när han ligger ovanpå mig viskar jag i hans öra – jag är oskuld.


Jag har skrivit en text för välgörenhetsorganisationen Kvinna till Kvinna. Texten handlar om när jag blev av med oskulden som sjuttonåring. Den kostar tio kronor att läsa och då donerar du pengar till utsatta kvinnor i världen.

sms:a NIOTILLFEM TILL 72980 så låser du upp min text.

Andra bra personer som är med i kampanjen är Elsa (som också skrivit om sin oskuld!), Kakan Hermansson och Sanna Lundell.

Klicka HÄR så kommer du till hemsidan.

Säg hemskt gärna vad ni tycker.

 


I’ve written a text about how I lost my virginity for the Swedish organisation Kvinna till Kvinna. It costs 10 Swedish kronor to unlock the text and at the same time donate money to exposed women all over the world. It only works with a Swedish phone.

Kommentarer

 1. Det är läskigt hur mycket man kan känna igen sig i din text, och jag beundrar dig enda in i benmärgen för att du vågar skriva om sånt här. Du är bäst Sandra!

 2. Så himla jävla sant Sandra. Jag är glad att du också tänker såhär och att du inser ditt värde, att det aldrig är värt det med någon som spelar med fåniga regler om att kyssar bara är innan och att sex bara skulle vara sex. Tycker att det finns alldeles för många idag som inte vet sitt värde, inte tycker att de har rätt att förvänta sig romantik och kärlek ens för en kväll, att det skulle vara in ut hejdå att ha ett one night stand. Vem fan vill det egentligen? Känns som att det är regler någon satt upp som jag aldrig tänker följa, för mig är ett one night stand att vara kär för en kväll och sen inte mer men det är inte att inte ens kunna säga hejdå med en puss, att någon skulle backa och säga ”nej, det var igår”.

 3. Sjukt bra text, Sandra. Det känns igen, det där. Att känna sig smutsig, ful, bortglömd, värd ingenting, pga en douche till man. Bort med dem!

 4. Väldigt bra text! Känner igen mig en del, fast han som hånglade med mig valde att inte gå vidare. Däremot ville han inte ses igen trots att han ”bara kysste flickor han hade känslor för”…

 5. Alltså den här historian är den finaste men den sorgligaste jag någonsin har läst. Jag läste den två sekunder efter att du hade lagt upp länken på twitter och jag blev alldeles alldeles tårögd och började nästan gråta.

  Jag är tjugofem år och är fortfarande oskuld trots att jag har en pojkvän som jag snart har haft i två år. Jag trodde aldrig någonsin att jag hade ett värde när jag var tonåring. Jag var tillsammans med en pojke när jag gick i sjunde klass och en pojke när jag gick i nionde klass men jag vågade inte pussa någon av dem. Jag vågade inte ens hålla de i handen utan jag tittade bara ner. När de försökte lägga bort en liten hårtest från mitt ansikte avfärdade jag handen. Jag tyckte att det var så himla obegripligt att de var tillsammans med mig. Jag som var en osäker syntare på en skola med flickor i samma Henri Lloydjackor. Jag krossade båda deras hjärtan när jag gjorde slut. Pojken jag var tillsammans med i nionde klass ville aldrig någonsin se mig i ögonen mer och han grät när jag mötte hans blick i korridoren. ‘Men det är så det ska vara’ tänkte jag.

  När jag sedan började på gymnasiet och jag träffade den pojken som förändrade hela mitt liv trodde jag att jag kanske hade lite värde. Men jag hade så himla fel och när han sade att han inte ville längre för att jag inte ville ha sex med honom så grät jag. Jag övervägde så många gånger att ha sex med honom för då skulle han fortfarande vilja ha mig och då skulle han fortfarande tycka om mig. Men det tog emot och jag var rädd. Jag ville att det skulle bli någonting fint. Fint och romantiskt som jag hade sett på film. Jag ville inte att han skulle ta den och sedan slänga bort mig som en gammal trasa efteråt. Jag ville vara värd någonting.

