välkommen hem till mig.


Idag är det äntligen dags för en rundtur i mitt hem. Jag var tvungen att använda ett trasigt objektiv för alla mina hela är fasta och allt blir så inzoomat, så rundturen blev lite halvkul i färgerna. Aja. Nu börjar den i alla fall!


Välkommen in i mitt sovrum där det mesta går i rosa och rött.


Jag tycker ju som sagt om att hänga klänningar på väggarna. Från vänster är Miu Miu, Betsey Johnson, Agent Provocateur och Malicious Design. Den rosa byrån är Ikea.


Ovanför byrån hänger min stringhylla som jag kånkade hit från Sverige. I den finns ett gäng Lula, mina glittrigaste Pradaskor, små djur, armband och annat bra jox.


Fällstolen och fåtöljen är från Urban Outfitters. Kär i den där himla fåtöljen.


Vänder vi oss om har vi sängen. Och en himla massa vimplar som jag hittat på Etsy.


Älskar det här citatet. Printen är från Society6.com.


Mitt bulliga sänglampa är från Urban Outfitters.


Går man ut från sovrummet så hamnar man i en gång. Här har jag byggt ett litet stilleben med mina Diana-kameror och min hatt!


Printen som man skymtade i bakgrunden på föregående bild är från Society6.com den med.


Här är gången i sin helhet med köket till vänster och sovrummet till höger.


Caféstolen är från Urban Outfitters och kom i ett set om 2, den andra står i vardagsrummet.


Ovanför hänger en bild på min familj.


Printen med en man som är ute och går med sin lilla elefant är ritad av Michael Sowa och paraplystället i emalj budade min mamma hem på en auktion och gav mig i julklapp! Det är från 1910.


Nu svänger vi in i badrummet! Här är väggarna gråblå och jag har spikat upp två Tove Jansson-printar med snusmumriken och filifjonkan.


Skriver på mina lådor vad som är i dom så jag inte ska riva ut alla när jag är stressad.


Ryska dockorna som föreställer Drutten och hans vänner köpte jag på en marknad i Moskva. Tygblommorna är Ikea.


Och det bästa med badrummet: badkaret har TASSAR! Eller örnklor tror jag till och med att det är. Loves it.


Nu hoppar vi in i köket!


Matbordet med stolar är från Ikea, mattan är Urban Outfitters. Köksklockan är från Modcloth.com och glass-litografierna är av en konstnär som heter Sean Mort.


Världkartan har nålar som man pinnar var man varit i världen.


Vänder vi oss om ser det ut såhär.


Jag vet inte om det märks men köket går hur som helst i blått! Papperssugrören är från en inredningsbutik vid union square som heter Fishy’s Eddy. Grytvanten är Svensk Tenn och durkslagen och den lilla blå stekpannan är Åhléns.


I fönstret står växter och spaghetti och en rysk docka som är en amerikansk måttgrej. Lampan gjorde jag genom att lägga in en ljusslinga i en syltburk.


Så avslutar vi med mitt favoritrum – vardagsrummet. Här är allt mjukt: mattan, soffan, kuddarna. Så som det ska vara.


Här hittar vi den andra gula caféstolen samt min växt som sakta kryper sig ner över lägenheten.


Den här grejen som jag glömt vad den heter bor i växten. Har man öppet fönster snurrar den ju, vilket är fint.


Vid väggen står min vinylspelare + vinyler + spel och böcker.


Kudden till vänster är från Etsy, den i mitten har min mamma köpt och den till höger är från Peter Jensen. Soffan är köpt i en inredningsbutik här som heter ABC.


Bollarna är från Etsy, den dansade djuren i skogen är en litografi av Jahna Vashti och den flygande valen har jag fått av Alexandra.


Vänder vi oss om hänger den här fantastiska som jag fick i födelsedagspresent av min mamma. Det är en signerad print av fotografen som fotograferade Rolling Stones i dokumentären Stones in Exile. Dog av gladhet!


Och på andra sidan står den fina blommiga fåtöljen från Conran, min valaffish från Naturskyddsföreningen, en karta över USA och den gröna klänningen jag fick av Devi och Elsa.

Och det var mitt hem! Trivs så himla bra. Har nog aldrig trivts så bra i en lägenhet i hela mitt liv som här.

 


A tour of my apartment! Please click in english below FAQ to read.

