my saturday.


I lördags gick jag upp runt niotiden och såg ut såhär.


Först bar det av till jobbet några timmar tillsammans med Mathieu och Andrew. Denna kaffekopp plus mina jobb-hörlurar på mitt skrivbord för symbolisera detta.


Vid tvåtiden rymde jag och åkte upp till Central Park tillsammans med min mamma! Hon har varit här över helgen på en jobbgrej. Så himla fint när mammor är här.


Vi gick till varuhuset Bergdorf Goodman och åt megalyxig lunch på översta våningen. Färsk pasta med hummer, tryffelsås och kantareller. Shit pommesfrittes.


Sedan gick vi ner till skoavdelningen och provade skor. Man får ett glas champagne när man provar, så himla bra idé.


Jag blev megakär i de här kattklackarna från Charlotte Olympia i sammet och röd sula. De kostade dock en miljon och var omöjliga att gå i.


Hittade en klänning som jag tyckte var fin. Som en duk i sextiotalsskärning.


När vi kom ut från varuhuset hade det hunnit bli mörkt.


Vi gick till Rockefeller Center och tittade på skridskoåkarna.


Och såg ett brudpar mitt i all människotrafik.


Senare på kvällen åkte vi till Williamsburg och Roebling Tea Room för att äta middag.


Mamma <3


Vi åt cheeseburgare. Mycket gott.


Avslutade kvällen på ostronbaren runt hörnet och drack varsin liten drink. En väldigt fin lördag med en väldigt fin mamma.
.


My Saturday. A little bit of work, then lunch and shopping with my mom who has been here over the weekend. <3 In the evening we had cheeseburger at Roebling Tea room and drank champagne drinks before it was time to head home.

sandra
 1. Anna Martina skriver

  Så fin alltihopa, skorna, klänningen, brudparet, din mamma! Ser ut att ha varit en toppenlördag!

 2. Maria skriver

  Mammor är (oftast) bäst! Min var hos mig igår. Mest för att umgås med sitt barnbarn men det är så fint att se dem tillsammans. :)

 3. Helene skriver

  Mammor! Bästa, bästa.

  Fina foton, som vanligt. Älskar den med brudparet. Köpte du klänningen?

 4. Hondjur skriver

  Jag älskar känslan din blogg och dina bilder förmedlar. Det är inte alla som lyckas förmedla den där känslan du gör. Den kryper på något vis under kroppen och sätter sig lite i hjärtat. Det är fint. På riktigt!
  Tack.

 5. lisa skriver

  vilken fin och mysig lördag :)

 6. Lovisa skriver

  Köpte du klänningen??? =)

 7. Ellen skriver

  Det blir så där mysigt varmt i hjärtat när mammor är och hälsar på. Särskilt när det ligger så många tusen mil emellan. Så, jag känner verkligen med dig <3

 8. Jessica skriver

  Om du vill ha kattskor, fast ganska mycket billigare sa finns de pa Choies. Inte riktigt samma kvalitet som Charlotte Olympia, men himla mycket billigare som sagt, och fortfarande fina! http://www.choies.com/product/suede-wedge-shoe-with-cat-face-1

 9. bea skriver

  åh nu saknar jag min mamma

 10. Malin Aurora skriver

  Åhh det är verkligen bäst när mammor kommer och hälsar på<3

 11. Maja skriver

  Så fint med bruden där mitt på gatan. Och hamburgarna du äter ser så himla himla goda ut. Trots att jag är vegetarian.

 12. thesadbox skriver

  Åh så roligt att din mamma är där. Jag saknar min mamma väldigt mycket och funderar på att åka över till sverige nu i helgen. Inte lika långt från Danmark som från USA men det blir ändå så sällan att man åker. Önskar en fin vecka, kram

 13. Ellen skriver

  Så mysigt att få träffa sin mamma sådär. Är glad för din skull.

 14. Claudia skriver

  Looks great! I hope you can show more photos of New York during christmas time. Would love to join the atmosphere through the photos with you!

 15. Kristina Aurore skriver

  åh! ingenting er bedre enn mammaer som kjem på besøk! mammaen min besøkte meg i roma, det var lukke. ordentleg lukke.

