Hej från Sandy.

Hej! Jag ville bara säga hej och att vi lever och så. Har  varken varmvatten, gas, el, mobiltäckning eller internet. vi bor ett fint litet gäng på fem personer i en lägenhet i nolita som i alla fall har varm vatten och gas. Lagar middagar med det som inte hunnit bli dåligt i kylen, dricker rödvin och hänger ficklampor I taket. Märkligast är nog att vara utan musik så länge. Har tagit mig över bron till brooklyn idag för att dämpa internetabstinensen. Min el ska komma tillbaka på söndag eller måndag så då kan jag förhoppningsvis blogga som vanligt igen. Ganska fint är det i alla fall, hur folk tar hand om varandra och lånar pengar och fördelar cigaretter och lagar storkok på rester och konserver. Fotograferar mycket förstås. Vi hörs om några dagar. Puss

Kommentarer

 1. Alltså det är så himla spännande, som en film. Hemskt förstås fast samtidigt en ganska så unik grej att vara med om. Är helt fascinerad!!

 2. I’m really glad you posted to say you’re okay!I For a person I’ve never met, I was quite concerned about your welfare. Hope things get back to normal fast for all you New Yorkers.

  ★★

 3. Skönt att höra, men ta hand om dig! Ser fram emot att få se bilder på detta, det låter ju faktiskt löjligt mysigt! Kram!

 4. GALET. världens rikaste land typ och folk FRYSER och svälter ihjäl???? hoppas ni myser tillsammans iaf. VARM KRAM från ett annat kallt land

 5. Åh vad fint att höra du är ok, Sandy (flåt, Sandra). Jag har tittat in på din blogg med jämna mellanrum för att se om du är ok, och varje gång jag kikat in och sett det inte varit någon uppdatering så har jag blivit mer och mer nervös. Vilken lättnat du är ok! Då kan jag återgå till mina tradiga mattestudier utan att checka in på din blogg med jämna mellanrum för att se att du är ok. Vad märkligt, att det ska krävas en naturkatastrof för att få mig att inse att jag inte bara gillar din blogg utan även bryr mig om dig, fina Sandra!

 6. Åh. Ta hand om er!
  Kom att tänka på när det var strömavbrott i Stockholm där jag bodde när jag var liten. Lite samma känsla att man tog vara på det man hade! :)

  // E i Tokyo

 7. Så häftigt på något vis vad vädret kan göra. Fast såklart ännu häftigare att vi lyckas förutspå det såpass bra, tänk så många liv, tårar och tragedier vi räddat egentligen!

 8. Alla som läser här, ägna en tanke åt folk som stormen verkligen drabbat. Fattiga i USA, eller människor i bl a Karibien. Du kan skänka en gåva till Läkare utan gränser som bland annat arbetar på Haiti där stormen Sandy just nu gör så att människor dör, svälter och blir sjuka.

  50 kronor en gång: sms:a LIV till 72970
  30 kronor varje månad: sms:a MÅNAD till 72970
  200 kronor en gång: sms:a LIV 200 till 72970

  Tack för en fantastisk blogg Sandra!

 9. Det låter faktiskt väldigt mysigt och häftigt att vara med om.

  Dina twitter-uppdateringar har fått mig att le också, det låter verkligen helt surrealistiskt.

 10. tack för en så himla fin krönika (precis som alltid). enda anledningen till att jag prenumererar på sofis mode är just för att du skriver i dem. tacktacktack.

 11. Ja himla skönt att höra att ni har varandra och klarat er såpass bra. Var rätt bekymrad där ett tag innan du började twittra. Gunilla: Jag skänkte pengar till Läkare utan gränser. Tack för påminnelsen. Fortsätt göra det bästa av saken, som alltid. Du är bäst!

 12. Dear Sandra, I missed your posts, in teh last couple of days! Oh god how sad it were if you ever stopped blogging! Hope you are alright – via Instagram, one gets the impression you have it nice with all your friends. I wanted to take the opportunity to say that your blog is heavenly nice and inspiring to me – between all the bloggers out there, you are my most sincere role model. thanks for that. I (a bit selfishly) hope you have electricity soon! ;-)

 13. PS: I just read all the old posts you once wrote about your friends, in which you described them. I think it’s a wonderful, wonderful idea to do so. I did some for all my friends and sent it to them. You’re lovely.

 14. till c; nej! alla i Usa är inte rika. Men landet är rikt. Och därför är det sjukt att folk svälter ihjäl. Samma som att Sverige som land, inte är fattigt. Men det betyder inte att folk i sverige inte är fattiga.

 15. Hej Sandra.

  Kanske att jag ber dig göra något nu som du redan gjort. Jag märker väl om inlägget inte dyker upp! Men du har så snygga kompisar. Kan du inte göra något klokt uppbyggt inlägg där du listar dina polare och deras eventuella bloggar/instagram/twitter/något annat? Vore så himla kul att få följa några av dem vidare.

  Puss och kram och tack för en bra blogg.

 16. ja, jag håller med. usa är rikt eftersom det är en kapitalistisk supermakt. förstår bara inte riktigt hur någon kan bli förvånad över att folk är fattiga eller svälter i ett land som är rikt, då har man missat stora delar av historien, tänker jag. eller så har man inte någon som helst intersektionell analys.

 17. fast, USA har ju en av världens största statsskulder. och prioriterar saker som försvarsmakten istället för ett utbyggt och allomfattande socialt skyddsnät. Så det kanske inte är så himla konstigt att folk svälter. För övrigt så är det (som vanligt) ett extremt fokus på Sandys framfart i just usa, däremot hör man väääldigt lite om hur mycket skada den har gjort på exempelvis Kuba. http://www.cbc.ca/news/world/story/2012/10/25/hurricane-sandy-cuba-bahamas.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>