Kommentarer

 1. Har du ingen köksfläkt eller syns den inte? Om du inte har någon, blir det inte allt som hänger ovanför spisen flottigt då? I min förra lägenhet hade jag ingen köksfläkt och allt i köket blev flottigt så himla fort, men så hade jag ju kök i min hall också. :)

 2. Jag förstår verkligen att du trivs jättebra i den där fina lägenheten! Trodde att du bodde trångt men det ser ju helt perfekt ut. Vore även kul att se hur de ser ut på utsidan :)

 3. Förstår att du trivs i denna ljusa, stora, härliga och hemtrevliga lägenhet! Nu har jag fått lite inspiration till mitt nya hem.
  Anledningen att jag är inne på din blogg och läser nu är att min sambo gjort slut med mig och jag ska (efter att vi bott ihop i ynka 3 månader) flytta därifrån. Jag är rädd och har en klump i bröstet. Behöver pepp och kom att tänka på dig. Du är en inspiration. Och inte nog med det fick jag se massa fina bilder som gjorde mig glad :)

  Var rädd om dig.
  Kram Vida

 4. Inte konstigt att du trivs, så himla fint som du fått det! Ser stort ut! Fast ändå inte för stort. Lagom. Mysigt!

 5. Alltså.. så himla fint! Har väntat på det här inlägget :D T.o.m. dörrknopparna är fina. Inspirerande. Ska föra pyssla lite i min nya 26 kvm-lägenhet… :)

 6. GUD vad fint! Får man lov att fråga hur mycket du betalar i hyra? Är sjukt nyfiken!

  Älskar din blogg för övrigt!

 7. Popsicle-printsen kommer en engelsk konstnär, Sean Mort. Man kan köpa dem direkt från hans webshop också, det gjorde jag :) Googla så får man fram hans sida.

 8. åh, vad fint! ska bookmarka det här inlägget som inspiration till när jag själv flyttar hemifrån :)
  hur har du haft råd med allt i lägenheten? är ju jättefina saker :D soffan skulle jag gärna velat ha hemma hos mig och vad fint det var med speglarna i vardagsrummet.
  jag är nyfiken på hyran! hihi
  kram

 9. Superfin lägenhet! Förstår att du trivs bra där. Så fint att du har ett fönster som du kan titta ut genom när du står i köket och hackar grönsaker. Det är nåt jag har drömt om att ha.

 10. Oj va fint du har det.
  Bodde själv i NY förra hösten och älskade staden. dessvärre hade jag inte riktigt lika bra boende…fattig student haha. Men när jag ser din lägenhet blir jag ju galet sugen på att flytta dit igen och hitta något lite bättre!

  Fint och inspirerande!

 11. Fantastisk lägenhet! Ser direkt klippt från valfri Wes Anderson-film, mycket mycket fint! Faktum är att jag är helt förundrad, och vilket kök!! Kan tänka mig att du har det väldigt bra och fint och mysigt där :)) Btw, älskar le bloggy, kram på dig Sandra! Vänliga hälsningar Emma

 12. Helt fantastisk och underbar lägenhet. Så himla mysigt. Älskar köket, men främst badrummet. Vilket badkar!

  När får vi se mer matbilder i bloggen? Helst recept och så, älskar det, hur enkelt det än är! :-)

 13. Alltså ditt liv är så perfekt! Din lägenhet, ditt jobb, där du bor, hur du ser ut… aaaah!!

  Men har du problem med kackerlackor eller typ möss i din lägenhet? Är det många lägenheter i NY som har det problemet?

 14. Himmel, vilken fin lägenhet, jag vill flytta in hos dig nu på bums!
  Den ser rätt stor ut, hur många kvadrat? Ibland kan ju bilderna i och för sig göra att det ser större ut, fina bilder du har tagit också.

 15. I love your home! <3 This gave me a lot of interior inspiration. I also want to fill my home with bright colours, cute little things, illustrations/posters of animals, and most importantly: good memories… xxx

 16. wow, looks incredibly beautiful and very well selected furniture! so comfy, great sandra! i always wondered if the mirrors in your living room are your wardrobe or just mirrors. so they’re just mirros? did you bought them or where they already in your appartment? where do you keep your clothes?

 17. Det är ju BARA sånthär som får mig att vilja flytta hemifrån. Oavsett om det är Sverige eller inte (helst inte dock hehehehhehe) så vill jag bara ha mitt eget PLACE. Min fristad. Gud va fint du har det, personligt liksom.

