7 år.

Denna vecka fyller min blogg 7 år. Jag tänkte att jag skulle reprisera sammanfattningen från förra året med lite uppdateringar. Det har ju kommit ganska många nya bloggläsare sedan dess så här är väl ett fint sätt också att se hur allt hänger ihop! Grattis lilla bloggen i alla fall.


Här är det allra första inlägget. Den 30 juni 2005. Då visste knappt folk vad ordet blogg var. Jag och min fina vän Ea jobbade på varsitt tråkigt sommarjobb och startade niotillfem-bloggen för att ha någonting att göra om dagarna. Därav namnet ”niotillfem” förövrigt, för det var då vi bloggade om dagarna.


Vi använde mest bloggen som en slags chatt sinsemellan. Om man tittar bak i arkivet vid den tiden är det väldigt hafsigt och internt skrivet.


Dag två fick vi vår första kommentar! Vi blev extremt pepp som ni kan se.


Sedan tog sommaren slut och Eas bloggande blev alltmer sällsynt tills det avtog helt. Jag däremot började skriva som tusan om lite allt möjligt. Mest bilder på klänningar och en och annan bild från någon fest. Här är jag och Ea då det begav sig.Inte forrän i juli 2006 började bloggen ta en någorlunda liknande form av vad den är idag. Då postade jag bilder från en Tokyo-resa jag och Tobias åkte på.


Så då fick ni följa med mig.


När Milla kom till familjen.


När jag fixade och trixade i lägenheten jag då bodde i.


När jag och Tobias gjorde slut. Jag var så ledsen och trodde att jag aldrig skulle komma över honom.
.


Nej aldrig.
.


När mina vänner tog hand om mig.
.


När jag mådde lite bättre igen.
.


Recepttips när jag levde på CSN.


Och så gick jag ut Berghs i mitten av 2007.


Tröttnade på allt och åkte till New York.


Jag och Julia bodde hos Michelle som numera är en av mina bästa vänner. Här är första inlägget från när vi precis flyttat in.


Ni fick följa med på knäppa fester och de bästa lördagarna.


I oktober flyttade jag tillbaka till Sverige och började på Garbergs. Där träffade jag alla mina favoritmänniskor.


Här är från den första Garbergs-festen jag var på. Vi dansade i 6 timmar i sträck. Bara en sån sak.


Ni fick se min lägenhet i Vasastan förvandlas till något beboeligt.


Vintern 2007 började Ludde dyka upp i bloggen.


Det var ganska många av er som anade att det var något på gång.
.


I februari 2008 blev vi ihop och då skrev jag såhär. Han fick heta ”Vinden” i bloggen i ett och ett halvt år. Det smeknamnet hittade Sebastian på och sedan hängde det kvar ett tag.


Min blogg började bli rätt stor och jag lärde känna ett helt gäng med fina bloggläsare.


Bloggen fick följa med på alla resorna.
.


Och alla bra fredagar och lördagar.


Och alldeles vanliga tisdagar för den delen med.


Den här får bara var med för att jag hittade den när jag bläddrade i arkivet och tyckte det var fint : )
.


Det har blivit megamycket bilder på mat genom åren. Vissa tycker det är dötrist och andra toppen. Jag älskar matbilder så de får stanna.


Och alla fantastiska maskerader! Marie Antoinette-maskerader, havsteman, Kalle Ankas Jul, G-maskerad, Harry Potter-maskerad, peruk-middagen och massor av annat. Det här är nog det jag saknar mest med Sverige.


Alla hundratals dagens outfit. Det tog minst två år innan jag kände mig bekväm med klädposeringen framför kameran. Nu gör jag det utan att tänka på det som att koka ägg ungefär, sjukt ändå.


Alla fina dagar på min familjs landställe som vi sedan sålde. Och jag skrev att ledsamt blogginlägg om det och fick ett mail från de nya ägarnas dotter som av en slump läste min blogg. Oroa dig inte, skrev hon. Vi ska ta hand om huset. Började gråta.


Och så slutade jag på Garbergs men hade inte riktigt berätta än var jag skulle härnäst.
.


Fast två veckor senare gjorde jag det. Det var så skönt att äntligen få det sagt, hade hållit det inne så fruktansvärt länge.’


Och så packade jag ihop min lägenhet och sålde mer än hälften av mina kläder till gulliga bloggläsare på min bloppis.


