all of these are the french polynesia.


Jag bygger bo ni vet och har en ny sak att sätta upp på väggen nästan varje vecka. Man måste, vita väggar är så evinnerligt tråkigt och världskartor är så oerhört bra.


Jag är med i en outletsida på internet (den här), som tyvärr bara fraktar inom USA, och för några veckor sedan hade de mer än halva priset på en karta jag spanat på ganska länge. Så då slog jag till och i veckan stod den redo utanför min ytterdörr när jag kom hem.Den är helt handritad, signerad och med fina noteringar här och var. Hade det funnits sådana här kartor i skolböckerna när jag pluggade geografi hade jag nog ansträngt mig och lärt mig var platserna på jorden ligger. Istället skrev jag upp dom på insidan av min handled och fuskade mig genom kartproven vilket resulterade i MVG men total okunskap var länder i Afrika och stater i USA ligger.


Kartan kom med 200 svarta nålar, en röd nål och en blå nål. De svarta prickar man i var man varit, den röda var man bor nu och den blå för nästa resemål.Fast jag satte den röda var jag är nu, och den blå var jag hör hemma egentligen. Finare karta får man leta efter i alla fall.

Du hittar kartan här (tyvärr för fullt pris) om du också vill.
.


New addition to my home: The Places On Earth print Oliver Jeffers! It’s a hand drawn map of the world and it comes with 202 pins. 200 of the pins are black where you are supposed to pin the countries you have visited. One of them is red (I put it on New York) and one of them is blue (I put that one on Stockholm). I found the map on sale which is sadly now over but you can buy it for full price here.

sandra
 1. Karin skriver

  Wow, den hade jag verkligen velat ha! Men får nog låta mig inspireras och hitta på någon egen lösning istället.

 2. Felicia Ubbesen skriver

  Gudars vilken kul grej! Har velat ha en karta att sätta i såna där pins i ganska länge själv, men ooooj vad dyr den var. Får hitta på något annat. :)

 3. Sara skriver

  Oj vilken fin karta! Så mysig på nåt sätt.

  Tänkte bara att jag skulle dela med mig av en insamling som jag har startat till förmån för Barncancerfonden. Jag skickar med länken så kan du läsa mer om den där. Jag vill absolut inte att du (eller nån annan för den delen) ska känna nån press att skänka pengar, men jag tänkte att det inte skadar att sprida den.
  Här är den i alla fall: http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/ALL-hos-barn-Saras-projektarbete/

  Kram på dig

 4. Vicky skriver

  HEMSKT fin. extremt alltså.

 5. Sara skriver

  Sicken fin karta!

 6. Daria skriver

  åh men gud vad fin!!!

 7. Matilda skriver

  jisses vad fin, önskar man själv hade haft en sådan karta :)

 8. Mira skriver

  Å så fint! Skulle gjerne hatt et slikt :)

 9. saralisalinnea skriver

  Men verkligen snygg karta, den hade man inte tackat nej till att ha hemma! Men isåfall får det nog bli budget varianten och måla en egen variant :)

 10. Linnéa skriver

  Så himlas fin! Ha-begäret bara växer

 11. Anette skriver

  Fantastisk! For andre med kartdilla: på Urban Outfitters har de et kart hvor alt er gull, og du kan skrape bort der du har vært (som på skrapelodd), og da kommer det vanlig kart med farger fram….

  http://www.urbanoutfitters.co.uk/scratch-map/invt/5536470166666/&bklist=

 12. rae skriver

  what a great map! too bad it is a bit too expensive for my budget :(

  <3 rae

  http://www.loveforschoolgirl.net/

 13. Hanna skriver

  Åh, jag älskar den. Viklet inte kändes så kreativt att säga men ändå viktigt på något vis.

 14. CandyCamilla skriver

  This is amazing! I wish i have it.!

 15. Erica skriver

  fantastiskt. Ser jättefin ut. älskar det små kommentarerna på kartan som syns på dina bilder. Sådant här blir man garanterat glad av!

 16. jasmine skriver

  men ååååh, vill också ha en sån!!!

 17. svenskofilia skriver

  Ej altså, hvordan er det dog Danmark ser ud, halvdelen af landet mangler jo?! Det ville slet ikke være muligt for mig at sætte den røde nål i København :(

 18. Sofia skriver

  Åh, vad mysigt! :3 sån vill jag också ha! :3♥

 19. Johanna skriver

  nej men åh, gud va fin!

 20. linnéa skriver

  bästa grejen! jag vill ha.

 21. Ebba skriver

  åh vill ha vill ha vill ha!!!

 22. Kajsa skriver

  Megafin karta!

 23. karoliiiiina skriver

  This is so wonderful! I already liked this on instagram =)

 24. Olivia skriver

  Väldigt fin karta! Det är något speciellt med kartor, de är nästan alltid fina hur de än ser ut. Det finns något magiskt över dem som tilltalar äventyrslustan inom en antar jag…

  Ha det bra! / Olivia

 25. Johanna skriver

  Men jag DÖR vad fin! *avis*

 26. ina skriver

  Sen kan man ju också rita en sådan själv :) Då blir det ännu mer personligt! och så spar man 180 dollar!

 27. Amanda skriver

  Så SJUKT avundsjuk på dig!! Riktigt snygg var den :)

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
📘🐱
Arkiv
Twitter @niotillfem