krönika nummer 20.


Ny krönika ute i Sofis Mode idag. Den handlar om den sista fredagen som vi var ihop.
I sin helhet:

Han ringer mig en fredag och jag vet vad han ska säga. Jag vet det för att jag ringde honom samma tid för tjugofyra timmar sedan och frågade varför jag har så ont i magen. Han är tyst i telefonen, jag hör hans andetag, hans fina älskade jävla andetag. Det ar fredag och jag har druckit tio glas vin och ätit två skedar tomatsoppa sedan vi hördes senast. Jag vet inte hur länge han är tyst, kanske en sekund, kanske femhundrasextioniotusen. Men sedan säger han det bara.

Jag tar tag i en vägskylt, står i hörnet West Broadway och Grand Street, min kompis sitter inne på restaurangen och har lovat att vänta hur lång tid det än tar. Men det tar bara tio minuter.
- Jag vill inte längre.
Jag måste krypa ihop i fosterställning på gatan, klamra mig kring knäna och svara att det inte går. Att det här inte går att ta bort bara så.

Det är lite mindre än sex veckor sedan som vi stod i Brooklyns botaniska trädgård. Första sommarvärmen, körsbärsträden som blommade ut, så jävla överfint och som en dålig romantisk komedi.
- Här måste nog många gifta sig.
- Ja, fast vi kan väl gifta oss i Frankrike.
Och då tittade han på mig och skrattade.
- Ditt knäppo, går du runt och tänker på sådant här?
Och så lyfte han upp mig och pussade mig över kinderna och jag pressade min näsa mot hans och tänkte att det är väl klart jag gör, det är ju du.

Lite mindre än tre veckor sedan som jag låg i hans säng och han kysste mig tills jag somnade, av ingen särskild anledning mer än att han ville, och åtta timmar senare vaknade jag av att hans läppar fortfarande var tryckta mot mina.

Och nu sitter jag inklämd mot en vägg i en gatukorsning i en stad och viskar att jag kommer dö om han inte kan krama mig en sista gång. Och då gråter han, men säger inte förlåt. Säger inte jag ångrar mig, vi ordnar det, jag vet inte vad jag pratar om. Han bara gråter och säger jag vet. Jag vet, Sandra.

När jag lägger på börjar det regna. Kaskadregn, som om himlen öppnat upp sig för att kräkas över mina tygskor. Och det slutar inte regna förrän dagen efter, det regnar och regnar och jag har inget paraply, står mitt i Soho och röker cigaretter som släcks efter första blosset, som går av och smulas ihop i våta högar på marken. Som blir till ingenting.

.


This post is for my Swedish readers. It’s a reminder that my 20th column in the magazine Sofis Mode is out today. It’s about the night we broke up.

Kommentarer

 1. Gråter när jag läser detta! Och skräms av tanken att jag kanske en dag kommer stå där. Att mitt vackra förhållande ska gå sönder!
  Önskar dig all lycka i livet!

 2. Sandra, finaste bästa Sandra.
  Det gör ont att läsa men jag beundrar dig för att du ändå kan göra litteratur av den här hemska situationen.
  Jag tänker på dig.

 3. Så himla fint skrivet. När det tog slut mellan mig och min första pojkvän satt jag bara framför datorn och skrev och skrev och skrev. Känner igen mig. Alla tankar till dig Sandra. <3

 4. Du skriver helt underbart vackert, och det ömmar i mitt eget hjärta när jag läser din text. Jag hoppas att det blir lite lättare att andas för var dag som går för dig!

 5. Tänker på dig Sandra, jag är på samma plats. Att du kan skriva om det är beundransvärt. jag klarar inte av att ens tänka på den där dagen när han sa det. Hur han var helt kall hela dagen och plötsligt inte älskade mig. Att det kunde gå från himmel till helvete över en dag.

 6. Åh, att en kan skriva så bra om nåt så smärtsamt. Hoppas att det kan hjälpa litelite att vi delar din sorg, och hejar på dig på resten av vägen!

 7. <3 du är stark, att du orkar berätta och skriva ner allt. men det kan vara bra, som terapi och bra för alla andra tonårs och vuxenhjärtan där ute som upplevt och upplever samma sak. det har vi alla, haft det där hjärtat som blöder, är sönder och som vill inte bli helt. men en dag blir det ju det, när vi har sovit sjukt många nätter och glömt lite av det som har hänt. men kan nog aldrig glömma helt.