Och så en dag gick mitt visum igenom och nu bor jag och bloggen i New York.


Mycket fester, spektakel och upptäcksfärder har det blivit.

Tack så himla mycket underbara ni som följer niotillfem. Ni som läser och kommenterar och mailar och skickar brev och presenter och kramar mig på stan. Ni gör mig till en gladare, snällare och lyckligare människa. Utan er hade jag varit så mycket tråkigare och fegare. Det är jag alldeles säker på.

.


My blog turns 7 years old this week. Here’s a resume of those 7 years. Please read in Google Translator.
And thank you for reading! <3

Kommentarer

 1. jädrar, det är sju år alltså! det var ett rörande inlägg. häftigt att se hur bloggen har vuxit fram och utvecklats över åren. du verkar verkligen ha lagt ner själ och hjärta i den, därför den blivit så bra!

 2. Kära finaste sandra,

  jag läser din blogg sedan ungefär 4 år och den har varit med mig när jag flyttade till stockholm, när jag flyttade tillbaka till berlin, när allt kändes hopplöst, när jag blev kär, när jag blev dumpad. när jag var hungrig och behövde recepttips, när jag stod i affären och visste inte riktigt om den där klänningen passar mig, när mitt hår blev sockervaddig och när det gick tillbaks till gulblond. när jag reste till new york och london och paris och ville vara med om dom bra ställena. det finns så mycket kärlek och pepp och inspiration i din blogg och jag vet inte hur det skulle blir om du nånsin slutar blogga. det var här jag lärde mig att, om nånting inte känns rätt så är det okej att släppa taget. det kanske känns självklart för många, men inte för mig. niotillfem har hjälpt mig mycket! allt kärlek till dig, du förtjänar den! kram*
  nina

 3. Så fint att se det såhär:) Gubbarnas dialog var helt klart värd att vara med, man blir lycklig bara av att läsa sådant!

 4. Oj, vilket arbete du har lagt ner på det här inlägget! Det märks att du går totalt in för det här. Mäkta imponerad! Just sådana här sammanfattningar tycker jag vidgar sitt eget och andras perspektiv. Då blir det lättare att se att ja, självklart finns det även en fortsättning, och det kan bli riktigt spännande att se vart den bär av och vilka mellanmänsikliga möten som väntar härnäst. Inre resor är ju också att åstadkomma något, försöker jag resonera då jag känner att jag åstadkommit alldeles för lite.

 5. Hur stabil och stilla är jag om jag läser det här och gråter? Ditt fina fina liv. Även om det gör ont ibland så är det ju fint och varmt så oftast. Det vi får se. Händelserikt och magiskt. Åh vad jag tycker om det du ger här. Nej nu ska jag återgå till att försöka hitta en färgaffär som förstår vad en menar med ”wes andersongult” puss.

 6. Åh 7 år är en lång tid. Ändå känns det som du och din blogg har funnits i…100 år…minst! Så fint att få titta tillbaka, har i alla fall följt din blogg i 4-5 år!

 7. Tack tack tack för att du skriver! Och tack för att du vågar dela med dig av både the highs and the lows, du har hjälpt mig flera gånger genom vad du har skrivit :) /Trogen läsare

 8. Så FINT! Du är så fin, fina Sandra. Jag håller fortfarande på och läser hela bloggen. Är någonstans på 2009 nu, det är som en fin bok på internet. Du borde verkligen skriva en bok, med bilder i absolut, som du själv tagit. KRAM!

 9. Grattis bästa bloggen! Sandra jag har följt dig och niotillfem i snart 3 år skulle jag tro och det är bästa bloggen! Då och då går jag tillbaka i bloggen bara för att den är så fin!

  Kramar

 10. åh din blogg är verkligen bäst! den är så jäklans inspirerande och fin och fantastiskt, sluta aldrig blogga du är bäst! <3

 11. Jag har läst din blogg sedan 2007, Sandra! 2008 när du la upp det där bli ihop-inlägget minns jag att jag skrev att ”men han är ju en MAN och ingen pojke!”. Förstod inte då att vi var på väg att bli vuxna (vi är lika gamla). Du svarade på min kommentar och lovade att han var pojkig innerst inne. Din blogg är fortfarande min bästa, bara så du vet.

