Hej från Sandy.

Hej! Jag ville bara säga hej och att vi lever och så. Har  varken varmvatten, gas, el, mobiltäckning eller internet. vi bor ett fint litet gäng på fem personer i en lägenhet i nolita som i alla fall har varm vatten och gas. Lagar middagar med det som inte hunnit bli dåligt i kylen, dricker rödvin och hänger ficklampor I taket. Märkligast är nog att vara utan musik så länge. Har tagit mig över bron till brooklyn idag för att dämpa internetabstinensen. Min el ska komma tillbaka på söndag eller måndag så då kan jag förhoppningsvis blogga som vanligt igen. Ganska fint är det i alla fall, hur folk tar hand om varandra och lånar pengar och fördelar cigaretter och lagar storkok på rester och konserver. Fotograferar mycket förstås. Vi hörs om några dagar. Puss

sandra
 1. Minna skriver

  HEJA!! Va skönt att höra.
  Hoppas alla du känner och har runt dig mår toppen också.

  Och att ditt hem klarat sig utan skador ♥

 2. Emelie skriver

  Alltså det är så himla spännande, som en film. Hemskt förstås fast samtidigt en ganska så unik grej att vara med om. Är helt fascinerad!!

 3. Cammila` skriver

  I’m really glad you posted to say you’re okay!I For a person I’ve never met, I was quite concerned about your welfare. Hope things get back to normal fast for all you New Yorkers.

  ★★

 4. Vera skriver

  Skönt att höra, men ta hand om dig! Ser fram emot att få se bilder på detta, det låter ju faktiskt löjligt mysigt! Kram!

 5. Alexia Dahl skriver

  Godt at du er okay! :)

 6. Lina skriver

  Skönt att höra att du är okej! Ta hand om er

 7. Maja skriver

  Skönt att höra att du mår bra.

 8. Vicky skriver

  GALET. världens rikaste land typ och folk FRYSER och svälter ihjäl???? hoppas ni myser tillsammans iaf. VARM KRAM från ett annat kallt land

 9. Knivlisa skriver

  Pjo! Längtar till du är tillbaka!

 10. Frida/Dezdemona skriver

  Jamen vad skönt att ni lever och mår bra!

 11. Isabelle skriver

  Skönt att höra att du är okej!

 12. olivia skriver

  gud va härligt att höra att ni har det bra ändå! men hoppas allt löser sig snart iallafall

 13. KAJSA skriver

  Har varit orolig för dig, det har varit så tyst. Skönt att veta att du har det bra i alla fall!!

 14. Petite Caja skriver

  Skönt att höra att du är okej :)

 15. Jenny - mammaliv i Nashville skriver

  Så otroligt fint hur alla hjälper varandra!
  Stay warm!

 16. claudia skriver

  Åh vad fint att höra du är ok, Sandy (flåt, Sandra). Jag har tittat in på din blogg med jämna mellanrum för att se om du är ok, och varje gång jag kikat in och sett det inte varit någon uppdatering så har jag blivit mer och mer nervös. Vilken lättnat du är ok! Då kan jag återgå till mina tradiga mattestudier utan att checka in på din blogg med jämna mellanrum för att se att du är ok. Vad märkligt, att det ska krävas en naturkatastrof för att få mig att inse att jag inte bara gillar din blogg utan även bryr mig om dig, fina Sandra!

 17. Emelie skriver

  Åh. Ta hand om er!
  Kom att tänka på när det var strömavbrott i Stockholm där jag bodde när jag var liten. Lite samma känsla att man tog vara på det man hade! :)

  // E i Tokyo

 18. Linnéa skriver

  Så häftigt på något vis vad vädret kan göra. Fast såklart ännu häftigare att vi lyckas förutspå det såpass bra, tänk så många liv, tårar och tragedier vi räddat egentligen!

 19. Gunilla skriver

  Alla som läser här, ägna en tanke åt folk som stormen verkligen drabbat. Fattiga i USA, eller människor i bl a Karibien. Du kan skänka en gåva till Läkare utan gränser som bland annat arbetar på Haiti där stormen Sandy just nu gör så att människor dör, svälter och blir sjuka.