 8. Storbölar här över frukostpannkakan.
  Du är så jävla bra. Skriver så fint och du VET att vi är så många, flickor och pojkar, gamla och unga som följer dig, beundrar dig, stöttar dig. Och du vet innerst innerst inne att en dag går det över. Sommaren kommer kanske suga. 2012 kommer kanske suga. Men sen blir det bättre. Sen bra. Och till sist ÄNNU jävla bättre.
  Puss

 9. Tänk att det kan komma så som en blixt från klar himmel! Det gör oss alla verkligen så oroliga för vad vi har, att på ett par veckor kunna gå från att diskutera giftermål till att göra slut ahr jag aldrig hört om förut! hoppas du mår bättre, så bra att du skriver om det.
  Kram

 10. Du skriver så himla fint, även om sånna här hemska saker… En svenskalärare sa en gång till mig att när man skriver så blir själen hel igen. Jag hoppas att ditt skrivande är helande för dig! Kram!

 11. En av de bästa krönikorna jag läst på temat kärlek. Tror det är i Törnfåglarna dom säger att det bästa kan endast födas ur smärta. Kanske att det inte alltid behöver vara så men väldigt mycket bra föds iallafall ur smärta, för de som kan omvandla den till något konstruktivt, heja dig.

 12. Hjärtskärande! Har ni någon kontakt nu? Min förre pojkvän lämnade mig också över telefon. Året senare har vi nu återförenats och bor tillsammans sedan något halvår.

 13. Sandra, jag har gråtit till alla dina inlägg om det här hemska. Själv har jag aldrig ens haft en pojkvän så jag vet inte hur det känns, men du får mig att känna ändå. Du ska veta att du är en himla meningsfull person Sandra, du har hjälpt mig och så många andra att uthärda alla långa tonårsår. Du är en jättefantastisk förebild och skriver som man önskar att man skrev. Tack för allt du delar med dig av. Och tusen pussar!

 14. Igår sa världens finaste pojke som jag älskat i tre år och varit tillsammans med i två år såhär:
  ”Jag älskar dig, och jag vill egentligen vara tillsammans med dig.. men jag trivs verkligen inte med dig, så jag tror det är bäst om vi går skilda vägar nu, att du får stå på egna ben ett tag. Det vore nog bäst om du flyttade härifrån”
  Och här står jag nu med inget jobb/pengar eftersom jag fortfarande pluggar och så har jag våra två hundar som helt plötsligt blev mina hundar eftersom han jobbar heltid och inte hinner ha hund. Och jag vet bara inte vad jag ska ta mig till och jag vågar inte berätta för någon att han inte vill ha mig längre för jag skäms över att jag är så dålig. Så jag bara gråter och gråter och isolerar mig från världen. Jag älskar ju honom.

 15. Sandra raring, mitt hjärta går sönder. Så begåvad du är med orden. Tänk på att varenda en av dina läsare skickar dig kärlek och positiv energi.We got your back!

 16. Sandra hjälp. Någon hjälp. Vem som helst bara hjälp. Jag har inte några kärleksproblem eller tonårstrubbel men min mamma ska dö. Min mamma ska dö för att hon har cancer och inget kan bota. Man kan lindra och man kan hjälpa men aldrig bota. Nu ska hon dö och kvar blir jag, min pappa och min bror. Jag är så jävla rädd och jag behöver någon som vet, som kan trösta och säga rätt saker. Behöver det så jävla mycket.

 17. Det gör så galet jävla ont det där. Oavsett om man är den som gör slut, eller är den som helt plötsligt får höra att den andra inte vill det här något mer. Jag gjorde nyligen slut med min pojkvän. Men inte för att jag inte längre älskar honom, utan för att han aldrig kommer prioritera mig. Han kan inte vara den jag vill att han ska vara, och jag vill inte heller att han ska låtsas vara den mannen för min skull. Vi har låtsats så länge, för att vi älskar varandra. Men det är hemskt att låtsas att något är helt när man kan både känna och se sprickorna. Hemskt för stunden, bra för framtiden. Vem den än blir med, om det bara blir jag eller någon jag inte är tvungen att låtsas med. Bara man inte låtsas. Kärlek är inte på låtsas.

 18. det är så vackert och gör så ont. du har alltid skrivit så; vackert, ont. du hittar balansen mellan de båda världarna, du skriver så som jag önskar jag kunde. varje ögonblick i ditt liv blir ett konstverk så fort du berättar det i textform.
  jag beundrar dig.