 12. Jag har nog följt dig i 5 av dessa 7 år, helt otroligt att det gått så lång tid och det känns verkligen som att man känner dig (hello stalker)!
  Vi är ungefär liknande gamla men bor i väldigt olika städer, har väldigt olika jobb, stil och liv vilket gör det så mycket mer intressant att följa fina Sandra!

 13. Hej Sandra! Jag är en av nykomlingarna till din blogg. Hamnade mitt i din hjärtesorg och sen fortsatte jag läsa av bara farten. Jag dras till din blogg som flugor till läskpapper ungefär. Det här inlägget är helt fantastiskt för mig som inte följt med på din resa, som inte kan din historia. Men från och med nu är jag med och jag kommer säkert även kika bakåt på det du skrivit men vill helst läsa om allt som kommer!
  ps. Gillade dialogen mellan gubbarna. Tycker generellt att dialoger människor emellan kan vara bland det vackraste och sköraste som finns. ds.

 14. Det känns så knäppt att tänka på att jag läst din blogg ända sedan du och Ludde blev ihop. Det är länge det.
  Tack för en fantastisk blogg som är värd att gå in flera gånger om dagen.

 15. Ah, Sandra! Det finns sa mycket jag skulle vilja skriva till dig. Jag har last niotillfem i minst 5 ar, och sitter dar med pa 5 ar med karleksord till dig. Idag far det nog racka med tre saker; i) HEJAHEJAHEJA niotillfem – ett hjartligt GRATTIS till dig och bloggen, ni ar sa ypperligt bra [ihop]; ii) DU gor mig till den basta personen jag kan vara (jag kopte en beige h&m kappa av dig en gang i tiden, den sveper jag in mig i varje gang jag maste vaga vara modig); iii) jag letar efter det finaste adjektivet som kan beskriva dig men alla ord medioker i jamforelse med ditt allt sa jag far be att aterkomma! Ta hand om dig! <3

 16. Din blogg är den bästa som finns så det är vi som ska tacka. Tack Sandra för att du genom att bara skriva ord och fotografera gör tillvaron bättre.
  Puss.

 17. Vilken himla mysigt blogginlägg! Jag har följt din blogg iaf de senast 2 åren och jag älskar den. Min favoritblogg alla tider. Du är så himla bra Sandra!!! (jag önskar jag fick hänga med dig på de där festerna… ) Kram!

 18. Du gjør dagene min også mye finere! Jeg elsker å kunne få innblikk i hva du synes er fint, herlige bilder, et annet liv i et annet land og for all del elsker jeg matbildene – la dem bli!
  <3

 19. Three cheers for Niotillfem!!! This was the first blog I started reading religiously and that was four years ago! Great blog Sandra, here’s to the next seven years (-: xo

 20. Hei Sandra.
  Jeg har lest bloggen din i kanskje fire år tror jeg, og dette er første gangen jeg noensinne kommenterer på en blogg (hvis ikke det har vært for å vinne noe (!) og det føles veldig rart og litt stalker-aktig. Men jeg må bare gratulere deg med bloggen og si tusen takk for at du skriver så fantastisk bra og gjør den kjedelige jobbhverdagen litt hyggeligere med dine velskrevne blogginnlegg. Og ikke minst din fantastiske New York guide som jeg brukte slavisk da jeg og kjæresten min var i byen for et par uker siden. Det var da du skrev det hadde blitt slutt og mitt hjerte krympet seg også og jeg hadde lyst til å skrive til deg at, men jeg er jo her i New York, hvis du skulle trenge en klem, for på et absurd vis så føles det jo som jeg kjenner deg, det gjør jeg jo ikke, men hadde jeg gjort det, er jeg sikker på at du hadde vært en fantastisk venn.

  Lykke til videre med bloggen, den er min favoritt og du er himla dyktig!
  xoxo

 21. Oj, jag har inte fattat att jag har läst din blogg så länge förrän nu. 4,5 år, nästan halva min tonårstid ju (en bra tid).

 22. Har läst sedan 2008. Och såklart inläggen innan också men började följa 2008. Tänk vad mycket skoj vi har fått följa med på! Fortsätt skriv så läser vi. Puss å kram.

