julklänning på.



Såhär såg jag ut på julafton som firades hemma hos mig med arton bra personer! Klänningen har jag fått av Elsa och Devi och den är från Zara, skorna är Prada och skärpet är Sonia Rykiel. Har inte varit såhär uppklädd på år och dagar, kändes nästan högtidligt.

Förövrigt har jag så bisarrt ont i höger halsmandel så att jag knappt kan sova. Jag tror inte det är halsfluss för det gör inte ont när jag trycker på halsen men det gör ont hela tiden när man sväljer. Snälla snälla har någon ett himla mirakeltips? Måste bli frisk, har så många kompisar här på besök som jag vill hitta på roliga saker med. Tack på förhand!
.

Translation.
My Christmas Eve outfit. The dress is from Zara, the belt is Sonia Rykiel and the shoes are Prada.

sandra
 1. Teresa skriver

  Try soaking onions in cane sugar over night and then drinking the juice that appears out of them in the morning. Works wonders. If you’re feeling extra brave, you can also eat the onions, but I wouldn’t recommend ;-) Also, make a salt solution over night (best with Himalaya salt) and gurgle three times a day. These are my mum’s tips and they work wonders every time. Get well soon, you fine girl!

 2. Sanna skriver

  Drick te med honung och mentol. Riktig dunderkur för halsen, brukar själv ha liknande problem och tycker det hjälper galant. Krya på dig!

 3. tilda skriver

  kanske det är körtelfeber? :(

 4. maria skriver

  Man brukar märka att det är halsfluss om det gör ont när man dricker både varmt och kallt :/ krya!

 5. Sofia skriver

  Stackrs liten :( . Det kan nog vara halsfluss ändå, är ofta det om man bara har ont i halsen och inte är förkyld i övrigt. Gå till doktorn och få antibiotika snabbt :) !! man kan lalla skojsigt på antibiotika också, jag har testat och det funkar!!! men hade obehandlad öroninflammation en gång och det slutade med att jag inte hörde på 90 dagar. hahaha gör inte som jag!!1

  kryyyyyya!!!

 6. Sabina skriver

  gurgla halsen med whiskey! drick te med ingefära, citron och honung. tänk att det kommer funka så kommer det funka! det är liksom hela grejen med mediciner! krya på dig! puss <3

 7. Ylva skriver

  It could be glandular fever :/

 8. Elsy skriver

  åh förresten sandra! jag har tänkt mycket på det där du skrev om att du och joakim har haft sex och så. jag undrar lite… har du några tips på hur man gör det icke-stelt första gången man ses efter första gången man har haft sex? om man liksom bara ska vara kompisar. vill inte förstöra något förstår du, mellan min och min kompis menar jag. vore jättefint om du hade några tips, eller berättade hur det var lite – vad som blev jobbigt och vad som inte blev jobbigt? vore väldigt tacksam! puss!

 9. A skriver

  Ett tips om honung i te: Honung är ju bakteriedödande + lite läkande, men jag har hört att honungens goda egenskaper (utöver smaken) försvinner när den värms över 50 grader. Så om man vill ha nån sorts medicinsk effekt av den så är det bäst att inte ha i den förrän teet har svalnat lite. Plus att alltför hett te kan göra smärtan värre. Om mina källor har koll. (Jag törs inte lova). Mina tips är iaf: Vila! Dricka ljummet honungsvatten, ofta. Ta paus från ciggen. Vira en kall eller varm våt handduk utanpå halsen (jag tycker kyla kan dämpa smärtan tillfälligt, t.ex. så man kan somna, medan värme känns liksom placebo-lindrande). Dricka ljummet pepparmyntste. Värktabletter. Andas med munnen över en skål med ångande varmt vatten som du hällt nån sorts menhol/mynta i. Känns lindrande tycker jag. Säkert inbillning men. Krya!

 10. Hanna skriver

  Glass! Glass i mängder. Kyler och domnar!

 11. Caroline skriver

  Gurgla drycksaker! (fick faktiskt höra det från en sköterska när jag hade ont i halsen på ditt sätt).. Annars tycker jag att mängder av ”silverte” (varmt vatten + honung) är bäst, alternativt varmt vatten + pressa i lite citron och lägg i lite ingefära-bitar (strimlor?).

  Krya på dig! <3

 12. Sandra skriver

  Ont när man sväljer kan vara halsfluss även om det inte gör ont när man trycker på dem. Gurgla med vatten blandat med ingefärapulver. Ingefära är ju bakteriedödande så det är toppen! Du kan även riva färsk ingefära och citron i varmt vatten och dricka det som te. Krya på dig! Kram.