 19. Det gör så ont i mig att läsa det här, du skriver så vackert att det känns i hela kroppen. Det blir bättre till slut, även om det inte känns så nu.

 20. Till Magdalena som bad om hjälp: <3 Förstår att du går igenom något som är helt fruktansvärt. Jag vet att inget som jag skriver kan ta bort din sorg men jag vill dela en sak med dig. Jag förlorade min pappa för tidigt och vill berätta om något som har tröstat mig mycket. Du vet hur folk säger att människor inte kan försvinna så länge vi tänker på dem? Det är sant. Det är så. Jag tyckte det var en klyscha tills jag själv klev rakt in i bevisen. Om du tänker på alla de stunder som du _inte_ träffat din mamma, livet igenom… All tid som hon inte funnits i din fysiska närhet? Visst fanns hon i ditt liv även de stunderna? Levande i dig. Precis så kommer hon att fortsätta finnas. Alltid, alltid. Det är till stor del så vi existerar i varandras liv; genom tankarna och känslorna. Förlåt om det låter flummigt, jag menar detta helt konkret: Din mamma kommer inte att försvinna. Och du är starkare än du tror, det är vi alla. Hang on in there.

  Till Sandra: Shit vad du skriver bra. Och så starkt att du delar din sorg med dina läsare. Att du inte gömmer den. Jag tror att det tröstar så otroligt många, och hoppas att den tanken i sin tur tröstar dig. Att vara särskild och alldeles speciell i världen :). Det var jag som skrev kommentaren om länder, men jag glömde en viktig sak: Det går snabbare att komma över ett bra förhållande än ett dåligt. Det är bevisat vetenskapligt och beror på att i en svajig eller ojämlik relation kommer belöningarna oregelbundet och det skapar ett kemiskt beroende (det säger pang i beroendecentrat i hjärnan). Casinospel bygger på samma princip. När du inte vet hur det ska gå så blir din bindning starkare. Så ironiskt nog är det betydligt mindre tidskrävande komma över en vacker kärlekshistoria än en ful.

 21. Jag känner bara jävla helvetes skit. Det gör så panikont och den där känslan, när man inte förstår vad som händer eftersom det inte kan hända, eftersom det inte får hända. När det gör så panikont att man inte ens vet hur man ska ta nästa steg. Jävla helevets skit.

  <3
  Jag tycker så mycket om sättet du skriver på, förresten!

 22. Måste verkligen bara kommentera en gång. Du är bäst. Jag vet att inget speciellt man skriver kan hjälpa så mycket, utan bara att någon/flera/alla bryr sig. Och att det går över. Kanske aldrig helt, men att tänka att något ska försvinna helt är ju faktiskt en än värre tanke. Tycker jag i alla fall. Du är fin, Tack.

 23. din fiaste krönika någonsin. Och så förbannat sorglig.
  Tänkte bara säga att du är bäst och jag började gråta. puss.

 24. Åh, det är verkligen så himla hemskt att läsa om allas trasiga hjärtan. Vill bara läka oss allihop! Hade jag varit rik skulle jag ha ordnat en hejdundrande fest i Tokyonatten (finns nog inget bättre än Tokyonätter) där vi alla kunde kramas och sjunga karaoke och glömma allt som gör så jävla ont <3

 25. Och så måste jag berätta att jag såg din bror Jack i veckan! Det som är så roligt med att följa bloggar är att man ”lär känna” folk. För om jag inte hade läst din blogg, hur hade jag annars vetat vad han heter när jag såg honom, och att han har pluggat på tema film i New York? :) Tack!

 26. Men fina du vilken fin krönika! Hur vacker skriven var inte denna?!?! så ärligt, så vackert och så himla brutalt. Du är så stark! Du klarar det här <3

 27. och till fina signaturen A: Snälla börja blogga! Du skriver så förbaskat klokt!!!! Scannar i sandras blogg efter dina kommentarer nu

 28. Herregud vad jag blev ledsen när jag läste det här. Åh jag känner fortfarande med dig Sandra och så himla himla mycket. Jag vill bara krama dig så hårt tills du känner dig lite lyckligare igen. Men hur du än mår så har du absolut inte gjort ett enda fel. Det är han som har ljugit för dig och det är han som har gjort slut över telefon efter fyra och ett halvt år. Du kommer hitta tillbaka till din fantastiska tillvaro snart igen och du kommer bli lycklig igen och inte han.

