stones in exile.(my screencaps)

Nina tipsade mig om en Rolling Stones-dokumentär som jag nu måste tipsa vidare om till er. Mest för att de är så himla heta allihopa och man helst vill resa tillbaka lite i tiden över helgen.
1971 flyttade hela gruppen till Nice i ett halvår på grund av skatteproblem. Där bodde de i en villa med alla barn och fruar och rökte gräs, drack rödvin och spelade in skivan Exile on Main Street om nätterna. En fransk fotograf kom dit för att ta lite bilder men det blev helt enkelt så att han stannade med dem under hela tiden och dokumenterade vistelsen. Och så blev det den här dokumentären, Stones in Exile. Himla bra, och tjejerna är så jäkla fina i sina långa luggar, brittiska tandrader och tunga ögonfransar.
Se vetja!
.


Nina recommended the Rolling Stones documentary Stones in Exile and I watched it a couple of days ago. Fell in love with that summer of 1971 when they all lived together in a villa in Nice and made the album Exile on Main Street.

Kommentarer

 1. Åh, tänk ändå om det fanns en liten tidsmaskin som kan kunde åka tillbaka med och hänga med dem för en stund… Varför kan ingen uppfinna det nån jäkla gång! ;)

 2. Såg den på svt för ett par år sedan och av det lilla jag minns så var den grymt bra. Håller med Isabelle: Varför kan ingen uppfinna en tidsmaskin?

 3. ah, jag fullkomligt älskar dokumentärer och jag älskar Rolling Stones. MEN. allt som hände och allt de släppte efter att Brian Jones dog 1969, finns inte för mig. jag tycker att tiden då han var med, var Stones’ bästa. verkar vara en fin dokumentär, men jag vet inte alltså. ska fundera på saken. men tack för tipset!

 4. Den verkar himla fin, men åh Sandra, jag dör. Snart kommer hon hit och det var ju min idé att vi skulle fortsätta umgås som vänner, men hur ska jag kunna förhålla mig som en vän när jag vet att han kommer lägga armarna runtom henne så som han gjorde med mig för bara en månad sedan? Och jag vet inte hur länge hon stannar denna gång, hur jag ska portionera upp smärtan? Jag är så himla rädd att han kommer ställa mig helt åt sidan, att jag aldrig mer kommer vara i den där jäkla varma trygga famnen, att hans idoga försök till att få mig i sin närhet och att må bra kommer sina. Sandra, mitt liv samanfattat är han bland det viktigaste som hänt mig, jag hade aldrig klarat mig utan honom, vad gör man om en sådan person inte längre riktigt är?

 5. åh. det här gjorde lite ont att läsa/titta på. exile on main street är nämligen den-där-killens favoritskiva all times alla kategorier. saknar honom så jävla mycket. tror aldrig att han kommer tillbaka mer

 6. Hej Sandra! Jag undrar om du kan berätta lite om Tulum, hur det va och vad maten kostade? Jag och min pojkvän ska åka dit i två veckor :) Hur mycket la man ut på lunch, drinkar och middag på en dag?
  PUSS!

 7. Hej jag har en fråga jag jättegärna skulle vilja ha svar på.
  den lyder såhär: vilken utbildning har du alltså från gymnasiet till universitet?
  det vore jättekul att veta eftersom att jag är intresserad av att skriva osv :)

 8. är så glad att du bloggar varje dag trots att du har det jobbigt. ditt bloggande gör livet lite mindre jobbigt för mig. =)

 9. de som kom på att killar ska vara korthåriga… MAY YOU BURN IN HELL FOR ALL ETERNITY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Gräs var det som de använde minst. Heroin flödade, kokain och allt annat som gick att få tag på. Läs Keith Richards biografi Life. Där får man verkligen en inblick i hur det va. Allt annat än den glamour som skildras i dokumentärer som Exile.
  En bra bok att försvinna in i när ens egen verklighet inte lockar. Tack för en fantastisk blogg!

 11. Rolling Stones är verkligen mina hjältar, och Stones in Exile perfekt vardagsflykt. Behövs mer vissa dagar mer än andra, och den här söndagen är den min bästa vän.

 12. Jag har ett önskeinlägg! Jag skulle verkligen uppskatta om du kunde göra en sammanställning av bra böcker att läsa på semestern. Sånt som är bra att plöja på stranden, regniga dagar, på långa tågresor osv. Jag vill ha något som får mig att glöma tid och rum, att sluka och bli slukad av. Lite som när var barn, gud vad jag saknar den känslan!

 13. Jag dör ju. Det ser helt fantastiskt ut och kan inte förstå varför jag inte sett den tidigare. Tacktacktack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>