 18. Hjälp vad fint! Tänk om man kunde få till det såhär i Sthlm, tänk vad glad man skulle bli. Tänk om man fick det så i New York som du, herregud! Ett alldeles eget bo och man behöver inte ens bo med andra?! En dröm :D Vad kul att du trivs!!

 19. Otroligt fint hem du har! Ditt kok tycker jag paminner lite om koket i ”friends”, ditt ar bara lite snajsigare ;) Alskar enkelheten i din inredning. Fin inspiration till nar man sjalv ska flytta hemifran sen.
  Aker till New York pa lordag faktiskt, ska bli haftigt att fa se stan for forsta gangen, hoppas det ar sa fantastiskt som man tror :) Minns inte om du har ett inlagg for lite tips pa vad man kan gora, ata och sant nar man aker till NY, far val kika runt lite pa din blogg. Annars, keep up the awesome job here! <3

 20. Åh vad fint du har det! Jag måste försöka göra en sån där bollgirlang(?) som du har över soffan.
  Kram på dig (skriver inte så ofta här tyvärr, glömmer att ge tillbaka för allt fint du ger via bloggen, du är bäst i alla fall…så nu vet du).

 21. Vad roligt att fâ se ditt hem! Visste att det skulle vara underbart, du gör allt sâ fint. Och att bo i det omrâde du gör, vilken dröm. Stor kram!

 22. Väldigt fint. Jag har liknande tassar på mitt badkar, älskar också det. Känner precis som du om min nuvarande lägenhet, har aldrig trivts så bra i någon annan lght som jag gör här. Brukar gå runt och le för mig själv för att den är så fin. Fint att du också känner så om din.:)

 23. Vad har du för färg på väggarna? Ser att det inte riktigt är vitt i sovrummet… är vardagsrummet vitt? Funderar själv på att måla väggarna i någon ljus färg för att skapa kontrast till taket och fönstren!

 24. Åh, drømmeleilighet!! Blir paff ved tanken på å ha et så ordentlig liv med så mange ting i utlandet, men det gir meg håp om at jeg kan ha et riktig liv en dag selv om jeg må bygge det opp selv!

 25. So happy to finally have a tour of your apartment! It is HEAVENLY! I love all the sunlight you get, the brightness of everything, the mix of patterns and colors. LOVE every inch! So incredibly lucky to have found such a wonderful apartment in NYC!

 26. du har det så himla fint sandra! sedan undrar jag om har du fått ett brev från mig? skickade det för två veckor sedan men kan tänka mig att det tar lite tid. skickade till wieden kennedy-adressen. kram!

 27. Vad fint du har det! Jättekul att få se lägenheten i sin helhet! Man har ju fått se lite glimtar i dina bilder tidigare, men med det här inlägget har man fått en bra helhetsbild av hur det ser ut och hur det hänger ihop. För en annan som älskar att fixa hemma och att läsa inredningsreportage så var det jättekul att få se ditt hem!

 28. dör förresten hur tråkigt vissa mnskr tänker. att som enda tanke efter denna rundvisning kommentera köksfläkt eller ej.. jaja, man är olika.

 29. Jag har träffat en kille som jag tycker är rätt bortskämd, stör mig lite på honom till och från kan tycka att han inte är den mest respekterade personen på denna jorden direkt… Vet inte, rktigt vad jag ska säga mer..

 30. Oooh vad fint och inspirerande! Jag ligger just nu på en luftmadrass, allra första natten i min egen lägenhet i Lund och kommer återvända hit när jag behöver lite inspiration till min inredning :) jag vet att du har skrivit det tidigare men jag har glömt det – var kommer kartaffischen ifrån?

 31. Wow! Vilken superfin lägenhet! Vågar inte ens tänka på hur jäkla mycket du måste betala i månaden för den! Dör!

  Sen gillar jag att vi har sammalika låda. Ja, jag gillar när andra har likadana saker som jag.

 32. Jag ska var singel hela livet, det är så det kommer bli. Tänker fan inte ta en kille till som raggar på mig och ligger med horor. Det är så jävla slut NU. så slut det kan bli förevigt.

 33. Aaaaw I love it! Your apartament is so beautiful Sandra! Thanks for showing it to us!
  And I love your records… youve got the one from Pontus! I wish I could have it, I think I’ll try to buy it next month, but I’m sooo poor right now… sigh! I need a roomate here at Bcn, so I don’t have to pay so much money! :(

 34. Hej Sandra!

  Tack för turen, himla fint!

