kung fu fighting, dancing queen, tribal spaceman and all that’s in between.


Jag var 13 år när jag fick mina första Buffalos. Det var ett par mörkblå med vita detaljer och att plocka ur dom ur kartongen, snöra på och försiktigt drar over kardborrbanden var minst sagt en religiös upplevelse. Jag hade dem varje dag. Allra oftast till kritvita gul&blå jeans som jag hade sytt in så de knappt gick att få på sig, eller till korta kjolar med svart spetskant. Mitt andra par införskaffades i slutet av sjuan, ett par pastellblå utan snörning och min bästa vän bytte upp sig till ett par lackröda. Vi köade till Spice Girls-konserten i 14 timmar och stod längst fram och grät. Hetsgrät, så att ögonskuggan rann ut och glitterrouget kladdades bort.


De kallade oss för idioter i skolan, jag hade skåpet fullt av bilder på Geri Halliwell och kunde danserna till alla deras musikvideos (kan de faktiskt fortfarande). I mitten av åttan ställde jag skorna i garderoben, mest på grund av att de tappade sin magi. Brudar i adidasbyxor och stram tofs som kom till vårt högstadium för att slåss bar buffalos, och jag i min blå plastklänning och rosetter i håret jämfördes med dom helt plötsligt. Det var ju helt fel, de var ju så arga, jag var ju Ginger Spice! I nian gav jag bort mina två par till min teatergrupp, sa tack och hej, ni kan säkert använda dem i en pjäs, jag kommer aldrig mera i mitt liv röra platåskor.


Men!!


Jag stod i kö i en och en halv månad för det här lilla paret. De sålde slut i min storlek direkt och i tisdags fick jag ett mail om att de kommit in igen, kastade mig pa datorn, beställde ett par, betalade extra mycket frakt för att de skulle komma inom ett dygn och nu är de här.


Geri Halliwell var lika gammal som jag är nu när hon stod på Globens scen och hoppade runt i korta hotpants och svarta buffalos. Jag stod nedanför med skakig engångskamera och torkade tårarna på en magtröja. Jag tänker att cirkeln är sluten nu.


.


Once a spice girls fan, always a spice girls fan. These are my new buffalo platforms. First time in 14 years.

sandra
 1. Lisa skriver

  åh va fina!

 2. Petite Caja skriver

  Ginger, min favorit av dem :) Och åh, ser fram emot att se mer av dessa skor i framtiden.

 3. Elise skriver

  Haha, fan va najs!
  Det var det sista man kunnat tro, att Buffalos skulle bli hett igen.. om än i lite mer diskreta versioner :P Kul!
  Hare gött

 4. Linnéa skriver

  Magiskt. Jag är lite kär i slutna cirklar.

 5. pauline skriver

  Älskade detta inlägg!

 6. Marita skriver

  Eg elskar dette! <3

 7. Steph skriver

  Men hallå!
  Det sägs att dom ska återförenas på OS i London?

 8. köttet skriver

  kärlek till skorna, spice girls och dig

 9. Rana skriver

  haha åh vad spexiga och fina! spice girls återförenas ju förresten nu till OS, FETT!!!!

 10. thesadbox skriver

  Vackra sandra, hoppas att du får uppleva massa nya äventyrer i dina nya skor. Jag sitter här och funderar på att ringa kl 3.30 på natten till han som krossade mitt hjärta. Jag försöker att hindra mig själv. Men han är full och på nån fest. Och tänk om han går hem med någon? Någon annan? Gud jag dör

 11. Sandra skriver

  the sad box – ring Inte!!!!

 12. sara skriver

  löjligt fina!

 13. oroshjärta skriver

  Men åh!!! Ska man gå ett varv till kanske??.

 14. Malin skriver

  ÅÅh, svinsnygga skor och älskar den lilla berättelsen som följde med, haha :D

 15. Vicky skriver

  och så har du en hel internetvärld som står och hoppar tårögt vid dina fötter.

 16. Erica skriver

  Underbart! Älskar att buffalos börjar komma tillbaka. Dels de riktiga, de ifrån Buffalo (solestruck har ju fått in en massa fina och likaså office.co.uk) och dels andra fina platådojjor. Har fortfarande inte använt mina (de här: http://bambielux.blogg.se/2012/april/sthlm-3-platform.html) eftersom jag inte orkat impregnera dem (men på lady gaga-konserten ska jag inviga dem. Tänker att jag kommer behöva lite höjd då) men jag ääääälskar dem hur mycket som helst. Förstår din lycka! <3

 17. Smultron skriver

  Hej Sandra! Vet du va? Nu har jag motionerat varje dag hela sommaren och från 62 kg vägde jag idag bara 58! Det är så fint att jag nästan gråter. Jag vägde 49 en gång och hade världens komplex för att jag var smalast i hela världen! (Jag är närmare 170, längden spelar ju också roll.) Men jag var också hjärtebrusten då! Tills jag blev frisk, frisk från svartsjuka och sånt. (Nej, jag hade ingen ätstörning fastän de alla påstod det! Jag åt som en galning men grät ut allt direkt. Måste gå hemskt mycket energi när man gråter.) Men sen blev jag på grund av hjärtat ledsen igen och den här gången tröståt jag och gick upp till 65! Och vilken ångest jag haft och så dåligt jag mått och så jag hatat min kropp. För jag är inte stor ,jag är liten! Liten inombords, att va 65 framför spegeln skulle aldrig gå att vänja bort!

  Men nu är jag glad igen! Jag äter som ett friskt barn och motionerar för att må bra. På resan har jag lärt mig att jag måste ta hand om min kropp för att älska den! Kroppen ska tas hand om som ett barn,. Och energin, den får man på köpet.

