Kommentarer

 1. Jag gillar den sista lappen, det skrivs så många arga att man blir glad över att se fina. Jag fick en bara igår eftersom jag hängde en grannes tvätt när hon inte evakuerat tvättstugan i tid, jag blev jätteglad och skrev en gullig en tillbaka.

 2. Jaa, Hannah och Adam! ♥ Jag såg hela första säsongen en kväll i sträck häromdagen och var till och med tvungen att göra en scrapsida om serien, så bra tyckte jag den var, haha!

 3. vill också typ strypa adam (åtminstone slå honom på käften), han är ju hemsk ju! hannah är också ganska jobbig. hela serien är lite jobbig.

 4. själv blev jag ganska livrädd för adam när han klistrade upp alla sorry-lapparna över byggnaden, cynikern/realisten i mig tänker att det liksom alldeles snart kommer att uppdagas att han har en allvarlig psykisk sjukdom. men åh, vad jag älskade avsnittet när de blev tillsammans, hur sant det egentligen var att hennes ickeförväntningar gjorde att hon betedde sig på ett sådant vis att han inte trodde att hon var intresserad av någonting seriöst. jag tror att det finns en hel massa personer som gör precis så, för det är ju läskigt att våga helhjärtat och tycka om på riktigt. och sen betedde han sig ju dessutom ganska nedvärderande och knäppt just då, vilket förmodligen även var en försvarsteknik från hans sida, som gjorde att hon inte förstod att han ville ha någonting mer. eh, sönderanalysering av deras maktspel, yes.

 5. sista lappen! fint! om alla bara hade varit ärliga, rättvisa, omtänksamma och goda så hade allt varit bättre. vi hade fortfarande haft sjukdomar och död och kärleksproblem och annat hemskt, MEN tänk ändå vad mycket bättre stämning det hade varit överallt, om man kunde lita på varandra i samhället. jag tar en banan av dig, så räknar jag med att du tar ett äpple på nåt café, vars ägare senare kanske kommer och tar en avocado av mig. EN VÄRLD UTAN PENGAR SOM BARA BYGGER PÅ TILLIT OCH SUNT FÖRNUFT. där alla är osjälviska och VILL att det ska fungera och förstår att det finns vissa ramar man måste hålla sig inom om det ska funka och också då gör det. en GOD kommunistvärld liksom. men det går nog inte. problemet är ju att vi är människor. och det kan vi nog inte göra så mycket åt. tyvärr. tråkigt att denna kommentar blev negativ nu när jag var så optimistisk, hehe. men det går ju faktiskt inte

 6. Åh, jag har inte tittat på girls. Jag har liksom avfärdat den bara för namnet tror jag. Så himla dumt. Du brukar gilla samma som jag (eller om jag brukar gilla samma som dig kanske) så det får bli nästa serie på to see-listan!

 7. Plöjde hela första säsongen av Girls igår, blev helt hooked! Kan dock inte bestämma mig för om jag gillar eller ogillar Adam, från början tyckte jag att han var skitkonstig men har typ blivit lite mer förälskad i honom ju mer jag kollat… Ungefär så som det brukar vara med mig när det handlar om personer in real life med.

 8. har helt dissat Girls, såg att någon här ovan också gjort det. det känns skönt, särskilt när alla verkar fått girls-feber. den känns ett steg mer intressant nu iochförsej eftersom du alltid haft så bra smak.

 9. Adam är så utomordentligt knäpp i huvudet med ett utseende olikt någon annans. det är nog därför jag kärade ner mig i honom direkt. tycker han och Hannah är fina ihop också. och nu saknar jag Girls. åh.

 10. Adam är ju hemsk!! Haha konstigt att en person kan uppfattas så olika.. jag mår illa så fort han dyker upp :P

 11. Men ni har ju alla rätt om Adam… Han betedde sig helt kränkande i sängen osv i början (eeew), men sen visade det sig att han var en fin kille som hade tolkat Hannah som att hon ville ha ett asshole. Man kan iofs ha synpunkter på att serien därmed förminskar vikten av hans läskiga beteende i början. Men jag tycker att Girls är det närmaste en feministisk serie om tjejer vi har kommit på lääänge (speciellt på HBO som är sjukt skickliga men ofta använder tjejer på ett rätt gubbigt sätt som rekvisita kan jag känna). Det enda yttepyttelilla problemet jag har med serien är att ingen av tjejerna är cool på riktigt. (Men vem fan är det osv). De känns äkta och det är en himla bra sak. De är inte overkliga eller ouppnåbara, och jag ÄLSKAR att man får se en naken Lena Dunham strutta runt. Hon är fin, men inte mallen/normen som vi är vana vid. Yay!

 12. Förlåtkorten. Jag är kär! Och himla sugen på att göra något dumt bara för att kunna köpa ett och be om förlåtelse med. Men så kan man ju inte göra.

 13. någon som vet vad man ska söka på för att ladda ner serien Girls? När jag har försökt har bara massa serier och filmer som har ”girls” i titeln kommit upp. :(

 14. Jag älskar Girls och Adam och Shoshanna var de enda karaktärerna jag älskade från första stund. Serien gav mig lite kräk-känslor de första avsnitten, den tryckte på alla mina ömma punkter. Tjejerna jag inte tyckte om, Hanna framför allt, hade alldeles för många av mina egna egenskaper som jag skäms över, men det tog ett par avsnitt att inse att det var det som var problemet! När jag väl gjort det infann sig den där härliga självdistansen och skrattet bubblade i igenkännande. Det är skönt när man lyckas avdramatisera sin verklighet och dessutom får hjälp med det av dessa störigt älskvärda karaktärer.