 16. cheyenne skriver

  looks like a great day :)
  xo, cheyenne

 17. sophia skriver

  åh du har ju en fjäril i din kaffemugg! :D

 18. Thessaly skriver

  Din mamma är så stilig! Man ser var du får det i från!

  Dom där katt skorna är SÅ dyra. Jag är nästan lättad att du inte köpte dom!

 19. Smäm skriver

  Otroligt fint dokumenterat.

 20. t skriver

  BRUDEBILDET! Aiaiai. Gjorde min mandag.

 21. Bodil skriver

  Undrar lite över kragen på första bilden? Hur ser den ut på närmare håll, vart kommer den ifrån osv.

 22. Annika skriver

  Jag brukar inte kommentera på bloggar för att jag tänker att ni får så många kommentarer att ni ändå inte skulle läsa min… Men nu har jag följt din blogg i så många år och jag har skrattat och gråtit ”med dig”, och jag känner att jag bara måste kommentera lite oftare nu. Jag älskar din blogg, och jag är så tacksam över att du delar med dig av ditt liv så mycket som du gör.

  Du inspirerar och motiverar. Du är så underbar!!! Många kramar från Lund.

 23. hallonjossis skriver

  Åh ser ju lite ut som en fjäril i ditt kaffe!

 24. SWEET PETROLEUM skriver

  Det ser ud til at have været en dejlig dag :)

 25. Lina skriver

  Nämen! Är inte maten detsamma som i detta inlägget? http://rodeo.net/niotillfem/2012/06/en-helg-med-min-mamma/

 26. Ida skriver

  Jag dör för de där kattskorna, är ju både skoberoende och kattberoende..

 27. Alice skriver

  So lucky to have your mom visiting!
  These cat shoes look super cute, so stupid you can’t walk with them, sometimes i wonder if brands try on the products they sell!
  That night view of the street is magical!

 28. kaneli skriver

  Svimmade nästan av den där pastan, allt som är gott liksom.

 29. J skriver

  nomnomnom jag tror jag dör på pastan, tryffel <3
  och en fråga bara, bor inte din mamma hos dig när hon är i new york?

  puss

 30. Katja skriver

  Härlig dag! Verkligen tjusiga skor!

 31. nadja skriver

  åh vilken härlig dag! det ser så himla mysigt ut alltihop!

 32. Tracy skriver

  Hej Sandra! Kan inte du berätta om dina erfarenheter kring revitalash? Jag är sjukt intresserad av att köpa sånn! Men jag läste om bieffekterna som kan bli riktigt hemska och jag har känsliga ögon så då kanske det blir värre för mig? Då blev jag lite osäker, men är väldigt sugen dock..

 33. Magdalena skriver

  Hej Sandra, eller vem som helst, egentligen!

  Jag behöver hjälp. Massor. Min egen mamma ligger på sjukhuset och är jättesjuk, hon har cancer i lever, skellett och lungor och åh, överallt känns det. Jag vet inte hur jag skall klara av att leva utan henne, med pappa och min lillebror. Hon är den finaste lilla mamman på jordklotet och kommer kanske inte leva till jul. Vad ska jag göra? Jag gråter och kramas och ringer och pratar men mamma blir bara sjukare och jag blir ledsnare och inget kommer få henne frisk. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. hjälp

 34. maria skriver

  använder annat namn igen, jag känner mig som en minispion.

  alltså okej såhär, vi låg med varandra för en månad sen, och jag vill verkligen säga till honom nu att jag vill vara ihop med honom för jag kan inte tänka mig någon finare, men i skolan så blir jag bara helt stel och vågar knappt gå förbi, tittar inte åt hans håll och kramar bara flyktigt. Han blir likadan, när jag har en bra dag, och faktiskt kramar om honom på riktigt så kramar han lika hårt tillbaka, men jag får panik för det känns som om vi river sönder oss varje dag. Hur vågar man göra det som jag vill göra, hur gör man ens???
  det är så sjukt att det ska behöva vara såhär, vi har ju liksom legat nakna brevid varandra.

 35. Anna Margareta skriver

  Den där klänningen du provade. Så jädra snygg.