 23. För bara nån dag sen lästa jag din blogg från xbörjan och flera månader framåt. (har ju annars följt den hur länge som helst) Älskade första kommentar grejen! Och din blogg är så fin, så jag tog mod och startade en egen tills ja åker till nyc. För bland alla alldeles för många och nästan bara massa blåsta körda svenska stora tjejbloggare, så fanns iaf du. Tack och lov. Du är typ min idol när det kmr till sånt, så tack. <3

 24. Jag insåg precis att jag har följt din blogg i snart 5 år. Niotillfem var den första bloggen jag började följa, slaviskt! Jag tycker det är okej att min pojkvän sitter och spelar massa meningslösa datorspel, så länge jag får titta runt på bloggar minst lika mycket! Mitt intresse skapade Du, Niotillfem. Tack :) <3

 25. åh, fint! Grattis! :D
  Jag drömde för övrigt om dig inatt! :o Jag drömde att jag gick på stan och tyckte att jag fick syn på dig. När jag väl fått mod till mig att gå fram visade det sig att det trots allt inte var du. Blev himla besviken. Fast efter en stund tyckte jag att jag fick syn på dig igen. Minns dock inte om det var du den gången för jag vaknade.

 26. sandra, din blogg är den bästa av de bästa! om du bara visste hur du berör, inspirerar och glädjer mig. grattis bästbloggen, 7 år! skål för 7 år och mer därtill! om du vill, orkar och kan förstås. puss!

 27. Finaste finaste bloggen och Sandra! Som jag följt sedan 2008. Tack för att du inspirerar så mycket och delar med dig, det har fått mig att våga och välja visa vägar jag inte tror jag skulle gjort annars <3

 28. Kika gärna in på min blogg jag startade för 1 månad sedan. Den har redan växt till en av de mest lästa och största bloggarna på vimedbarn.se

  / Annika, ung blivande tvåbarnsmamma från Göteborg

 29. Du lagger ner sa mycket energi pa dina inlagg och jag tror det uppskattas nagot enormt av oss alla. Detta var val inget avskedbrev?

  Kram Paris

 30. en sådan där läsare som klickar in sig varje dag sedan 1,5 – 2 år tillbaka men aldrig kommenterat. nu var det väl ändå dags: JÄVLIGT bra blogg, sandra. mina vänner och pojkvän får reta mig hur mycket som helst för att jag en gång ratade hela bloggkonceptet. det är ganska roligt ändå. för jag tror din blogg ändå fick mig att tycka att bloggar kan vara en bra grej. inte bara fjortisar som vill tjäna pengar på ynge tjejläsare med dålig självkänsla. utan några (som du) som faktiskt bjuder på lite (MASSA) skönhet, fina tips och råd. allt från middagsrecept till hjärtekross – fint. hurra för bloggen! (och för att du passar megabra i din stil, hår, hela skiten, YEEEEAH). kram från olivia.

  ps. känns såklart inte såhär nu, men det ordnar sig, även om världen är trasig. det verkar som att du vet/kan/vill tillräckligt mycket för att inte kunna läka så småningom. hoppas det rappar på lite för din skull. fortsätt sysselsätta dig, kolla på wes andersens filmer och var arg. här är en sinnessjukt bra låt/artist att lyssna på förresten, lova att du lyssnar, på hela: http://www.youtube.com/watch?v=5KeCQG-iRHM

  kram igen.

 31. Vill ge tillbaka nåt eftersom du ger oss så mycket!
  En fin film av ”Fram-film” med speed-photos av Stockholm, fin om du saknar staden tänkte jag :)

 32. Grattis till bloggen och tack till dig för att du skriver den! Har läst sedan 2007 när jag började på ett nytt jobb och började sitta vid en dator mest hela dagarna och behövde små pauser mellan varven. Så man kan säga att din blogg är en av mina bästa arbetskamrater!

 33. vad sjukt det känns ändå, att ha följt en person man inte känner i sex års tid, det är en lång tid det. kikat in här och sett vad du har för dig, nästan varenda dag i sex års tid. hoppas det blir sex år till! puss på dig

 34. Hej Sandra! Detta inlägg passade sånna som mig bra, eftersom jag hittade din blogg för bara två veckor sedan. Men trots det hade jag faktiskt redan ganska stor koll på det mesta det här inlägget beskrev, då jag kikat runt lite i nyfikenhet. Ville bara säga att varje gång jag går in här blir jag inspirerad av texter och bilder. Har aldrig blivit så påverkad av en blogg någon gång! Kärlek till dig ♥ /S

 35. Vilket bra inlägg! Det tog lång och bra tid att läsa, och man ville inte att det ska ta slut. Vet inte ens när jag började följa dig? 2009 kanske.

