tuesday list.

Jag har varit sjuk i några dagar och inte orkat redigera bilder från helgen, eller något annat heller för den delen. Så här kommer en liten lista istället.


Låt säga att du får bestämma hur du dör. Beskriv den scenen.
Jag är gammal, men inte för gammal, lagom gammal helt enkelt. Och så håller någon mig i handen.

Vem är den klokaste du vet?
Nina och min mamma är de klokaste jag vet. De är kloka på olika sätt och kompletterar varandra bra i mitt liv.


När älskar du att leva?
Fredagsnätter i New York när vad som helst kan hända och det är sommar och ingen bär strumpbyxor och man kan välja på takfester och hemmafester och äventyr. Och när man är övertrött och sitter med sina kompisar på något café och skrattar åt helt oresonliga saker och bygger interna skämt som kommer ligga kvar i år. Och när man är i helt sanslöst vackra miljöer så att man försöker blunda och minnas känslan och bilden till en annan dag.

När tycker du att livet suger?
När man har den där panikartade ångesten som är svår att få bort så det slutar bara med att man ligger helt stilla i sin säng och stirrar upp i taket och pallar inte ens att lyssna på musik.

Vilka är dina 5 top-artist på Spotify just nu?
1. Susanne Sundfor
2. Adam Faith
3. Crystal Fighters
4. Villagers
5. Buffalo Springfield


Vad var ditt nickname på Lunarstorm?
Sandra. Japp, så gammal är jag.

Vem skulle spela huvudrollen i filmatiseringen i ditt liv?
Kristin Dunst, för att jag älskar allt med henne.

Vilken låt skulle vara soundtracket?
Tender med Blur. Den har följt med mig i så himla många år och jag tröttnar aldrig.


Om du var tvungen att krydda all din mat med en krydda (ej salt/peppar) för resten av ditt liv, vilken skulle du välja då?
Vitlök! Och joho, det är visst en krydda.


Vad är det skönaste du vet?
Sovmorgon, vakna utvilad, inte vara stressad, äta frukost, göra mig iordning, gå ut från dörren och må bra.

Vilka egenskaper värdesätter du hos andra?
Människor som är oförväntade, som säger saker som inte är helt självklara, som man inte vet vad de ska hitta på nästa minut, som inte faller in i samma hjulspår. Människor som står upp för sig själva och andra, som säger ifrån, som går sin egen väg. Människor som är SNÄLLA. Som lyssnar på andra, som inte har massa förutfattade meningar och som ger alla en chans. Ödmjukhet.

Vilka egenskaper har du svårt för hos andra?
Människor som säger saker som ”men det där kan vi väl inte göra” eller ”nämen sådär gör väl ingen” eller ”aldrig i livet att jag…” OSV! Det är det värsta jag vet, människor som är tråkiga och tror att man inte kan göra saker bara för att. Det finns INGET bara för att. Människor som bara har bestämt sig för saker och vägrar ändra åsikt, som trots att de inte är så gamla redan fått för sig hur världen fungerar.


Hur länge tror du att du kommer blogga?
Så länge det bara går hoppas jag.

(Lista från Hanapee)
.


Tuesday list. Please click ”in english” below FAQ to read.

Kommentarer

 1. Jag log lite när jag läste det sista, tanken på att du ligger gammal på ett sjukhus och skriver ett sista inlägg och att jag sitter med grått hår och läser och tänker på att jag följt ditt liv sen jag var 15 år gammal utan att du någonsin sett vem jag är.

 2. Förra veckan var jag första gången hemma hos min vän som jag varit hemligt kär i ganska så länge, i ett halvt år nu. Vi låg på hans säng och efter en stund var våra händer sammanflätade, min kind mot hans och hans lediga hand lekte över min rygg. Igår sms:ade han att hans täcke doftar så gott för att jag låg på det. Jag är barnsligt lycklig just nu, men det är väl okej när man är 17.

 3. fyrkantiga personer alltså. har idag varit precis på vippen att börja gråtskrika två gånger på grund av exakt sån där förbannad jävla fyrkantighet.

 4. Get well soon, fine Sandra!

  Hey you swedish gals, would you be so kind as to translate this paragraph, please? Google Translator didn’t do too well and I’d love to know Sandra’s answer… Thank you!

  ”What qualities do you have difficulty with others?
  People who say things like ”but where we can not do well” or ”Oh like that do well no” or ”never in my life that I …” ETC! It’s the worst thing I know, people who are boring and think that you can not do things just because. There is NO just because. People who have just decided to go for things and refuse to change their minds, which, although they are not so old already got the idea how the world works.”

