my daily make-up routine.

Jag har fått lite undringar hur jag sminkar mig så jag gjorde en liten steg-för-steg-guide idag! Nu kör vi.


1.
Såhär ser jag ut utan smink. Jag har en ganska bra hy och får sällan finnar, men är däremot väldigt väldigt torr och ganska röd och ojämn i hudtonen. Syns inte superbra här, men jag är det i alla fall.


2.
Jag börjar med foundation. Förut använde jag primer och en foundation från Chanel men blev så väldigt torr. Provar nu det här nya BB-kräm och gillar det mycket än så länge! Min är från Dr Jart och jag har köpt den på Sephora. Den har inbyggd primer, ansiktskräm och solfaktor och anpassar sig färgmässigt till olika hudfärger. Jag arbetar in den med fingrarna, har märkt att det funkar bättre än borstar.


3.
Sedan concealer. Jag har en från Chanel som jag gillar mycket. Den heter Correcteur Perfection Concealer nr 31. Har under ögonen, näsvingar, nästopp och lite kind. Ja ni ser ju prickarna. Fixar ut med ringfingret.


4.
Puder! Tycker om löspuder mest med stor fluffig borste. Älskar känslan på huden när man precis har pudrat sig. Att vara totalt matt i ansiktet är mitt bästa. Mitt puder är transparent eftersom allt jag har under redan har färg, och kommer fran Laura Mercier.


5.
Rouge på kinderna. Borste från Too Faced och rouge från Lily Lolo i färgen Candy Girl.


6.
Dags att måla ögonbrynen. Använder en penna från Anastasia i färgen Blonde som jag köpt på Sephora.


7.
Har vit ögonskugga under ögonbrynet så ”lyfts” de lite så att säga.


8.
Har en ljust rosabeige ögonskugga över hela ögonlocket från Idun Minerals. Hittade inte namnet på färgen på förpackningen tyvärr.


9.
Har en mörkare ögonskugga i bronsbrun med lite glitter i ut med kanterna av ögonlocket. Min är från Chanel och heter Ébloui nr 86.


10.
Vit ögonpenna runt ögat tycker jag är fint och sextio/nittiotaligt. Min är från H&M.


11.
Ögonfransböjare innan det är dags för mascara.


12.
Mascaradags! Har använt Loreal Lash Archictect i åratal. Älskar den.


13.
Avslutar med att böja in topparna med en varmluftsborste. Och hårspray på det.


Klar!
.

My daily make-up routine. I start with a BB foundation from Dr Jaart and then a concealer from Chanel (number 31). Transparent powder from Laura Mercier and rouge in the color Candy Girl by Lily Lolo. I use an eyebrow pencil from Anastasia in the color Blonde. White eye shadow just below the eyebrow and then a pink-beige color on the eyelids from Idun Minerals. Then I use a bronze-brown eyeshadow from Chanel (Ébloui nr 86) at the end of the eyelids (or however you say it..). White eye pencil from H&M around the eyes. Before I put on my mascara I use an eyelash curler. My mascara is Loreal Lash Architect and I’ve used it since like forever. I then curl the ends of my hair and then I’m all set!

Kommentarer

 1. Du har verkligen hittat färger som passar din hur- och hårton! Är det inte svårt när man har bytt hårfärg nyligen att börja sminka sig på ett nytt sätt, med nya toner?

 2. Fasen vad fin du blir.
  Jag tänker, att hade jag sett ut så den dag som jag började experimentera (17 år efter alla andra i min ålder) (http://www.casaannika.blogspot.com.es/2012/06/30-arskris.html) så hade jag förmodligen fortsatt att sminka mig.

  Och om det hade varit lättare att få bort sminket. Jag såg så konstig ut dagrna efter att jag kände mig tvungen att hitta på en förklaring till utseendet.
  http://www.casaannika.blogspot.com.es/2012/06/sex-omgangar-med-tval-och-vatten.html

  Och om man inte hade varit tvungen att använda den där läskiga ögonpennan. Vilket tortyrredskap! Visst kan man få ögonskador på riktigt om man sticker sig i ögat med den mer än 20 gånger på en halvtimme?