 36. Villket fantstiskt inlagg. Du ar sa duktig, vilket underbart jobb du gor. Du har alltid sa fina genomtankta inlagg och det ar verkligen uppskattat.

 37. Grattis till din underbara blogg och tack för att vi får följa med! Du är helt amazing Sandra och det är så himla fint att få kika in i din vardag lite då och då. Massor kramar!

 38. Grattis till bloggen! Och heja dig, du gör den så himla bra och fin. Jag skulle vilja bo i din blogg, får jag det? Krama!

 39. Good Job Sandra. Few people touch and inspire people in such a special way that their blogs become part of people’s routine. It is an incredible feat for you to have been doing this for 7 great years. Ive been a loyal reader for 5 of them, and I’d die without your blog! Please keep working hard and feel better! Wonderful people are coming your way! <3

 40. Hurra för bloggen och för dig! Jag har läst din blogg nästan från start och den är fortfarande min oslagbara favorit :)

 41. ..
  Du är extraordinärt fantastisk.
  Har följt niotillfem sedan starten (då var jag 18 år), men aldrig kommenterat förut. Sprang på dig på F12 en gång för ett antal år sedan och slängde på fyllan ur mig ett ”Älskar din blogg!” i förbifarten. Tack Sandra för alla dina vackra inlägg, all inspiration, alla tips på finurliga filmer och böcker, alla kloka ord och färgstarka bilder, ditt engagemang, din uppriktighet och ditt mod. Du visar att det går bara man vill. Tack för att du gett mig och andra bilder att fly in i och drömma kring, att samla mod och våga tro på att den magiska och snälla tillvaron kan bli verklighet.
  Glöm aldrig bort det fina som är du, lova det!

 42. Wow! Grattis bloggen och grattis Sandra! Det har varit, och är fantastiskt att få hänga med. Tänk att det är så länge ändå!

 43. Hipp Hipp Hurra för Sandra och världens bästa blogg! Och tack själv finaste du för allt du hjälper oss med. Jag har blivit så himla mycket starkare av dina fantastiska inlägg och du inspirerar mer än du tror.

  Varenda del av dig är alldeles alldeles underbar!

 44. Hej Sandra.
  Jag har varit här inne varje dag de sex senaste åren och om du någon gång skulle sluta inspirera skulle det kännas overkligt tomt.

  Jag skrev en gång om hjärtekrossande med män som åker till Afrika på obestämd tid och du svarade mig ”killar som åker till afrika kommer hem från afrika” och det var så himla fantastiskt skrivet.

  Du har verkligen skapat något enastående, puss på dig.

 45. hi sandra!
  you have the best blog ever! even my mom know about you, because you are my ” inspiration woman ”. i know your life is not perfect, but it’s more perfect than mine. and i will never have it ( i wish i could) but it’s ok. it’s good to know that someone has it. i love you.

 46. I discovered your blog a long time ago through an old livejournal community called blackcigarette, and I haven’t stopped following you since. I’m sorry that I’ve never really been able to follow your swedish posts, but this doesn’t prevented me from considering you one of the most inspiring people on the internet. You are absolutely wonderful, and I wish you (and your blog) all the best for the years to come!

 47. Thank you for your lovely blog, this has inspired me for about four years now and I do hope you’ll keep writing this for a long time. :) You’re the best!

 48. Congrats on 7 years! I am so thankful for you and your blog – gives me something to look forward to everyday! Will never stop reading until you stop blogging (which I hope is not sometime soon).

 49. Jag tycker så hemskt mycket om dig och din blogg. Fastän jag inte känner dig. Deru!

  För övrigt, så läste jag en av dina ”kommentera något fint om kärlek-inlägg”, och insåg att en var skriven till mig. Jag frågade min pojkvän, och jag var den där tjejen som var allt bra i den här hemska, hemska världen, som tittade på dålig tv en lördagkväll och hånglade i reklampauserna. Fantastiskt.

  Tack för de här 7 åren! <3

 50. thank you for blogging, and your beautiful pictures and sharing all your adventures. I’ve been reading since about 2006 or 2007. A long time!