  Hjärtat spricker i tusen bitar när ett förhållande tar slut och man inte har någon som helst aning att den man älskar över allt annat har planerat någonting i smyg och att man snart kommer att blir lämnad. Det är en fruktansvärd känsla och det tar så så lång tid att komma över det. Men du kommer klara det här för du är stark och du är fin och du är helt fantastisk. Du kommer aldrig någonsin glömma hur han stampade sönder ditt hjärta men du behöver aldrig aldrig leva med ett dåligt samvete.

  Sträck på dig Sandra för du är bättre än honom! Så mycket bättre!
  Stor styrkekram <3

 29. Jag vill också läsa signaturen A:s blogg!

  Och Sandra, fantastiskt fin/hemsk krönika. Du skriver så bra och så äkta.

 30. helt fantastiskt starkt och bra skriven krönika sandra! Så fruktansvärt sorgligt och hemskt på samma gång. du är helt fantastisk, glöm inte det!

 31. Jag är också där, i uppbrottet med någon jag älskar över allt annat. det känns som om jag är helt trasig hela jag. som om jag för alltid kommer vara trasig. men tack vare att du berättar och delar med dig, så hittar jag i alla fall orken till att fortsätta andas och lita på att jag en dag kommer gå att limma ihop igen.

 32. Det är så pricksäkert och det träffar precis där det ska och ger mitt hjärta så himla mycket hjärtesorg. Det är så fint och hemskt på samma gång.
  Bästa, bästa Sandra.

 33. Lika: Sandra wrote an article in Sofis mode about the last friday she and Ludvig were together and the night he called her over the phone and said that he wanted to break up after four and a half year. She explains in the article that she was wondering why Ludvig was so quiet and for how long. A second? Thousand seconds? After the break up Sandra wanted to curl up in foetal position on the street but realized that the moment will never go away. But six weeks earlier Sandra and Ludvig visited Brooklyn and she was so happy. She could feel the warm summer breeze and smell the flowers and the cherry trees. ‘So damn pretty like a bad romantic comedy’ she writes.

  Sandra spoke to Ludvig and said that many people is probably getting married here and he answered: ‘Yes but we should marry in France’ and he looked at her and laughed.

  My english is quite rusty but I hope you understand. A big hug to you!

 34. Tycker så galet synd om dig och alla som har ett krossat hjärta där ute i världen!!!! Tänk på att han som fick dig att må så bra inte var den rätta utan han var bara en snabb påminnelse av livet som säger – Hej du där! Den killen som är den rätta kommer få dig att känna dig ännu lyckligare, gladare, kärare, och det bästa av allt, han väntar på dig där ute i folkvimlet, du måste bara se honom, han är alltid närmare än du tror <3

 35. Aj. Det gör så ont i hjärtat av att läsa sånt här. Och planerna och drömmarna som gick sönder. Jag är så imponerad över hur du lyckas skriva så bra och hjärtskärande när du själv är helt trasig på insidan. Du är så bra, ta hand om dig

 36. Oj! Jag är en bokläsare av största mått och läser otroligt mycket av alla slags författare men det här är första gången som en text verkligen fick mig att störtgråta pang bom sådär…

  Finfina du, ta vara på din skrivartalang och ta vara på dig.

 37. Ifall du skrev en bok skulle jag knappast läsa något annat än den, om och om igen. Ta hand om dig.

 38. Det knastrar i hjärtat. Mitt är inte helt än.
  Hur kan något så hemskt, på något sätt ändå bli vackert i text?
  Vill inte säga att jag vet hur det känns. Det vet ingen.
  Men jag känner igen mig i varenda textrad.
  På något sått kommer man bli stark igen. På något sätt. För den där tiden, hur mycket jag än har hatat tiden, så läker den alla sår… I alla fall nästan…

 39. åh sandra. jag har nästan samma sak just nu, inte riktigt lika hemskt, men lite samma. sandra, sandra, sandra. det gör så ont. vart ska man ta vägen när det gör så förbannat ont.

 40. Jag vill gråta när jag läser det här, så fruktansvärt känslosamt. Men du är stark Sandra, att du kan skriva den här texten och delen den med världen bevisar hur stark du är.

 41. Tack för att du skriver om ditt trasiga hjärta. Jag är i samma situation och det är så skönt att läsa att någon annan också känner som jag. Allt jag vill är att skrika rakt, ut för ingenting annat hjälper. Vill bara att han ska älska mig igen. Hålla min hand och aldrig släppa taget.