 3. Vad tjusigt! Önskar jag också tog mig tid att sminka mig! Älskar också när man får matt ansikte. Hinner bara med eyeliner och mascara om jag vaknar på rätt sida!
  Och den där borsten verkar ju bäst! Måste leta efter en egen också!

  Ha det bra!
  // E i Tokyo

 4. håller med nina, älskar också sådana här inlägg eftersom en kan få så fina tips. hade det inte varit för sandra & elsa hade jag nog inte fattat dealen med vit ögonpenna, hehe.

  måste också bara säga – OMG på dina ögonfransar. använder du fortfarande serum? vill, men vågar inte eftersom jag hört så många som tappat sina efter behanglingens slut (!).

 5. Great post. I like a matte face so thanks to this I’ll check out the Laura Mercier powder. Also think I’ll try the BB cream since I have red and uneven skin as well. Love that it has SPF! People don’t even know how important SPF is to not just prevent skin cancer, but to prevent wrinkles and to keep the sun from aging/discoloring your skin faster than it should. I use the Josie Maran Argan Oil moisturizer with SPF 40 every single day and I love it.

  You should do a skin care post! Only thing I remember you posting about it is the almond oil post.

 6. Du skriver att du använder ett transparent puder eftersom allt du har under redan har färg. Min fråga är vilken färg du har på allt under? Tror vi har ungefär samma hudton och jag vill ju inte att det ska bli för mörkt och ojämnt, men vill samtidigt inte se ut som ett spöke liksom. Så kort och gott: vilken färg/vilket nummer har du på din foundation och concealer?

 7. Vad fräscht du sminkar dig. Hur gör du med den vita ögonpennan? Jag har en likadan från H&M men fattar inte hur man ska måla utan att det bir alltför stor kontrast från det vita till det omålade. Suddar du ut den längs med kanterna sen? Kram

 8. Gör du något särskilt för att sminket ska ”hålla sig” under dagen? Eller ”bättrar du på” lite då och då? Jag vet inte om det bara är jag som aldrig hittat rätt produkter, men jag tycker inte att sminket håller sig fräscht alls länge när jag använder lite mer smink än vanligt, utan måste plocka fram spegeln och ”fixa till” sminket hela tiden.

  Nu för tiden använder jag bara puder, ögonbrynspenna och mascara. Men när jag har typ foundation/concealer och ögonskugga och rouge och sånt så tycker jag att det ser ganska sunkigt ut efter ett par timmar. Så himla trist, för ibland tycker jag att det kan vara kul med lite spexigare sminkningar. Typ till nyår. (Någon med tips?)

 9. Käre värld…jag har inte sminkat mig sedan 8:an så det där känns verkligen som överkurs för mig. Det ser dock kul ut att kunna sminka sig. Jag är nog lite för bekväm för att hålla på med det. Kort hår och naturellt ansikte är mer min stil. Du är fin i din stil!

 10. Jag tycker det är kul med såna här inlägg även fast jag har en helt annan rutin och är nöjd med min. Gillar speciellt när man får veta vad andra tycker om olika produkter, för vi alla upplever ju det olika! :)

 11. hej sandra!
  du skrev förut att du inte märkt några biverkningar av att använda Neulash. men jag la märke till att du på första bilden har en tydlig röd linje på övre ögonlocken (där man applicerar eyeliner) och detta är väldigt vanlig när man använder Neulash. anledningen till att jag skriver detta är för att jag själv använde Neulash länge. jag fick samma röda linjer som du men brydde mig inte om det så mycket, herregud jag hade ju gudomliga ögonfransar. men vad som hände sen var att det blev värre och nu har dessa röda linjer blivit pigmentförändringar och resulterat i bruna linjer på varje ögonlock. jag har dessutom fått väldigt ont i ögonen och sämre syn.

  det kan vara så att din bild är missvisande, och isåfall ber jag om ursäkt, men annars vill jag bara varna dig. du kanske inte känner av så mycket biverkningar nu men du kan få stora problem om du fortsätter med Neulash.

  kram!

 12. fantastiskt inlägg! exakt vad heter din BB-kräm från Dr. Jart? gick in på deras hemsida men det fanns så många olika. kram!