 51. Grattis bloggen! Ditt liv ser ut och verkar som en film, en sån där overkligt bra film där bara fina, vackra människor är med i och helt vanliga och ovanliga saker händer… Très jolie.

 52. Tack så mycket för din blogg! Jag har undrat hur allt började här. Jag har läst bloggen sedan 2008 och sedan dess har jag flyttat till Sverige och tillbaka till Toronto, lärt mig svenska (en del ;)…), och fick så mycket inspiration av din style, din pepp och din glädje. Och dina boktipps förresten! Det var här jag läsde om Murakamis Norwegian Wood, som jag äntligen fick läsa på svenska i fjol, och nu läser jag 1Q84. Jag älskar hans böckerna så himla mycket och jag tacka dig för detta.
  Det känns så lustigt att tänka tillbaka till när jag läste niotillfem med hjälp av google och fick fina översättningar, t ex att någonting var ”Heavenly fine” och då kunde jag inte ens fatta hur man uttalar niotillfem. Och så måste jag tacka dig också för att jag har lärt mig svenska så fort som jag har, för jag ville så gärna läsa din blogg utan teknologiskt hjälp! Tack för all din inspiration och den glädje du sprider genom bloggen!

 53. Har precis upptäckt din blogg och tycker mycket om den, du är väldigt duktig på att skildra det fina i livet!. Tack vare dig har jag även upptäckt Ninas blogg där jag kan läsa om mina egna tankar kring världen och allt jobbigt man vill ta ställning till. Era bloggar kompletterar varandra så fint, kan tänka mig att ni är ett starkt team tillsammans..:)

 54. Grattis på 7-års dagen bloggen!

  Jag minns när jag hittade din blogg typ år 2007 och hur glad jag blev! Den var verkligen den bästa bloggen jag visste (och är) och jag avundades dig (och gör).
  Det känns helt galet att man vet så mycket om dig och att man är så närvarande i ditt liv utan att du ens vet vem man själv är. Det är en sån stor kontrast på nåt sätt.
  Tycker att du har gett så bra råd genom åren och dina best of texter brukar jag läsa ibland när jag behöver råd och så! Du är lite som en storasyster helt enkelt! :)

  Hursomhelst så ville jag bara säga att du har gett oss läsare så himla mycket bra, och jag har verkligen märkt en utveckling i ditt sätt att skriva som är intressant att se (du har på senare tiden skrivit om lite mer varierande ämnen än kärlek, sättet du skriver helt enkelt har utvecklats på något sätt), och jag vill verkligen tacka dig för det.
  Jag hoppas att du fortsätter skriva texter och krönikor som ger mig som läsare inspiration till min vardag och råd åt mina problem, vare sig det handlar om kärlek, feminism, livet, världen eller vadsomhelst.
  Du är en inspirationskälla på många olika sätt och jag hoppas att du förstår att du är precis lika viktig och betydelsefull nu som när du var med Ludde.
  Av någon anledning är det viktigt för mig att du förstår att du verkligen är precis lika betydelsefull med eller utan honom, ditt liv kommer gå vidare och du kommer verkligen att leva världens bästa liv, jag är övertygad om det!

  Puss & Kram och hälsa New York från mig!!! <3

 55. Karin: Så fantastiskt fint skrivet och jag instämmer verkligen! Sandra är verkligen betydelsefull vare sig med eller utan honom och hon är definitivt mer betydelsefull utan! Stor kram till dig!

 56. just det:
  - fint att du nämner honom i det här inlägget ändå.
  - alltså vet att jag är töntig fangirl nu men du INSPIRERAR alltså. på så himla många sätt.
  - slängde mig på sängen och började nästan gråta när du skrev att du skulle flytta till new york. inte för att jag exakt vet varför men det kändes väldigt.
  - allt du skriver känns väldigt.
  - men du måste bli bättre på wordfeud. du kan inte slacka ihop bara för att du är ledsen.

  ba skoja. PUSS

 57. Jag önskar, önskar, önskar att du kanske skulle kunna ha ett brevvän-inlägg med internationella läsare. Kanske några från New York. Jag planerar nämligen att åka dit om något år och prova på att leva där under några månader och skulle väldigt gärna känna åtminstone någon. :)

 58. bästa bloggen alltså! har följt den i cirka fem år nu.
  så tack själv! för all inspiration och nöje :)

 59. GRATTIS niotillfem! Det här är vårt första år tillsammans, och jag ser fram emot många fler! Tack för alla fina och hjärtskärande och inspirerande inlägg!