  Jag har försökt ge mig själv ett eget värde och jag tror nog att jag har en värde för min pojkvän. Men jag är ändå rädd för att bli lämnad kvar och för att förlora allt jag har byggt upp.

 6. synd att jag inte kan läsa din text här i Finland. Skulle gärna läsa den om jag kunde, för den är säkert mist lika bra som alla dina andra texter!

 7. så bra sandra. dina ord är alltid så bra och den här gången fick jag rysningar på slutet. jag är arton och har aldrig legat med någon eftersom jag inte velat och det är fint att läsa sånt här och inse att det ska man ju inte heller. fy fan vad äckligt av honom att vägra kyssa dig adjö men fy fan vad bra du är!

 8. tack för det här, alltså du är så jävla bra! jag som sexton och sjutton med för den delen lät mig behandlas precis likadant och kände mig precis samma. nu är jag arton och faktiskt starkare och står upp lite mer för mig själv, och det delvis för att du alltid får mig att känna mig så stark och girlpowermanisk.

 9. Jag dör så fint Sandra. Sitter i köket och gråter. Blev så himla tagen av denna texten, så välskriven och fantastiskt bra. Tycker om dina texter så mycket, du har verkligen talang.
  Puss fina!

 10. Inte för att jag läst texten, men jag tycker att det där med begreppet ”oskuld” är ganska problematiskt. Tycker att det finns något väldigt konstigt och gammaldags i uttrycket ”förlora oskulden”. Man blir inte av med något första gången man har sex och man måste inte ”spara på sig” till ”den rätte”. Jag hade sex första gången med en man som jag inte kände sedan tidigare, han var snäll och sedan så träffade jag honom inte mer. Inget jag ångrar idag :)

 11. Deppigt, men sant och med ett fint slut. Det blir nog sällan som man tänkt sig det där med första gången. För min del var det (som tur vad) mest bara så osexigt så att jag skrattar lite när jag tänker på det nu. Jag var glad när det det var över bara, trots att det var med min dåvarande kille som tyckte så mycket om mig. Jag känner dock igen det här från en gång då jag var 15 år och på festival. Han var mycket äldre och det gick ganska långt innan jag sa stopp, men han var jättesnäll och förstående. Det hade nog inte varit hela världen om det hade hänt då, men vi ändå aldrig träffats igen och jag hade troligen blivit lite olyckligt kär (trots att jag ju egentligen inte kände honom). One night stands kan vara jättebra, men bara om det är det man är ute efter.

 12. Hur var din kompis reaktion till det som hände?
  Jag hade själv en kompis, E, som hade ”fixat ihop” min andra kompis med en kille, som tog hennes oskuld tre dagar efter att de för först träffats och ignorerade henne totalt efteråt. Och när E fick reda på det, fick hon enorma skuldkänslor och ältade det i flera veckor framåt, eftersom det var hon som hade introducerat henne för honom.

 13. Heja Sandra! Det är väldigt bra. Du lyckas verkligen förmedla känslan som vi alla känt någon gång. Jag tänker att det nog är så att det bara är vi som har varit där själva som förstår det. att man måste göra misstaget för att lära sig själv. Men det är fint skrivet.

 14. Tack Sandra för att du är så bra. Sista meningen är så rätt och går bara rakt in i mitt lite ensamma tonårshjärta.

 15. ”Aldrig mer, aldrig någonsin mer ska jag låta någon som backar få kyssa mig igen. Bli alltid tagen med storm, bli omkullkastad och förälskad och fullkomligt jävla medtagen.”

  Så otroligt jävla fint. Jag har låtit en pojke göra det så många gånger och jag tror dessa meningar ger mig styrkan till att ändra det.

 16. Jösses vad bra! Verkligen en text som får 10 av 10. Tycker du skriver fantastiskt och verkar för övrigt så himla bra!

 17. Helt fantastiskt skrivet. En stor eloge ska du ha för att du delade med dig av din berättelse! Fint skrivet, tror att allt för många tjejer känner igen sig i det.

 18. Hej Sandra!
  Tycker att allt du skriver är hur bra som helst, även detta! Du är så otroligt modig som vågar och vill dela med dig av det du har varit med om, du inspirerar mig. Tack för en superb blogg!

