christmas eve.


I måndags var det som sagt julafton! Jag och Michelle vaknade ganska så tidigt, åt frukost och så öppnade vi julklappar. Jag gav Michelle ett par vantar och en engångskamera och av Michelle fick jag Bonjour Tristesse och ett par resehögtalare! Det här fick jag av min mamma som hon slagit in och lämnat sedan för gången hon var här, väldigt fint. Salt och peppar-taxar, läppstift i form av kritor och brevpapper med cyklar.


Sedan gjorde vi oss i ordning och väntade på att folk skulle plinga på dörren.


Michelle!


Runt ett kom vår första gäst, Adrian.


Han hade med sig prosecco!


Sedan kom Mathieu.


Och Christoffer som gav mig en nyckelring som han tyckte såg ut som mig.


Allt eftersom folk kom fylldes granen på med massor av paket.


Linn hade bästa julfrisyren, en julgran!


Och USA-tema på kläderna.


Jag hade mina glittrigaste skor.


Rasmus, Christian och Mathieu stod i köket och fixade med maten.


Janelle.


Jag och Christoffer.


Sedan var det dags att äta. Det var knytkalas så alla hade tagit med sig någonting. Vi hade sill, leverpastej, janssons, ostar, skinka…


…köttbullar, pajer, prinskovar, potatissallad, rödbetssallad och en himla massa annat. Jag hade rullat 72 köttbullar och bakat 28 lussebullar.


Christian, Erik och Marie väntar på sin tur att få hämta mat.


Och så åt vi.


Janelle och Rasmus.


Efter maten kom Linn på att vi skulle ta en gruppbild.


Så vi började klättra upp på soffan och göra oss redo.


Tadaa, här är vi! God jul.


Och så var det äntligen dags för julklappsleken. Alla presenter lades på bordet.


En tärning hämtades och så spelade vi. Såhär går julklappsleken till: Alla tar med sig två inslagna presenter till kalaset. Man går sedan runt bordet medsols och slår två tärningar, och får man samma siffra på båda (exempelvis två treor) får man öppna ett paket. När alla paket är öppna kommer twisten. Man ställer klockan på 20 minuter och sedan går tärningen runt bordet igen. Slår man samma siffror igen, så får man sno ett paket man vill ha från någon annan! Leken pågår tills tiden är ute, och då kan man till slut sitta med jättemånga klappar till kanske ingen alls. : O


I första omgången fick jag en fin tvål till exempel.


Janelle fick ett samurajsvärd.


Innan omgång två fortsatte fick alla presentera sina julklappar så man visste vad som fanns och vad man ville stjäla.


Den stora fighten blev kring samurajsvärdet. Tror det fick tillhöra fem personer innan Matilda knep åt sig det i sista sekunden. Jag vann whisky och biobiljetter!


Christoffer blev julfin med ett paketsnöre.


Max och Matilda som även vann någon slags voodoo-ljus.


Linn och Christian.
Sedan fortsatte festen tills jag tappade tiden på klockan. En av mina finaste julaftnar!
.


Christmas Eve was spent at my place with lots of friends. Please click ”in english” below FAQ to read the captions.

sandra
 1. Stefanie skriver

  Härligt! Ser ut som en underbar julfest!

 2. TIDSTJUVEN skriver

  Ser helt megamysigt ut!

 3. Emily Dahl skriver

  SALT- OCH PEPPARTAXAR.

 4. thesadbox skriver

  ni ser så stiliga ut allihop, jag dregade lite över christoffer här haha :p

 5. rebecca skriver

  det ser helt fantastiskt ut!

 6. sonia skriver

  så mysig julafton!!

 7. donnasandra skriver

  Åh så himla fint. God fortsättning!

 8. Prettygreentea skriver

  Oh my, it looks like you had a lovely time from these beautiful photos.

 9. Karin skriver

  Åh vad mysigt ni verkade ha det!
  Och förlåt för att jag är en jobbig och nyfiken läsare, men Christoffer? Är det något mellan dig och honom? För jag ser att ni håller varandra i handen på gruppfotot?
  Nyfiken i en strut. Haha!

  Hoppas du får en sjukt bra nyårsafton imorgon bästa Sandra!
  Kram!

 10. Clara skriver

  Åh vad fina presenter, och dina skor åh så fina! Allt såg bara så fint och mysigt ut, härlig jul :D

 11. Malin Aurora skriver

  Åh det ser helt galet mysigt ut, och taxarna alltså<3

 12. Cornelia skriver

  Gah så festligt! Ska man fira jul ska man göra det som dig sandra :)

 13. Hannah skriver

  the party looks so much fun !

  Kisses
  Hannah
  Elegantesque Blog

 14. Wallinskaya skriver

  Dom strumpbyxorna i rött och vitt – dom vill jag också ha.

