höstlistan.


1. Känner du dig lycklig och glad nu när hösten är här?

Alltså ehm inte direkt. Jag fryser megalätt och nu känns det som att jag fryser hela tiden. Däremot är det ju ändå trevligt att litet tag med nya årstider, det är bara det att det är så himla långt kvar till sommaren nu.

2. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
Vill använda det här ungefär varje dag. Tycker det är bekvämt, fint och varmt.

3. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut?

Då var jag med Ludvig i New Orleans, firade thanksgiving, lyssnade på jazz, klappade alligatorer och drack öl på gatan. Det var en fin semester.

4. Vad gör du om dagarna egentligen?
Jag jobbar ju då på Wieden+Kennedy som copywriter. Just nu sitter jag och Mathieu mest på en himla massa olika caféer och hittar på ölreklam.

5. Vad ska du ha för frisyr?
Samma! Färgade det rödare i veckan dock vilket jag tycker blev fint.

6. Vad lyssnar du på för musik?
Mina tre mest spelade låtar just nu enligt mitt spotify är
Susanne Sundfor – White Foxes (Kleerup&Enochson Remix)
Lorentz & Sakarias – All Good
Xylos – Fiction in 4 moves

7. Vad läser du?
Inget. Läste ut Torka Aldrig Tårar utan Handskar förra veckan. Så hemsk och fin.

8. Senast tre inkomna sms?
”puss.”
”mega.
”hope all is well in your world.”

9. Vad var bäst med sommaren?
Avsaknaden av sömn som fylldes med dans och kalas istället.

10. Vad var sämst med sommaren?
Att jag var extremt olycklig.

11. Senast köpta plagg?
En vinterjacka! En varm. Ska visa snart.

12. Ditt bästa skönhetstips inför hösten?
Ta hand om huden nu när det blir så torrt. Jag gör ansiktsmask en gång i veckan, sover med mandelolja i ansiktet två gånger i veckan, gör exfoliation (vet inte svenska ordet?) tre gånger i veckan och använder tjocka ansiktskrämer med 90% naturliga ingredienser. Alltså jag har blivit en jäkla ansiktsfixjunkie sedan jag flyttade hit, luften här är ju inte direkt som i Sverige, man blir torr och fet på en och samma gång för att det är så smutsigt.

13. Hur ser du på framtiden?

lista från lovisa.
.

translation.
please click the ”in english” link in the right frame.

Kommentarer

 1. Oh my goodness, I try to explain to everyone that in NY the air is so dirty that it makes a person’s skin freak out! Oily+dry at the same time. No one understands how that could be!! Its terrible, but thanks for your tips I’ll have to try them,

 2. Allt kommer bli fantastiskt. Fast det är så lätt att glömma bort i en evighetslång vinter. Just nu tänker jag: klarar jag den här vintern, då klarar jag allt!

 3. Hur kommer det sig att du inte använder din Penfield denna vintern? Jag har nämligen tänkt köpa en likadan och är orolig att den inte ska vara så varm och bra som jag kanske tror. Den är ju iallafall himla fin!

 4. Nu ska jag dela med mig av det absolut bästa tipset jag har på hy vård. Det absolut bästa för ansiktet är att bara skölja av det med vatten (superbra tips från ett avsnitt av mad men säsong fyra :D och sen ta på olja när ansiktet fortfarande är lite fuktigt. Jag använder en olja från life hälsokosten (finns i många städer) som heter Q for skin sensetive oil. Det är det absolutbästa jag någonsin provat och jag har provat ALLT och haft mycket problem med både torr hy, finnar, blank/obalanserad hy.. Men sen jag började med det här så har den blivit typ perfekt! Det är inte alls bra att tvätta ansiktet med rengöringar ellee tvål och smörja med krämer, det torkar bara ut hyn, gör den obalanserad, och krämer i ansiktet är skitdåligt för hyn. Irriterar bara och gör den tillfälligt återfuktad för att sen bli torr igen. Oljan jag använder har fått mig att sluta med alla sorters krämer, masker och serum, den är det enda man behöver :) och den kan användas även på torr/röd/irrierad hy, så lätt att den inte märks utan bara går in i hyn jättebra! Kostar ca 220 kr på hälsokosten, billigt med tanke på att man inte behöver något mer! :) dessutom kan man även använda den på kroppen, i håret/hårbotten, underlivet, näsan osv! SKITBRA OLJA! köp ni kommer INTE att bli besvikna!! Dessutom har min acne helt försvunnit sen jag började med den. O glöm inte, bara tvätta av ansiktet med vatten! :)

