2012 i mat.

Inte världens bästa matår, men jag åt ju en hel del goda saker ändå! Och jag tycker så mycket om matinlägg så vi tar en titt.

Januari.

Åt prickig-korvmackor till frukost, björnbär direkt från ett durksslag, tryffel-pommes frites i en strut och kräftor från ikea.

Februari.

Lagade tacos hemma hos Christian, bakade crêpes till min mamma, provade göra egen pasta och kokade mig ett perfekt frukostägg.

Mars.

Åt lobster rolls på en parkbänk, provade meyer lemons för första gången i mitt liv, lagade pasta med svenska räkor jag köpt på ikea och bakade chipskakor till Ludvig.

April.

Bakade ett bröd med spenat i, åkte till Sverige och åt påskmat och firade med en svensk godispåse.

Maj.

Fick frukost på sängen, grillade grillspett, lagade romantisk middag och provade att göra wallenbergare för första gången i mitt liv.

Juni till Augusti
Varken fotograferade eller lagade mat de här månaderna men åt mest cheeseburgare från McDonalds ändå.

September.

Åt en lyxig frukost, en ännu lyxigare hamburgare från Bubbys till lunch, lax och sparris en fredag, och levde på de här burktomatsopporna med pastafjärilar till middag.

Oktober.

Började laga mat igen efter en fyra månaderspaus! Började med köttbullar med kapris och sedan ett tjusigt bröd och fortsatte med dumplings i olika former.

November.

Åt wontonsoppa från Mooncake en miljard gånger under november, lagade spaghetti med grönsaker och åt en riktigt traditionell Thanksgiving-middag.

December.

December började med hamburgare och kokosmjölkssoppa och övergick i julmat som lussebullar och prinskorvar.

.
Translation.
The food of 2012.

Kommentarer

  1. åååh vad gott allt ser ut! Chipskakor känns som ett genidrag fast ett något vulgärt sådant, haha att blanda in snacks i en kaka liksom. Så fel och samtidigt antagligen hur gott som helst.

  2. Alltså. Maj. Så himla gott allting ser ut! Känns fint att få se så mycket grönt. Det ger mig lite hopp. Idag ska jag försöka laga till auberginebiffar!

  3. Bodil – jag har alltid samma objektiv, ett ett Canon 28 mm F2.8, kram!

    lovisa – åh den har jag förstås redan läst! :)

  4. Du är verkligen duktig på att ta matbilder, ser så himla gott ut alltihop! Sen får man en lite lessen känsla när det bara är tomt, det där glappet känns ju nästan mer talande än en massa annat som kan sägas om den tiden. Men det känns skönt att du klarat dig och är ute på andra sidan glappet!

  5. Hej, läste om ditt uppbrott och kom och tänkte på en fin och ärlig låt som heter mozella-light years away som du borde lyssna på. Den kändes liksom passande :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>