 42. Du skriver så otroligt vackert och fint att jag blir olyckligt kär utan att ens vara kär. Det skär i mitt hjärta och din text berör mig in på djupet. Väldigt sällan känner jag för att börja gråta av något jag ser, läser eller hör men nu är tårarna nära. Ta hand om dig. Och skriv mera.

 43. Den oerhörda sorg som kom över mig när jag blev lämnad fick mig att känna att jag inte kunde andas. Hjärnan gick på högvarv, hur ska jag få honom tillbaka? om jag hade varit på ett annat sätt, hade han inte lämnat mig då? Det var mörka tankar som jag innerst inne visste inte spelade någon roll egentligen. Jag ville ju inte vara med någon som inte ville vara med mig. Man kan ju inte tvinga någon att älska en, även fast man då önskade att det gick, för att det skulle gå lite lättare att andas just då.

  Sorgen avtar dag för dag och 10 år senare är jag gift med den finaste mannen jag kan tänka mig. Men känslorna från den tiden när jag mådde så dåligt kommer aldrig att försvinna, när jag läser din text är jag 23 år igen och vet inte när jag kommer att kunna skratta och känna lycka igen. Kärlek berör på så många plan och du är fantastiskt duktig på att sätta ord på känslor, fortsätt med det. Fortsätt att älska, bli inte avskräckt, du kommer att hitta någon som vill ha din kärlek för att du är den du är, du är Sandra.

 44. Det känns som att jag går sönder när jag läser din krönika. Luften går liksom ur mig och det gör fruktansvärt ont. Och så minns jag hur det var själv. Jag har inte vågat igen efter det, inte vågat hoppa, inte orkat läka. Men jag hoppas så innerligt att du vågar tro på kärleken igen någon gång.

 45. Fina du, du skriver så himla fint. Du förmedlar känslor väldigt fint, oavsett om det är härliga eller vidriga känslor. Krönikan får det att vrida om i magen och smärtan känns. Jag hoppas att du mår lite bättre nu efter några veckor, även om det självklart tar tid.

  Du är en av få som får mig att faktiskt vilja skriva igen, det är år sedan sist och det har inte blivit av än. Men kanske framöver.

  Stor kram!

 46. Lisa Marie: Almost right, it was Ludvig who said that ”a lot of people probably get married here”, and Sandra said ”yes, but couldn’t we get married in France”. Then he laughed and said that she was weird/crazy thinking about stuff like that.

  Någon annan skrev också något om att de diskuterat giftermål, men det är ju inte riktigt sant, att en person nämner något är inte samma sak som att två pratar om det. Jag menar inte att det egentligen spelar någon större roll, men en del verkar vilja få det till att Ludvig varit så elak och svängt fort, men det vet vi faktiskt inget om. Känslor förändras, man är inte elak för det, men det är fruktansvärt hur ont det gör och hur hemskt det känns. Men det blir inte bättre av att liksom skylla på att någon är dålig, så enkelt är det inte. Sandra älskar honom ju (vad jag förstår), inte har hon varit tillsamman med en hemsk människa i dessa år, det tror jag inte en sekund på.

  Jag tror att det är mycket bättre att försöka se det som varit som något fantastiskt, en rolig och lärorik tid i livet som man fick dela med någon. Man reste tillsammans ett tag. Sedan gör det fruktansvärt ont att skiljas åt, men att försöka odla någon slags bitterhet blir man knappast lycklig av. Det verkar ju nu inte Sandra göra heller, men en del som kommenterar verkar tyvärr göra det.

 47. Det där gör ont i hela kroppen. I min situation idag, så känns det som att jag aldrig har varit med om sådan smärta, eftersom jag idag har kommit över det. Men jag lovar att det kändes precis sådär då också.

 48. jag gråter aldrig till blogginlägg, men detta är ta mig fan det värsta jag har läst! och samtidigt det modigaste! du är så stark sandra, och det hemska är att du troligtvis inte förstår det själv! så nu gråter jag några tårar för dig och ditt trasiga hjärta och önskar att det hjälpte. precis lika mycket som du har hjälpt mig genom att blogga nästan varje dag och låtit mig läsa. du är stark. du är den modigaste jag vet!

