soppa med kokosmjölk och andra små grönsaker.

I förrgår lagade jag en version av en soppa jag hittade på pinterest. En slags asiatiskt historia som blev god! Såhär gjorde jag:


Du behöver:
Hönsbuljong
Kokosmjölk
Ingefära
Champinjoner
Ärtskidor
Olika slags lök
Vitlök
Morötter
Chili
Lime


Jag började med soppbasen. Först fräste jag vitlök och chili i kastrull och sedan hällde jag över ungefär en liter vatten. När det började koka: i med hönsbuljong, och små små bitar av ingefära. jag använde typ en centimeter bred och lång ingefära till en liter vatten, det räckte. Låt det koka ett litet tag, typ tio minuter kanske. Häll sedan i koksmjölken och pressa över en lime (jag hade inte lime men tog en halv citron, funkade det med). Jag hade även i lite soja. Gillar soja.


Skär grönsakerna och löken i lagom stora bitar.


Lägg i resten, alltså champinjonerna, ärtskidorna, löken.


Koka i kort tid, tre till fem minuter. Salta och peppra och ät upp. Superenkelt. Blev ungefär tre, fyra portioner.
.


A few days ago I made vegetable soup with coconut milk, you can read the recipe by clicking ”in english” below FAQ. Or use the recipe I used as inspiration here.

Kommentarer

  1. Soppa är så himla underskattat! Jag och hjärtat göra ibland soppa på kyckling, svamp, grönsaker (och ibland nudlar) med sting av diverse kryddor. Det blir alltid en smaksensation!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>