 15. Sabina skriver

  SANDRA JAG VILL HA DINA GLITTRIGA SKOR SÅ HIMLA GÄRNA

 16. Anna Margareta skriver

  Ja men ja! Vilken härlig julafton. Perfekt!

 17. zl skriver

  är det där elsa hosk ?

 18. joan skriver

  gassp where is that moomin tray from?? i covet it like nothing else. your christmas looks very cute and fun, also feeewwdd

 19. Maj Pia frigård skriver

  Ser kul! Var hittar jag världskartan?

 20. maj Pia frigård skriver

  Karin. Tror jag inte!

 21. pia skriver

  Sandra, har du någonsin åldersångest? Jag är 28 och känner världens panik för många av mina vänner får barn, gifter sig och flyttar till hus med trädgård, och säger att jag är omogen för att jag lever som en tonåring, vilket innebär fest, hångel med killar jag inte vet namnet på, sova till sent och sånt därnt som jag tycker är kul.
  Men jag vet inte, jag kanske borde växa upp snart, men vad tycker du? Hur ser du på din ålder/din livsstil?

 22. oroshjärta skriver

  avgudar på taxarna & polkastrumpor GOTT NYTT ÅR<3

 23. Jennifer skriver

  Så mysigt ni verkar ha haft det!! Känns skönt att min bror ( Christoffer) har så fina vänner i New York!!

 24. Bambi skriver

  Vilken bra julafton det ser ut som! Och jag älskar julklappsleken. Vi brukar ha lite annorlunda regler men mer eller mindre som er julklappslek och det är så himla kul! Har spelat med pappa och hans kollegor och de blir så jävla taskiga mot varandra! Fast på skoj då. :)

 25. Fanny skriver

  Vilka underbara och fina bilder! så glad man blir av din blogg! och taxarna var UNDERBARA, vet du var man kan hitta dessa?
  Kram och gott nytt år!

 26. Lisa m skriver

  Pia: Jag är tjugofem år och har en utbildning inom Systemvetenskap men vill utbilda mig till någonting inom media också och jag räknade ut igår att om jag börjar med den utbildningen till hösten nästa år så är jag tjugonio år när jag är färdig och jag fick en hemsk panik över hur hemskt gammalt det är. Jag önskar att jag hade levt som en tonåring som du gör! Det låter verkligen helt fantastiskt och du ska vara stolt över att du har barnasinnet kvar och inte oroar dig för massa dumheter!

  Vad dina kompisar gör är faktiskt ingenting som du behöver bry dig om. Bara för att de bildar familj och flyttar till hus med en stor trädgård så behöver absolut inte du göra det. Du ska leva ditt liv precis som du vill ha det och inte som någon annan vill ha det. När du känner att du vill sluta hångla med killar som du inte vet namnet på och sluta festa så gör du det. Men tills dess så släpp din ångest och lev som aldrig förr! Kram och Gott nytt år!

 27. Isabelle skriver

  Åh! Vilka fina och underbara bilder! Du ser ut att ha haft en helt fantastisk jul och jag önskar dig ett lika gott nyår!

  Puss på dig fina du.

 28. Vega skriver

  Ja, jag undrar också om det är Elsa Hosk som sitter där i soffan. Nån som vet? :)

 29. Karoliina skriver

  Oj, vi hade dendär leken på lågstadiet! Att alla skulle ta med sej en julklapp..

 30. a skriver

  pia: inte ha ångest! jag är 27 år och lever precis som du. ingen av mina kompisar är ens i närheten av att skaffa barn och jag känner folk i alla åldrar. om det är något som ger mig ångest så är det tanken på att skaffa barn, hus och bara sitta på tråkiga parmiddagar som aldrig spårar ur. strunta i att dina kompisar klagar på dig, de är antagligen bara avundsjuka på nåt undermedvetet plan för att de har fastnat i kärnfamiljsfällan och aldrig kommer kunna ta sig ur den. om 10 år kommer de få ålderskriser hela bunten.

 31. Maja skriver

  Det ser ut som att du hade en himla bra jul!

 32. maria skriver

  Känner du Elsa? :)

 33. Tamara skriver

  Hej Sandra! Vet du var man kan hitta taxarna? Kram

 34. sandra skriver


  Karin – nej jag och christoffer är bara vänner! kram.

  zl och Vega – yes box.

  joan – i got it as a gift from http://bonjourvintage.wordpress.com/

  maj pia – köpte den på etsy, minns inte vart, pardon

  pia – strunt i dom och ha roligt istället! vi är ju massa som är 28 och inte har något av det där! varför ska vi växa upp när vi inte vill?

  Fanny och Tamara – taxarna finns i hotellshoppen på The Standard i New York

 35. Eric skriver

  I have the sweater-clad cousins of those salt and pepper shakers. Mine are wearing Christmas sweaters. Who knew they came in different/no outfits?

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
It's a wrap with @jeansforall ! 👏✌️
Arkiv
Twitter @niotillfem