 36. Mikaela skriver

  Mammor är bäst!

 37. Elsy skriver

  Sandra, jag måste bara fråga en sak! Röker du inför din mamma? Alltså, jag vet att du är vuxen osv, men känns det inte konstigt? Puss!

 38. sandra skriver

  Helene & Lovisa – japp!

  Bodil – det ar en knytblus fran topshop, fran forra sommaren. kram.

  Annika – PUSS!

  Lina – jovisst ar det det! Sa nu ar det tradition :)

  J – jo hon bor med mig! kram

  Tracy – med tanke pa hur mycket dumt det star om det nu i Sverige sa kan jag nog inte tipsa om det! Jag har inte fatt nagra bieffekter men manga andra har ju. kram.

  Magdalena – fina alskade du. jag kan inte ens satta mig in i hur fruktansvart det maste vara. Finns det nagon har inne som varit med om nagot liknande som vill prata med magdalena? Skriv ut din mailadress sa kanske ni kan brevvaxla lite! Skulle ocksa nog lasa Underbaraclaras blogg, och kanske langt bak i arkivet ocksa fran den tiden da hennes mamma var sjuk och gick bort. Ibland kan det hjalpa att lasa om andra som varit med om det. puss.

  maria – prata med varandra pa facebook chat eller sa! man ar ju modigare nar man inte star rakt framfor varandra. ett hej kan ju racka till en borjan. och sen kanske en fragan om att ta en fika eller sa. puss

  elsy – japp jag roker framfor henne, ar ju vuxen. kram.

 39. Helene skriver

  Magdalena!

  Jag har varit i precis samma situation. Förutom att jag inte har någon pappa så när min mamma dog försvann hela familjen. Man överlever. Konstigt nog överlever man. För att man måste och för att vi är programmerade att klara av svåra, tunga grejer.

  Det har gått tolv år sen min mamma dog nu. & jag trodde inte jag skulle klara mig en endaste dag. Men det gjorde jag. & istället för att vara bitter och ledsen så är jag tacksam för att jag fick ha min fantastiska mamma i 24 år. Jag hade en sjukt bra mamma, såklart den bästa. & det är det inte alla som har så jag är glad att jag fick ha henne så pass länge i alla fall.

  Finaste mamman!

  Men sjukdomen är förrädisk, ilsken och elak och det är fruktansvärt att befinna sig där du är just nu.

  Vill du prata så maila mig, mailadressen hittar du på min blogg.

  Kram

 40. Maia skriver

  Bilden med alla människorna som åker skridskor…. Gud vad lik den är plattan! Duvet om man står med ryggen mot kulturhuset där ovanför plattan och tittar ner på den…. :O

 41. Lydia skriver

  ser så himla mysigt ut, då är sjukt duktig på att fotografera :)

 42. lina bohlström skriver

  du är nog en av de snyggaste människorna jag sett!

 43. juliajohannesson.blogspot.se skriver

  the cat shoes are to die for!!

 44. kajsa skriver

  Det är nog det bästa med dig Sandra. Din relation och ditt sätt att se på din mamma. För mammor är antagligen den viktigaste personen i ens liv på många sätt.
  Jag känner mig så himla lättad över att ha min egen i samma stad. Pappa är såklart megaviktig han också men på något sätt går det lika bra att prata med honom i telefon. Det ger samma effekt som att faktiskt träffa mamma. Senast igår bjöd hon mig på lunch och vi satt länge och pratade om massa viktiga, och oviktiga saker, och hon berättade för miljonte triljonte gången att jag duger. Och när hon säger det så är det som att all ångest över allt trillar av. För om mamma säger att jag duger så måste det vara så. För mammor är allsmäktiga.
  Så när du skriver om din mamma med sån enorm kärlek så är det som att du skriver om min också. Hur mycket hon betyder. Hur viktig hon är.
  Och folk som uppskattar sina mammor kommer jag förevigt att tycka är bra, fina människor.

 45. Linda skriver

  Skikkelig skikkelig fin kjole!

 46. Sara skriver

  Din mamma verkar vara lika snäll som vacker :)

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
Dagsfest= ❤️❤️❤️
Arkiv
Twitter @niotillfem