jul jul jul jul snart snart snart snaaaaaart.


pic source.

Nu är det så nära så nära till julafton. Jag längtar så mycket. Jag älskar ALLT med julen. Glögg, julfester och ljusglitter och paketinslagningar och lussebullsbak. Julen är det enda trevliga med vintern. Jag har en idé om att vi borde låta december vara HELT en julmånad och flytta nyårsafton till slutet av januari istället. Då kan januari istället få vara peppmånad till nästa ledighet då vi firar nya året, istället för att vara världens gråaste koloss. Sprid gärna detta vidare. Fast jag är också väldigt glad att 2012 är snart över ändå. Sämsta året på jag vet inte hur länge. 2 bästa vänner som lämnade landet, sjukhusvistelser, fått ut noll saker reklammässigt, Vera som försvann och en brutal hjärtvärk. Har förstås varit ett fint år på sina håll såklart, men väldigt omtumlande. Nu är det bara några veckor kvar och sedan kommer det aldrig mer tillbaka. Aldrig någonsin himla mer. 2013 ska bli amazing, för det har jag bestämt.
Nu kom jag av mig.
Jag ville ju mest påminna er om min jullista som jag fyllt på i år igen med det bästa jag vet med julen musikmässigt. En himla massa julsoul och lite annat, varsågoda:

juljuljulsnartsnartsnart.

.


Christmas is around the corner and you can find my christmas playlist here!

sandra
 1. Nelly skriver

  åh så fint!

 2. p skriver

  du är så himla bäst, lyser upp mina dystra dagar. KRAM!

 3. Agnes skriver

  Fin och bra idé! Kolla upp sufjan stevens jullåtar med, där har du några att lägga till enligt mig!!

 4. Maja skriver

  Det bästa med julen och med att det snart är nytt år: Att man kan glömma allt som varit och bara börja om. I alla fall försöka. Det ska bli så skönt!

 5. The Wallflower skriver

  Bra instillning, Sandra!<3 Julen er den beste trøsten om vinteren. Hva fan skulle vi gjort uten!

 6. nina skriver

  <3 <3 <3 <3 <3

 7. alexandra skriver

  håller med dig helt, sandra. 2012 har varit sämsta året typ någonsin. är så så så redo för 2013.

 8. Anna skriver

  Beste ideen! Kunne eventuelt flytte julen til januar sånn at man ikke feirer nyttår en måned inn i det nye året, haha. Vinteren burde ha flere lyspunkt uansett! :)

 9. Emma skriver

  I agree Sandra! 2012 is the shittiest year EVER. Broken hearts that do not seem to mend and friends who I will not see again. It hasn’t been a very good year for a lot of people. I wish that all your dreams come true next year (well not all, save some for 2014!)

  Bisous

 10. Johanna skriver

  Kan ju inte annat än att hålla med. 2012 värsta året i mitt liv och det är ingen överdrift… 2013 här kommer viiiiii!!!!

 11. Sabina skriver

  BRA INLÄGG! Fuck 2012, fan vad jag är taggad på 2013! Längtar ihjäl mig efter ännu en härlig vår, varm sommar och vacker höst! Och JULEN! Jag älskar julen mest av allt. December är en finfin månad! Puss Sandra!

 12. SIlvia skriver

  The more Christmas music the merrier! :)

 13. Claudia skriver

  I also love, love, love Christmas and can´t wait to celebrate it! I wish you all the best for 2013 and I´m excited what will happen in our lives! Have fun!

 14. Synne skriver

  Jeg gleder meg også noe voldsomt til jul! Skal hjem til Norge i nesten to uker og bare spise masse norsk mat og klemme på familien og vennene mine. Paris er utrolig, men jeg vil jo ha SNØ! Jeg begynner med julemusikk første desember, og da skal jeg sjekke ut listen din. Takk!

 15. wera skriver

  alltså, 2012 har varit världens bästa år och sämsta. att vara sjutton och tonårig är det jobbigaste och finaste som finns. att råka hångla med fel person, dricka lite för mycket. prestera alldeles för dåligt i skolan. allt så himla bra och så himla dåligt samtidigt.

