krönika 29.


Veckans krönika för Sofis Mode kom ut i onsdags, så här kommer en liten försenad påminnelse så att säga. Handlar om ångest och sånt skräp.
.


This post is for my Swedish readers. It’s a reminder that my twenty-ninth column in the magazine Sofis Mode is out today. It’s about anxiety and Sundays.

sandra
 1. lovisa/polichinelle skriver

  du skriver alltid så det känns sandra, oavsett ämne, och det är så talangfullt. ta alltid vara på det!

 2. TIDSTJUVEN skriver

  Åh, så fint och sorgligt.

 3. Lisa skriver

  den här krönikan alltså, sandra. åh vad du är bra, helt fantastisk.

 4. Ann skriver

  Puh, hvor er det velkendt.

 5. Vicky skriver

  alltid bra oavsett. <3

 6. Isabelle Pedersen skriver

  Rakt i hjärtat kändes den här krönikan…. <3

 7. m skriver

  fejkgewflewogfbfll,… du och din blogg <3

 8. jennifer skriver

  Så vackert skrivet, det här kändes i hela magen.

 9. Matilde skriver

  När likgiltigheten bygger bo i en, vill man ju mest flytta ut.

 10. B. skriver

  Kärlek suger kattrumpa minst sagt. Hang in there!

 11. Susanna skriver

  Åh, vad bra du skriver. Känner att jag kan relatera, tyvärr.. :(

 12. Elsy skriver

  åh, så himla fint. avskyr söndagar.

  och sandra.
  jag och mitt ex gjorde slut för snart nio månader sedan, och i onsdags var jag på en kryssning där han också råkade vara. vi hängde hela kvällen och allt kändes som förut, tills efter vi hade haft sex. då sa han att han inte är kär i mig och blev chockad över att jag fortfarande har känslor för honom.
  så smsade vi dagen efter och i fredags träffades vi igen. så jävla dumt.

  dom säger att det enda som läker ett hjärta är att bli kär i någon annan. men det kommer aldrig gå. det finns ingen annan. och ingen som skulle kunna bli kär i mig.

  så ja. jag vet hur du känner. och jag vill be dig och alla andra:
  gå aldrig tillbaka till ett ex, om ens för en natt. det river upp allt allt allt på nytt igen.

  det känns som att vi gjorde slut för fem dagar sedan, fast det har gått tvåhundrasextio dagar.

  puss.

 13. bubba skriver

  välskriven och en fröjd att läsa (som vanligt), särskilt för oss som befinner oss i samma situation som dig. :)

 14. Nina skriver

  Idag har jag gråtit hela eftermiddagen. Jag gjorde slut med min kille för 6 veckor sedan. Han som var min första kille, som jag har delat 7 år av mitt liv med och han som flög mig till Paris för att fria framför Eiffeltornet. Beslutet har vuxit fram under lång tid och nu så mår jag oftast bra. Men idag fick jag veta att han ska flytta till en annan stad, långt upp i Norrland. Och där har jag inte så mycket kvar, så vår gemensamma hund och han försvinner. Men så började jag kika genom din kategori ”om kärlek” och först så grät jag ännu mer tills tårarna tog slut. Sedan kände jag mig bättre och bättre av alla små berättelser och dina överlevnadstips. Förlåt för att det blev en liten uppsats här, men jag kommenterar inte så ofta och jag vill bara säga att jag är så otroligt glad att din blogg finns. Den är helt fantastisk.
  Kram

 15. agnes skriver

  bäst hittills.

 16. KAJSA skriver

  Så himla duktig på att skriva, du skriver med sådan känsla!

 17. Bella skriver

  Jag känner igen känslan men Sandra, vet du att alkohol orsakar nedstämdhet och ångest? Att du känner ångest en söndag beror förmodligen mer på alkoholen du drack kvällen innan än någonting annat. Det kanske du vet, jag ville bara påpeka. Söndagsångest är inte ett fenomen, det är en direkt effekt av att man druckit för mycket fredag, lördag.

 18. sonia skriver

  Får gushud, så vackert. Man kan verkligen känna igen sig i dina texter, mer av det!

 19. Elle skriver

  <3
  det här med att inte må, där befinner jag mig just nu. och jag vet inte vad som skulle få mig att börja må igen för allt jag känner är tomrum och jag stirrar in i väggen i brist på vettiga saker att göra. det spöregnar ute och lägenheten är en stor röra för jag orkar inte göra något. hittar ingen motivation någonstans. usch, hoppas det bara är en höstgrej.

 20. amanda skriver

  sjukligt fin krönika. sjukligt fin.

 21. agnes skriver

  sandra måste bara fråga en sak. jag har blivit bjuden på hemmafest med världens knäppaste tema, euro trash sovjet. har aldrig någonsin gjort det förut. det är bara estetare i pälsmössor där. herregud, vågar jag verkligen det här? kommer ju bara stå ett hörn och hålla i min cider

 22. m skriver

  underbart!

 23. Lisa skriver

  Jag vet ingen som skriver så fint som du.

 24. Elin skriver

  Aj. Rakt i magen. Du är verkligen en av mina bästa personer sandra och det är ju hur knäppt som helst eftersom jag inte ens känner dig fast jag känner dig så himla bra

 25. Sofia - Londonbloggen skriver

  Japp, som Bella skrev: alkohol (och nikotin) ger mer ångest än det mesta. Fast söndagsångest är ju faktiskt ett fenomen som existerar för att allt är tyst och tråkigt och för att man måste gå till jobbet nästa dag, inte enbart pga alkohol.

 26. Erika skriver

  Alltså du skriver så himla himla bra! Bästa jag vet.