  50 kronor en gång: sms:a LIV till 72970
  30 kronor varje månad: sms:a MÅNAD till 72970
  200 kronor en gång: sms:a LIV 200 till 72970

  Tack för en fantastisk blogg Sandra!

 20. Tahira Faye skriver

  Det låter faktiskt väldigt mysigt och häftigt att vara med om.

  Dina twitter-uppdateringar har fått mig att le också, det låter verkligen helt surrealistiskt.

 21. sara skriver

  tack för en så himla fin krönika (precis som alltid). enda anledningen till att jag prenumererar på sofis mode är just för att du skriver i dem. tacktacktack.

 22. Synne skriver

  Godt å høre at dere har det bra etter forholdene!

 23. emma skriver

  Mediaeliten fördelar cigaretter för att överleva.

 24. Alexandra skriver

  Ja himla skönt att höra att ni har varandra och klarat er såpass bra. Var rätt bekymrad där ett tag innan du började twittra. Gunilla: Jag skänkte pengar till Läkare utan gränser. Tack för påminnelsen. Fortsätt göra det bästa av saken, som alltid. Du är bäst!

 25. anne skriver

  Dear Sandra, I missed your posts, in teh last couple of days! Oh god how sad it were if you ever stopped blogging! Hope you are alright – via Instagram, one gets the impression you have it nice with all your friends. I wanted to take the opportunity to say that your blog is heavenly nice and inspiring to me – between all the bloggers out there, you are my most sincere role model. thanks for that. I (a bit selfishly) hope you have electricity soon! ;-)

 26. anne skriver

  PS: I just read all the old posts you once wrote about your friends, in which you described them. I think it’s a wonderful, wonderful idea to do so. I did some for all my friends and sent it to them. You’re lovely.

 27. thesadbox skriver

  Ta hand om er och vilken frihet att slippa internet och allt vad mobiler och datorer heter och bara umgås och vara i varandras sällskap. Puss

 28. Gabriella skriver

  Så skönt att höra att du mår bra trots allt! Hoppas det fortsätter bra och att du kan flytta hem till lägenheten sedan!

 29. C skriver

  eeeh vicky, alla i usa är inte rika. folk svälter i usa hela tiden.

 30. Amanda skriver

  Gud vad skönt att ni är alla mår bra! Ta hand om er <3

 31. K skriver

  Glad to hear you’re okay and doing well! <3

 32. j skriver

  till c; nej! alla i Usa är inte rika. Men landet är rikt. Och därför är det sjukt att folk svälter ihjäl. Samma som att Sverige som land, inte är fattigt. Men det betyder inte att folk i sverige inte är fattiga.

 33. M skriver

  Hej Sandra.

  Kanske att jag ber dig göra något nu som du redan gjort. Jag märker väl om inlägget inte dyker upp! Men du har så snygga kompisar. Kan du inte göra något klokt uppbyggt inlägg där du listar dina polare och deras eventuella bloggar/instagram/twitter/något annat? Vore så himla kul att få följa några av dem vidare.

  Puss och kram och tack för en bra blogg.

 34. cherrylou skriver

  Take care cutie Sandra ♥

 35. C skriver

  ja, jag håller med. usa är rikt eftersom det är en kapitalistisk supermakt. förstår bara inte riktigt hur någon kan bli förvånad över att folk är fattiga eller svälter i ett land som är rikt, då har man missat stora delar av historien, tänker jag. eller så har man inte någon som helst intersektionell analys.

 36. m skriver

  fast, USA har ju en av världens största statsskulder. och prioriterar saker som försvarsmakten istället för ett utbyggt och allomfattande socialt skyddsnät. Så det kanske inte är så himla konstigt att folk svälter. För övrigt så är det (som vanligt) ett extremt fokus på Sandys framfart i just usa, däremot hör man väääldigt lite om hur mycket skada den har gjort på exempelvis Kuba. http://www.cbc.ca/news/world/story/2012/10/25/hurricane-sandy-cuba-bahamas.html

 37. Anna Martina skriver

  Härligt med ett så bildspäckat inlägg!
  Det finns tutorials på youtube hur man gör ett sånt där zipperface!

 38. C skriver

  m, ja precis. inte förvånande att folk svälter. och tack för länken.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
📘🐱
Arkiv
Twitter @niotillfem