vaniljhjärtan, svarta ficklampor och knivslagsmål.source 1 & 2

Tycker vi avslutar den här veckan med lite fler av de finaste sakerna som hände er för några helger sedan i mars.


Jag firade min födelsedag hemma i lägenheten med tjugo vänner. Jag kommer inte ens ihåg vad som hände, bara att jag var glad och somnade motvilligt klockan sju morgonen efter. Sov i två timmar innan jag hoppade upp igen.
Bästa presenten var givetvis palsternackan med röd rosett för nu kan jag göra rotfruktssoppa:D


I fredags köpte jag och min pojkvän ett stort paket jättefranska och en vitlök. Hela helgen hade vi rostbrödskalas med vitlökssmör.


jag sitter barnvakt lite då och då till två jättesöta små tjejer. i helgen promenerade vi bort till slottsparken för att mata ankor och klättra i träd. sen gick vi bort till kiosken och köpte glass och satte oss i vårsolen. då sa den minsta tjejen som nästan precis fyllt fyra år: “här sitter jag och äter glass med mina två vänner som jag älskar så mycket”. sen vände hon sig först till sin storasyster och sen till mig: “dig för att du är min syster, och dig för att du är jättesnäll och tar så bra hand om oss”.


Jag har varit lite förtjust i en pojke som kommer till mitt jobb ibland, han är lite blyg och har stor lugg och fina nyckelben. Jag har listat ut var han jobbar och när jag var och fikade med en kompis så visade det sig att bageriet hon jobbar på skickar leveranser med frukostbullar till hans jobb varje fredag. Då fick jag henne att smyga ner ett vaniljhjärta i leveransen med en lapp där det stod hans namn och att det var ett kärleksbud.
Nu vågar jag inte titta på honom när han kommer, utan att bli alldeles röd i ansiktet men det var det värt.


Jag fick en pytteliten svart ficklampa av pojken jag är kär i.


Min man och jag var bortresta på olika håll förra helgen och sågs först mitt i den stressiga arbetsveckan. I fredags var det äntligen vårväder, och när jag kom hem från jobbet fredag eftermiddag lade vi vår kanin i en korg och gick till parken för att njuta av den sista ljusa timmen av dagen. I vanliga fall är hon för rädd för att röra sig långt, men på grund av alla fina gula blommor som var så goda bestämde hon sig för att hon inte ville hem och vi sprang skrattande runt i parken och försökte fånga henne.
Vi var så glada att vara tillsammans igen och ha kvalitetstid, att det slutade med att vi spenderade varje minut av helgen tillsammans, gjorde inget speciellt men vi var alltid tillsammans. Kaninen Frank följde oss också alltid från rum till rum och hoppade upp i knäet på oss, så jag antar att hon också hade saknat oss. Det var en fantastisk helg i all stillhet.


den här helgen har jag & min pojke varit helt ensamma och vi har passat på att hångla överallt i hela huset och varje gång jag har öppnat ögonen för att titta så har hans varit hårt ihopknipna.


I lördags åt jag en hel godispåse med min lillebror. En hel godispåse. En som, för första gången på ett halvår, fick stanna kvar i min mage utan att jag panikslagen sprang till badrummet för att få upp igen. En hel godispåse åt vi i lördags jag och min lillebror, och jag njöt av varenda bit.


jag var på fest i lördags och vid tretiden blev det knivslagsmål så alla sprang ut ur huset. vi stod utanför när min kompis börjar röra sig tillbaka mot huset och säger “jag måste kolla att alla är okej, folk kan vara skadade” varpå hennes pojkvän springer fram till henne helt panikslagen och bara säger “nej nej nej du går inte in där du gör inte det.” det var det finaste som hände för jag riktig såg paniken i hans ögon där ett tag när han insåg att det fanns en risk att hon kunde försvinna.


Min farmor kom på besök, hon hade med sig allas vår lilla favorithund som sprang runt och var allmänt glad och gosig. Farmor frågade mig om jag ville göra något med henne. “Vad då?” frågade jag. “Sminka mina ögon!” svarade hon då. Så jag hämtade mina borstar och byttor och så färglade jag hennes rynkiga ögonlock med milda färger. Då insåg jag att även i gamla farmödrar finns det små flickor som bara längtar efter att få känna sig fina.

.

Second part of your favorite things that happened a few weeks ago.

Kommentarer

 1. Jag blev alldeles varm i hjärtat efter ha läst den sista kommentaren och nu saknar jag min farmor och mormor otroligt mycket. Tur att jag och sonen är hos mina föräldrar och har även passat på att hälsa på sonens gammel-morfar idag så jag vet att jag är hos nära och kära :-)

 2. Jag älskar att läsa de här små berättelserna och tänkte att jag också skulle kunna dela med mig en liten sak som gjorde min lördag till den bästa dagen på länge. Jag var på samma fest med en kille från min skola som jag nu har varit kär i en tid. I något skede började Veronica Maggios Jag Kommer spelas och alla sjöng med. Det som jag inte kan sluta tänka på är att när orden ”jag tror jag är kär” kom så tittade jag och min kärlek varandra djupt i ögonen på samma gång vi sa de där orden. Det måste ju betyda något, eller vad tror du?