 13. cheyenne skriver

  you look beautiful!
  that dress is amazing.
  xo, cheyenne

 14. Klas skriver

  Det kan vara att du bara fått en väldigt stor blåsa på fel stället (som om dom någonsin sätter sig på rätt ställe). Är det så som är fallet så är det bara att härda ut och äta glass :)

 15. Ingrid skriver

  Sandra! Håll din hand på din hals och säg: Be helad i Jesu namn. Det hjälper…
  Gud älskar dig!!

 16. Hannah skriver

  Det låter som halsböld och det enda som hjälper är penicillin. Vänta inte för länge bara, då måste den tömmas av läkare :( har själv haft fyra stycken. Gå till läkaren! Kram

 17. M skriver

  nei, nei, nei!!!! ikke varm drikke når du har vondt i halsen!!!! og for guds skyld, drikk aldri melk. drikk kun kalde ting, helst vann.

 18. Bambi skriver

  Vad fin du är Sandra! Hoppas du mår bättre snart! Ser verkligen fram emot att se hur din jul blev. <3

 19. Anna Margareta skriver

  Harar ont i halsen. Krya på fig! Störtgillar din klänning för övrigt.

 20. anna skriver

  LEMSIP!!!!

 21. Sheriilyn skriver

  Honung! Ät den som den är, och gärna ekologisk. :)

 22. rea hutt skriver

  doktorn och pencilin! brukade ha halsfluss och låter precis som det! Kan bli värre annars :( (

 23. H skriver

  Det enda jag kan komma på just nu är att koka ihop ingefära, MASSOR med vitlök och citron- till té typ. Förvara i en termos och drick under dagen. Smakar inte fantastiskt och du lär lukta vitlök efter men det hjälper en hel del!

 24. Miranda skriver

  Mitt halsonttips som funkar varje gång är att hetsa honung. Alltså ät med sked. Typ hela tiden. Honungen får inte bli över 86 grader för då förstörs den, så du får inte blanda med kokande vatten (men du kan blanda med vatten under 86 grader såklart om du vill). Mitt halsonda brukar försvinna på en dag!

 25. Anna skriver

  Blanda salt och vatten och gurgla det. Äckligt men det funkar! Gör det ofta. Krya på dig. Jag gillar din nya klädstil med skjortor :) puss

 26. Lisa m skriver

  Det enda som jag brukar göra när jag har så ont i halsen är att gurgla mig i salt. Det känns lite obehagligt men det brukar faktiskt hjälpa. Och att dricka te med honung förstås! Men trots att du har svårt att svälja så försök att dricka mycket mycket vatten. Vatten renar kroppen och då kan infektionen försvinna lite fortare!

 27. Edith skriver

  Jag brukar hälla min varma dryck i en vattenflaska så jag kan dricka när jag ligger ner, då är det också lättare att styra var i halsen det rinner ner om man har ont på ett speciellt ställe. Flaskan kan få lite skum form efter så ta ingen du är rädd om. Krya på dig!

 28. M John skriver

  Krya på dig! Kul att se Michelle och dig :) krya krya!!

 29. Emma skriver

  Hej! Jag skulle gå till doktorn och kolla att du inte har körtelfeber (kissing disease). Annars hjälper te med ingefära/honung/citron. Lemsip är dunderbra också.
  Har du några bra tips inför rean? Jag vill köpa något fint med pengarna jag sparat ihop ett helt år och vet inte alls vart jag ska börja. Bor i London så har nära till massa fina märken. Är det något speciellt du köpt eller tänkt köpa på rean?
  Kram! Krya på dig så himla mycket!!! Och magisk fortsättning!

 30. lina skriver

  gå konstant runt i halsduk, överdosera c-vitamin och drick mycket te. håll halsen varm och ät ordentligt så kroppen orkar läka den! min mormor sade att glass är bra för halsen också, men jag misstänker att det är mer mental än fysisk läkning. krya!!

 31. Clara skriver

  Åh så fint! Har tyvärr också ont i halsen och vet inte vad jag ska göra.. :(

 32. deniz skriver

  I have always this thing especially in the winter, but somehow vinegar works! Try vinegar but not swallow jut do gargling!

 33. Ingrid skriver

  Men va fin du var! En fråga bara, har du köpt strumpbyxorna i Sverige? Vart i så fall? :)

 34. Jenny skriver

  Låter som halsfluss ändå, något jag har ca 4 ggr per år. Istället för antibiotika kan du gurgla halsen med bakteriedödande medel, typ Listerine. Det funkar hur bra som helst. Om det däremot är ett virus så hjälper varken antibiotika eller bakteriedödande gurgel, då får man nöja sig med att dricka te och vänta ut det.