 27. Jennifer Sandström - New Zealand skriver

  Du berör som alltid. Herregud fina du. kram <3

 28. Elsy skriver

  Agnes: Du MÅSTE gå på festen! Vad är det värsta som kan hända? Att du har tråkigt och går hem typ. Skit samma, bli en YES MAN! Klä på dig nåt du känner dig fin i! Du kanske finner nya vänner, träffar söta killar/tjejer att pussa på? Du kanske får någons nummer, du kanske dansar och har skitkul, du kanske följer med nån till en pizzeria mitt i natten för fyllekäk? Allt kan hända om du går på festen, men om du inte går kan jag garantera dig att nästan absolut ingenting kommer att hända. Lycka till! Puss!

 29. Elsy skriver

  Bella: fast jag har haft söndagsångest sen jag var fem. och då drack jag ju såklart aldrig haha. jag tror nog att det är ett fenomen. jag kopplar söndagar till just tysthet, kastanjer, deppiga dejter med kompisar och ravioli. fyfan.

 30. Linnéa skriver

  Du är ju så duktig på att skriva, Sandra. Det slår mig varje gång jag läser något av dig. Du är så duktig på att skriva.

  Min vän och hennes pojke gick idag skilda vägar. Hon kom till mig för att prata ut. Men hon var inte särskilt ledsen, jag sa till henne att det hela nog inte sjunkit in än och att hon skulle tillåta sig själv att vara glad. Sen förklarade jag att jag alltid blir ledsen när ett par bestämmer sig för att splittras, för man vill ju laga och fixa ihop till kärleken blomstrar igen. Och efter att jag sagt det kom hennes tårar. Jag är visst inte alltför duktig på det där med pep-talk.

 31. Evelina skriver

  Känner igen mig så att det gör ont. Tack för att du åter igen gjorde min dag med dina ord.

 32. Nathalie A skriver

  Som vanligt; helt franschmastic! Dina krönikor brukar ibland rädda mina dagar på mitt ytliga tv-jobb. Tack!

 33. thesadbox skriver

  jag gör likadant på söndagar, ligger där och försöker att minnas honom och känna efter, ligger i sängen helt förlamad, livet känns som det snurrar på och jag hänger inte med. Och jag saknar honom så mycket och imorgon blir det precis 4 månader sedan han lämnade mig och jag har inte kommit över honom. Men det har han gjort. Och jag önskar ibland att man kunde hoppa över vissa dagar i veckan så att fredagar låg framför en och inte bakom och det är en hel vecka kvar tills fredagen kommer igen. Och mest av allt så vill jag bli kär igen och ha någon att hålla om, någon som tycker om mig. Men det känns så avlägset. Puss fina Sandra <3

 34. Izabella skriver

  Love you.

  Visade denna till mamma och pappa just igår, jag har precis flyttat hem. För två månader sedan eftersom det tog slut med min highschool-sweetheart. HEM till byn bara liksom. Kaos minst sagt i alla familjer kring detta avslut. I alla fall, mina föräldrar, De förstod mig mycket bättre efter att ha läst din text. Alltså min konstnärliga och känsliga själ som bultar inom mig, här i hjärtat.

  Nyligen fick vi åka in akut med mig på grund av hur jag mått efter två år med jobbiga saker som drabbat denna familj och mina päron har nästan oroat ihjäl sig själva. Nu jobbar vi alla fyra i familjen med att försöka förstå varandra bättre för att kunna leva ihop, Eller okej vi är sex st med katterna och nio med ”alla i min stora familj”. Katten Loke följde ju med mig när jag drog från exet, men det är en annan historia.
  Tack för att du skakar om världen med dina texter.

  Tack!

  Izabella

 35. moa skriver

  hej sandra. jag vet att du sakert far tusen fragor varje dag typ men skulle vara hemskt tacksam om du ville svara. jag ska kopa en canon 60d och funderar pa lite olika objektiv. har typ bestamt mig for att kopa ett 50mm/1.8 for det verkar vara vad jag behover och ar ju sa sjukt billigt. vet att du har samma och undrar om det ar det du fotar med oftast eller om du oftare anvander ett zoomobjektiv? kanner du liksom att 50mm funkar i de flesta fall eller egentligen bara till portratt osv? vore sa tacksam om du kunde svara. kommer antagligen kopa 50mm med kamerahuset och sen kopa ett till senare om jag inte kanner att det ar tillrackligt.. men har inte sa sjukt mycket pengar och vill helst kopa det jag kommer anvanda mest forst liksom..

  alskar din blogg. puss!

 36. synne skriver

  Akkurat sånn det føles…. nettopp blitt slutt og klarer ikke se noen fremtid uten han… håper jeg finner en slik som han igjen… alt jeg klarer å tenke på, tenk hvis ikke….. Du setter ord på det, og jeg vet jeg ikke er alene..

  Takk <3

 37. johanna skriver

  herregud vad fint.

 38. Astrid skriver

  Du skriver så fint.

 39. Hondjur skriver

  Tack för att du finns. För att du berör. För att du delar! Tack!

 40. sara skriver

  Hej Sandra.

  Det här var den bästa krönikan hittils. Utan tvekan. Älskar hur du beskriver den där känslan konkret och med massor av detaljer man känner igen sig i. Har själv svårt att sätta fingret på känslan, men du gjorde det åt mig.

  Kram!

  P.s När jag har en bakissöndag älskar jag att träffa någon kompis som är lika bakis, men som inte var med om samma kväll. Då kan man lyssna på kompisens knäppa bestyr och saker och ting känns inte längre så jobbigt. :-)

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
🎈🗻 hello from above the Atlas Mountains!
Arkiv
Twitter @niotillfem