 3. åh jag vill så gärna att någon ska veta det allra finaste som hände mig i måndags. Killen jag träffar och tycker så mycket om hade inte hört av sig på ett tag och var kort när han väl svarade så mitt i all ångest över vad jag gjort fel och hur mycket han hatar mig så råkade vi av en slump ses hos en gemensam vän. I flera timmar stirrade jag drömskt på hans profil utan att våga säga mer än hej och enkla småfraser (min hjärna blir till ingenting för han är så fin). Så när han skulle åka hem och det bara är vi kvar i vardagsrummet ser han mig i ögonen, släpper inte blicken och säger att ”allt kommer lösa sig, vi kommer ses och allt kommer bli bra, bara vi ses snart så blir det bra.”
  Därefter kysser han ihjäl mig och herregud ska ni veta, herregud vad mitt hjärta slår hårt för den här killen.

 4. Fast jag brukar ha muskotnöten i soppan, inte just på ägget. Men vem vet, det är kanske en alldeles förträfflig kombination? Man kanske borde prova, ändå… :)

 5. Den sista. Blir så himla varm i hjärtat, för jag känner igen det där. I julas när jag och min farmor åkte in till stan där att titta på julklappar åkte vi tunnelbana. Vid Medis gick det på två söta pojkar. Då lutar sig farmor mot mig och viskar: ”de där två som kom på, vad snygga de var!”. Då insåg jag – precis som hon som skrev om sin farmor som ville bli sminkad – att i alla kvinnor, gamla som unga, finns det en sextonårig tjej som spanar in snygga killar på tunnelbanan.

 6. Åh, den sista berättelsen <3 den här helgen ringde min mamma
  hem mig akut. Min finaste lilla finska mormor som pratar som ett mumintroll har fått stroke för tredje gången och kommer aldrig mer bli bra. Jag åkte direkt till sjukhuset med min bror, pussade på henne och gick in på toaletten och grät.

 7. Sandra du borde samla alla dessa och ge ut en samlingsbok. Be om lov först och kanske ge vinsten till välgörande ändamål. Det vore fint. Alternativt låta det bestå som återkommande söndagsbilaga till din blogg. När livets baksida visar sig är det så fint med såna här små berättelser.

 8. Åh, vad fina historier alla har. Det här hände mig i tunnelbanan förra veckan och ni här är nog dem som kommer uppskatta det mest. Det satt en kille och väntade på perrongen och han hade basebolljacka och keps och såg så där tuff ut och han lyssnade på musik så högt att alla runt omkring hörde. Så jag satte mig på bänken bredvid och då hör jag vad han lyssnar på. Och det var Andrea Bocellis ”Time to Say Goodbye”. Det var så gulligt och fint på nåt sätt.

 9. sådant här gör mig så lycklig. och lite vemodig. börjar ju fundera på varför alla de där grejerna inte händer en själv. men det är klart: alla de här personerna har ju bara upplevt en utav de här händelserna…. fint som tusan är det i vilket fall som helst. (och jag är kvar på mitt glädjemoln efter min helg i stockholm)

 10. Hej! Jag vill bara säga jättemycket tack för din blogg. Jag började läsa när jag var femton, maniskt läste jag allt (speciellt sånt som berörde kärlek och fylla). Sen har jag liksom blivit vuxen med att kolla in din blogg var och varannan dag.Tror jag har ställt ett antal frågor, från en olyckligt kär, okysst flicka. Nu är jag tjugo och jag kollar visserligen inte in så ofta längre (jag läser i princip inte bloggar överhuvudtaget just nu) men när jag gör det någon gång ibland så är det med kärlek! Tänkte i alla fall att om det är någon som ska tacka någon för en bra blogg så är det jag som ska tacka dig. TACK!

 11. Så fint. Du har verkligen lyckats med att skapa dig ett eget universum Sandra! Ett litet finare och snällare sådant där människor har tid att se sådana här stunder.

 12. On March 17 it was my birthday, we made ​​love with my boyfriend and after he did magic tricks. ^ ^

 13. Sandra, du är som en storasyster som bryr sig lagom mycket. Så himla bra människa att ta lärdom av och lyssna på tips ifrån, men ingen som säger att grejer är fel eller rätt. Jag ska bli som du när jag är över 25 och mina systrar är i min ålder


 14. lilla jag – valdigt fint! haller tummarna att det betyder nat!

  elena – haha sa fint!

  sara – <3

 15. åh sandra! älskar verkligen din blogg och allt med den, och jag älskar hur jag alltid är glad när jag lämnar din blogg. och dem här inläggen ger mig verkligen värme. För en minut känns det som att inget elände finns i världen. Och det är himla fint.

 16. Men åååh… Lilla tjejen som åt glass och farmorn som blev sminkad fick mig att gråta. Snälla Sandra, efterlys veckans/helgens finaste historier oftare! Det är så fina att läsa!

 17. Jag skulle aldrig, någonsin erkänna att jag snyftade till till historierna. Aldrig. Så om någon undrar så gjorde jag inte det.

 18. Läste precis inlägget om farmorn och blev påmind om min egen mormor som inte finns längre. Blev både glad och ledsen när jag tänker på alla minnen. Jag hjälpte henne ibland att rulla upp hennes hår hon skulle vara extra fin. Det var mysigt. <3
  Älskar din blogg Sandra som får en att tänka på minnen man nästan hade glömt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>