 35. Delia Salsabila skriver

  Love your shoes xx

 36. Sara skriver

  Min egen variant på dunderkur är massor med finriven färsk ingefära (lägg den i frysen ett par timmar först så går det mycket bättre att riva), 1-2 pressade vitlöksklyftor, lite pressad citron, 1-2 msk honung. Blanda med hett vatten och drick så varmt som möjligt. Och så kan man gurgla lite med valfri spritsort emellanåt också. Krya på dig och gott nytt år! Tack för en fin blogg.

 37. Sara skriver

  Oj nu läste jag det där om att man inte ska blanda honung med för varmt vatten för då förstörs det antibakteriella… Så vänta tills vattnet är ljummet innan du slår på det istället :)

 38. Anna-Nathalie skriver

  Så fin! Elsker kjolen! :)

 39. Moa skriver

  Ta några skedar olja och skölj ner så blir halsen lite lindrad! Det blir bättre med några alvedon/panodil också! Puss!

 40. Lisa skriver

  åhhh jag är sämst på huskurer, hoppas du hittar några bra här ovanför mig! och hoppas att du blir frisk snart, hatar att vara sjuk när man minst har tid för det. krya på dig!

  men jag har också en grej jag skulle vilja skriva utöver det här inlägget, jag undrar nämligen lite kring hur du har fått så stort kompisgäng. alltså, vad är dina bästa kompis-tips? inte för att jag inte har några kompisar alls, jag har fleraflera superfina vänner! tänkte mer på att du verkar ha hittat så många som blivit till ett och samma gäng + i new york! hur du har fått så bra kontakt med så många, och när du kom till new york – var du helt ensam då? antar att det är mycket via jobb och så, men kanske lite tips på hur du har gjort för att lära känna så många. :)

 41. maria skriver

  Hej Sandra. Jag och familjen ska åka till New York i maj. Har du några tips på vad vi inte får missa då vi är där? VI ha planerat att uppleva och se alla ”turistsaker”, men finns det något som vi bör se/göra som man annars inte tänker på, t.ex. någon himla bra restaurang, fik, någon park, shopping, eller bara något helt annat? Krya på dig, och ha det så bra. Kram

 42. Elin skriver

  När jag har ont i halsen brukar jag dricka varm mjölk med honung, sen är ju ingefära te även bra.

 43. Josefin skriver

  Jag hade jämt halsfluss när jag var yngre. Nu för tiden gurglar jag jod-lösning så fort jag får lite svullna halsmandlar och det brukar funka. Här i Sverige köper man jod på Apoteket i en liten rosa flaska, men det måste väl finnas i USA med? Spill inte på kläderna bara!

 44. Sigrid skriver

  Sandra du är bäst! Ditt liv får mig att gråta och vilja leva så mycket.

 45. Ems skriver

  pseudoephedera. Killed everything sickness related within hours, you can get it in the pharmacy at Bedford/ South 3 in Williburg. Dont know how good it is for longterm use, but it worked wonders on me- and I had been out for å whole week. Feel better!

 46. Johanna skriver

  Du maste ga till doktorn, later som om du har strepthroat, och det far du antibiotika mot. Da far man tyvarr inte dricka samtidigt, men huvudsaken ar ju att du blir frisk. Strepthroat-bakterier stannar annars i kroppen ock kan orsaka problem. Lyssna nu pa mig som har tva barn och gatt igenom detta flera ganger, till doktorn bums!

 47. Pauline skriver

  Inte för att skrämma dig, men det låter som körtelfeber! Finns inget botemedel (inte ens pencillin) utan det är att vänta ut. Kan ta den månad. Det förstörde min höst. Men det går över iallafall!

 48. Lisa skriver

  Hej! Prova ingefärste. Smakar sjukt illa, men jätteeffektivt, det är så jag tar mig igenom repetitionsveckor.
  Du kokar upp vatten, hyvlar ner en massa ingefära och blandar detta med citronsaft från en stor citron. Häll sedan upp det i en STOR temugg och blanda med honung (bra för både lindring och smaken) och bara drick, drick, drick så mycket du kan.

