krönika nr 32.


Veckans krönika i Sofis Mode är ute från och med dag. Handlar om orkanen Sandy och att bo så nära inpå så många människor utan att kunna ta sig någonstans. Den konstigaste veckan i mitt liv på många sätt.

Det här är förövrigt min näst sista krönika i tidningen. Sofis Mode har bestämt sig för att inte ha någon krönikör till nästa år. Det har varit så himla roligt att skriva de här små bitarna ur mitt liv och känns sorgligt att släppa det. Men så himla himla glad att jag fått göra det. Hoppas att jag får chansen att skriva krönikor för något annat magasin snart igen.
.


This post is for the Swedish readers. It’s a reminder that my thirty-second column in the magazine Sofis Mode is out today.  About Sandy the storm.

sandra
 1. Nathalie A skriver

  Magiskt som vanligt!
  Men Sandra; vad ska jag nu läsa under mina micropauser på jobbet?

 2. Matilda skriver

  ÅHHH gud jag älskar verkligen dina krönikor! du är helt galet fantastiskt duktig sandra och jag hoppas jag får fortsätta läsa dina krönikor igen :)

 3. Linda H skriver

  Det hoppas jag också eftersom dina krönikor var den enda orsaken varför jag började löpa Sofis mode och sedan började prenumera på den.

 4. catarina skriver

  blää vad trist, dina krönikor är ju de bästa!!! dåligt val av dom :(

 5. Katrine skriver

  Dina krönikor är så himla bra. Jag skulle vilja samla ihop alla i en liten bok och ha i min bokhylla.

 6. N skriver

  Åh!! Hoppas det var Hjalle du hånglade med. Hihi

 7. Vilde skriver

  Haha, jeg hadde tenkt å skrive akkurat det samme som N ovenfor her. Fy fader, han er fin.

 8. Jenny skriver

  Men vad trist, krönikan är ju det bästa i hela Sofis mode!

 9. Daria skriver

  Men åh, du skriver så himla bra.

 10. e skriver

  Åh jättefint skrivet. Undrar just vem den där killen var… men det spelar ingen roll, för berättelsen var lika bra ändå. Det kanske inte är så dumt att börja mediefasta. Läste ditt julklappstips i DN söndag :)

 11. Alice skriver

  N: varför då? Tänker du på att namnet är något du gillar?

 12. unga fröken karlssons Esteterier skriver

  Nej, vad tråkigt. Älskar dina krönikor (även denna, såklart), du har ett så fint språk som jag bara blir hänförd av. Orden griper tag och det liksom suger i magen nästan. Fina du, hoppas att få se mer av dina krönikor snart.

 13. Paris skriver

  Ska skriva några radera som endel gör om hur jag känner. Inget för någon speciell längre, den totala längtan av att bli bortglömd, fri. Ha allt för sig själv, Inte vara på sin vakt, vakta allt man har hela tiden. Bli jagad, utnyttjad för att någon tycker det ger nöje. Att nej är ett nej. Att det ska accepteras. Vakta sig själv. den post traumatiska stressen som jag utvecklat eller liknande, önskan att den hoppar iväg med vedervärdiga män. Vakna en dag med en man vid sin sida och tänka, är så himla glad att jag äntligen träffade dig. Alla från ens förflutna har gått vidare och är lyckligs på sina håll. Jag vill resa till andra länder, hitta en plats i livet där jag går görs det jag är bra på, utan att någon hindrar mig sv svartsjuka eller andra galna anledningar. Att humor är humor och inte självgodhet… Ödmjukhet är ödmjukhet och inte egoism.

  Hitta nya plommonställe att gå till, gå till nys barer, träffa nya vänner. Kanske byt namn.

 14. Nezz skriver

  Asså du skriver ju så otroligt bra! Sluta aldrig ! Tack :)

 15. rebecca skriver

  du är bäst. du skriver finast. tusan för att sofies mode inte ska ha någon krönikör. det är ju det bästa i hela tidningen.

 16. Anna Martina skriver

  Så fint skrivet! Kan du inte maila alla andra tidningar och tala om för dem att nu är du ledig så att vi får fortsätta läsa dina krönikor!

 17. Nina.H skriver

  Men åh så typiskt Sandra :( Det är ju enda anledningen till att jag prenumererar på tidningen, för att få läsa dina krönikor.