 16. Daria skriver

  Åh, längtar ser så mycket fram emot jul!

 17. sonia skriver

  det är helt otroligt vad tiden har gått fort!! Så skönt med nytt år snart.

 18. Filippa skriver

  Såg denna och tänkte på dig
  http://www.theoutnet.com/product/191620

 19. paulina skriver

  jag måste bara säga att du har en mycket charmig och fin blogg! :D

 20. E skriver

  Men du måste ju ha med Fairytale of New York på listan. Världens finaste jullåt!

 21. Linda skriver

  Jag hade, efter ett uselt 2011, bestämt att 2012 skulle bli MITT år. Istället blev det riktigt skräpigt. 2013…kommer fyra vänner flytta långt bort så vågar knappt hoppas på nästa år heller, men fasen, det MÅSTE helt enkelt bli ett bra år om vi bestämmer det!!! :)

 22. Ida skriver

  Alltså julen är ju bäst. Nu ska jag fylla på min jullista!

 23. ina skriver

  Sådär! Sådana spontana inlägg ÄLSKAR jag! Känns som om du pratar rakt ut till mig, eller som om jag hör dig prata i telefon med mig. Tack sandra för att du finns. Hur sjukt och konstigt det än låter förgyller du mina dagar, på ett eller annat sätt. Puss

 24. Saga skriver

  Du är ju världens bästa! Fint inlägg. Älskar julen jag också, och önskar dig ett fantastiskt 2013.

 25. rara clara skriver

  +1 på att vara glad över att året snart är slut. Fy satan, vilket år. Såg att du inte har en enda låt av Sufjan Stevens på din lista – han som gör min bästa julmusik! I år har han dessutom kommit ut med en ny 5(!!!)-skivorssamling.

 26. Charlotta skriver

  Åh jag längtar också så fruktansvärt mycket till julen. Göra julmysigt i hela huset, i mitt rum framförallt, tänka ut perfekta julklappar till de man köper sådana till, klura på rim, skicka julkort, slå in och lacka alla paket och allt annat.

  Att låta julen vara hela december låter som en alldeles utmärkt idé. Skulle definitivt vara på.

  puss

 27. Ella skriver

  Vad gör man om man är dö kär i sin pojkvän. Som man idag fått reda på har vart otrogen mot än, med sitt ex. Som förövrigt trodde att han var ihop med henne också. Om det gör så ont att det är tomt? du lägger all din kraft på att le för dina vänner och familj. När du vet att den personen du tycker mäst om i hela världen har hoppat i säng med andra tjejer när han bara ska vara min. Och man väntar bara på att alla ska somna så man ska få gråta. Och äns säng fortfarande luktar honom. Allt man vill är att få krama honom hårt och länge och låsas som inget har hänt. Och att han ska viska sådana där fina saker i ens öra. Att aldrig mer få hålla hans han och höra när han skratar åt min skämt. Att aldrig få ligga i hans famn och titta på film. Att han varit otrogen flera gånger och ljugit om det, och ändå saknar jag honom redan. Vad gör man då? (Förlåt)

 28. xyz skriver

  Ella – hej. vi känner inte varandra och jag har aldrig varit i din situation. men om han varit otrogen flera gånger kanske det är bättre att avsluta förhållandet. du kommer träffa nån annan, nån som inte är otrogen och som är den finaste du vet. mitt ex gjorde slut med mig i år och det var det värsta jag varit med om, jag tänkte att det inte fanns nån som han, jag skulle aldrig hitta en lika perfekt kille. jag grät på min student för att han inte sa grattis, i juli ville jag dö för att jag var så ledsen och tänkte ut vilket sätt som skulle vara bäst att göra det på, jag gick ner 9 kg. men det vände, det blev bättre. jag har insett att han inte är den enda fina killen, har gått förbi många som luktar lika gott och som kysser lika bra.

  det kanske blev lite off-track, jag hoppas du förstår vad jag vill få sagt. MEN! gör såklart som du vill, jag talar bara ur mitt perspektiv. kram.

