hurra!

Idag har jag bott i New York i två år. Två himla år. Det har gått så konstigt fort, samtidigt som det har hänt så mycket. Jag är glad varje dag över att jag bor här! Och jag är så lycklig över att jag vågade släppa trygga fina Stockholm, packa två resväskor och flytta hit. Här kommer 24 bilder, en sammanfattning med en bild i månaden, hur de här två åren har varit.

Oktober 2010

Visa Approved!

November 2010

Firade min första thanksgiving.

Devember 2010

Julfest hos Leo med glögg, lussebullar och julgran! Gud. Längtar så mycket till julen. Inte kylan, men JULEN.

Januari 2011

Träffade min favoritkändis inne på Opening Ceremony. Körde klassikern ”I love you.”

Februari 2011

Färgade håret morotsrött. Det gick bort efter tre tvättar.

Mars 2011

Ulrika var i stan en hel himla månad vilket var strålande såklart.

April 2011

Jag och Sara besökte Brooklyn Botanical Gardens för första gången för att spana in alla körsb’rsblommorna. Det var så vackert.

Maj 2011

Det blev sommar! Vi hade picknick i Tompkins Square Park.

Juni 2011

Jag köpte en bambu-steamer och vi lagade dumplings för första gången av typ en miljon gånger till. Ni hittar recepten genom att söka på ”dumplings” i sökfaltet här till höger förresten.

Juli 2011

Firade 4th of July på Erik och Maries tak. Fyrverkerier och varm korv!

Augusti 2011

Orkanen Irene kom till New York. Mataffärerna länsades, vi fyllde upp vårt badkar med vatten och hela staden var tvungen att vara inomhus över helgen. Dagen efter gick jag, Sara och Rasmus upp tidigt för att gå runt i ett helt tomt och blåsigt Manhattan. I Soho var det en som paddlade kanot på gatan.

September 2011

Min lillebror Jack flyttade till New York ett år för att plugga scriptwriting på New York Film Academy. Han hade takfest med Linn och Fanny i deras lägenhet.

Oktober 2011

Vi gjorde pumpa-gubbar i Silkes affär.

November 2011

Min styvsyster Mira hälsade på i en vecka vilket var myyyyys.

December 2011

Marie och Erik styrde med svenskt julbord och vi satt i tio timmar och spelade spel, at och drack glögg. Typ bästa dagen ever.

Januari 2012

Nina fyllde år och vi åt pizza. Gruppbild!

Februari 2012

Var mest på massa roliga fester med min favoritdam Alexandra som jag saknar så jäkla mycket.

Mars 2012

Perukfest!

April 2012

Alexandra fyllde år och vi hade den mest bisarra middagen ute i Little Romania i Queens med långbord, ringdans och jag hoppade så mycket att jag ramlade genom en stol.

Maj 2012

Äntligen sommar igen och takfesternas tid!

Juni 2012

Svensk midsommar i Battery Park med midsommarstång, blomsterkrans och köttbullar.

Juli 2012

Dagsfesternas månad. Även om man inte är ledig här på sommaren går ändå alla in i ett slags sommarlovs-mood.

Augusti 2012

Tärningskvällen med Nina några dagar innan hon flyttade hem var nog bäst den här månaden.

September 2012

Gick på söndagsfest alla söndagar i september!

Oktober 2012

Och till sist oktober. Höst, orkaner och Halloween.

Det var allt! Och snart är det november, december och 2013. Ännu mer New York. Så fint.

Vi mår bra förresten om ni undrar. Orkanen ska komma ikväll är de nya buden. Vi har fyllt badkaret med vatten, köpt konserver och lagar risotto och kollar på film. Det ska nog gå fint.

.


2 years in New York today! Here’s a resume of the 24 months, one picture a month.

sandra
 1. Linda skriver

  Vad fort tiden har gått! Det känns som att det var igår du flyttade.

 2. eleonora skriver

  I love it when you sum up your last weeks, months or years :) Your pictures are always so inspiring and full of life! =)

  xx, eleonora

 3. Wilma skriver

  hoppas allt går bra!

 4. Signerat Johanna skriver

  Så himla kul du verkar haft det! Och läskigt med orkanen. :( Stay inside!!

 5. rebecca skriver

  åh så underbart

 6. Linnéa skriver

  Wow, sammanfattningar är ju bland det bästa. Älskar dina fina påhitt i New York. Och ska jag vara absolut ärlig så tycker jag själva stanna-inne-för-att-det-är-en-orkan-utanför-grejen verkar himla mysig. Läskig, ja. Men också mysig. Så himla fint att ni gör det bästa av det, fortsätt kolla film och laga risotto. Så hoppas vi blåsvädret går över snart.