  Du har säkert magrat nu efter L och jag vet hur, kroppen vill ta slut. Jag blir så arg om dagarna här för pratar jag om dej och hjärtan jämt men ingen i min närhet förstår! De säger att de gör men de gör de fan inte! För det märker jag. De har inte vart med om grejen som du och jag.

  Tack för att du bloggar!

 18. martina skriver

  åh vad du skriver bra

 19. Tokyo - Love skriver

  Haha, underbart! Snygga. men nja buffalo platå är nog inte min grej.

 20. Ellen Adbåge skriver

  Ååh vad härligt!! Fick du förresten mitt meddelande på Facebook om den där boken av Sara Hansson som jag tipsade om?

 21. Kajsa skriver

  Älskar när du skriver Spice Girls-relaterat!
  Själv fick jag aldrig några Buffalos när det begav sig. Det är kanske dags nu? :)

 22. emma skriver

  http://www.learnsomethingeveryday.co.uk/#/2010/01/19
  ”A broken heart is known medically as ”Takotsubo Cardiomyopathy”.

 23. Mikkaela skriver

  Åh herrejösses vad fina.
  Passar dig perfekt, Sandra!

 24. Amanda/Strawberrylicious skriver

  Snyggaste skor jag någonsin sett! JAG VILL OCKSÅ HAA!

 25. L skriver

  Jag var också ett hopplöst fan, lite för länge. Kunde också alla danser utantill (nu kommer jag bara ihåg ”Stop”). Min vän hade ett par vita buffaloskor som var de finaste i världen. Jag lånade de flera storlekar för små skorna så ofta jag kunde. Minns så väl Spice Girls-konserten. Hur mina föräldrar inte lät mig åka och jag satt hemma mot väggen och grät.

 26. Sofia - Londonbloggen skriver

  Jag älskar kläder och så och kan tycka att det är intressant hur mode/stilar är produkter av sin tid. Men det här med trender kommer jag nog aldrig fatta.

  De där Buffaloskorna var det coolaste man kunde ha på sig 1996. Fem år senare och fram till typ 2010 var man ett jävla freak om man hade ett par. Nu är de ”rätt” igen och helt plötsligt tycker folk att de är fina. Precis som de där Uggskorna som var inne ett år, totalute nästa och sen inne igen nåt år senare. Är inte ett plagg fint oavsett om alla andra också har det?

  (obs jag älskar tanken på dig som en Spice Girl och menar inte att pissa på nåns parad)

 27. Johanna skriver

  har funderat på att köpa dom röda, som är lite högre. så himla snygga, men jag blir ju så lång…

 28. thesadbox skriver

  Tack sandra, jag ringde inte men åts upp av ångest och ”vad gör han nu, pratar han med andra tjejer, har han gått med någon annan”-tankar hela natten. Jag funderar på att säga upp vänskapen med mitt hjärta nu

 29. Felicia skriver

  Åh, mer såna här inlägg! Älskar detta. Gamla bilder och tillbakablickar.

 30. M skriver

  Fantastiskt inlägg:)

 31. stefanie skriver

  gud vilket härligt inlägg! go girl!

 32. Dawn skriver

  Älskar Ginger och älskar inloggen! Verkligen söt! :)

 33. Wochenlikes | MilleMusings skriver

  [...] 5) Die Körperstillleben von Sasha Kurmaz auf Ignant 6) Die neuen Buffalos ohne Schnörkelsohle auf Niotillfem, die auf einmal gar nicht mehr wie der größte Modefehltritt ever wirken 7) 5 Tipps für gute [...]

 34. Lisa Marie skriver

  Alltså jag har aldrig någonsin tyckt om Buffaloskor. Men herregud vad fina dina skor är och du är den enda i hela universum som är så fantastiskt snygg i Buffaloskor!

 35. Karin skriver

  Har också en hel massa minnen av dessa dojor. Ägde själv ett par svartlila kopior som jag vill minnas var väldigt lika originalet. På mitt gymnasium 2002 fanns där en tjej som fortfarande hade Buffalos trots att det var omodernt sedan flera år. Att vara kicker/kickers efter åt 2000 ansågs väldigt white trash, minns jag. Det var dom som hoppade av skolan, fick barn tidigt etc.

  Nu är alltså skorna på tapeten igen. Skrev till dig på Instagram och tipsade om att de fanns på Solestruck.com, men gissar att du redan hade upptäckt detta sen tidigare. Kul att du äntligen fick tag på ett par! På SkoUno i Stockholm tror jag att de också säljs numera, är bra sugen på ett liknande par som ditt. Dessutom ser de väldigt bekväma ut med den tjocka fordringen. Synd bara de förknippas med 90-talet, är ett barn av 80-talet, var tonåring på 90 och usch, vilken hemsk tid det var ;-)

 36. Findanothergirl skriver

  åh vad du är bra.

  - min blogg handlar om tonårsångest och pojkar. snälla. läs. hjälp. något. bara att jag inte är ensam.

 37. Edith skriver

  SJUKT COOLA. Om jag ändå vore kortare och inte så rädd för höga skor så skulle jag lätt vilja ha ett par.

 38. Johanna skriver

  Det är just dessa inlägg som gör att jag läser din blogg! Älskar dem!

 39. Inspire me, Darlin' skriver

  Så himla fint!! Och märkligt!! Jag har lyssnat sinnesmycket på Spice Girls dom senaste veckorna ^^ <3

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
📘🐱
Arkiv
Twitter @niotillfem