the year my voice broke.Jag såg en så himla fin film i förrgår. The Year My Voice Broke, en australiensk kärlekshistoria som utspelar sig året 1962. Handlar om Danny och Freya som är bästa vänner, enda knixet är att han är så himla kär i henne. Sommaren hon fyller sexton och börjar hångla och röka och dricka whiskey står han bredvid och ser på, skriver poesi, gömmer sig i buskar, tjuvkikar.
Himla romantiskt är det hela tiden, och fantastisk musik, framförallt den här förstås.

YouTube Preview Image
.


I saw the Australian movie The Year My Voice Broke two nights ago. It’s such a wonderful love story about two Australian teenagers in the 60s. They are best friends and the story begins when everything is slowly starting to tear apart; she turns 16 and starts to long for kissing, whiskey and adventures.

Kommentarer

 1. Tack för tipset! Alltid kul med australiensiska filmer med min man som kommer därifrån, såg Muriel is getting married häromdagen och den är också så rolig, han skrattar alltid gott åt karaktärerna och dialekten

 2. Kolla in den här oanvända, läckra klänningen från ASOS! :) http://www.tradera.com/oanvand-silver-paljettklanning-asos-auktion_301743_160522423

 3. Ibland känns det som om din idé om romantik, är precis på gränsen till vad andra skulle kalla förföljelse och besatthet. ”…gömmer sig i buskar, tjuvkikar och stjäl hennes trosor från en tvättlina.” är något som skulle kunna användas emot honom i en rättssal. Märkligt att du romantiserar ett klart olämpligt och olagligt beteende.

 4. Hade någon gömt sig i buskar och tittat på mig samt stulit mina trosor så hade jag polisanmält skiten ur dem. Det kallas stalking och är inte ett dugg romantiskt.

 5. De underbara filmerna du gör själv och lägger till musik till. Har en fråga ang det som jag hoppas du kan hjälpa mig med… Man kan verkligen inte ta musiken från Spotify och lägga till, till filmerna utan man måste ha låtarna på datorn? Hur gör du? Tacksam för svar!

 6. Idag hade jag tråkigt på jobbet och kollade igenom lite gamla inlägg du hade gjort i best of kategorin.. så började ja känna igen vissa bilder, nu undrar jag, var inte du med på helgon.net? Har för mig att jag har frågat dig 1000 frågor om japan där..men kan missta mig ^_^

 7. Näe, usch vad läskigt! Jag tycker inte heller det låter romantiskt att bli bestulen på sina underkläder och bli smygtittad på… Oavsett ålder!

 8. För två år sen var det någon som snodde massa trosor av mig, blev superledsen för det var mina fina trosor med spets och sånt! Liksom, det var inga vita bomullstrosor med mensfläckar som kostar typ 20 spänn, det var dyra jävlar. Var ett bakslag ekonomiskt och känslomässigt för mig.

 9. I first saw this movie about 15 years ago, and I loved it. I even did a post about it last year when they finally added it to Netflix. I could watch it over and over for the cinematography alone. And how adorable is Noah Taylor? You probably already know that this is the prequel to Flirting, which is also really good and stars teenage Nicole Kidman and Thandie Newton. It was supposed to be a trilogy but the third one was never made.

 10. ”Flirting” är en otroligt fin film, men jag har inte sett ”The Year My Voice Broke”. Tack för filmtipset!

  Om vi ska fortsätta på den australienska filmtemat kan jag rekommendera ”Puberty Blues”. Det handlar om att tjejer och killar i skoluniformer, växa upp, bli kär, surfing, droger… Ja, en massa grejer. Ta er en titt:
  http://www.imdb.com/title/tt0082956/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>