 7. The Wallflower skriver

  For noen fine år du har hatt<3

 8. Synne skriver

  Gratulerer med jubileet! Krysser fingrene for at Sandy er snill!

 9. Vicky skriver

  GUD. går sönder lite inuti på hur mycket jag vill bort (dit). har varit i sverige nu i en och en halv månad och börjar redan få krupp! utomlandsäventyr JA TACK.

 10. Ruby skriver

  What a pretty life =)

  Also, thanks for getting rid of that annoying H&M ad that took up so much space at the bottom.

  Take care during this crazy weather.

 11. Mika skriver

  Hur går det där borta?
  Ser så mycket hemska bilder och hör ännu hemskare saker! Blir så orolig…Kan du inte beskriva vad som händer och ge info om vad ni har fått för info så vi här hemma slipper äta upp naglarna :S
  Överdrivet mycket kramar!

 12. julia skriver

  åh, jag vill till new york!!

 13. smäm skriver

  Vad kul! Önskar man kunde få byta en dag eller vecka eller så :)

 14. Ania skriver

  Med risk för att låta galet trög: Varför fyller man badkaret med vatten?

  Hoppas allt går bra i stormen Sandra! Kram!

 15. Johanna skriver

  åh jag såg chloë häromdagen i tunnelbanan här i parizz. snygg!!

 16. lilla S skriver

  Vilket otroligt liv du lever! I Stockholm, New York eller någon annan stans är du alltid omgiven av människor och det är fester och middagar för jämnan verkar det som!

 17. elin.s skriver

  för det första- tack för en fantastisk blogg. varje gång jag går in och läser får du mig att gråta, skratta le och känna. sen vill jag tack ännu en gång.
  för ett tag sen såg jag en text här. det stod ”you have to keep breaking your heart until it opens”. den tog tag i mig och jag kände igen mig som tusan. det va jag i ett nötskal- en hopplös ropmantiker som aldrig ger upp drömmen om the one great love. så om två timmar ska jag printa in detta på min skuldra. så, ett tredje och sista TACK SANDRA! oavsett hur ont det gör så vet jag att det alltid är värt väntan. väntan på HONOM.

  ta hand om dig, hoppas sandy inte är alltför illa! kram/elin

 18. Elin skriver

  åh så fint! Låter på något sätt mysigt och spännande med storm, hoppas det går bra! Kram!

 19. Hondjur skriver

  Living the dream kan man tycka … tills saker som Sandy uppstår. Då är det kanske inte lika roligt … Även fast det kan tyckas vara en upplevelse det med! : )

  Nej, mer takfester och midnattshångel … Stormar skiter vi i!
  Ta hand om dig!

 20. Sofia skriver

  Vad kul att läsa om din tid i New York. Jag är själv jättesugen, men undrar hur du gjorde med det praktiska, dvs med visum och så? Har du tremånaders eller via jobb…? SKulle verkligen uppskatta svar… Kram

 21. Isabel Lindström skriver

  Hoppas ni klarar er från stormen! Ser inte så kul ut. Lycka till med allt, älskar din blogg, har följt den i flera år!

 22. SWEET PETROLEUM skriver

  Herlige billeder! :)
  Håber I klarer den godt igennem Sandy!

 23. olivia skriver

  men gud så underbart! jag önskar att jag också kan flytta till new york snart, eller iallafall utanför sverige

 24. Libertad skriver

  Grattis Sandra! Under många år mer! :D

 25. Lisa Marie skriver

  Hurra! Grattis till två år i New York! Och tack och lov att ni mår bra! <3 Hoppas ni klarar er!

 26. thesadbox skriver

  Så himla roligt med sammanfattningar. Trots all hjärtesorg Sandra så verkar du trivas så bra med ditt liv i New York. Det är som om du har blomstrat ut och lever ditt liv fullt ut. Och det är härligt att se. och förhoppningsvis så vaknar du en dag och det känns inte längre, hjärtesorgen är borta. jag går och väntar på den dagen för min egen skull. Puss

 27. chi skriver

  Grattis och hoppas du är säker Sandra!

 28. tina skriver

  gud vad fint det är att se att du inte bara gjorde saker med honom. att dina sammanfattningar kan helt utesluta hans fejs och de ändå är så totalt fyllda av bra minnen. låter kanske aningen creepy, men efter att ha läst din blogg sen innan ni blev ihop så är det så JÄVLA GÖTT att se att du fan inte lät hela ditt liv snurra runt honom. girl power!

 29. lisa skriver

  fint. hoppas det går bra där borta att du mår bra!

 30. Gabriella skriver

  Så härliga bilder, fin summering av de två åren! Hoppas ni får fortsätta att må bra!