 13. Alltså är det bara jag som får så mycket ångest över sådant här. Personligen sminkar jag mig inte alls (okej, jag ljuger – ibland använder jag läppstift, men jag har haft samma i årtal) vilket jag som kvinna känner mig väldigt ensam om. Självfallet ska alla få göra som de själva behagas och jag kritiserar inte dig Sandra, men det känns så väldigt skevt någonstans ändå när jag inte känner en enda pojke i min klass eller alls som sminkar sig när det motsatta gäller för de vänner jag har med kvinnligt könsorgan. Fattar bara inte. Klart det handlar om genus, men när merparten av mina kvinnliga vänner ändå är insatta? Är det jag som bara inte blivit upplyst än om hur fruktansvärt ful jag egentligen är (utan smink) och i vilken hög grad jag omedelbart borde börja anpassa mig till alla andra. Alltså hur hittar en ens alla dessa olika produkter från olika butiker i olika nyanser som ska passa just en själv bäst. Hur har en ens råd. Hur hinner en ens stå och fixa sig varje morgon.

  Och hur fan kan det tas som positivt när folk kommenterar saker som ”du är så fin” när du precis postat ett inlägg om hur du står och sminkar dig varje morgon. Hur objektifierande är inte det på en skala och hur mycket bekräftar det inte vad hela inlägget går ut på – att du står och sminkar dig. Jag förstår bara inte. Alternativet känns så skevt det med, jaha ska tjejer plötsligt inte få sminka sig, det blir ju bara fel och det är klart alla är självständiga individer som ska få göra vad tusan de vill men när kontentan blir så uppenbar – flickor sminkar sig och pojkar sminkar sig inte, då vet åtminstone inte jag hur jag ska ställa mig till det.

  PS. du är förstås jättefin både som sminkad och utan smink och i övrigt verkar du klok och duktig och smart. ta inte det här som någon personlig kritik, du får förstås göra som du vill men jag blir lite ledsen och förvirrad

 14. Nina
  Det är individuellt när det gäller smink. Om man gör det för andra eller för att det är kul. För mig är det terapi, inte att se just bättre ut, utan att pilla och hålla på, precis som att måla. Klart att det finns en del som använder det i fel syfte. Det finns flera män som sminkar sig, krämar in sig och som rakar armhålorna för att de gillar det för sin egna skull, eller för en kvinnas skull, eller för en mans skull. Jag gillar att uttrycka min kvinnlighet, det är inte pga att jag är styrd av ett genussamhälle. Är trött på att få kritik för att man uttrycker sin kvinnlighet.

 15. Nina: bra inlägg.

  A: vad har din kvinnlighet med smink att göra? Om kvinnlighet uttrycks med smink så skulle ju någon utan smink vara mindre kvinnlig, så dumt. Och du menar att du inte är styrd av ett genussamhälle… Du får nog tänka igenom det där igen!

 16. Nina och Hanna:
  Istället för att förbjuda tjejer att sminka sig kanske man kan uppmuntra killar att våga sminka sig om de vill? Varför är det alltid det traditionellt kvinnliga som ska bort och det traditionellt manliga som ska uppmuntras?
  Så trött på att man alltid ska utgå från att tjejer inte vet sitt eget bästa.

 17. Håller med både Nina och Lina. I den bästa av världar känner sig ju ingen tvungen att varken ha smink eller att inte ha smink, oavsett kön.

 18. Att sminka sig tror jag för de flesta handlar om att vilja piffa till sig inför fest eller liknande. Att tvångsmässigt bära smink varje dag för att man vantrivs utan är hemskt, tycker jag. Inte för att jag lever upp till detta själv… Upplever visserligen att det blivit mer och mer socialt accepterat att som tjej låta bli sminket ibland, men tyvärr ersätts dessa dagar då istället ofta av en förväntan om att färga ögonbryn och fransar, sola solarium/bära brun utan sol eller på annat sätt se bra ut ”osminkad”. Som storbloggare man man naturligtvis vara delaktig i att förändra dessa normer.

  De flesta killar sminkar sig inte, men de har ofta andra krav på sig; t.ex. att vara vältränade.