 49. Den berörde, jag glömde allt vad omgivning heter och bara läste. Och kände. Det gör så ont i mig Sandra att du ska behöva uppleva detta. Men jag hoppas hoppas att du ser en strimma av ljus någonstans i världen som är så himla knäpp men ändå magisk.

 50. Du skriver så vanvittig fint. Jeg følte jeg satt ved siden av deg på gaten og gråt da jeg leste det. Du er enestående nydelig og fantastisk flink!
  I framtiden kommer noe ENDA bedre – det lover jeg!
  <3

 51. Frida: Haha nästan rätt men tack! Det spelar faktiskt ingen roll om känslor förändras. Man gör inte slut på ett sådant fruktansvärt sätt som Ludvig gjorde gentemot Sandra. Det är så hemskt och så elakt att det inte går att sätta ord på det. Så klart att Sandra har älskat honom! Det har hon beskrivit så fint och Ludvig har säkerligen varit en alldeles alldeles underbar pojkvän under deras fyra och ett halvt år tillsammans men att göra såhär? Alltså nej.

  När jag var femton år var jag tillsammans med en pojke som var två år yngre än jag. Och jag gjorde slut över msn dagen innan vår skolbal trots att han hade lärt sig att dansa vals för min skull. Vi hade inte alls varit tillsammans länge men han var så himlastormande förälskad och blev aldrig sig lik efter det för jag krossade hans hjärta och stampade sönder det i småbitar. Jag är absolut ingen hemsk människa men det jag gjorde var fruktansvärt och så elakt.

  Så man kan faktiskt vara riktigt riktigt elak när man gör slut även om man har varit världens bästa under hela förhållandet. Och det har Ludvig varit eller hur?

 52. Lisa Marie: Men vad är det som är så hemskt med hur han gjorde slut? Vet du något som Sandra inte har skrivit? Det enda vi vet nu är att han sa det i telefon, och det är ju såklart inte optimalt men vad var alternativet när de bor så långt ifrån varandra? Hade han sagt det när hon var där så hade du förmodligen tyckt han var hemsk som lät henne resa dit bara för att han skulle göra slut. Det är möjligt att det var mer som var illa med hur han gjorde det men det har faktiskt inte stått här i så fall.

  Men framför allt tycker jag att du ska sluta tycka en massa saker om honom över huvud taget här, Sandra är ju den som vet vad som har hänt, lägg inte en massa negativa känslor på henne, hon har nog så det räcker ändå.

 53. tack för alla fantastiska kommentarer. ni är underbara.

  och snälla snälla spekulera inte i om ludvig gjorde rätt eller fel eller om han är dum eller inte. jag vill inte hänga ut honom på det sättet och jag skriver bara ur min egen roll i det här uppbrottet. vi var ihop i 4 och ett halvt år så jag vet att han inte är ett pulver. varför han valde att avsluta det på telefon och om det är rätt eller fel orkar jag inte ens spekulera i. vi lämnar det så.

  och magdalena! läs alla fina kommentarer som folk skrivit till dig här och läs underbaraclaras blogg, hon gick igenom precis detta för några år sedan. tänker på dig tusen gånger om. <3

 54. Har inte kommenterat tidigare, antar att jag inte vet vad jag skulle skriva. Sandra, du skriver så fint hela tiden. Även om det är sorgliga saker, som detta. Jag blev chockad över att det tog slut, likaså många andra läsare här. Det fick mig tänka extra på min pojkvän. Att allt kan gå över på ett dygn. Sen dess har jag försökt uppskatta all minsta bra sak.
  Kan säga att det tar tid innan det känns okej, du kommer känna dig riktigt bra igen förr eller senare. I vår ögon är du alltid underbar.

 55. Påminner mig om när mitt ex sa att vi skulle ha barn tillsammans (jag ville/vill inte ha det men bara att säga det är en stor sak) och sen plötsligt inte kände något för mig längre en och en halv vecka senare. Det gjorde ont kan man säga.

