well, you know, I thought it would be nice to get some mutual interests now that we’ve had sex, other than spitting and setting things on fire.


Jag såg Submarine för några dagar sedan efter att så många av er tipsat om den i kommentarsfältet. Och den var ju förstås hur fin och knasig som helst och jag blir alltid svag av kärleksfilmer med berättarröst och tonåringar med sura uppsyner. Hemliga lappar, fix-ideer och brittiska. Det blir veckans filmtips om någon kanske missat.
Jag hittade hela filmen på youtube så varsågoda:

YouTube Preview Image

.


Submarine is such a sweet and quirky movie. It’s from 2011 but I saw it last week and fell completely in love. I found the whole thing on youtube so here you go, enjoy!

sandra
 1. ina skriver

  åh världens bästa <3

 2. Lise skriver

  Tack för tipset! Har funderat på att se den, nu ska jag då.

  När jag var liten, men inte jätteliten kanske 12, trodde jag man sa Leloyd när någon hette Lloyd. Som att man stammade nästan liksom, jag och min bästis hade långa diskussioner kring detta.

 3. Kajsa skriver

  Den filmen verkar sevärd, måste ta mig tid att titta på den!

 4. Emma skriver

  Ikväll är sänds det sista glee avsnittet från säsong 3, jag kommer stanna uppe och gråta floder :( Ska du kolla på det?

 5. Kallie skriver

  I was planning to watch this during the week sometime, now perhaps tonight! I love the look of the sets and costumes.

 6. Melwa skriver

  Typ världens roligaste film.

 7. selma skriver

  Jag var i din stad över helgen och kände att new york verkligen inte hade kunnat visa sig från en finare sida. jag föll pladask för det sockersöta fiket ”KITCHENETTE” som ligger ungefär chambers/w broadway och om du inte redan varit där tycker jag att det förtjänar ett besök och jag tror att du om någon hade kunnat fånga det charmiga på bild. inte för att det har med någonting att göra men helgen slutade tyvärr med att allt det jag försökte fly från kom tillbaka, mer sårande än på länge, blandat med måndagens regn.

 8. svenskofilia skriver

  Ja det er virkelig en kombination af alt det fineste som findes!

 9. Vicky skriver

  måste. se.

 10. Gabriella skriver

  Åh, kul med filmtips! Så fort jag får tid får jag ta och spana in den=)

 11. Alice skriver

  So weird, i could never understand how someone who knows/loves Wes Anderson can appreciate this movie ! It’s such a pale copy to me !

  i did a comparaison with other movies here : http://fifikoussout.blogspot.se/2011/08/copycat-i-mean-submarine.html

  it’s such a rip off !!

 12. Pb skriver

  Then you definitely have to see Moonrise Kingdom from Wes Anderson, I went last week it was so sweet and adorable! (like all Anderson movies)

 13. Kiki skriver

  Såg den för en månad sen. Somnade :(
  Kanske ska ge den en till chans när man inte är så fasligt trött ;)

 14. amanda skriver

  Hur tänker du runt att ladda ner filmer olagligt, utan nån somhelst tanke på arbetet bakom den? Känns som en väldigt dålig förebild och som att du varken förstår eller respekterar filmbranschen. Anledningen till att så många tv-serier har börjat göras, är att det inte finns pengar i film längre,eftersom ingen anser att det är nödvändigt att betala. Lite konstigt, kan man tycka.

 15. Madeleine skriver

  Verkligen fina stillbilder från filmen, måste bara se den senare. Tack så mycket för tipset.

 16. Lisa skriver

  blir så irriterad när folk går in på bloggar och kommenterar huruvida sandra (eller annan bloggare/bloggerska på annan blogg) är en dålig förebild genom att ladda ner filmer olagligt, röka, äta scampiräkor nån enstaka gång eller vad det nu är.
  det är som att säga att alla sandras läsare är inkapabla till att fatta egna beslut och bara MÅSTE göra allt som hon gör. läs bloggen eller slipp, men att se andra människors beslutsfattande som ett resultat av att läsa en blogg är löjligt, lär er välja själva om det nån annan gör inte passar er. man kan inte ta efter allt, det är så världen fungerar. OCH: sandra har inte ens skrivit att hon laddat ner filmen?

  puss va

 17. Wilma skriver

  åh. den är så fin :’)