  En fråga: hur lyckas du ha så stor lägenhet i New York? Här i London är det nästan omöjligt att bo så, och i fint område, såvida man inte tjänar otroligt bra, typ banker eller lawyer.

  Är det billigare i New York?

  Hoppas du kan svara, är väldigt intresserad av att veta.

  Kram

 35. Herregud vad fint! Så himla roligt att äntligen få se mer bilder från ditt hem.
  Jag flyttar till ny lägenhet om en månad och nu vill jag genast beställa hem alla prints jag kikat på på society6.

 36. men va, hade också fotat ett hem-inlägg som jag skulle lägga upp idag! (fast det fick flyttas till imorrn pga en vintagemässan-grej). OCH jag har också bara fast objektiv samt ett trasigt (fast det trasiga är så trasigt att jag inte orkar använda det)

  OCH jag har också durkslag i emalj, basvaror i glasburkar (samt ljusslinga!) och snart pontus lp lutad i hyllan. samt randiga sugrör i ett glas!!!

  HELLO SOULMATE.
  haha ba skoja. det sista alltså.

  KRAM

 37. ÅHH. Jag dör, så fin. Fantastisk lägenhet med fönster i varje rum. Helt otroligt!
  Ville mest säga hej. Hej! Sitter i tråkig svensk stad och försöker skriva uppsats. Planerar framtid att förflyttas in i en lite bättre tid. Och du är en inspiration!
  Har följt dig av och till i några år. Aldrig skrivit kommentar, men har kommit till insikt att det är på något sätt ett sätt att ge tillbaka för allt du ger oss läsare med dina genomarbetade och vackra inlägg.
  Jag ville berätta om första gången du gjorde mig paff av beundran. När du för ett tag sedan besvarade en fråga angående hur du klarar ekonomin i nyc med resor kors och tvärs m m. Du svarade enkelt att du arbetar heltid och driver en framgångsrik blogg vid sidan om. Och det för mig är den häftigaste inspirationen du ger unga kvinnor och män som läser din blogg. Allt är möjligt (vacker lägenhet i NY eller vad man nu önskar sig här av livet) så länge man är beredd att jobba för det och gör det bra. Du är grym!
  Ha en bra dag!

 38. Hej!
  Jag ska åka till London med en kompis som är 18, själv fyller jag om ett par månader. Vet du kanske, i och med att du bott där, hur utsikterna är för en som omyndig att komma in på klubbar/pubar? :)

 39. Åh, var bara tvungen att köpa en sån där självhäftande vimpel (fast i mint & teal). Perfekt när man bor i studentlägenhet och inte kan sätta upp tavlor hursomhelst!

 40. Love everything! I have teeny tiny frying pans too I am so obsessed with them! My boyfriend got mad because I bought 3 of them haha I couldn’t help myself. :)

 41. nä nu vill jag också bli copywriter och flytta till new york och bo så fint som du!

  faaan va fint! åh.

 42. Jättefint! Tror inte min sambo vill ha den stilen, men annars var det perfekt med inspiration, var lägenhet har bara mer eller mindre tomma väggar.

 43. Himla fint och hemtrevligt. :) Kände mig rätt så patetisk när jag jättelänge stirrade på ditt vardagsrum och ba ”Men… Men… TV?! Var?!” Hahaha…

 44. How much rent do you pay per month? I work in advertising but cannot afford more than a small UES apartment for $1825 a month. Shared with my girlfriend, no less! Just curious how much you pay.

 45. Precis som alla andra kommentarer vill jag säga att ditt hem såg underbart ut! Fint och sött, men inte barnsligt – precis som det ska vara! Gillade särskilt sugrören ovanför spisen ^^ Kram

 46. Oj, tack för att vi fick titta, har varit nyfiken! :) Älskar alla finfinfina, små detaljer! Och fåtöljer både i sov- och vardagsrummet! Och tavlor i vardagsrummet!

  Kunde du kanske någon gång visa Tove Jansson-printar lite närmare? Var är de ifrån? Vet du om det går att köpa sådana nånstans i Stockholm? Har sökt efter sådana jätte länge och hittade några i Reykjavík, men skulle vilja ha mer!

 47. Mambo, som man säger när man hälsar på någon här i Nairobi där jag bor!

  Vilken helt fantastiskt grymt fin lägenhet du har där bruden! Applåd till dig och din stil!

  Undra lite var i NY du bor och hur mycket hyran går på?
  Har några vänner som bor i äpplet och jag får lite svindel varenda gång jag får höra deras hyror.

  Fridens liljor och kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>