 56. Har aldrig kommenterat i en blogg någon gång och kommer aldrig göra det igen
  men just idag ville jag säga något. Länge sedan var jag Ludvig
  och min pojkvän bodde i NY. Lustigt det där. Jag gjorde slut med honom på
  telefon, inte för att jag inte orkade åka till NY, eller för jag ville vara elak eller för att jag inte hade respekt för honom utan för att jag plötsligt kände att jag inte kunde låtsas en enda sekund till. För min skull, men mest för hans. Han var alldeles för bra för att inte få vara med en tjej som verkligen älskar honom av hela sitt hjärta, som skulle göra vadsomhelst för honom och som känner samma sak för honom som han känner för henne. Jag älskade honom för mycket för att ta det ifrån honom för riktig, uppslukande kärlek förtjänar alla och det kunde jag inte ge honom längre. Så Sandra, behåll bara det fina i det ni hade och om han är som jag så får du aldrig tro att han inte verkligen älskade dig. <3

 57. Jag både log och grät mig igenom denna text. Du har ett underbart skrivspråk trots det sorgliga innehållet. Fortsätt såhär, älskar dina texter! ♥

 58. När jag läser dina ord Sandra dras jag tillbaka i tiden till de gånger jag varit där du var den där fredagen. Jag återupplever jag känslan av att falla, att med skräck se hur marken under mina fötter dras undan och se avgrunden. Avgrunden det innebär att vara utan honom. Utan honom. HONOM. Avgrund.
  Jag föll. Landade. Och klättrade upp.

  Sedan hände det igen. Slut, men mindre djup avgrund och mjukare landning. För jag visste. Jag kommer inte dö. Jag vet hur att klättra upp igen.

  Jag känner dig inte Sandra men tänker fan på dig varje dag och skickar varma kramar ända bort till älskade NY.

 59. Det är så sorgligt att läsa och jag känner med dig. Det är så jävligt, vilken sida man än står på och det gör så ont. Jag kommer inte ge några tröstande ord, för det finns inget jag kan säga. Men jag förstår dig och jag känner din sorg i mitt hjärta <3 och jag känner att jag aldrig mer vill uppleva det du precis varit med om, men jag hoppas att jag vågar älska ändå. Att vi båda vågar oss tillbaka till det fina en dag.

 60. Gtåter ögonen ur mig in i min nalle och undrar hur många månader till. Det har gått 12,5 och jag tänker fortfarande på honom varje dag. Kan inte göra fler saker mot mig själv som jag inte redan gjort så jag antar att jag börjar om från början igen. Men det hjälper att läsa om när du var 22. Tack för det <3

 61. Det her var måske din bedste kronik, indtil videre. Den fik alle følelserne, fra den gang jeg stod i en lignende situation, til at vælde op i mig igen. <3

 62. Du borde skriva en bok. För du skriver olidligt bra. Sitter mer tårar i ögonen nu. Och en klump i magen.

 63. Magdalena ovan, en stor kram till dig fast jag inte känner dig. Jag kan inte förstå, men jag kan föreställa mig. Och Sandra, så fint skrivet.

 64. Kan vara det finaste, hemskaste, mest hjärtskärande och rörande jag läst. Jag tänker, knäppt nog, ofta på dig och hoppas att du mår bättre. Har läst din blogg i flera år och har alltid tipsat mina vänner om din blogg, och de flesta har fastnat för din talang och skönhet! Kram <3

 65. Vackert skrivet! Hoppas du mår bättre snart (vet att du kommer göra det) lovarlovarlovar. <3<3<3<3

 66. åh jävlar vad jag gråter för dig. mest för att de där kortfaktafrågorna har blivit så tomma på något vis. uschblä.

 67. Jag fick tårar i ögonen när jag läste detta Sandra. Jag känner dig inte och du känner inte mig, men har följt din blogg sedan du började skriva (mer eller mindre) och när man följer någon så länge – på avstånd men ändå nära – är det omöjligt att inte känna något alls. Dina ord är så beskrivande

 68. Jag har följt din blogg i några år nu. Frän världens alla härn jag befunnit mig i. Jag vill därmed bara säga att jag önskar att jag kunde krama dig och göra någonting för att du skall må bättre. Du är så fin, så fin Sandra. Glöm inte det. Det finns ett hav med människor som känner kärlek för dig även fast vi aldrig träffat dig. Sänder sig stora styrkekramar, nu från Göteborg. Live life and be fabulous darling! Just as you should!

 69. varje gång jag kikar in på din blogg hoppas jag att du har skrivit ett inlägg om kärlek, för varje gång jag läser ett, hjälper det mig en bit framåt. det får mig att förstå att jag inte är ensam om detta och att vara så jävla kär i någon man vet att man aldrig kan få tillbaka..

  ta hand om dig kära du.

 70. mina ögon tåras och jag får kräkkänsla i kroppen. det gör ont, för detta är bland det värsta jag läst, för det är så träffsäkert och äkta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>