fyrtiotalet.


picture source.

Jag bygger spellistor som att det är en fråga om liv och död. Femtiotalet och sextiotalet är ju avklarat så idag är det dags för fyrtiotalet!
Det här är min sorgligaste musik. Tycker varenda sång känns som att man sitter uppklädd i sina finaste kläder och lagt hår på en stimmig bar någonstans alldeles själv. Röker cigaretter med munstycke och gråter ner i sin drink för att man är så jäkla olycklig och obegripligt ensam eller så, vad vet jag. Så känns den i alla fall om man har lust att vara teatralisk för en stund. Så varsågod, två timmar av hjärtskärande vacker gråtfest. Passar även bra att äta middag till, provade i förrgår.

40s.

.


A playlist of my favorite songs from the 40s (and a little bit of the 30s as well)

Kommentarer

 1. ja innan jag länste inlägget tänkte jag att nej, fyrtiotalet, då var ju alla så ledsna. men det är ju fint ibland med, fast i lagom dos.

 2. Kan inte låta bli att hata hans personliget, varje dag. Det gör det hela lättare att inte bry sig. Hej jag ska spela cool eller jag är en hjälplös sårad hamster som skapar drömmar, sen gråter i springer till andra i söker tröst på det in your face…. Kan det bli mer icke upphetsande. Totalt icke berörd just nu, känner så varje dag någon gång när personligheten o dubbelmoralen slår mig. Blir äcklad, oinspirerad oengagerad, oberörd. Det är sanningen inte ett dugg imponerad eller överväldigad… En människa som vill leva sitt liv i ångest o destruktivt ( säger det för att skryta måste vara lite rubbad). Önskar att jag en dag blir imponerad, överväldigad av någon, att man känner man kan lita på person att man får respekt o beundrar större delen av dens personlighet. Men just nu tänker jag göra likadant, man får det man ger ger man inget får man inget. Så är det med det.

 3. Tack sa mycket for spellistan som kanns som soundtracket till mitt liv. :)

  Om du skulle ga pa Lady Gagas konsert, vad skulle du ha pa dig da (fran din garderob eller annat)?

  Kram! <3

 4. tusen tusen tack! när klockan är tjugo i fyra och man råkat cykla ifrån den man helst vill vara med för att man är koko i skallen och inte fattar att han är allt man behöver, då är en sån här spellista helt rätt. så tack!

 5. Du målar upp en underbar bild, och tonsätter den perfekt! Om du skrev en roman skulle den bli en bästsäljare, det är jag säker på, du har ett sätt att beskriva som är så träffsäkert, man ser det du beskriver och känner känslorna. Perfekt!

  Härlig musik! :)

 6. Har gått och blivit förälskad i killen i kassan på affären. Det började med att det kändes som han tittade väldigt mycket på mig och efter ett tag märkte jag att han var väldigt söt. Det känns som han gjort saker i affären i närheten av mig just för att va i närheten av mig, då har han också tittat. Sist jag gick in log jag jättestort mot mig. Jag bestämde för ca en månad sen att jag skulle säga något annat än hej och tack men det går inte. Har gått och handlat saker jag inte behöver bara för det. Varje gång jag försöker blir det för nervöst och det står alltid folk bakom mig i kassan. Vad göööör jag?? srsly.

 7. Usch: Åh vad romantiskt! Tycker du ska handla i affären, och någongång när han frågar ”Vill du ha kvittot?” så säger du ja, skriver snabbt ditt nr på det och sen glider tillbaka det och säger lite flörtigt ”Nej förresten, behåll du det.” Sen äre upp till honom att ta kontakt!:D

 8. Kan du inte göra så att dina spellistor blir enklare att komma åt? De kommer inte fram hur jag än söker på Spotify och det tar sådan tid att gå tillbaka i inläggen på bloggen. Jag vill så gärna lyssna på dem- men det tar sådan tid att leta fram dem!

 9. Jag älskaren! Ligger för närvarande nedbäddad i filtar på morsan och farsans altan. Surplar kaffe och lyssnar till de smäckra tonerna!

  Varmaste TACK Sandra.

 10. Dina spellistor är perfekta att plöja igenom medans man väntar på att det ska rendera klart. ‘Everyday I’m rendering!’ Perfect! Tack Sandra! Har du förresten upptäckt Bands Under The Radar ännu av Kami Knake. Min musik-skatt sedan 2005 typ!

 11. emma – oj vet inte, kanske bara nagot tunt sa man kunde dansa mycket i utan att bli svettig!

  usch – jag tycker ocksa du ska gora som pauline sager!

  vera – men haha vad menar du! tryck ”subscribe” sa hamnar de ju bland dina listor! kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>