 19. Hej!

  Ett tips till er som inte kan skicka sms! Be nån ni känner i Sverige att sms:a och sen bara kopiera texten från sidan, och klistra in i ett mejl till er. Det borde väl funka?

 20. Det var en himla fin text. Gillade slutet som blev som en kontrast mot det tidigare fina språket.
  Blev också så himla tacksam att min första gång blev så himla bra. Kanske inte själva sexet, men situationen.

 21. Ska genast läsa den! Väldigt bra och fin kampanj. Dessutom vet en ju i förväg att det är läsvärt när du skrivit den. Kom jbtw ag att tänka på en grej om aldrig slagit mig: Varför kallar vi det fortfarande ”oskuld”, som att det är skuldtyngt att ha sex? Alltså jag säger också så.

 22. Hej, jag bor inte i Sverige och känner inte heller någon där. Kunde inte vi som bor utanför Sverige också läsa texten någonstans? Vore fint.

 23. du är bäst, sandra.

  jag hade egentligen inte råd att betala 10 kr för att läsa din text, för jag har i stort sett ingenting. men jag var tvungen, för det var du. och nu när jag har läst så kan jag bara säga att det var värt det ändå. så värt det.

 24. Ni som bor utanför Sverige: be någon ni känner smsa och sedan maila texten. Om den skrivs ut här förstörs ju hela syftet med kampanjen. Nu ser jag att en annan skrivit det men det tål väl att påpekas igen :)
  Och Sandra: fantastiskt som alltid.

 25. MEN ÅH OVÄRT!! du har ju redan bloggat exakt den här texten!!!

  (ok OVÄRT är väl fel ord i sammanhanget, alltid värt att skänka pengar osv, men hade väl bara väntat mig mer än att få upp en text man redan läst i bloggen)

 26. Vill tro att de flesta pojkar vill något mer än att ha min kropp. Att de vill vara med mig på grund av den jag är. Att de vill se längre, såsom jag insuper de människor jag träffar och åter, vill träffa.

  Blir desillusionerad när några av de män jag sett upp till, på en efterfest berättar att skälet till att de spelar i sina respektive (ganska stora) band huvudsakligen är för att: ”få fitta”.

  Är inte det något av de vidrigaste uttrycken som existerar förresten? Som att reducera en hel människa med dess själ och känslor till ett stycke kött. Fy satan.

 27. Tack för alla fina kommentarer <3

  Lisa Marie - du menar att du är oskuld trots att du har haft flera killar? varför varför? iväg och ligg omedelbart, det är det roligaste som finns. Du missar världens grej!

  NI som bor utomlands kanske känner någon med svenskt nummer om ni vill läsa? Kan tyvärr inte publicera texten här eftersom den är en del av en kampanj.

  Lina - what? Har aldrig någonsin skrivit om min oskuld här. Fattar inte vad du menar att jag redan bloggat texten? har aldrig gjort. skrev den för organisationen.

 28. Men alltså. Jag är så rädd Sandra. Jag har alltid varit rädd för att ta det där steget till att ha sex för tänk om han bara lämnar mig direkt efteråt? Jag är för svag för att klara av om sådant skulle hända.

 29. Underbart bra som alltid Sandra!
  Way to go, jag gillar dig :D
  Och ni raringar som är rädda för att ha sex med någon, ifall de ska lämna er efteråt.
  Ha inte sex för deras skull, ha sex för er egen, för ifall de nu är så dumma i huvudet att de bara sticker efteråt så spelar det ju ingen roll, för ni gjorde det för er egen skull. :)

 30. Alltså. Dina texter är så bra, Sandra. Så himla bra! Snälla skriv en bok som jag kan läsa om och om och om igen.

 31. Är texten sann? Känner igen det där med att din kompis ringde på dagen efter och hade med sig killen, just den biten har du skrivit nånstans förr och trodde då att du svarade så för att du tyckte det var för privat att dela med dig om det plus att det låter så otroligt att hon gått och hittat exakt rätt kille bara efter en beskrivning av hans utseende från dig. Eller ni kände honom sen innan?