 5. Så himla fint att du gillar Tender, det gör jag också. Jättesuperdupermycket. Gillar Buffalo Springfield också.

 6. åh, när jag läste dina svar på frågorna om vilka egenskaper du värdesätter/har svårt för hos personer blev jag bara så himla PEPPAD på livet. Helt rätt, det finns inga jävla ”bara för att”!!!

 7. idda: Det låter jättefint, härligt, men det har inget med ålder att göra, det kan jag lova dig.

  Det är så relativt, Sandra skriver ”så gammal är jag” om sitt Lunarstorm-nick, medan jag automatiskt tänker ”Lunarstorm, där var ju bara barn, då är hon ju jätteung”. Inte för att det spelar någon roll. Känslor har man kvar hela livet, och kärlek kan vara lika både magiskt och nattsvart oavsett ålder. Man lär sig förvånansvärt lite, eller kanske snarare så att det är svårt att använda det man lärt sig när man sveps med, för känslorna blir på inget sätt svagare. En sak lär man sig förhoppningsvis, och det är vad man inte vill ha och att undvika det. Det blir faktiskt lite, lite lättare med tiden.

 8. Åh, älskar listor! Hann bara skumläsa nu för jag sitter kvar i skolan och borde hjälpa till med ett grupparbete men var tvungen att ta en miniminiminipaus bara <3

 9. hallå sandra har en livsviktig fråga vem tycker du är gulligast i one direction?? och säg inte ingen för det är inte sant alla har en favorit jag lovar ((tycker själv bäst om harry för att han har stora händer, gröna ögon och använder könsneutrala pronomen)) här är dom alla i ordningen vänster till höger niall louis liam harry och zayn så du vet http://24.media.tumblr.com/tumblr_mbtq7bbNIi1r6iztyo1_500.png

  puss du är bäst

 10. *Anne*: A more accurate translation would be something like this, I think:

  What qualities do you have difficulty with in others?
  People that say things like ”but we can’t do that” or ”no but nobody does that” or ”never in my life would I…” etc! That’s the worst thing that I know, people that are boring and believe that you can’t do stuff ”just because”. There is no ”just because”. People that have decided for things and refuse to change their opinion, that think they know how the world works even though they aren’t that old.

 11. jag älskar hur man, som idda, bara kan skriva något fint och bra som hänt en här utan att det känns konstigt eller knäppt. detta är som en mötesplats för fina saker. eller känslor överhuvudtaget. jag älskar det.

 12. DEAR ALL OF SANDRAS BEAUTIFUL (swedish) READERS
  we are two girls from copenhagen who so so so much would like to read sandras text about loosing her virginity, we’ve been following this blog for years – and Sandra you are so amazing, and we love everything you write and are such an inspiration.

  Can anyone of you help us out and send a text, so we can get the code for reading the text? We will of course pay you and most of all be so so so grateful <3 <3

  hugs
  Maria & Sabitha

 13. Hahaha, började skratta högt när jag läste ditt svar på lunarstorm-frågan!! Förstår precis vad du menar. Själv ville jag heta Susanna när jag väl hade åldern inne för att skaffa mig ett lunarkonto. Men då var det ju en jättegammal tjej (17 år) som redan hade tagit namnet susanna . Hon hade väl också ”turen” som du hade, att vara äldre och hade skaffat lunarstorm tidigt så att man kunde ta de sina egna namn som användarnamn.

 14. Åh, jeg ELSKER Tender! Den minner meg om storebroren min, som hørte på den da jeg var litt for liten, men så oppdaget jeg den noen år etterpå, og jeg går heller aldri lei.
  God bedring!

 15. du är så HIMLA bra!!! älskar ditt sätt att tolka världen. älskar hur du beskrev vilka egenskaper du värdesätter hos andra. så sant. älskar hur du bara bestämt dig för att välkomna livet och allt vad det innebär med öppna armar!!!

 16. Du har nog rätt om att man inte ska vara för fixad i sina banor hela tiden. Det kan bli så lätt att börja tänka, Åh det kan inte jag göra, eller Det passar inte mig, Men man kanske borde tänka om och försöka ha lite mera roligt!

 17. Andra bilden uppifrån, den är tagen i gamla stan i Antibes va? Det är min favoritstad och när jag är där skimrar allt i samma ljus som bilden du tagit, och jag är helt fantastiskt lycklig!

 18. Igår natt fick jag reda på att min pojkvän sedan 2 ½ år är otrogen. När jag inte känner mig helt avtrubbad är det total ångest. Jag behövde bara berätta för någon, så det blir här i ditt kommentatorsfält. Han har inte kontaktat mig än efter att jag lämnade hans lägenhet mitt i natten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>