krönika nummer 24.


En ny krönika för Sofis Mode är ute idag. Tänkte det var på tiden att skriva en liten hyllning till fröken Ginger Spice. Finns att inhandla i din kiosk/mataffär/tobak etc.
.


This post is for my Swedish readers. It’s a reminder that my twenty-fourth column in the magazine Sofis Mode is out today. It’s about when I was 13 and the coolest woman alive was Geri Halliwell.

sandra
 1. Astrid skriver

  Helt fantastiskt!

 2. Frida/Dezdemona skriver

  Du är verkligen någon värd att se upp till Sandra! Jag slår vad om att du är mångas ”Geri”, och snart har ännu fler dagar gått och du kommer hela tiden närmare att bli hel igen.

 3. Katarina skriver

  Aw, jättesött! Du skriver väldigt bra.

 4. Linn skriver

  Hej! Vill verkligen tipsa om John Greens böcker, tex Looking for Alaska. Kanoners!

 5. M skriver

  Bra krönika:)

 6. Emily Dahl skriver

  Ginger Spice var min favorit också, men eftersom jag hade kritvitt hår ned till midjan tvingades jag alltid vara Baby Spice, vilket såklart var SUPERTÖNTIGT. *var supertöntig*

 7. Petite Caja skriver

  Så bra skrivet. Och Ginger var verkligen en förebild, jag ville vara som henne (hon var min favorit) men jag vågade aldrig. Skönt att höra att en annan grå mus faktiskt vågade :)

 8. Maja skriver

  ”Girls are always stronges than boys”, sa hon så? Tror du att det är så? (Snälla, säg att det är så.)

 9. Sara skriver

  tänk om hon också kunde få läsa det här!!!

  girl power.

 10. ida skriver

  En så himla fin krönika!

 11. Elle skriver

  så otroligt fint och fantastiskt och alltså åh

 12. Edith skriver

  Superduperbra skrivet!

 13. Michis skriver

  Du är riktigt duktig. När jag blir äldre så vill jag kunna skriva lika bra som dig.

 14. Bettina skriver

  Jeg synes Girl Power har visnet litt – vi skal huske hvor sterke vi er!

 15. Johanna skriver

  så bra!!!

 16. Sara skriver

  Åh Sandra det finns så mycket tröst i det du skriver, sluta aldrig. Såg dig i vimlet på Way Out West och ville komma fram och säga något men gjorde aldrig det för att jag inte visste vad jag skulle säga. Och det ångrar jag i efterhand för jag kunde faktiskt bara kramat dig och sagt tack för att du finns och är du och gör det du gör.

 17. Elsa skriver

  Åh Sandra va fin du är! Jag vet att det är flera andra som skrivit det och jag menar det absolutabsolutabsolut inte på nåt elakt sätt eller så, men jag har noterat att du blivit nästan sjukt smal och bara undrar om du mår bra? Jag önskar dig verkligen alla bra saker och hoppas att du känner dig toppen och inte gör något elakt mot dig själv!
  Du är bäst.

  (under vintermånaderna när jag är som deppigast och skoltrött så brukar jag låta mig själv läsa en av dina best of inlägg för att peppa mig själv och palla gå till skolan. You light up My world som man säger)

 18. thesadbox skriver

  Vilken fantastisk läsning, tack för de sista orden! Jag ligger här i min säng i fosterställning och har gjort så sedan igår för att han jag är kär i har gått vidare och hittat en annan men nu kändes det lite bättre för en sekund. Tack!

 19. Ada skriver

  HEJ. Jättejättebra text. Jag är så himla ledsen för att du är ledsen över honom, att man överhuvudtaget ska vara ledsen över kärlek är så orättvist. Det ska ju vara en BRA känsla.
  Jag är jätteledsen och arg just nu. Det SUGER att inte få känna det man själv känner tillbaka. Jag känner mig som ett envist barn idag. Jag säger till honom ”Varför blir du bara inte kär i mig igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÅH” fast egentligen säger jag typ ”Det är ju inte askul att vara ledsen nej hur har du haft det idag?”. Jag vill slå honom men jag vill så himla gärna krama honom. Jag kommer ju gå och dö. Vill också ha en Ginger Spice. Men jag har inte det. Jag har bara mig själv, min sorg och min ilska, min säng och alla mina jävla vänner som är där och ändå inte räcker till. Det är honom jag vill vara med inte alla andra!!!!!!!!! BLIR SÅ ARG kan jag inte bara sluta vara kär någon gång.
  Har nog inget med saken att göra men behövde skriva något sånt här och ändå känna att någon där ute läst det. Hejdå hoppas att du mår bättre

