stones in exile.(my screencaps)

Nina tipsade mig om en Rolling Stones-dokumentär som jag nu måste tipsa vidare om till er. Mest för att de är så himla heta allihopa och man helst vill resa tillbaka lite i tiden över helgen.
1971 flyttade hela gruppen till Nice i ett halvår på grund av skatteproblem. Där bodde de i en villa med alla barn och fruar och rökte gräs, drack rödvin och spelade in skivan Exile on Main Street om nätterna. En fransk fotograf kom dit för att ta lite bilder men det blev helt enkelt så att han stannade med dem under hela tiden och dokumenterade vistelsen. Och så blev det den här dokumentären, Stones in Exile. Himla bra, och tjejerna är så jäkla fina i sina långa luggar, brittiska tandrader och tunga ögonfransar.
Se vetja!
.


Nina recommended the Rolling Stones documentary Stones in Exile and I watched it a couple of days ago. Fell in love with that summer of 1971 when they all lived together in a villa in Nice and made the album Exile on Main Street.

sandra
 1. Isabelle skriver

  Åh, tänk ändå om det fanns en liten tidsmaskin som kan kunde åka tillbaka med och hänga med dem för en stund… Varför kan ingen uppfinna det nån jäkla gång! ;)

 2. Erin skriver

  A fantastic documentary and a brilliant album!

 3. Cat skriver

  Såg den på svt för ett par år sedan och av det lilla jag minns så var den grymt bra. Håller med Isabelle: Varför kan ingen uppfinna en tidsmaskin?

 4. Kerstin skriver

  Det allra värsta är att jag som var med på den tiden inte hade vett att uppskatta’t ordentligt!

 5. Madeleine/Sister Disco skriver

  ah, jag fullkomligt älskar dokumentärer och jag älskar Rolling Stones. MEN. allt som hände och allt de släppte efter att Brian Jones dog 1969, finns inte för mig. jag tycker att tiden då han var med, var Stones’ bästa. verkar vara en fin dokumentär, men jag vet inte alltså. ska fundera på saken. men tack för tipset!

 6. linis skriver

  den låter ju awesome! ska jag absolut se!

 7. Hanna skriver

  Mer sånt här! Vet du var man kan se den? Tack för en inspirerande blogg!

 8. Nova skriver

  Den verkar himla fin, men åh Sandra, jag dör. Snart kommer hon hit och det var ju min idé att vi skulle fortsätta umgås som vänner, men hur ska jag kunna förhålla mig som en vän när jag vet att han kommer lägga armarna runtom henne så som han gjorde med mig för bara en månad sedan? Och jag vet inte hur länge hon stannar denna gång, hur jag ska portionera upp smärtan? Jag är så himla rädd att han kommer ställa mig helt åt sidan, att jag aldrig mer kommer vara i den där jäkla varma trygga famnen, att hans idoga försök till att få mig i sin närhet och att må bra kommer sina. Sandra, mitt liv samanfattat är han bland det viktigaste som hänt mig, jag hade aldrig klarat mig utan honom, vad gör man om en sådan person inte längre riktigt är?

 9. Prettygreentea skriver

  I must try to watch it this weekend.

 10. Anna skriver

  Åh, vad fint, vill ju krypa in i bilderna, ser så bekymmerslöst ut :)

 11. Joakim - STORBLOGGAREN.SE skriver

  Min moster är med i den. Hon var tillsammans med Bill på den tiden. :)

 12. Karin skriver

  åh ja! måste se!

 13. Therese skriver

  WOW! Skitfina bilder, ser så effortless ut? Om man ändå levde på den tiden…

 14. namnet skriver

  åh. det här gjorde lite ont att läsa/titta på. exile on main street är nämligen den-där-killens favoritskiva all times alla kategorier. saknar honom så jävla mycket. tror aldrig att han kommer tillbaka mer

 15. Karin skriver

  den är så himla bra!!!!

 16. felicia skriver

  Hej Sandra! Jag undrar om du kan berätta lite om Tulum, hur det va och vad maten kostade? Jag och min pojkvän ska åka dit i två veckor :) Hur mycket la man ut på lunch, drinkar och middag på en dag?
  PUSS!

 17. fråga skriver

  Hej jag har en fråga jag jättegärna skulle vilja ha svar på.
  den lyder såhär: vilken utbildning har du alltså från gymnasiet till universitet?
  det vore jättekul att veta eftersom att jag är intresserad av att skriva osv :)

 18. Melinda skriver

  är så glad att du bloggar varje dag trots att du har det jobbigt. ditt bloggande gör livet lite mindre jobbigt för mig. =)

 19. Jenny skriver

  lite kul att en massa instrument blev stulna och de inte märkte något eftersom de var så höga…

 20. oroshjärta skriver

  Avgudar den dokun sanna rocklivspojkar<3

 21. C skriver

  de som kom på att killar ska vara korthåriga… MAY YOU BURN IN HELL FOR ALL ETERNITY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 22. fani skriver

  HUR ska man se den? har letat men hittar inte riktigt. älskar såna där dokumentärer, hoppas jag hittar.

 23. DAVID skriver

  bra tips! coola bilder! :)

 24. fani skriver

  åå hittade!

 25. Emelie skriver

  Ah, perfekt. Jag är precis inne i en rockperiod! Lyssnar massa på The Who, The Kinks, David Bowie, Queen. Vill fly tillbaka i tiden!
  Har du sett Almost Famous? :)
  http://open.spotify.com/user/candycigarette/playlist/37GmFtEySxYCR2SFpvmwdn börjat bygga en spellista!

 26. Cecilia skriver

  Gräs var det som de använde minst. Heroin flödade, kokain och allt annat som gick att få tag på. Läs Keith Richards biografi Life. Där får man verkligen en inblick i hur det va. Allt annat än den glamour som skildras i dokumentärer som Exile.
  En bra bok att försvinna in i när ens egen verklighet inte lockar. Tack för en fantastisk blogg!

 27. Joella skriver

  Sandra! Har en fråga till dig. Hur klarar du New Yorks sommarhetta??

 28. Ira skriver

  Thanks for inspiration!

  b-becky.blogspot.com

 29. m skriver

  Cecilia: Precis!

 30. Jennica skriver

  Rolling Stones är verkligen mina hjältar, och Stones in Exile perfekt vardagsflykt. Behövs mer vissa dagar mer än andra, och den här söndagen är den min bästa vän.

 31. elin skriver

  älskar, älskar, älskar när keith säger ”mick is rock and I am roll”

 32. Linn skriver

  då måste jag tipsa dig om stones filmen ”Stoned” där bla Tuva Novotny är med. Tycker den är riktigt bra och tror du skulle gilla den.. http://www.imdb.com/title/tt0426627/

 33. rara clara skriver

  Jag har ett önskeinlägg! Jag skulle verkligen uppskatta om du kunde göra en sammanställning av bra böcker att läsa på semestern. Sånt som är bra att plöja på stranden, regniga dagar, på långa tågresor osv. Jag vill ha något som får mig att glöma tid och rum, att sluka och bli slukad av. Lite som när var barn, gud vad jag saknar den känslan!

 34. Tilda skriver

  Jag dör ju. Det ser helt fantastiskt ut och kan inte förstå varför jag inte sett den tidigare. Tacktacktack!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
It's a wrap with @jeansforall ! 👏✌️
Arkiv
Twitter @niotillfem