 60. Jag har också bloggat sedan 2005 men har inte orkat med en enda blogg hela den tiden. Så grattis till bloggen; och tack dig själv för den bästa bloggen nånsin! Alla fina bilder och vackra texter och kloka ord och inspiration – tack tack tack!

 61. tack för att vi får följa med dig både på äventyr och onsdagsfrukostar! (känner ju inte alls dig, men kan med säkerhet ändå säga:) du är så väldigt fin och bra sandra!

 62. Du är helt fantastisk Sandra! Jag började faktiskt gråta lite nu när jag läste och tittade på alla fina bilder i detta inlägget. För jag började tänka hur det hade varit om du slutar blogga, hur fruktansvärt ledsen jag hade blivit. Hoppas du tycker det är roligt längelänge till! ♥

  puss Lina

 63. Hi Sandra, I follow your blog almost two years and had never written a comment and I thought this would be an opportune time. I wanted to congratulate you and say that I’m happy and thrilled every photo, text. It may seem strange but I cheer for your best ever.

 64. vi älskar dig också sandra! och vetu. utan dig hade jag också varit fegare och tråkigare. måste berätta en grej som hände häromdagen: jag var på hultsfred och trasslade (såklart) ihop det med mitt ex. dagen innan hade jag förstått att jag är sanslöst kär i honom. fortfarande. så två dagar efter hultsfred åkte jag hem till honom, hämtade min halsduk som varit där jättelänge, berättade att jag var kär och gav honom en dikt som jag skrivit. jag vet att han inte är kär i mig men jag gjorde det ändå. det behövdes. och han är sju år äldre och supervärldsvan och har jättecoola vänner och jag är en nittonårig tjej som älskar hästar och harry potter. och jag tänkte att jag ska vara stark som sandra! känner mig som världens modigaste tjej, och fast jag har ett jättebrustet hjärta tänker jag dricka vin på tisdagar och dansa till yelle och FANIMIG TA MIG IGENOM DEN JÄVLA SKITEN! ja!!!

 65. nej, jag vill tacka dig! tack för att du öppnar ditt hjärta och släpper in oss. Tack för din blogg, för att den är så otroligt inspirerande och fylld med kärlek, glädje, humor, allvar, sorg och allt mellan himmel och jord. Tack för alla fina bilder som fyller en med värme och för alla fina texter som man fäller en tår till.. TACK SANDRA, din blogg är min absoluta favorit! Är en trogen läsare och kommer fortsätta vara det en jävla lång tid om jag får säga så. Puss på dig fina fina du!

 66. Vilken genomgång! Känns helt sjukt att jag följt dig nu i några år (utan att kommentera tillräckligt) och kommer ihåg massa grejer om dina resor osv, jag som inte känner dig alls egentligen! Men så är det väl med bloggar… :)

 67. Jag såg dig en gång i stockholm för länge sen, ville inte gå fram och säga hej för jag kände mig som en galen stalker. Jag minns bara att jag tänkte ”Hon ser ännu tjusigare ut i verkligheten”.. Fortsätt blogga! Kram

 68. Sandra! Jag har följt din blogg varje dag i snart 4 år, och får så otroligt mycket inspiration från dig. Dina bilder, dian stil, ditt sätt att skriva, allt. Så fortsätt! :)

  Kram Julia

 69. å sandra jag läste detta fina inlägg igår och jag har kommit och gått då och då under åren och jag har alltid älskat dig blogg väldigt mycket. det är som en riktig blogg ska vara. en sådan blogg som förtjänar all uppmärksamhet den fått till skillnad från vissa andra bloggar som är lika innehållsrika som en paket nudlar. men! men det jag ville säga var att jag ÄLSKAR din 60s spellista. ÅH vad jag har längtat efter en sådan här lista. du har räddat min sommar. så mycket låtar som jag i åratal undrat vad de heter och nynnat på ibland utan att ha någon aning om hur texten egentligen går.

  så tack för det! jag tänker sitta och måla på mitt landställe vid havet och lyssna repeat på spellistan varje dag.

  tack och du är underbar.