 18. sandra skriver

  Alica – Sure there was a lot of Wes Anderson tendencies in the movie but since it was both well written and beautiful I didn’t really thought it matter. I thought it was strong enough to be something else than just a simple copycat, and I guess more people than just me thought that as well since it got a lot of international movie awards. I would say that this kind of movie is very much a typical movie of the time we are living in now and that Amelie, the Wes Anderson genre, series like Pushing Daisies all very much reminds of each other. I’ve decided to embrace them all until they soon completely disappear for some other kind of cinematic fashion.

  amanda – alltsa for det forsta har ju youtube en filmtjanst, det har ar ju ingen olaglig nedladdning, i och med att man inte kan ladda upp filmer langre an tio minuter pa youtube, sa det har ar med storsta sannolikhet ett samarbete.
  for det andra ar jag helt for att streama och ladda ner saker. jag tycker det ar helt sjukt att det ansvaret ska laggas pa allmanheten. filmbranchen far borja bete sig exakt som musikbranschen gor, skaffa streamingtjanster som spotify etc, for att stoppa den olagliga nedladdningen, ingen koper ju dvd-filmer direkt langre. de maste helt enkelt precis som musikbranschen fornya sig. i usa har de ju kommit ratt mycket langre med det har, jag laddar overhuvudtaget inte ner film utan streamar allt, oftast lagligt via netflix eller hulu.com (som spotify fast tv&film) eller hyr film via itunes (kostar typ 3 dollar for en film och sa far jag ha den i en vecka), eller kollar pa de enskilda kanalernas hemsidor. men finns det inget lagligt satt att ga runt det kommer jag att streama olagligt. jag ser inte det som nagra konstigheter overhuvudtaget, det ar inte synd om de stora filmbolagen, de far skarpa sig och fornya sig. det dar med att det inte gors film langre pga tv-serier ar ett argument jag aldrig nagonsin hort forut eller last om. det handlar ju snarare om att tv-serier har fatt ett uppsving och ett erkannande de senaste tio aren som de aldrig nagonsin haft i historien. det har aldrig funnits sa mycket valgjorda, valskrivna fantastiska serier som det finns ute nu, och i med det vagar tv-kanaler finansiera och lagga pengar pa unga filmskapare med inte helt kommersiella ideer som exempelvis fantastiska Girls.

 19. Madeleine/Sister Disco skriver

  ah, den är så jäkla bra och tragifin. efter jag hade sett den förra året lyssnade jag på soundtracket hela hela tiden. det är Alex Turner, sångaren i Arctic Monkeys. älskart.

 20. Agnes skriver

  Blir lite trött på alla filmer om känslomässigt handikappade män/pojkar. Tyckte Jordana var hundra gånger intressantare men allt handlar bara om den småtrista killen. Tröttsamt. Varför får kvinnor aldrig vara människor utan bara något abstrakt som åtrås?

 21. Sandra skriver

  Jag ligger nog lite efter men jag visste inte ens att det gick att lägga upp så långa klipp på Youtube. Ska se någon dag då jag får tid :)

 22. Mary skriver

  Yep, I loved Submarine too. So many great scenes and ultimately, just a touching story that despite the quirkiness felt very real to me.

 23. Aurora skriver

  Sandra, jag är kär. Tror jag. Jag får lyckorus varje gång han sätter sig brevid mig, eller tar min hand helt utan avsikt. Vem tar en hand utan avsikt?

 24. Synne skriver

  Denne gikk jeg glipp av i fjor! Takk for påminnelsen!

 25. Theas vintage skriver

  Å vilka fina bilder! Den filmen måste man ju se!

 26. Felicia Ubbesen skriver

  Submarine är verkligen världens bästa film! Vet inte hur många gånger jag har sett den. Ni som funderar på att se den – gör det!

 27. Hackspetten skriver

  På tal om saker (jag tror) du gillar;

  http://www.youtube.com/watch?v=xDmw8bZWFhk

 28. Jessica skriver

  Awwhh, always wanted to watch this in cinema but then I couldn’t find it anywhere in town and somehow forgot about it. Tack!

 29. Sofia Capel - Londonbloggen skriver

  Älskar den där filmen något så otroligt!

 30. marire skriver

  submarine<3

 31. Linda skriver

  Tusen tack för detta tipset Sandra! Såg den igår och älskar den!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
📘🐱
Arkiv
Twitter @niotillfem