 5. Är inte din Penfieldjacka varm? Undrar för det är en av mina drömjackor men vågar inte lägga så mycket pengar på liknande om jag kommer frysa haha… :( Har inget problem med att frysa om benen men om armarna fryser blir jag förbannad?! Haha…


 6. lovisa & dzana – använder den jättemycket och har precis skaffat en till från samma märke. kan verkligen rekommendera. de är varma!

  charlotte – tack för tips!

 7. Hejsan!

  Har en fråga du gärna får svara på i dina Q&A’s.
  Hur är det att enbart jobba med pitchar hela tiden, dvs aldrig få se någon av ens idéer i produktion? Ledsnar man inte och tappar kreativiteten?
  Om ni skulle sälja in en pitch, får ni någon bonus då eller gäller fortfarande samma lön?

  Tackar. :)

 8. Hej Sandra! Vart har du köpt den stickade tröjan? För den är så fin och det börjar bli så himla kallt här och jag känner att jag behöver en sån väldigt snart. Ha det så bra!

 9. Glämde säga; oljan jag pratade om här uppe kan även användas som massageolja! Är ju bra om man har någon att massera ialfl :P

 10. Du har nog rätt sandra, everything is going to be amazing. Sitter på ett plan som snart lyfter mot london och jag har lämnat alla de människor jag älskar så otroligt mycket för en tanig pojke i ett engelskt radhus. Och det går inte att hjälpa att det gör ont och att jag vacklar lite. För jag älskar alla här i Sverige. Men jag tror, och hoppas att allt löser sig. Kram, ha en trevlig kväll.

 11. Charlotte, det är ett fint tips att ta det lugnt med huden och säkert är din olja perfekt för många. men tyvärr är det såhär med hud, att det som funkar för en person kan vara helt galet för en annan. Det finns t.ex. många som får kosmetika-acne (små vita fettpluppar som måste lasras bort, eller tömmas med nål o då kan det bli ärr) av mandelolja i ansiktet, medan andra – som Sandra – får fantastiska resultat. Samma med de flesta andra naturliga oljor; många har en hud som inte pallar olja. För den som vill testa rekommenderar jag: Byt inga andra rutiner samtidigt (byter man flera så vet man inte vad det är som ställt till det respektive vad som funkat) och att räkna med att huden kan bli sämre först. Många som går över till naturliga oljor istället för krämer märker att huden flippar ur i flera veckor först. För en del blir det sen fantastiskt, för andra inte. Jojobaolja är en olja som liknar hudens eget sebum, den anpassar sig efter hudtypen. Så den är ganska snäll för nybörjare… Men obs man ska inte ha någon olja – utom möjligen en mkt torr olja i veckovisa stötar – precis runt ögonen. Huden är tunn där och kan inte absorbera fet olja, vilket kan ge kosmetika-acne. Det finns flera torra oljor, t.ex. nyponfröolja, som man kan blanda med jojoba eller nåt för lagom fetthalt. :) För den som inte behöver fett utan fukt, kan aloe vera-gelé funka grymt. Men obs, för många leder det till stark irritation i huden. Så, var försiktiga även med de här naturliga grejerna. Prova först.