 19. Nina: Jag sminkar mig lika mycket, om inte mer än Sandra till vardags. Jag gillar att sminka mig, det är kul och jag tycker om att känna mig snygg. Inget större eller underliggande än så, orka göra stor grej av det. Så jävla töntigt, överdriv mer.

 20. lilla S – fast jag bytte från vitt till det jag har nu hösten 2010 så d e ju ett tag sen nu… :)

  sara – ja använder fortf serum. och vadå behandlingens slut? slutar man faller de av, står till och med på förpackningen. jag tänkte fortsätta!

  amanda – will do a skin care post!

  hanna – skrivit ut vilka färger jag har! kram

  thesadbox – försökte visa på bilden hur jag målar, suddar ut lite med fingret efteråt så det inte blir för hårt. kram.

  shelley – jag har en puderdosa i väskan som jag puffar på kanske två gånger till under dagen! men det andra brukar hålla sig. ett tips om man ska ut och festa är att spraya hårspray i ansiktet, då håller sminket bättre. låter kanske knäppt men det funkar!

  linis – oj sämre syn! låter sjukt. lovar att läsa på om revitalash men asså jag gillar det verkligen och känner inget jobbigt med det.

  malin – det är den röda förpackningen!

  nina – alltså jag förstår hur du tänker, men jag gillar att sminka mig och mår bra av att känna mig fin. har man ett stort klädintresse så får man, iaf jag, ett intresse för hår och smink också. jag var ihop med en man i över fyra år som hade mer prylar i badrumsskåpet än vad jag hade och tog dubbelt så lång tid på sig att göra sig iordning på morgonen, så även om inte killar har puder i ansiktet så står de ju där och fixar sig lika mkt om inte mer. absolut inget fel med det, det var en av mina favoritgrejer med honom, att han ville vara så fin hela tiden.

  Maria – det är en gel man stryker på ögonfransarna så börjar de växa.

 21. Hej, funderade lite pa Ninas inlagg om kvinnor och smink.
  I de flesta kulturer genom tiderna, har manniskor oavsatt kon forsokt ”forbattra” sitt utseende. Genom att raka, plocka, bleka eller sola, beroende pa trend. Att smink skulle vara nagot typsikt kvinnligt ar val gentligen nagot kanske ”nytt” iaf de senaste 200 aren.
  I de gamla civilisationerna sminkade bade man och kvinnor sig. Deras skonhets rutiner skulle kanske tom ses som mer extrema an dagens.
  Under 1700 talet pudrade de hogra klasserna sig, oavsatt kon.
  Att det mest ar kvinnor idag som associeras med smink kanske kommer forandras med framtidens trender, vem vet.
  Mannsikan ar verkligen inte ensam om att forsoka gora sig fin for ens partner. Aven om de flesta kanske inte skulle halla med om att de gor det for att attrahera en partner, sa maste det val harstamma fran det? Tank bara pa de manliga paradisfaglarna som bara lever for att visa upp sina vackra fjadrar for honorna och sprida sina gener vidare.
  Jag tycker dock det ar trakigt hur mycket pengar multinationella foretag idag kanar pa att vi tror att vi inte duger. Jag sminkar mig inte till vardags, mest av tidsbrist dock, men kanner anda lite likadant som Nina. Kluven alltsa.

 22. Noen tanker:

  Det er i utgangspunktet ikke noe galt i å sminke seg, og veldig mange (som f.eks. Sandra) har utseende og image som en hobby de bruker mye tid og penger på. Det er lov, og det handler om interesser, evner og prioriteringer, som det meste annet.
  Det som blir feil er når folk tror utseende IKKE er en hobby, men en naturlig del av hverdagen og sin kvinnelighet. Man kan aldri sminke frem kvinneligheten og skjønnheten sin, men man kan male over den og dekke den til for å få frem et annet uttrykk eller en stil. Igjen, ingenting galt med det, det kan være spennende, kreativt og vakkert! Men sminke som blir en vane syns jeg faktisk er bortkasta.

  Og det har ingenting med kvinnelighet å gjøre, selv om det er flest kvinner som driver med det. Det er utrolig sørgelig med jenter som tror at de sminker seg for å fremheve sine ”naturlig trekk” eller ikke se for trøtt ut osv. DA snakker vi om hjernevasking.

