva priset på en karta jag spanat på ganska länge. Så då slog jag till och i veckan stod den redo utanför min ytterdörr när jag kom hem.Den är helt handritad, signerad och med fina noteringar här och var. Hade det funnits sådana här kartor i skolböckerna när jag pluggade geografi hade jag nog ansträngt mig och lärt mig var platserna på jorden ligger. Istället skrev jag upp dom på insidan av min handled och fuskade mig genom kartproven vilket resulterade i MVG men total okunskap var länder i Afrika och stater i USA ligger.


Kartan kom med 200 svarta nålar, en röd nål och en blå nål. De svarta prickar man i var man varit, den röda var man bor nu och den blå för nästa resemål.Fast jag satte den röda var jag är nu, och den blå var jag hör hemma egentligen. Finare karta får man leta efter i alla fall.

Du hittar kartan här (tyvärr för fullt pris) om du också vill.
.


New addition to my home: The Places On Earth print Oliver Jeffers! It’s a hand drawn map of the world and it comes with 202 pins. 200 of the pins are black where you are supposed to pin the countries you have visited. One of them is red (I put it on New York) and one of them is blue (I put that one on Stockholm). I found the map on sale which is sadly now over but you can buy it for full price here.

Kommentarer

 1. Oj vilken fin karta! Så mysig på nåt sätt.

  Tänkte bara att jag skulle dela med mig av en insamling som jag har startat till förmån för Barncancerfonden. Jag skickar med länken så kan du läsa mer om den där. Jag vill absolut inte att du (eller nån annan för den delen) ska känna nån press att skänka pengar, men jag tänkte att det inte skadar att sprida den.
  Här är den i alla fall: http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/ALL-hos-barn-Saras-projektarbete/

  Kram på dig

 2. fantastiskt. Ser jättefin ut. älskar det små kommentarerna på kartan som syns på dina bilder. Sådant här blir man garanterat glad av!

 3. Ej altså, hvordan er det dog Danmark ser ud, halvdelen af landet mangler jo?! Det ville slet ikke være muligt for mig at sætte den røde nål i København :(

 4. Väldigt fin karta! Det är något speciellt med kartor, de är nästan alltid fina hur de än ser ut. Det finns något magiskt över dem som tilltalar äventyrslustan inom en antar jag…

  Ha det bra! / Olivia

 5. Sen kan man ju också rita en sådan själv :) Då blir det ännu mer personligt! och så spar man 180 dollar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>