 20. F skriver

  Så himla fint skriver du!! Blir sådär mitt i veckan glad på en annars rätt deppig onsdag i ett regnigt Göteborg! Jag var i skolan (har precis börjat i 8:an) och var sådär liten men ändå stor och jag ska alltid vara ett bra exempel till dom små och åt min pasta sallad med senig kyckling utan att säga ett ord om att den är äcklig och så sneglar jag bort till bordet han sitter. Han sitter mittemot henne och ler och jag utbrister: Fy fan vad det här får mig att må illa! Så högt så att jag vet att alla på mitt bord ska höra. Dom himlar med ögonen och hummar instämmande men fortsätter skyffla in maten i munnen. Jag sneglar på honom igen och kommer ihåg den gången jag fråga chans på honom och han sa att han ville vara min vän. Jag suckar och tänker att det blev väll fan inget med det nej! Jag kommer inte över honom och hans blonda hår.
  Men jag vet att du kommer komma över honom!!! För du är stark!! Såg en kommentar om John Greens böcker, läs dom!! Ett måste!! Och David Levithmans bok: ibland bara måste man. DU är stark och du är min förebild! Du ska inte låta honom göra så att du inte lyser! Jag blir arg att att nån krossat ditt hjärta till så många spillror, det får man inte göra om man inte har tänkt att man ska limma ihop det igen sen! En låt jag kan rekomendera: not over you av gavin degraw
  puss
  p.s
  vart har du köpt dona buffalos, dom är så himmla fina!?

 21. pauline skriver

  Underbart Sandra, tack!

 22. Firas skriver

  Älskar den här krönikan. Också :) ¨
  U go girl!

 23. sandra skriver

  tack alla <333

  maja - sa sa hon! det ar sa.

  sara - tack. puss.

  elsa - ja jag har tyvarr gatt ner ganska mycket i vikt. jag tror det ar bade for att jag ar ratt ledsen och varit dalig pa att ata kombinerat med att jag slutat med p-piller. jag ater liksom pizza varannan dag nu ungefar, vet inte riktigt vad mer jag kan gora. puss <3

  Ada - du kommer inte ga och do! jag lovar. vi klarar det har ihop. har far du en peppande bild: https://s-media-cache-ec9.pinimg.com/upload/71353975317068493_gbGwX83u_f.jpg

  F – alltsa du maste ju vara den finaste fjortonaringen i hela varlden. (ps. buffalos finns pa solestruck.com)

 24. Johanna skriver

  Wow! Spice Girls är ju ändå nått av de bästa! :D

 25. Hanna Ek skriver

  När jag blir stor så blir jag som dig.

 26. Marlene skriver

  så himla fint skrivet…. <3 jag mår mycket bättre nu. :)
  när jag blir stor ska jag bli en ginger spice med. jag jobbar på detta.
  skickar massor av kärlek …. du är så bra sandra!

 27. Mathilda skriver

  Åh så bra!! <3

 28. Sofia - Londonbloggen skriver

  Tänk att så fort jag läste rubriken visste jag direkt vem det var det handlade om. Finns ingen som Geri. Sett denna?

  http://www.youtube.com/watch?v=w9JCRwlHyGM

 29. stefanie skriver

  härligt sandra! väntar bara alltid på att få läsa nästa krönika!

 30. 'geez, why you don't go cry about it?! skriver

  utan tvekan din bästa krönika! girl power!

 31. Katja skriver

  Jag har också alltid föredragit Ginger före de andra bruttorna i SG! Just för att hon aldrig riktigt lyckats passa in och vara sådär jobbigt tjejgängig samtidigt som hon verkar vara en sån man vill vara polare med :)

 32. Caroline Waddell.com skriver

  Ha Ha underbart skrivet!

 33. M skriver

  Fin krönika!

 34. Lisa skriver

  Hej

 35. m. skriver

  Till F: Håller med Sandra. Du verkar vara så himla fin och klok. Kram!

 36. Simone skriver

  Det här är den finaste krönikan jag någonsin läst. Hur kan man vara så vacker på utsidan och insidan på samma gång?

  /en som ser upp till dig

 37. Nikki skriver

  Herregud vad bra! Du lyckas alltid skriva så man tror att det är jag som som läser som upplevt det och inte du. Så starkt!

 38. Louise skriver

  Du fick mig att sitta halva eftermiddagen igår på youtube och kolla på spice girls musikvideor och intervjuer. Det var en bra eftermiddag.

  Din text var förövrigt enormt fin.

 39. Daria skriver

  alltså du skriver så bra!!

 40. Amina skriver

  Jag försvinner helt när jag läser dina texter, jag stängs in i en värld där ingen kan nå mig förrän jag läst klart. Du inspirerar mig till att skriva dessutom. Du är fantastisk!

 41. frida skriver

  lika underbart skrivet som alltid.
  längtar alltid tills ett nytt nr av sofis mode kommer ut och läser den mest för att dina fina krönikor är med, de inspirerar mig, din blogg inspirerar mig och du inspirerar mig. så TACK!
  har ett litet boktips som du bad om.
  Det nakna hjärtat av Lisa Tucker, det är en superbra bok som du bara måste läsa!

  tack, igen

 42. Natalie skriver

  Du borde översätta texten och skicka till Geri :)

 43. Linda skriver

  Heja dig Sandra!

 44. anna skriver

  we’re the spice girls yes indeed!
  just girl power is all we need!
  we know how we got this far,
  strength and courage and a wonderbra!

 45. Åh skriver

  snälla jag klarar inte fler viktkommentarer nu. ingen skulle säga ”menar inget illa men du börjar se sjukligt tjock ut”.

  riktigt riktigt riktigt fin krönika, tryckte igång spice girls och känner mig starkare jag också ♥

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
Dagsfest= ❤️❤️❤️
Arkiv
Twitter @niotillfem