 18. Lea skriver

  vad tråkigt. tycker du borde fortsätta skriva krönikorna, men publicera dem direkt här. så fint att få läsa dina små historier, utöver de ”vanliga” blogginläggen.

  skulle för övrigt inte ha något emot att stormhångla.

 19. Cornelia skriver

  vilka knallkorkar som släpper taget om dig. skämmes

 20. D skriver

  Nej, jag älskar dina krönikor. Köper endast tidningen för att din krönika är med!!!

  Tack för alla fina krönikor!

 21. Cornelia skriver

  Går det att läsa den på internet? Kan du länka isf :)

 22. Maja skriver

  Din bästa hittills.

 23. fani skriver

  Fan vad dåligt att du inte ska skriva nåt mer för dom. Osmart av Sofis mode tycker jag. Ja har köpt varje nummer sen du började skriva.

 24. Sofia skriver

  Åh, jag vill också stormhångla!

 25. nadja skriver

  din krönika är typ det enda jag ser fram emot i den tidninge.

 26. Lo skriver

  Tur att man behärskar läsning av myrskrift! Det här var den bästa krönikan du skrivit. Och det känns trist att det inte blir fortsättning.

 27. ebba skriver

  Hur hittar man till dina krönikor? :)
  Du är fantastisk! :*

 28. Maja skriver

  Vad sorgligt att du inte kommer få skriva där mer. Jag hoppas verkligen att du får skriva för en annan tidning för jag vill verkligen fortsätta läsa, ditt språk och ditt sätt är så himla inspirerande!

 29. Elin skriver

  Så vackert Sandra. Jag hoppas med hela mitt hjärta att ett annat magasin vill ha dig som krönikör, vem skulle inte vilja liksom?

 30. Josefin skriver

  Hur tänker dom då? Himla knäppon!
  Fast jag är säker på att du kommer bli (eller troligtvis redan har blivit) uppsnappad av någon bättre tidning.
  Dina krönikor är ju som små sagoverk. Hur ska vi nu överleva vintern?
  puss!

 31. Sofia - Londonbloggen skriver

  Det var ju ett väldigt konstigt beslut av dem.

 32. Sandra - Breakaway skriver

  Va? Du är ju största anledningen till att jag läste tidningen när jag bodde i Sverige!

 33. Alex skriver

  Jag hoppas också att du får fortsätta göra det, för du är så bra på det! Så bisarrt bra!

 34. Lotta skriver

  Jag hoppas dina krönikor kommer dyka upp någon annanstans. Du skriver så fint.

 35. Johanna skriver

  Åh, du måste ju fortsätta posta krönikor! Dina texter har hjälp mig med så mycket, det är fantastiskt hur du skriver, för vad det än handlar om går det nästan alltid på något sätt att applicera på sitt eget liv och du har hjälpt mig bearbeta saker jag inte ens visste jag behövde. Snälla sluta inte :(

 36. hannis skriver

  kommer sakna dina krönikor så ofantligt mycket. de får mig att orka lite till. du är fin, puss

 37. LN skriver

  vilken himla fin krönika! jättebra:’)

 38. trollpia skriver

  men åh…håller med de övriga, det var ju därför man köpte tidningen, har en utav dina krönikor (de som är där i alla stormar) uppsatt på insidan av ett köksskåp, läste den högt för mina vänner, dina ord beskriver så bra och fint, sa åt dem att ta åt sig, hoppas någon annan tidning vill ha dig, så man får fortsätta läsa dina härliga texter…och det blir faktiskt bättre, vet inte om ett år och sex dagar var någon magisk gräns men bättre blir det… <3

 39. Frida/Dezdemona skriver

  Dina krönikor är så BRA! Förstår inte att de ska sluta med dem, hoppas också du får skriva för någon annan snart.

 40. Johanna skriver

  Så himla tänkvärt och så otroligt vackert skrivet.

 41. Nadja skriver

  Men Nej. Varför. Jag köper endast den tidningen för dina fina krönikor! Vill så gärna läsa fler.

  Tack för en jätte fin och mysig blogg :)

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *. E-postadressen publiceras inte.

Niotillfem
my name is sandra and i'm from stockholm. i like fridays, pasta carbonara, scrabble and young handsome men. i have one of sweden's biggest blogs with over 170 000 visits a week. besides blogging i work as a freelance writer. my first novel is coming out in april 2014. e-mail love letters and other things to sandrabeijer@gmail.com
you can find my portfolio here.
Instagram: sandrabeijer
📘🐱
Arkiv
Twitter @niotillfem