 31. R skriver

  Hej Sandra! Jag undar om du inte skulle kunna skriva lite mer om att göra slut, hur man klarar sig, hur det var för dig i början, hur man ska orka andas och hur du gjort för att överleva när du blivit lämnad? Dina texter jag läst om att göra slut får mig att tänka på att det kanske går att leva vidare normalt ändå, och jag hoppas på att du skulle vilja dela med dig lite mer, till mig och alla andra som fått sina hjärtan krossade!
  Ps. du är bäst!

 32. ina skriver

  jag måste hålla med tina.
  Innan jag scrollade ner inlägget förväntade jag mig en och annan bild på honom. Jag blev ju lite överraskad när du inte ens nämner honom i juni 2012. Sen slog det mig att hur bra du är som ändå inte gör det. Puss!

 33. Fotograf Linda-Pauline skriver

  Vad underbart! Jag önskar också ibland mitt liv var annorlunda och att jag tagit ett liknande steg som dig, även fast jag har ett underbart liv här hemma, så önskar man att man fått upplevt något liknande innan :)

 34. Sass skriver

  Hallo, går det bra med deg?! Og alle du kjenner? Hvordan takler dere stormen?

 35. Hofors byggmontage skriver

  Vilka fina bilder. :D

 36. sara skriver

  hurra hurra och grattis till två-års-vistelsen :)

  jag ska också snart lämna tryggheten, om bara några veckor faktiskt, och det är ännu inte bestämt exakt vart jag blir av. sitter dock och drömmer om inredning till framtida lägenhet och snubblade förbi den här –> http://society6.com/product/THIS-IS-AN-ADVENTURE-Zissou_Framed-Print#12=60 tänkte på dig då. ville bara säga det.

  tack för en fantastisk blogg! puss och kram

 37. Fia skriver

  Hur går det i stormen? Hoppas ni har det bra? Är ju rätt länge sedan senaste inlägget nu ju.

 38. Ellie skriver

  http://kanyewesanderson.tumblr.com/

  Grattis!
  Såg den här och tänkte på dig.

 39. Nora skriver

  Jag har ett problem. En av mina närmsta kompisar har lite på gång med en kille men kompisen verkar inte vara superintresserad av honom. Det är däremot jag. Varje gång jag ser honom blir jag lycklig i kroppen, och om han säger ‘hej’ så tar mitt hjärta några extra skutt. Min kompis vet att jag gillar honom men hon verkar inte förstå på vilken nivå mitt intresse faktiskt är. Jag kan inte äta, sova eller fokusera på någonting alls, han är i mina tankar hela hela hela tiden. Vad ska jag göra?????

 40. Jossan skriver

  Åh så härliga bilder!

 41. Michelle skriver

  Sandra, hur mar du? Hor en massa hemskheter om stormen dar borta. Ar du ok?

 42. Matilda skriver

  Vilken modell har du på dina palladiumsneakers? :)

 43. Ellen skriver

  Hur är det därborta efter stormen och allt??? Är du utan el förstår jag att du inte kan sitta vid datorn precis…

  puss och kram från gbg

 44. Nadine skriver

  Ååååh vad man blir orolig när inga nya inlägg kommer upp! Förstår att det kan vara helt logiska förklaringar som elen eller internet, men man vill ju bara veta att allt är bra med er. <3

 45. P skriver

  Jag har sett att Sandra har skrivit ett par tweets på sitt Twitterkonto som är publicerade senare än detta blogginlägg. Hon har varken elektrisitet, värme eller internetuppkoppling hemma ännu på några dagar.

 46. Sandra - Breakaway skriver

  Hoppas allt är bra med dig <3 Kusten i alla ära men det har sina fördelar att bo mitt i USA också.

 47. thesadbox skriver

  Går in och uppdaterar mig frenetiskt, hoppas att ni har det bra? Men förstår att det är lite knepigt med el och internet. Hoppas att ni har bunkrat upp med mat? och att ni leker kurragömma med ficklampor? :)

  Kram

 48. Anna Martina skriver

  Hoppas att det gått bra med stormen, är inne och kolla titt som tätt på bloggen!

 49. JS skriver

  Hoppas hoppas hoppas allt är bra med dig och dina vänner.

 50. Elle skriver

  Hej! Kan inte du berätta lite om stormen och hur läget är i NY nu. Är det bara de nedre delarna av Manhattan som blivit drabbade? Anledningen att jag frågar är att det finns så många missuppfattningar här hemma och några verkar tro att hela manhattan är översvämmat. Det är väl bara nedre delen som är det? Hade varit intressant att höra dina tankar/upplevelser.
  /Elle

 51. fiskbasen skriver

  trevliga bilder. gillar bloggen skarpt!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
It's a wrap with @jeansforall ! 👏✌️
Arkiv
Twitter @niotillfem