  Personlig liker jeg klær og bruker i blant både tid og penger på å skaffe meg fine klær og accessories. Men jeg sminker meg høyst to ganger i måneden, og da er det stort sett snakk om mascara. Noen ganger har jeg riktignok tid og lyst til å sminke meg, for det kan jo være gøy og kreativt det og. Men sminke fremstår som dyrt og unødvendig/ekstremt når det er snakk om å bruke det hver dag, med mindre det er en stor interesse … og det er det ikke for meg, så jeg bruker heller tiden og pengene på noe annet. :) For øvrig morsomt at kvinner som IKKE vanemessig bruker tid og penger på sminke er de som blir sett på som ekstreme eller hysteriske. ;)

  Kjæresten min liker meg for øvrig også best uten sminke, ettersom han foretrekker MITT ansikt fremfor et lag av pudder og maling, uansett hvor naturlig eller usynlig sminken gir seg ut for å være. Vi er opptatt av estetikk og er (selvfølgelig) opptatt av hverandres skjønnhet, og han gir meg daglig tusen komplimenter for både naturlig utseende, klær og – når jeg har sminket meg – sminket utseende, men vi har likevel en stor mengde ANDRE interesser VI syns det er mer naturlig og meningsfylt å prioritere :)

 23. Olinda: veldig sant og bra skrevet. Jeg tror vi kan skylde litt på USA sin matcho kultur og den Amerikanske mannens panikk for å assossieres med det feminine. Vi Europere, Afrikanere og Asiatere har lange tradisjoner for å pynte oss, både menn og kvinner. I land hvor man er mer i ett med naturen pynter faktisk menn seg mye mer enn kvinnen. (eks. massaiene) Så det er litt synd at ”sminke og klesdrakt” dras inn i kjønnsdiskusjonen. Vi ønsker da ikke å bli like? Vi ønsker vel å kunne spille på hva vi liker individuelt, og bli respektert uansett? Det er det likeverd handler om. La en mann pudre seg om han vil og la en jente velge selv om hun vil smike seg eller ikke. Er det ikke ”kvinnen som offer” vi ønsker å komme vekk fra. Skal vi fortsette å hele tiden ”måle” kvinnen. Er hun sminket er hun et offer…er hun hjemme med barna er hun et offer….er hun gift er hun et offer…..Må vi kvinner virkelig ha kort hår, være usminket og single for å ikke være et offer? Høres ensomt og lite spennende ut! :) De fleste menn liker faktisk å pynte seg, de liker å si at de elsker sin kvinne og de ønsker å ta vare på sine egne barn….men da er de for feminine. Ulogisk og utdatert.

 24. Thank you so much for this post. I’m always wondering how you do your amazing makeup. I love how you wear the white eyeliner. Awesome!

 25. TACK Lina, som skrev så klokt om att varför ska smink vara dåligt för att tjejer gör det. Jag är så trött på att t.ex. handarbete, barnskötsel etcetera (sånt som traditionellt sett sköttes av bara kvinnor tyvärr) värderas lägre än bilmeck, altanrenovering etc (som tradionellt sett, tyvärr, mest sköttes av män förr). Det är liksom bra när tjejer gör sånt som förr var ”manligt”, men inte bra när tjejer gör sånt som förr var ”kvinnligt”. Why? Varför är det inte bara asbra att vi gör precis vad vi vill? Och varför skulle det vara mer ytligt att sminka sig än att ligga och mecka med nån gammal bil, t.ex.? Den här jobbiga grejen tycker jag blir extra tydlig när man tänker på att det snackas jävligt lite om hur lyllo kvinnor är som (en hel del av oss iaf) kan föda barn. Är inte det typ en av de coolaste (och knäppaste) grejerna i världen, att vi faktiskt kan få till en jäkla människa i vår kropp? Men nej, eftersom det är en ”tjejgrej” så pratar folk mer om hur hemskt det är med tjejer som vill typ va barnlediga länge, än hur avundsjuka, utanför och små män troligen ofta känner sig när de blir pappor men inte kan föda, amma och så vidare. Fattar inte varför. Om män kunde föda barn så skulle det ses som en sån jävla übergrej.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>