 49. maja skriver

  hej, en fråga: hur många kompisar har du kvar från högstadiet samt från gymnasiet? Och vad för linje gick du på gymnasiet? :) tack för en underbar blogg!! kram

 50. lisa skriver

  Hade exakt samma problem för ett år sedan, jag gick till skolsköterskan och hon sa att det var en förkylning troligtvis och sa: ”Miljoner kineser kan inte ha fel, riv ner en ingefära knöl i en kastrull, häll på vatten och koka upp det. Sila vätskan i en kopp och drick med mjölk och honung”. Jag drack och drack och drack. Och det hjälpte!!!

  Mitt bästa förkylingstips!

 51. tale skriver

  hvis det er halsbetennelse (vet ikke hva det er på svensk, infeksjon i mandlene) så hjelper det vanligvis med kald drikke – det kjøler ned mandlene og lindrer. god bedring og god jul :)

 52. Karin skriver

  SÅ SJUKT FIN FÅTÖLJ!!!! vart kommer den ifrån?

 53. linn skriver

  Det låter som någon form av streptokocker, gå till läkare så fort som möjligt eller köp penicillin om det går att få tag på utan läkare, vet inte hur det funkar i usa. Det brukar gå över på 3 dagar om man får rätt penicillin! Krya på dig fina Sandra!

 54. jagoroarmejsomfan skriver

  Alltså jag vill, JAG VILL flytta till Kalifornien nästa höst. men vad jag förstått kan man inte få ”work VISA” utan att ha några högskolepapper – är det så? Vad fan ska jag då ta mej till? Har heller inte några ”extraordinary skills”. HJÄLP NÅGON!

 55. Caroline skriver

  Koka vatten med salvia i, sila bort bladen, låt svalna lite och ”gurgla” spadet. Svälj inte! Det hjälper mot bakterier, lovar. Hoppas du blir bättre snart så att du kan följa med på alla roligheter. Kram!

 56. Linda skriver

  Tugga färsk ingefära. Dels lindrar det när du precis tuggat i dig ngn bit och sen så ska det bli bättre. Ett gammalt trick som många sångare använder sig av. Krya på dig!

 57. thesadbox skriver

  Mitt bästa tips är (tyvärr) att kapa av halsmandlarna så slipper man sånt :)
  Men det hjälper inte dig just nu haha :)

 58. Elin skriver

  Hej Sandra!! Om du har ont i örat på den sidan halsontet är kan jag nästan garantera att det är en halsböld. Det innebär att man har fått en infektion i eller bredvid halsmandeln och denna kommer inte försvinna av sig själv vare sig du gurglar saltvatten eller ej. Det bästa du kan göra är att gå till en läkare och få ett utlåtande, om det är en halsböld kommer du få hög feber och behöva tömma bölden på dess innehåll (svinvidrigt). Efter att ha tömt den några gånger i kombination med penicillin så brukar det gå över på en vecka. Men det är om man har kommit in i god tid. Så mitt tips är att gå till en läkare. För ju längre du väntar om det nu är en halsböld desto ondare kommer du få och desto svårare kommer du få att äta. Oftast får man halsböld för att man har körtelfeber, så det brukar de ta test på också. Kramar till dig och hoppas inte att det är en halsböld, för det är inte så trevligt, men tänkte dela med mig av mina egna erfarenheter.

 59. Alexandra skriver

  Det skulle kunna vara streptokocker! Jag hade så ont i halsen att en dag utan smärtstillande var omöjligt, vaknade upp mitt i natten och grät ibland. Det gick inte att äta utan levde mer eller mindre på varm mjölk med honung och isglass. Gå till doktorn om det inte går över, för streptokocker måste man ha penicillin mot :( Krya! <3

 60. jenifer skriver

  Kåvepenin (vanligt penicillin) 10 dagarskur, blir mkt bättre efter bara någon dag. Och så går det ju bort permanent efter 10 dagar (om det inte skulle vara körtelfeber såklart…… då lär du ha lite ont i magen om du tar djupa andetag samt vara svullen/puffig runt ögonen)

 61. Misha skriver

  Nu i efterhand hittar jag en himla massa personer som hade precis samma halsmandel-ont ungefär samtidigt runtom i världen som om det var en global epidemi som spridit sig! Läskigt… Min hals mår bra nu men jisses vilken mardröm det var, min pojkvän köpte gurgel-medecin från apoteket åt mig men annars skule jag som så många andra påpekat kört på saltvatten-lösning! Tyvärr var ju halsen inte det enda som var dåligt för mig men saksamma, nu e jag frisk och kan njuta av sommar-värme!

 62. rebecca skriver

  du är så fin!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
📘🐱
Arkiv
Twitter @niotillfem