 32. dvs att du hittade på en historia för att du inte ville berätta den riktiga historian om när du förlorade oskulden. (detta är inte menat som en anklagelse eller så, för du har ju nämnt att du gjort det förr, kryddat till vissa historier och så. utan det är en seriös fråga.) :)

 33. Lisa-Marie: Alltså, det är klart du inte ska göra något du inte vill, men i min värld skulle det vara fullkomligt omöjligt att vara tillsammans med någon i två år utan att ha sex med personen?? Alltså har ni inte ens oralsex? Vill han inte heller ha sex? Sorry, men förstår inte hur ni kan hålla er haha. All kärlek <3

 34. precis det jag behövde, var nära att mista mitt hjärta till en kille som egentligen inte var värd det. han är så snäll men samtidigt så dålig för mig. och att han inte svarar på sms gör mig så arg. men det finns många bättre fiskar i havet som är värda just mig

 35. Lisa Marie: Men tror du på allvar att någon skulle vara ihop med dig i 2 år endast pga hoppet om att ni kommer ha sex en dag? Jag tvivlar på att du är SÅ snygg. Haha nej men skämtåsido, du fattar väl hur jag menar?

 36. Asså Sandra, fy så du är bra! Jag beundrar dig grymt mycket, verkligen. Man känner så lätt igen sig i dina texter och blir glad och ledsen samtidigt.
  Massa kramar till dig

 37. Sabina: Alltså det är klart att det är svårt. Jag är absolut ingen person som bara måste ha någon att ligga med [som de åren jag var singel] men när jag är ihop med någon som jag älskar så är det besvärligt. Vi bor långt ifrån varandra och båda av oss bor hemma och vi ses inte särskilt ofta för jag studerar och arbetar och han studerar. Men i början av vårt förhållande så försökte vi hitta olika ställen att bara göra någonting på. Hångla mot väggen i skolkorridoren och försvinna in på en toalett. Men allt är inte så himla lätt alltid men vi försöker. Kram <3

  Micha: Hahahahaha. Jealous much?

 38. Lisa Marie; jeg er enig med Sandra. Du misser jo ett av livets beste greier!!! Det må vel være mye verre å gå videre i livet som jomfu enn å bli dumpet etter sex??? Hmmmm, skjønner ikke…?

 39. Lisa Marie: är i samma situation som du fast tvärtom. var ihop med en kille i evigheters evigheter som _aldrig_ ville ligga med mig. nu har vi gjort slut & jag är oskuld fortfarande. så jävla ovärt. känns som man missat något. fattar inte hur jag ska hitta någon att göra det med. så ingen press men du som har chansen, ta den! :)

 40. C: Fast det betyder att han inte var rätt för dig bara! Den som vill ligga med dig kommer när du minst anar det! Och tack. <3 <3

 41. Lisa Marie: Jag skrev självklart inte så där för att vara elak, tvärtemot ville jag hjälpa dig se på saken ur ett annat perspektiv. Jag försöker omformulera det lite: Varför tror du att en man som varit vid din sida i 2 år och älskar dig skulle lämna dig direkt efter ni legat? Isådanafall är ju det enda som hållt honom kvar i 2 år hoppet om att ni en dag kommer ha sex, och jag lovar att ingen är så besatt. Om han nu var det hade han ju redan fixat det på andra håll, och det tvivlar jag starkt på eftersom ni har varit tillsammans så länge och verkar ha det bra ihop.

 42. Sedan förstår jag inte vad du menar att jag skulle vara avundsjuk på, detta är ju uppenbarligen något du lider utav och behöver få hjälp med.

 43. Micha: Alltså jag vet faktiskt inte varför jag tror någonting sådant. Men det är sådan som jag är. Jag har aldrig någonsin betytt någonting för mina vänner eller för min allra allra första pojkvän utan jag har alltid blivit nedtryckt och jag har alltid blir sårad – och det blir jag fortfarande (av mina vänner förstås). Så jag har hemskt svårt att förstå att min pojkvän är med mig för att han vill vara med mig. Han har inte haft sex heller och då känns situationen så himla annorlunda. Det kanske inte alls blir som han har förväntat sig? Eller när det väl händer så upptäcker han hur fantastiskt det är och att han kan ha det mer fantastiskt i sängen med någon annan?