 29. Adele skriver

  åh va bra spellista! soul e ju det bästa!!

 30. Elin skriver

  Alltså. Home Alone- musiken. Genidrag.

 31. Anna Martina skriver

  För mig blir det jul på Sri Lanka, så ingen snö och inga julgranar, men jag tror det kommer blir underbart på sitt eget vis.

  Ella – killen jag var tillsammans med innan var otrogen mot mig, han ljög om det och det hela skedde när han var hemma i Skåne för att gå på sin mormors begravning. Jag hade tidigare undrat hur det skulle kännas när någon jag älskade så mycket gjrode något sådant, jag trodde att jag skulle kunna förlåta det. Men när han erkände vad han gjort dog alla mina känslor bara rakt av. Vi hade varit tillsammans i två år, vi hade en gemensam lägenhet och det kändes som att min värld rasade. Men jag klarade mig, jag har vuxit enormt mycket av erfarenheten och jag tror att det du skulle må bäst av är att bryta med honom. Gör det rakt av bara, säg att du inte vill att han hör av sig, för du mår inte bra av det. Jag hoppas att du har en familj som står dig nära och/eller vänner som kan hjälpa och stötta dig i processen. Det kommer säkert att kännas hur jobbigt som helst och som världens undergång. Men jag kan i stort sett lova dig att du kommer att klara det och den dagen du känner att det är över, och du är tillbaka på banan, då kommer du att vara stolt över dig själv, och du kommer känna dig starkare än någonsin!

 32. Sanna skriver

  Kan du inte göra ett inlägg om hur julen är i NY?

 33. Linnéa skriver

  Ihopslängda, spontana inlägg där man kommer av sig lite är nog bäst ändå. Det är lite som ihopslängda, spontana chokladbollar. Mums. Helst ska man ju också baka dem mitt i natten. Och helst med en fin vän.

 34. Maria skriver

  Tänk så olika det kan vara. Flera här beskriver 2012 som ett skitår. Själv tycker jag att det har varit alldeles underbart.

 35. Agnes skriver

  Åh kan du inte lista små fina prylar att önska sig i julklapp? vore ju så väldigt fint sandra!

 36. Karin skriver

  sandra, det perfekta frukostägget, om man vill ha det sådär ljusrött och mjukt och mums, hur gör du då?

 37. Nina skriver

  I AM SO READY FOR CHRISTMAS! :)

 38. paulina skriver

  Håller med 2012 har varit sämsta året för mig med. Sade till min kompis när vi böt till 2012 att de här kommer att bli det sämsta året, vilket det även varit.

  Jag bara önskar och hoppas att 2013 blir bättre, för annars vet jag inte vad jag tar mig till.
  Julen får man iaf. se framemot, gillar också julen. Tror inte det finns så många som inte gillar julen :)

 39. Victoria skriver

  Mitt 2012 var inget vidare heller totalt sett. Inte heller 2010 eller 2009. Men 2013, jag tror på 2013!

 40. Fröken Cocco Sohl skriver

  Din jullista har blivit en viktig jultradition för mig! < 3

 41. Lene skriver

  JUL!!!!!!!!!!!!!!! <3 <3 <3 , beste tiden på hele året! Elsker julekos, familie, kose med katten, glade barn som ler i snøen! :)
  Og, det beste…det er salg i London LOL!

  PS. Dere svensker har de beste lussekattene på jorden med masse saffran!!!!

  God Jul! :)

 42. Lene skriver

  Og…herregud jeg glemte Karl Bertil Johnssons Julafton, snufs…fineste tegnefilmen EVER! Jeg får tårer i øynene av å tenke på den! :)

 43. Maria skriver

  Håller med till fullo!! Skulle lätt kunna ha jul hela vintern, åhh… :)

 44. Linda i Berlin skriver

  Heja! Och öven om 2012 var det värsta året ever för dig så kan du ju avsluta med en sjuhelvetes fest på nyår tycker jag. Liksom säga adjö skitår med lite fyrverkerier och champagne.

  :)

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
Easter lunch ✨🌳🍴🍷
Arkiv
Twitter @niotillfem