vit sparris med hollandaisesås och kalkonköttbullar.


I måndags lagade jag köttbullar och sparris med hollandaisesås. Superenkelt, speciellt om man som jag fuskar lite.
Detta behöver man:

Till köttbullarna
Kalkonfärs
Gullök
Kapris
Dijonsenap
Ett ägg
Vitlök

Till såsen:
ja, här är ett recept på hollandaise. jag var lat och köpte färdigt pulver+ mjölk

+ vit sparris.


Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en skål och rulla i valfri storlek. Glöm inte salt och peppar, mycket!


Stek på medelhög värme. Rulla runt dom så att de får färg på alla sidor.


Gör såsen. Vispa mycket så att den tjocknar och så.


Koka sparris i ungefär fyra minuter. Ha lite socker i kokvattnet så försvinner den beska smaken!


Ät med något grönt, kanske sallad eller om man som jag, älskar ärtor: ät ärtor. Klart slut.
.


A recipe for turkey meatballs with white asparagus and hollandaise sauce.

Kommentarer

 1. Kära Sandra,
  jag har så länge velat skriva till Dig, men inte vågat fram tills nu.
  Jag fyller alldeles snart 17 år, och jag är så himla fruktansvärt rädd för att jag aldrig skall finna någon som jag gillar och som gillar mig, någon som vill ha mig och någon som jag kan kalla min. Jag är så himla rädd för att aldrig bli av med oskulden, aldrig känna mig älskad av en kille och för alltid vara hon som är ensam. Det kanske låter som jättetöntiga tankar, men det gör så himla ont i mig när de far omkring i mitt huvud. Skulle verkligen uppskatta om du svarade på detta.
  Tack för att du finns!
  Clara

 2. Clara C: Ta på dig som gör att du känner dig fin, le mycket och gå ut i världen och ta för dig. Ibland måste man bara vara lite modigare än man egentligen tror sig vara. Och sen är det här med oskuld inte så mycket att stressa över – egentligen finns det många snygga, smarta, fantastiska människor som ännu vid 20 inte blivit av med oskulden och det är inget fel med det alls.

 3. älskart!

  ps. det bästa jag vet med sparris är
  - att smörsteka den, rosta pinjenötter till och sedan hyvla parmesan ovanpå. kan äta varje dag tror jag.

 4. Hollaindaise-såserna här smakar ingenting likt de såser man smakat i Sverige… :( Hemmagjorda köttbullar har jag inte heller gjort på länge, måste ändra på det!

 5. sandraaa!
  ska på halloweenfest, Han kommer vara där. den stora frågan: vad fan klär man ut sig till?
  jag vill vara snygg hehehe men ändå cool. inte sexig sjuksköterska, playboykanin eller någt annat efterblivet förslag. har du något superbra förslag?? Eller vet du kanske vart jag kan leta inspiration??
  pussss

 6. Maja – det er jo ikke noe verre å kjøpe sparris fra peru om man bor i new york enn om man kjøper tomater fra spania når man bor i sverige…

 7. Klara – klä ut dig till Suzie från Moonrise Kingdom! det vill i alla fall jag göra, om jag klär ut mig.

 8. Mmm verkar grymt gott! Kalkonköttbullar alltså, känns som att det kan vara en hit, älskar kalkon! Och ärtor! Kan inte förstå hur man INTE kan älska ärtor…

 9. Maja – tankte inte alls faktiskt.

  Clara C – oroa dig inte fina du. Jag LOVAR dig, allt kommer komma inom sinom tid. Nar jag snart skulle fylla 17 var jag ocksa oskuld och hade aldrig haft nagon pojkvan. det kommer jag lovar. puss

  klara – en godis kanske?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>