 44. Lisa Marie – jag tror det är viktigt för dig att sluta tänka så mycket. sex är inte svårt, det är inbyggt i en naturligt och människor man är ihop med gör inte slut för att ”de kanske hittar någon bättre att ligga med”. Speciellt inte pojkvänner. Om du tror att din pojkvän skulle göra så skulle jag faktiskt inte va ihop med honom något mer. Ni är vuxna människor med sexuell drift, och att ligga är så himla himla roligt. Det finns ingen poäng att vänta för att man är rädd att man inte ska vara bra. Tro mig, det kommer gå utmärkt det där. Folk tänker inte så överhuvudtaget, och speciellt inte oskulder. Hur länge ska man undvika saker för att man är rädd för följderna? Någon gång måste det ju bli av eller hur. Om du inte sparar på dig av andra anledningar, typ giftermål eller något, det får man såklart göra om man vill, men nu låter det ju som du vill men inte vågar. Gör det bara isåfall. Ni kommer vilja göra det hela hela tiden när ni väl börjat.

 45. Lisa Marie: jag håller med de andra, om det är så att det enda som stoppar dig är att du inte vågar, så ta ett andetag och dyk in, det är ju det enda sättet att upptäcka att det inte alls är farligt! Som Micha sa, det finns INGEN i hela världen som är så snygg och bra på att ligga att man går och väntar i TVÅ ÅR bara för att få ligga med personen! Och ärligt talat, i de flesta relationer skulle det vara betydligt större risk att bli lämnad om man sexvägrar än om man inte gör det, själv skulle jag ALDRIG orka gå och vänta sådär oavsett hur mycket jag älskade någon, så din snubbe älskar dig uppenbarligen sju-helvetes mycket.

  Och det där med att vara bra på det eller inte, det är ju mest trams. Det är ingen prestation utan något ni gör tillsammans, typ som att kramas. Det kanske kommer att suga första gången, men då kan det ju bara bli bättre till nästa gång.

 46. Tack fina för alla fantastiska svar. Ni är underbara. Jag har en spärr i mitt huvud om hemskt mycket och jag tänker alltså konstant och på allt. Jag har aldrig någonsin försökt leva livet fullt ut för att jag har alltid: ‘Tänk om?’ i huvudet. Det har jag haft sedan jag var liten. Jag har släppt mina spärrar en del nu när jag har blivit äldre men spärren finns fortfarande där.

  Men alltså: tack. Ni är så himla fina.

 47. Har sett att några har sånna här, men endast din jag blivit intresserad att läsa. Gillar inte att betala via sms, men jag var tvungen. Älskar sättet du skriver på. Älskar när du lägger upp liknande inlägg.
  Har inte läst din blogg så länge, men iaf.. du är grym.

  Och när det kommer till ämnet… aj. Jag är 19 och fortfarande oskuld. Jag fick min första kyss och mitt första hångel när jag var 17. Ångrar inte alls att jag väntat på att träffa någon jag gillar.
  Några av mina vänner har gjort misstaget att bara göra det ”för att” och de har sagt i efterhand att jag gör rätt. Och det har jag ju vetat hela tiden.
  Det var jobbigt där i tonåren ett tag.. när grupptrycket var på. Men jag höll ut och nu är jag bara glad över det. Kommer absolut vara värt det! För jag vill inte ångra det sedan.

 48. Å Sandra du är så bäst och så fin! Självklart har jag läst (nästan) alla texterna och självklart är det din som fastnar i hjärtat!
  Hoppas 2013 blir ditt år för det är du fan värd!
  PS: om 8 veckor ska min mini bulle (förhoppningsvis) ha valpar. Du kommer dö vad söta de är och är du i stockholm till våren får du komma och pussa på dom!

 49. kändes som att all luft gick ur mig när jag läste detta. fick faktiskt tårar i ögonen när han tog ett steg bakåt och sa ”det där var igår” – vidrig!! men vilken revansch du fick. bästa sandra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>