i en tidningshylla.

Ville bara säga att jag har skrivit en krönika i senaste numret av Plaza Magazine om en av mina favoritfilmer, Paraplyerna i Cherbourg. Iväg med er och läs vetja! Finns ute nu.

Här är min favoritscen (1:38 in) från filmen förövrigt:
YouTube Preview Image

 .


I wrote a column about the french movie The Umbrellas in Cherbourg in a Swedish magazine called Plaza Magazine. It’s out now in  Sweden.

Kommentarer

 1. Bonjour,
  ce n’est pas paradoxale pour une féministe d’aimer un film où des hommes agressent sexuellement une femme devant les amoureux qui en rigole ? Donc c’est drôle un viol pour vous du moment que la musique est jolie ?

 2. Åh, Sandra! Det där är också min favoritfilm! Och vet du, det är också min favoritscen!!! På andra plats kommer dendär scenen då Genevieve springer ut ur paraplyaffären, du vet, när de bestämmer att de ska gå på teater. Åååååh, jag blev så glad av att läsa det här inlägget :-)

  Puss, kram och ha en jättefin dag!

 3. Har den på mitt rum då min pojkvän är brevbärare och snodde en från jobbet för att ge mig (eller ok för att många blev över). Låtsas att han gav mig den pga din krönika för blev så förvånad och glad när jag såg det. Började läsa lite och ba NÄÄ DETTA MÅSTE VARA SANDRA! så var det det. <3

 4. Jag såg den som pjäs/musikal på stockholms stadsteater för kanske ett år sen (http://www.stadsteatern.stockholm.se/index.asp?pjaser/paraplyerna.asp&main). Alla låtarna var översatta till svenska, inte sådär fulöversatt utan det var bra texter. Just den låten som du länkat till satte djupast spår i mig, jag höll på att gå sönder när de sjöng den.

  Jag visste faktiskt inte att det ursprungligen var en film, blev nu lite sugen på att se den. Fast jag är ändå tveksam för jag tyckte den var så galet sorlig och jag är som sagt lite för känslig för romantiska historier som inte slutar lyckligt :/

 5. paraplyerna från cherbourg är en så fantastisk film. det är just det överdramatiska och allt sjungandet som gör det hela så bra. sådeså! (jag hittade också soundtracket på lp för nästan inga pengar på ett loppis, tänkte på dig)

 6. Jag såg den för något år sen, det var till franskan och alltså utan undertext jag höll på att dö. Förstod verkligen inte ett ord och tyckte det var jättejobbigt att de bara sjöng, men likväl grät jag på slutet. Fin film!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>