Kommentarer

 1. Jag är 15 år. Och jag vill bara fråga dig: vad ska jag göra när min klass har stämplat mig till”den tysta tråkiga tjejen”? Alla i klassen blir bjudna på fester tar upp telefonerna i skolan fnissar när dom kollar igenom bilder från helgen. Och jag bara sitter där. Som om jag inte skulle finnas. Det är först när de måste prata med mig som de gör det. När vi hamnar i samma grupp arbete eller så. Och då skrattar dom åt mina skämt. och jag tänker nu, nu kanske jag får bli en av dom. Men direkt när timmen tar slut springer dom tillbaka till sina kompisar och fnissar och ser på mig. På fredag kvällen satt jag hemma och spelade spel med min familj, medan de dansade på bord och skrattade så där härligt tonårs yrt. Deras liv är fulla med liv, medan mitt liv bara känns som en tråkig rutin. Snälla, hjälp mig, hur skall jag orka vara objuden varje helg, hur skall jag orka se dom få killar och flickvänner medan jag bara står bredvid och känner mig som den 7 åriga lillasystern, som svartsjukt kollar på ”de stora barnen” ? Snälla Sandra jag orkar inte vara stämplad som ”tråkig och tyst” hela mitt liv. Det värsta är att dom här klasskamraterna skall med mig till gymnasiet. Jag är livrädd att de kommer att sprida rykten om mig där. Jag vill inte vara tråkig. Jag är inte tråkig. Jag vill få ett liv, jag orkar inte vara en åskådare längre. Jag vill att mitt liv också skall börja.

 2. Frederika: vill bara säga att jag vet hur det känns och det känns som skit. Vet inte vad jag ska säga som möjligtvis skulle kunna hjälpa just nu. Om jag kommer på något så kommenterar jag.

  I högstadiet var jag nästintill självmordsbenägen, hade inga vänner värda namnet, killarna tyckte jag var ful (idioter. jag är snygg. de är fula och deras hjärtan är fula) och inga fester. Jag kan inte säga att mitt liv är perfekt nu, men det är mycket mycket bättre. Vill inte dö på kvällarna längre. Okej ibland, men inte varje kväll varje sekund av livet.

 3. Söndagar, vem har uppfunnit söndagar? jag har legat i sängen och gråtit hela söndagkvällen för att veckan som kommer är den sista jag får se honom på (vi jobbar ihop) och sedan flyttar han till singapore och även om han krossade mitt hjärta så känns det så märkligt att inte se honom något mer alls. hur säger man hej då med en kram och två tomma ord..till honom? :(

 4. Snälla Sandra säg att livet inte tar slut när man fyller 20, och att det inte är försent att leva livet och njuta av det. Snälla säg att man fortfarande har tid på sig att bli lycklig och kunna säga ”jag var lycklig som ung” även om man lämnat åldern 19 och därmed tonåren. Snälla säg att det inte är slutet på den unga intensiva kärleken och skratt som spritter i kroppen och den här känslan av att man vill göra något jättteäventyrigt och busigt. Behöver verkligen lite hopp om framtiden. Har ont i hjärtat och är i ett helt annat land än den enda som kan hjälpa och dessutom kan han inte ens hjälpa för han har redan gått vidare, men jag hade behövt veta att det är okej att vara ledsen under ungefär hela sitt 19-åriga år utan att ha slösat bort sina sista unga månader.

 5. Förut så skrek jag åt honom över telefon det var vår tredje heta diskussion på två veckor. Jag skrek ”men fattar du inte att jag tycker om dig!?” Han sa, jo, det gör jag. Men du är så långt frän min typ som det bara går. Det sista han sa till mig innan vi la på var ”kör försiktigt nu och ta det lugnt”. Jag åkte direkt till gymmet och pumpade ut alla krafter i benen och sprang på löpbandet i 1h men gråten i halsen hela tiden.
  Nu ligger jag i sängen och ska sova. Jag skakar som ett asplöv pga hjärtesorg.

 6. TILL FREDRIKA.
  Med texten du nyss skrev visar du att du är värd SÅ MYCKET. det finns inget jag kan göra, och jag är så ledsen för det. jag kan bara säga att det kommer ordna sig, men jag vet att du inte vill höra det. alls. för det känns hopplöst. du är cool, du är smart. ibland blir man stämplad som någon, och desto längre tiden går med stämpeln, så funderar man på om stämpeln stämmer? NEJ!!! det gör fan inte det. visa dom. gör det fredrika. visa dom. VI tror på sig. kram.

 7. Ord. Fånigt hur man kan älska ord. Hur ett ord sammanvävt med ett annat kan ha sådan impakt och sammanvävt med fel ord kan bli så bortglömt direkt. Som människor, vissa glömmer man aldrig, vissa blir suddiga i minnet nästan direkt…

 8. Frederika: Jag var du när jag var 15 och jag vill att du ska veta att det kommer en tid när människor kommer se ditt rätta jag och tycka om dig för den du är. Lovar! Välj en annan linje på gymnasiet för att komma ifrån dem, ge dig fan på att lämna ditt gamla jag bakom dig, ladda hela sommaren och bara kör. Var dig själv och du kommer hitta vänner. Allt kanske inte blir perfekt på gymnasiet men det blir bättre. Gå med i någon grupp som delar något av dina intressen eller starta en egen. Du kommer hitta egna vänner och ni kan ordna fester. Bry dig inte om fester du inte är bjuden till, de är inte så roliga (lovar:)). Efter gymnasiet kommer universitet eller högskola och då börjar det riktiga livet när du helt ka bryta dig loss från alla förutfattade meningar om hur du är. Jag lovar att du kommer vara den som är lyckligast då för du har vuxit dig stark som en egen, unik person och inte formats av att hänga med populära gänget. Håll ut bara.:) Stor kram!

 9. Och till D… Man kan känna sig ung och full av liv, flytta till främmande städer och dansa på hustak även efter 30 t.o.m. Hela livet faktiskt! :) Bara du själv som bestämmer vad du gör och när. Mina roligaste, galnaste, lyckligaste år har jag haft från typ 25 och har fortfarande. Tänker fortsätta med det.:) Kram

 10. Åh Frederika: Jag var också tyst och hängde inte alls med de coola i min högstadieklass och undrade ungefär femtioelva gånger per dag när jag skulle få gå på fester och hångla med någon, men tro mig, det kommer! Man måste bara orka hålla ut. Du kommer få gå på fester och hångla och ha roliga fredagar och allt det där. Bombsäkert. Och sånna som inte är snälla är ändå inte värda att vara med. Heja dig!

 11. HAR DET BRA MED DINA METAFORLEKAR OCH HEJ DÅ! hälsa chris och alla vännerna så jävla mkt!! vet inte vad du får ut av det men något är det väl. roligt för dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>