 70. Grattis på födelsedagen och tack för fina inlägg och snygga foton. Gillar din (skriv-, foto-, osv-) stil. Skakig men säker, skör men stark. Och alla de resor jag inte hinner med för tillfället ser jag ännu mer fram emot när jag upplever glimtar av dina äventyr genom din spretiga blogg med det vardagliga namnet!
  Allt gott framöver, och fortsätt göra det du gör, för ingen annan kan göra det bättre än du!
  Marja

 71. Åh, så längesedan jag var inne och läste på din blogg! Jag slutade läsa bloggar för några år sedan för att det slukade mitt liv. Din blogg var verkligen en sådan jag kunde läsa i timmar och jag såg så himla mycket upp till dig, jag tycker fortfarande att du verkar vara en så bra, fin och sympatisk människa. Det är nog inte många som hade klarat av att ha en så omtyckt blogg utan att gå överstyr.

  Fortsätt göra det du gör så bra (och du, allt blir bra så småningom)!

  Sofie

 72. Tack så himla mycket själv! Det är så himla knäppt egenligen men du känns lite som en hemlig bästa vän man vet allt om, och kan berätta allt för.

 73. Tillykke! Og selv tak.
  Det er altid morsomt med dine summeringer, for de får mig og så til at tænke på hvor jeg selv var og hvad jeg lavede da de forskellige indlæg blev postet :)

 74. Du är en ganska fantastisk sagofigur i den verkliga världen, säkerligen någon som skulle förevigas i en Jane Austen novell om du tillhörde den tiden, och mest ville jag bara tacka dig Sandra för att du öppnar upp dig och delar med dig med oss här på bloggen. Det är en magisk koja i Internet-skogen!

 75. Nu blev jag väldigt rörd. Jag har läst din blogg dagligen sen 2008, och tröttnar aldrig, du är underbar. Tack för att du svarar på alla mejl och kramar tillbaka<3

 76. Hej Sandra. Jag har läst din blogg i bara några månader och jag älskar allt med den. Du inspirerar mig till att våga mer och ta för mig i livet! Du är min inspiration till att våga klä mig i de kläderna jag tokälskar men har varit för feg att våga bära. Älskar alla fina bilder som sprider så mycket med känslor att de är svåra att ta in. jag har flyttat 130 mil hemifrån ända från norrbotten till västra götaland och din blogg är vad jag faller tillbaka på när jag inte tror att jag orkar en dag till borta från familjen. många kramar från norrlänningen!

 77. first, youre awesome and your posts are inspiring. it’s funny you say it took you 2 years to be comfortable taking outfit photos. i must agree it feels weird at first, but you make it look so easy/pro!

  i’ve been following your blog for years.. i think since before i started college and now i just graduated. now im in nyc for an internship during the summer. if i ever see you around town, ill be sure to say hello! :)

 78. Hurra for fantastiske deg og din nydelige blogg. den er så fin skal du vite. ikke noe vås om det ene og andre overfladige. men om ekte ting. og det settes utrolig stor pris på. takk for at du deler så mye av deg selv. og igjen, hipp hurra!

 79. Grattis bloggen! Jag har nog varit med i ungefär fem år, sedan jag var 17 och gick i gymnasiet. Nu är jag 22. Det känns väldigt fint! Puss fina du!

 80. Du är den finaste personen jag vet. Bästa bloggen har du också! När jag blir lika gamla som du, vill jag bli som du, så stark och modig – det genomsyrar hela bloggen att du är! Så stark och modig

 81. Du er min helt. Og det har du vært siden jeg begynte å lese bloggen din hver eneste dag siden så lenge jeg kan huske. Du bare er så fantastisk bra uansett hva du gjør du.

  // Maria

 82. Det är så roligt att jag läst din blogg sedan Ea fanns med i bilden!!! Förstå, över 6 år. Du är ju i princip en av mina närmaste vänner. Haha.

  Grattis niotillfem! <3

 83. riktigt bra blogg, älskar detta inlägget. du skriver på ett bra sätt som verkligen rör en och förmedlar känslor. jag har undrat lite, eftersom du bara flyttade sådär huxflux, och nu jobbar och så. har du greencard då? och hur gick den processen till, var den svår/enkel. antar bara att du har ett, eftersom du jobbar där nu. om inte, så hur gjorde du? :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>