 12. Hur ser du på att använda droger? Vet att många tycker att du ska vara en förebild och så men du bor ju ändå i NYC. Röker du gräs? Tar ectasy eller kokain? Tänker på alla långa efterfester…

 13. Till Charlotte som skrev om olja att ha i ansiktet: Kan du inte berätta lite mer, hur länge har du använt den? märker du skillnad på resultat olika perioder i månaden/tider på året? vilken sorts hy har du? jag är nämligen inte helt nöjd med min hudvårdsrutin just nu och letar något nytt att testa.

  Till A som också skrev om olja att ha i ansiktet: vet du mer om vilka hudtyper som vanligtvis brukar behöva olja och vilka som brukar behöva fukt?

  Och till Sandra: tack för en fin lista :)

 14. A; den oljan jag använder (Q sensetive oil från Q for skin; natural care) står det såhär om; mild, vegetabilisk universaolja som passar alla hudtyper. Lämplig även vid klåda, torr, röd och irriterad hy. Kan även användas på hela kroppen, även hårbotten, underliv, näsa och örongångar. Oljan är rik på de för huden viktiga fettsyrorna omega 3 ocj GLA. Aktiva indrigienser; svartvinbärsfrö oljans höga innehåll av omega 3 och 6 samt GLA har bevisats vara mycket bra vid hudirritation, klåda, hudrodnad och torrhet. Jag har alltså svårt att se att den skulle kunna irritera hyn på något sätt, när den även rekommenderas för lättiriterad hy och är väldigt mild. Jag har torr hy, så torr att den knappt går att tvätta med rengöring, då blir den så torr att den nästan börjar överproducera olja på egen hand. Får även enstaka finnar ibland, men hade värre innan jag började med denna olja. Hade även lättirriterad hy, som blev jättedålig av krämer och sånt , bara värre.. Har använt den här oljan kanske tre- fyra månader nu och är sååå nöjd. Har provat massa andra saker innan, men den här kommer jag ALDRIG att byta ifrån. Men ja, som med allt annat så varierar det säkert från person till person vad som funkar? Men för mig och min hudtyp funkar den bättre än allt jag bågonsin provat, och då är det väl klart att man vill dela med sig av det! :) det va dom på hälsokosten som rekommendera den o sa att den va bra. Tror det va ”life” hälsokost men kanske finns på andra ställen med? Tror även det fanns rengöring o sånt i samma serie, men som sagt så tycker jag det bästa, ialfl om man har torr hy, på vintern atr bara skölja med vatten, och fukt får man ju in hyn oxå genom att låta huden vara lite fuktig när man tar på oljan, då blandas fukten med oljan och går in i hyn. Superbra! Tycker bara hyn blir uttorkad speciellt på vintern om man tvättar ansiktet för ofta, eller tvättar det och sen går ut i kylan, inte alls bra, hyn måste få behålla sitt skyddande lager liksom, att man inte tvättar bort det. Men har man smink så måste man såklart ta bort det, men man kan då använda en mild rengöring, dermalogica tex har en jättebra? Eller bara ta bort sminket ytligt liksom med tex nån cleansing wipe och inte rengöra hyn för mycket på djupet, om ni förstår hur jag menar, så att man inte tvättar bort de naturliga oljorna. Ansiktet har inga ”krämer” i sig, och behöver det inte, det den behöver är olja, som hyn även producerar på egen väg. Man hjälper så att säga hyn på sitt ”egna” sätt, det som är mest naturligt för hyn. Och jag tycker att den oljan jag använder är jättebra, om jag har varit riktigt torr så har det även funkat att bara smörja på lite på hyn (alltså typ under dagen, när man inte har sköljt av ansiktet) och den har gått in jättebra i hyn, den ser bara fin och naturlig, mjuk och fräsch ut efteråt. Inget kladd som lägger sig på hyn eller att hyn blir irriterad och sen mer torr, (som krämer gör), tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>