  Vad gäller Adam verkar han vara en karaktär som frambringar antingen hat eller kärlek – inga gråskalor alls. Jag tyckte inte att hans underliga sexuella personlighet var det minsta jobbig, men å andra sidan är jag ganska obekymrad när det gäller sånt. Jag förlåter allt äckel för att han pratar snabbt som ett skenande tåg, är barnsligt underbart ärlig, osäker och underlig.

 15. Men herregud vilken fantastisk video! För bra för att vara sann! Vilka är det och vad heter låten?

 16. Tack för serietipset! Jag var au-pair för några år sedan och jag och pappan i familjen kände (eller så var det bara jag) en attraktion till varandra. Känns lite igen i serien :) Tycker bara allmänt att den är väldigt bra, het och rolig.

 17. Haha spammar här ser jag. Men igen; tack för tipset av Girls. Underhållande som tusan mellan sommarjobbstimmarna och drömmer mig tillbaka till andra sidan atlanten.

 18. asså förlåt men denna kärlek för Adam har jag MYCKET svårt för. Ok att han är snygg och ”arty kille”, och har inga problem med folk som har lite spicy sexuella preferenser – men han har ju typ NOLL empati????? Gött att tvinga på folk sitt dirty talk och skita i att personen är superobekväm? Vi snackar ju typ psykopatvibbar. Fattar ju dock att Hannah faller för honom – han är speciell, tar plats, bestämmer vart relationen ska gå etc. Classic male douche egenskaper som man som tjej ska tycka är nice på killar. Men hela deras relation är ju bara på HANS villkor. Känns bara sjukt destruktiv, som att man ska vara tacksam för att fick den där snygga quirky killen trots att han behandlar en asdåligt. Estetik kan fan inte gå före jämställdhet i ett förhållande. Worst. Couple. Ever. uuuuuuuuusch

 19. Alltså ang Adams sexuella preferenser i seriens början, som några tycker är helt ok. Hmm. Han försökte pressa Hannah att göra grejer hon inte ville i ett avsnitt, och rabblade värsta peddofantasin i ett annat. Plus slängde utan henne som att hon var skit under hans sko. Tyvärr är ju detta en bild/myt som lever vidare; att killar ska va svin och att tjejer vill ha det. Jag har inga problem heller med olika sorters sex, men hoppas verkligen inte att småtjejer som ser serien (eller läser kommentarerna här) får för sig att det är ok eller helt vanligt och normalt att en person beter sig så i sängen. Preferenser och fantasier i all ära, det ska ske på bådas vilkor. Obs inget illa menat till er som tyckte han var het i de scenerna. Vi har tolkat olika bara. För ingen kan väl tycka att det finns något romantiskt i att en snubbe förnedrar en tjej psykologiskt.

 20. Är inte heller något fan av Adam, tycker inte att han verkar vara någon vidare bra typ. Kan dock inte minnas att han försökt pressa Hannah att göra grejer hon inte ville eller att han pratat peddofantasier. Hmm, konstigt att man minns så olika. När hände det här, minns du avsnitt? Jag reagerade dock när han pissade på henne, riktigt illa. Ser honom som respektlös.

 21. Tack för förlåtkorten! Så himla festliga och dråpliga och dessutom döfin collageteknik. Vill skapa så himla mycket nu (och göra saker man måste be om ursäkt för).

 22. Sofia: I första avsnittet får Hannah säga till Adam på skarpen då han (men inte hon) vill ha sex i baken. I avsnitt # 2 utspelar sig följande dialog mellan dem när de har sex i första scenen: Hannah (besvärad röst): ”I like everything that you’re doing.” ”It seems like you want to cum on my tits, so you should cum on my tits.” ”That was really good. That was so good. I almost came.” Adam: ”I knew when I found you [on the street, at age 11] that you liked it this way. You’re a dirty little whore and I’m going to send you home to your parents covered in my cum.”. Hannah (besvärad röst): ”No, don’t do that, they’re going to be so angry.” ….

 23. A: Tack, nu vet jag vilka scener du menar. Förstår inte alls på vilket sätt han skulle vara bra eller att de skulle vara ett fint par. Tycker att han både i början och senare beter sig riktigt illa, förnedrande.

 24. Jag tolkar Adam och Hannah som att de båda är ganska styrda av just tv-kulturen; de gör det som de tror förväntas av dem och det blir ibland taffligt och fel. Tycker Lena Dunham var smart som visade de aspekterna så tragikomiskt sunkiga som de faktiskt kan bli. För det är inget ovanligt, det som sker i de där scenerna. Men Lena Dunhams poäng när hon skrev manuset var nog inte att folk skulle tycka ”oh, sexigt sex” om att Hannah är uppenbart utlämnad – och obekväm med Adams preferenser. Lena Dunham vill nog, tänker jag, inte säga att det är rätt att ta skit av en kille. Utan att många killar och tjejer tar skit av varandra. Att det inte är lätt att göra/tänka/känna rätt och att i verkligheten blir det ofta komedi/tragik av nåt som tv annars målar upp som romantiskt och enkelt. Och Adam visar sig vara ett lamm i ulvkläder. Däremot kan jag förstå att folk gillar förhållandet så som det utvecklade sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>